Hur man kontrollerar ditt sinne

När du inte har kontroll över ditt sinne kan dina tankar och känslor springa amok. Du kan hitta dig själv som är mycket, vilket ständigt tvivlar på dig eller har problem med att hantera dina känslor. Det behöver inte vara så! Du kan ta kontroll över ditt sinne och ersätta negativa tankar med positiva, exakta. Med tiden börjar du känna dig lyckligare, mer balanserad och kontroll över dina känslor och känsla av själv.

Steg

Metod 1 av 2:
Tänker annorlunda
  1. Bild med titeln Styr ditt sinne Steg 1
1. Undvik att skjutas. Du kan hitta dig själv att tänka på något negativt, även när du verkligen inte vill. Det finns ett antal knep du kan använda för att styra ditt sinne och sluta rysar:
  • Tänk på det värsta scenariot. Även om detta verkar mot intuitivt och som det bara skulle leda till ännu mer, när du tänker på det värsta fallet, och sedan tänka på om du skulle kunna hantera det - du kommer troligen att upptäcka att du kan tänka dig själv hantera situationen och det kan hjälpa till att minska din oro.
  • Planera tid för dig själv att oroa dig. Genom att ställa bort tid för att tänka på ditt problem kan du vara säker på att det kommer att få den uppmärksamhet det (kanske) behov - det här kan hjälpa dig att sluta tänka för mycket om ditt problem när du inte vill.
  • Gå på en promenad. Att komma ut och om kan ta dig av dina bekymmer, antingen helt enkelt på grund av själva övningen eller för att du kommer att ta i ny information (sevärdheter, ljud, luktar) som kan hjälpa ditt sinne att vandra till andra, mindre störande saker.
  • Bild med titeln Styr ditt sinne Steg 2
    2. Tro på dig själv och att du kan ändra. Om du inte tror att du kan ändra dig kommer du inte att försöka nästan så hårt som om du tror att framgång är möjligt. Så, se till att du använder positivt tänkande för att möta ditt problem. Försök att komma ihåg att du kan ändra hur du tror, ​​att du kan förbättra.
  • Avstå gamla vanor till förmån för en effektivare livsstil. Ditt undermedvetna sinne där alla dina vanor är inspelade är en komfortzon som ger känslan av förtrogenhet, säkerhet och förtroende. Du kan göra samma saker varje dag, slita samma rutter, som inte gör några risker. Men vad sägs om dina djärva drömmar och ambitiösa planer? För att få några bra saker att hända, såväl som växa och utvecklas som person, måste du lämna denna komfortzon och genomföra några risker i strävan efter en bättre morgondag.
  • Studier visar att individer antar detta "tillväxt" tankesätt är mer benägna att göra önskade förbättringar än de som ser sina egenskaper och färdigheter som fasta och oföränderliga.
  • Bild med titeln Styr ditt sinne Steg 3
    3. Var optimistisk om dina förmågor. Du kanske tror att det är korrekt om din förmåga att styra dig är nyckeln. Men studier visar att det är alltför optimistiska om din förmåga att kontrollera ditt beteende kan hjälpa dig att ge dig ännu mer självkontroll.
  • För att vara optimistisk, försök att berätta för dig själv att du kommer att lyckas och kontrollera ditt sinne om och om igen, även om du inte tror det.
  • Försök också att påminna dig om tider där du framgångsrikt kontrollerade ditt sinne som avsedd. Reflektera bara på dessa framgångar och inte på eventuella självkontrollfel som du kanske har haft.
  • Bild med titeln Styr ditt sinne Steg 4
    4. Re-värk vad du kämpar för att kontrollera. Försök ändra hur du tittar på det du kämpar för att kontrollera. Till exempel, om en del av ditt sinne verkligen vill ha vin, men du försöker sluta dricka, försök att föreställa dig vinet som gift. Föreställ dig att det går hela din kropp, infekterar dina celler och organ. Studier visar att individer mentalt omvandlar (omvärderar) önskvärda saker i mindre önskvärda saker underlättar sina självkontrollinsatser för att undvika den önskvärda saken.
  • För att göra detta, försök verkligen att föreställa sig och leka med tanken att det objekt du vill undvika har ändrat sina egenskaper.
  • Bild med titeln Styr ditt sinne Steg 5
    5. Sluta övergeneralisera. Övergeneralisering innebär att man tar en enda förekomst av en negativ erfarenhet och projicerar den på andra erfarenheter eller till dina förutsägelser om hur framtiden kommer att vara. Till exempel kan någon som övergeneraliseras säga, "Jag hade en svår barndom, så mitt liv kommer att bli svårt för alltid." För att sluta övereneralisering kan du:
  • Ta det på dig själv för att ändra din egen framtid genom hårt arbete och uthållighet. Till exempel, om du hade en svår barndom och tror att ditt liv kommer att bli svårt för alltid, kan du identifiera hur du vill att ditt liv ska förbättra och arbeta för att förbättra dem.
  • Fortsatt exemplet, kanske vill du ha mer meningsfulla relationer och ett bättre jobb. Du kan undersöka sätt att få dessa saker och sedan sätta mål för dig själv i dessa domäner för att uppnå.
  • Bild med titeln Styr ditt sinne Steg 6
    6. Undvik personalisering. Detta är en tanke där du tar personligt ansvar för saker som är ute av din kontroll. Till exempel, om din dotter föll ner i skolan kanske du säger "Det är mitt fel att hon föll" När i verkligheten var situationen helt ur din kontroll.
  • För att undvika anpassning, försök att tänka noga och logiskt om händelser som du anpassar. Det kan hjälpa till att fråga dig några frågor.
  • Till exempel kanske du frågar dig själv "Vad kan jag faktiskt ha gjort för att stoppa min dotter att falla ner, med tanke på att jag inte var i skolan med henne?"
  • Bild med titeln Styr ditt sinne Steg 7
    7. Sluta hoppa till slutsatser. Detta är en tanke som innebär att man tänker på vissa saker utan några bevis för att backa de tankar. Till exempel kan någon som hoppar till slutsatser tro att en person inte gillar honom utan några bevis som stöder det påståendet.
  • För att sluta hoppa till slutsatser kan du pausa och tänka mer innan du når domar. Det kan hjälpa till att fråga dig själv frågor om tanken. Till exempel kan du fråga dig själv om du verkligen vet att den tanke du har är sant. Du kan också fråga dig själv att identifiera specifika bevisstycken som skulle föreslå att tanken är sant. Med hjälp av det tidigare exemplet kan någon som tycker att en person inte gillar honom, fråga sig att identifiera specifika samtal med den personen som ger bevis för påståendet.
  • Bild med titeln Styr ditt sinne Steg 8
    8. Undvik katastrofering. Detta är en negativ tankefälla där personen blåser saker ur proportion. Till exempel kan någon som katastrofaliseras efter att ha misslyckat ett test att säga "Mitt liv är förstört, jag får aldrig ett bra jobb nu."
  • Att sluta katastrofing, arbeta med att tänka mer positivt. Du kan också ställa frågor som använder logik och anledning. Till exempel, någon som misslyckades med ett test och tänker hans liv är förstört eftersom han aldrig kommer att få ett bra jobb kanske fråga sig: "Känner jag till någon som har misslyckats ett test men ändå fått ett bra jobb och / eller verkar glad?" "Om jag anställde någon skulle jag göra mitt beslut baserat på den personens betyg i en enda klass?"
  • Metod 2 av 2:
    Bilda goda vanor
    1. Bild med titeln Styr ditt sinne Steg 9
    1. Skapa en plan för ditt liv. Om du har en tydlig väg för det du vill ha i livet, kan du vara mindre benägna att bli svängt av frestelser som kommer att skada dig på lång sikt. Skriv ner de stora sakerna du vill ha av livet: Är det en bra karriär? Att ha en egen familj på en dag? Bli ekonomiskt rika?
    • Du behöver inte lägga ut mycket detaljerade steg för att uppnå dessa mål som en del av denna övning - i stället, kom ihåg att hålla dina övergripande mål i åtanke så du håller dig på spår i ditt liv.
    • För att bilda personliga mål är det viktigt att inte ställa in baren för hög, annars kommer du att misslyckas och det kan döda din motivation.
    • Ställ in några stora mål (e.g., Lär dig hur du kodar programvara), men bryta de större mer distala målen i mindre mer uppnåbara mål (e.g., Läs 1 kapitel i en programkodningsbok varje vecka). På så sätt kan du se materiella mängder framsteg när du arbetar mot att uppnå dina mer distala mål.
  • Bild med titeln Styr ditt sinne steg 10
    2. Le, även om du inte känner för det. Negativa känslor kan minska självkontrollen och göra det svårare för dig att kontrollera ditt sinne. Ett sätt att motverka negativa känslor är helt enkelt att le.
  • Även om tanken som är lycklig orsakar dig att le är mer intuitiv, föreslår ansiktsåterkopplingshypotesen att leende kan faktiskt få dig att känna lycka.
  • Bild med titeln Styr ditt sinne Steg 11
    3. Tillbringa tid eller pengar på andra. Forskning visar att utgifterna på andra kan öka lycka och välbefinnande. Lycka och välbefinnande kan öka din självbild och minska negativa känslor som gör självkontrollen svårare.
  • Exakt hur du spenderar din tid eller pengar på andra är det inte så viktigt. Det som är viktigt är att du och de du hjälper till att hitta det värdefullt.
  • Bild med titeln Kontrollera ditt sinne Steg 12
    4. Skapa hinder för dig själv. Ett sätt att styra ditt sinne är att göra det svårare för att det ska få vad det vill. Denna extra ansträngning kommer att göra det så att en del av ditt sinne är mindre benägna att vinna och påverka ditt beteende. Om du till exempel vill styra den del av ditt sinne som vill titta på tv när en del av er vill skära ner på din TV-tittning, kan du lägga din fjärrkontroll i ett svårt att nå plats.
  • Ett annat exempel är att om du fortsätter att slå Snooze-knappen på morgonen, kan du placera din väckarklocka långt ifrån din säng, så att du är tvungen att gå ut ur sängen för att stänga av den.
  • Ett annat exempel är om du har problem med att avstå från kön, och du vill ändra detta beteende, kan du undvika att sätta dig i situationer som leder till sex: du kan hålla dig borta från barer, nattklubbar, och du kan ta bort telefonnumren till människor du ibland kopplar upp med.
  • Bild med titeln Styr ditt sinne Steg 13
    5. Belöna dina framgångsrika självkontrollinsatser. När du framgångsrikt kontrollerar ditt sinne, belönar du dig så att du är mer benägna att fortsätta att göra det i framtiden. Till exempel, säg att du verkligen inte kände mig, men du tvingade dig själv att göra det ändå, belöna dig med en bit choklad eller med en episod av din favorit-tv-show.
  • Var försiktig så att du inte gör belöningen för överdriven eller du kan hitta dig själv ur kontroll och tillbaka till kvadrat där du började. Till exempel, om ditt mål är att gå ner i vikt och du kontrollerade ditt sinne och utövas när du inte kände att det inte, äter inte flera choklad eller du kommer bara att förlora de framsteg som du gjorde.
  • Bild med titeln Styr ditt sinne steg 14
    6. Straffa misslyckade självkontrollinsatser. Precis som givande framgångar kan hjälpa till i framtida självkontroll, straffa dig själv för självkontrollfel kan hjälpa till i framtida självkontroll också. Faktum är att studier visar att hotet om straff kan leda människor att utöva mer självkontroll.
  • För att säkerställa straffets effektivitet, placera den i händerna på en familjemedlem, vän eller partner och berätta för dem att mata ut det om du misslyckas med att utöva den självkontroll du önskade. Till exempel kunde de gömma din efterrätt och, i slutet av dagen om du misslyckades med att uppnå dina självkontrollmål, kunde de hålla tillbaka den efterarbetet från dig.
  • Bild med titeln Styr ditt sinne Steg 15
    7. Minska stress. Sinnet och kroppen är djupt förbundna - sinnet kan göra kroppen stressad, och fysiologisk stress i kroppen kan leda sinnet att känna sig stressad.När människor är stressade utövar de självkontroll för att hantera dessa stressorer och har ofta minskat självkontroll efteråt. Som sådan är det viktigt att minska stressen för att bevara självkontrollenergi. Det finns ett antal sätt att minska stress med bevis som visar att de arbetar i viss utsträckning:
  • Prova avkopplingstekniker som djupt buk andning, vilket innebär att andas in djupt och hålla andan i några sekunder och sedan dyka upp under flera sekunder. Du kan också försöka fokusera ditt sinne på ett enda lugnande ord (som lugn eller fred).
  • Få lite övning, vilket hjälper dig att andas djupt och slappna av dina spända muskler.
  • Prata med vänner och familj, eftersom det sociala stödet kan fungera som en buffert mot stress.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande