Hur man hanterar en negativ kroppsbild

Kroppsbilden är det sätt du ser dig själv och uppfattar hur du ser. Kroppsbilden handlar inte om hur du ser, men om hur du känna om ditt utseende. Om du känner dig dålig om din kropp är det troligt att det finns underliggande tankar och känslor som påverkar din kroppsuppfattning. Genom att ta itu med dina tankar och känslor och stödja dig själv, kan du börja förbättra din kroppsbild.

Steg

Del 1 av 3:
Ändra dina tankar
  1. Bild med titeln Deal med en negativ kroppsbild Steg 1
1. Observera dina negativa triggers. Börjar dina negativa tankar efter att du väger dig själv? Eller efter att ha pratat med någon som är negativ om sin kropp? Börjar negativa tankar efter att ha läst en tidning eller titta på kändisar på tv? Håll reda på när du känner dig dålig om din kropp.
  • När du börjar känna igen när din kroppsbild är låg, lär du dig att undvika vissa aktiviteter som du vet kan utlösa känna dig dåligt om din kropp och göra vänner som kommer att försäkra dig om att du inte är vad du tycker är.
  • Bild med titeln Deal med en negativ kroppsbild Steg 2
    2. Acceptera människor av alla kroppsformer. Vänd din uppmärksamhet åt att acceptera människor i alla kroppsformer och storlekar. Detta kan hjälpa till att vända fokus från dig och på andra människor och hjälpa dig att uppskatta din egen kropp. Kom ihåg att uppfattningen av skönhet har förändrats signifikant hela tiden och varierar från kultur till kultur. I vissa kulturer är det med extra vikt ett tecken på rikedom och skönhet, medan andra värderar långa halsar, små fötter, etc. Den "idealiska skönheten" Marilyn Monroe var en storlek 14.
  • Skriv ner en lista över personer du beundrar som inte har "perfekta" kroppar. Gör sina kroppar förringa din respekt för dem?
  • Bild med titeln Deal med en negativ kroppsbild Steg 3
    3. Bekämpa negativa tankar om din kropp. Om du har en röst inuti dig som säger att din kropp är dålig eller att det är något fel med dig eller din kropp, börja erkänna den rösten och utmana det. Om du märker att du har negativa tankar om din kropp, börja med att ersätta tankarna med fler positiva. Fokusera på att känna sig neutral mot din kropp som ett första mål och sedan arbeta med att utveckla mer positiva känslor om dig själv.
  • Använd positiva bekräftelser för att hjälpa till att bekämpa dina negativa tankar. Till exempel, om du tror, ​​"min kropp är hemsk och ingen kommer någonsin att älska mig", ersätta den tanken med, "Jag är värd kärlek till vem jag är som en person."För mer positiva bekräftelser, kolla in Hur man använder affirmationer effektivt.
  • Du kan också försöka ge dig en komplimang om ditt fysiska utseende varje dag för att förbättra din kroppsbild. Titta i spegeln och hitta en aspekt av ditt fysiska utseende som du gillar och komplimanger dig högt. Till exempel kan du säga, "Mina ögon är en vacker nyans av grön med denna tröja på," eller, "Jag älskar hur tjock och lockig mitt hår är," eller "Jag älskar hur starka mina ben ser ut."
  • Överväga om tanken är något du skulle säga till en bästa vän eller syster. Om inte, försök sedan vända tanken till något Kinder.
  • Bild med titeln Deal med en negativ kroppsbild Steg 4
    4. Hitta fred med din genetik. Många delar av din kropp är från genetik och kan inte ändras. I stället för att ångra det faktum att du inte kan ändra någon aspekt av din kropp (som att känna sig skrämmande eller för lång), arbeta för att förändra dina övertygelser om dig själv. Fokusera på att hålla din kropp frisk och inte att hålla den en viss storlek eller form. Acceptera kroppen du gavs genom att acceptera genetiken du har.
  • Jämför inte din kropp med vänner, familj eller kändisar. Din kropp är unik och det är din.
  • Medan du kanske inte gillar en viss kroppsdel, se om det ger dig några fördelar. Om du till exempel har breda axlar kan du vara en stor simmare eller naturligt stark i din överkropp.
  • Del 2 av 3:
    Hantering av känslomässiga triggers
    1. Bild med titeln Deal med en negativ kroppsbild Steg 5
    1
    Öva självkänsla. Om du har en negativ kroppsbild kan du alltid hjälpa självkänsla en negativ kroppsbild. Det finns många sätt att du kan vara mer medkänsla till dig själv, till exempel:
    • Skriva ett brev till dig själv ur en väns perspektiv som älskar dig ovillkorligt. I brevet, säg saker som någon som har obegränsad kärlek till dig kan säga att bygga upp dig själv. Till exempel kan du börja med något som, "Jag vet att du kämpar med kroppsbild just nu, men jag vill att du ska veta att jag älskar dig oavsett vad. Jag älskar dig för att…"
    • Att hålla en journal för att ge dig bekvämlighet. Det kan finnas dagar då massor av små saker kommer till dig eller när allt verkar vara fel. När det händer, försök spela in dina erfarenheter i en journal och sedan vara medkänsla mot dig själv som svar. Till exempel, efter att ha beskrivit en hård dag på jobbet, kanske du själv, "Jag är ledsen att du hade en hård dag. Jag tycker att det kan vara en bra idé att du ska ta ett långt avkopplande bad och sedan läsa ett kapitel i din favoritbok för att hjälpa dig att känna dig lite bättre."
    • Påminner dig om att detta är tillfälligt. När du har en hård tid kan det också bidra till att försäkra dig om högt. Försök säga något för dig själv, "Jag gör ont just nu. Många människor upplever samma känslor. Vad kan jag göra för att hjälpa mig att må bättre?"
  • Bild med titeln Deal med en negativ kroppsbild Steg 6
    2. Bli riktig med dina känslor. Om du inte vet hur man hanterar dina känslor, kan du vända dig till din kropp och börja skylla på din kropp för hur du känner. Ändå, genom att säga: "Jag känner mig fet" eller "Jag önskar att jag såg mer feminin" eller "Jag är för kort," Du är mer sannolikt att säga, "Det finns något om mig eller hur jag känner det är fel."När du börjar känna dig mer bekväm med dina känslor kan du bli mer bekväm om din kropp.
  • Tänk på vilka känslor som bränner din negativa kroppsbild. Skäms du, ledsen eller arg? Finns det andra ställen i ditt liv, du skäms, ledsen, eller arg att du kanske inte erkänner?
  • Bild med titeln Deal med en negativ kroppsbild Steg 7
    3. Prata med en terapeut. Vänster obehandlad, negativ kroppsbild kan leda till låg självkänsla och en ätstörning som anorexi eller bulimi. Om du kämpar med negativ kroppsbild eller om det stör ditt dagliga liv, sök professionell hjälp, till exempel genom att prata med en terapeut. Din terapeut kan hjälpa dig att arbeta genom dina känslor och ger tydlighet till dem. Kognitiv beteendeterapi (CBT) hjälper dig att omstrukturera dina negativa tankar till mer rationella och positiva tankemönster.
  • Din terapeut kan vägleda dig för att erkänna dina känslor och känslor att känna sig bekvämare i din egen kropp. Terapeuten kan hjälpa dig att uttrycka känslor som du vanligtvis undertrycker.
  • Bild med titeln Deal med en negativ kroppsbild Steg 8
    4. Undvik att falla i kostfällor. Om du tror att dieting kommer att fixa din negativa kroppsbild, tänk igen. Kroppsbilden har lite med din kropp och mer om hur du känna i din kropp. Du kan diet till din "idealvikt" och känner fortfarande dåligt om dig själv och din kropp. Dieting kan orsaka humörsvängningar, bingeing beteende, lågt självförtroende och hopplöshet.
  • Om du förlorar vikt känns som den enda vägen, känner igen att det är upp till dig att ändra din uppfattning om din kropp. Medan du kan ändra hur du ser, kan du inte ändra hur du känner.
  • Det här är sanningen om någon aktivitet som kan ändra din kropp, till exempel tyngdlyftning för att få mer muskel. Att ha muskler kan få dig att se annorlunda ut, men det betyder inte att du känner dig annorlunda om dig själv.
  • Bild med titeln Deal med en negativ kroppsbild Steg 9
    5. Var försiktig runt plastikkirurgi. Vissa människor känner att det enda sättet att vara nöjda med sina kroppar är genom plastikkirurgi. Var försiktig om du planerar att få plastikkirurgi. Ändra din kropp betyder inte nödvändigtvis att du ändrar hur du känner för det.
  • Plastikkirurgi kommer med medicinska risker och kan leda till ärrbildning. Tillvägagångssätt Plastikkirurgi med tvekan.
  • Del 3 av 3:
    Stödja en hälsosam kroppsbild
    1. Bild med titeln Deal med en negativ kroppsbild Steg 10
    1. Bära kläder du njuter av. Om du ständigt gömmer sig bakom kläder som inte passar och du känner dig oattraktiv in, kan det vara svårt att ändra din uppfattning om dig själv. Bära kläder som känner sig bekväma för dig och det får dig att må bra om din kropp. Börja med att arbeta med din kropp och inte emot det.
    • Kläder behöver inte handla om din kropp. Bära kläder som du tycker om, känner dig bekväm i, och det uttrycker vem du är som en person, inte som en kropp.
  • Bild med titeln Deal med en negativ kroppsbild Steg 11
    2. Omgiv dig med stöd. Har människor i ditt liv som älskar och stöder dig för vem du är. Vara nära människor som är positiva och håller sig borta från människor som ständigt pratar om sig själva. Genom att omge dig med positiva och kärleksfulla människor kan du bättre närma dig mer kärleksfullt och positivt.
  • Ta en paus från vänner som pratar om sig själva och vara nära människor som upplyftar dig. Säg, "Jag fokuserar på att känna mig bättre om mig själv och min kropp, och jag behöver människor i mitt liv som mår bra om sina kroppar."
  • Bild med titeln Deal med en negativ kroppsbild Steg 12
    3. Uppskatta vad din kropp gör för dig. I stället för att fokusera på ditt missnöje med din kropp, fokusera på vad din kropp gör för dig varje dag. Till exempel, kanske kan din kropp springa, hoppa över, snurra eller dansa. Din kropp andas för dig varje ögonblick utan att du måste tänka på det. Skrattar och drömmer är också sätt som din kropp ger tillbaka till dig.
  • Öva mindfulness att verkligen komma in i din kropp. Först, sitta bekvämt, koppla av och fokusera på dina utandningar och inandningar. Sedan börja känna känslorna i din kropp. Lägg märke till hur dina muskler känner sig i hela kroppen, vilka temperaturer du upplever, och hur stolen eller golvet känns mot dig. Stämma in på trevliga och obehagliga känslor och observera dem..
  • För mer mindfulness övningar, kolla in Hur man gör medveten meditation och hur man övar uppmärksamhet av kroppsstater.
  • Bild med titeln Deal med en negativ kroppsbild Steg 13
    4. Gör något trevligt för din kropp. Hitta sätt att behandla din kropp snyggt. Gå en promenad, ta ett bubbelbad, eller få en massage. Se hur det känns att behandla din kropp väl och vilka känslor du har efteråt.
  • Var uppmärksam på känslorna i din kropp eller några avkopplingstater i din kropp och sinne. Har din kropp avslappnad hjälper dig att slappna av?
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande