Hur man ändrar ditt liv

Oavsett hur gammal du är, det är aldrig för sent att förändra ditt liv till det bättre. Läs den här artikeln för att lära dig hur du gör ändringar på både insidan och utsidan för att känna sig mer uppfyllda, glad och i fred.

Steg

Metod 1 av 3:
Ändra dina omständigheter
  1. Bild med titeln Ändra ditt livssteg 1
1. Ändra din rutin. Kom ihåg att din verklighet är ett resultat av de saker du gör dagligen, från vad du äter till frukost till var du går till jobbet eller skolan. Om du ska ändra ditt livs omständigheter måste du ändra de saker du gör varje dag.
  • Kom ihåg att du inte behöver ändra allt på en gång. Att bara försöka en ny förändring i din rutin i taget kan skapa framsteg. Det kan ta lite tid-66 dagar i genomsnitt för nya vanor att bli andra naturen.
  • Att göra även de minsta förändringarna i din dagliga rutin kan hjälpa dig att känna dig mindre uttråkad med livet. Till exempel, ta en annan väg till jobbet, äta något nytt för frukost, träna före skolan snarare än efteråt, eller stanna vid en annan kafé. Små förändringar som dessa kan tyckas obetydliga, men de kommer att göra ditt liv mer intressant på lång sikt genom att lägga till variation.
  • Fråga dig själv den här frågan i rutinmässig basis: är vad jag gör (eller inte) hjälper mig att få var jag vill vara? Detta gäller vad du äter, oavsett om du tränar, och vad du spenderar huvuddelen av din dag gör. Om svaret är nej, gör sedan den nödvändiga förändringen.
  • Bild med titeln Ändra ditt livssteg 2
    2. Undersök ditt livs väg. Oavsett om du är i skolan, arbetar, jobbar jakt, volontärarbete eller reser, ta en titt på ditt liv och bestämma om det anpassas med dina värderingar.
  • Vilka är dina lustar, intressen och mål? Medan dessa frågor kan ta år att svara, kan du börja med att fråga dig vilken typ av arv du vill lämna. Denna fråga gäller inte bara din karriär utan också för dina relationer. Hur skulle du vilja beskrivas och komma ihåg av andra människor?
  • Bestäm huruvida din livsstil är i linje med dina personliga värden eller inte. Chansen är i viss utsträckning ditt liv och dina värderingsskonflikt. Vad kan du göra annorlunda för att hjälpa dig att nå dina mål? Du kanske vill överväga att ändra din karriärväg, ändra din major, byta där du bor och ändrar hur du hanterar din tid och pengar.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv Steg 3
    3
    Förbättra dina relationer. Oavsett hur mycket pengar du gör eller hur bra dina prestationer är, kommer du inte att kunna njuta av din framgång om du inte har kära att dela det med.
  • Arbeta på de relationer du redan har. Var noga med att spendera kvalitetstid med kära och behandla dem med medkänsla och förståelse. Om du har försummat eller argumenterat med en älskad, ägna sedan lite tid för att förena förhållandet. Du måste vara villig att göra kompromisser och till och med erkänna att du hade fel.
  • Gör nya, meningsfulla relationer med andra. Om du känner dig ensam, måste du sluta vänta för andra att närma dig dig. Ta saker i dina egna händer, och få proaktiv. Sätt dig i sociala situationer, slå upp konversationer och kom ihåg att alltid ha ett leende på ditt ansikte. Detta är det bästa sättet att locka andra människor.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv steg 4
    4
    Gå ut ur din komfortzon. Vissa människor är mer benägna än andra att fastna i bekvämligheten av rutinmässig och förtrogenhet. Oavsett dina hämningar eller rädsla för förändring behöver människor sort för att vara lycklig. Du bör utöva detta på en liten skala dagligen såväl som i större skala.
  • Försök att göra något du aldrig har gjort varje dag. Gå till en show du aldrig har varit i, prata med en ny person, äta något nytt, och så vidare. Du vet aldrig när du kommer att upptäcka något eller någon som kommer att sluta göra en livsförändrande inverkan på dig.
  • Plocka upp en ny hobby eller resa till en ny plats. Om du spelar ett instrument eller en sport av något slag, tryck dig över och bortom vad du normalt skulle göra. Kör den extra milen, ta ett annat spår när vandring och utforska nya konstnärliga stilar.
  • Söker nya vänner som gillar att dina hobbyer kan hålla dig förlovad. möte.com är ett bra sätt att träffa människor i ditt område.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra din attityd
    1. Bild med titeln Ändra ditt liv steg 5
    1
    Lev i nuet ögonblick. Det bästa sättet du Känn dig lyckligare om ditt liv är att sluta bo på det förflutna och sluta oroa sig för framtiden. Om du befinner dig ständigt boende på negativa minnen, prova följande övning:
    • Först erkänna minnet och hur det får dig att känna. Om det var en ny händelse och du känner behovet av att gråta eller skrika, gör det. Överväga att skriva om evenemanget i en tidskrift eller prata om det med en älskad. När du väl har försökt minnet, erkänner du själv att det är över, och ingenting kan göras för att ångra det. Nästa gång tanken återvänder till ditt huvud, erkänner det, var tacksam att det är över, och låt det gå.
    • Medan det är omöjligt att glömma det förflutna helt, tenderar många människor att fokusera på negativa eller traumatiska minnen snarare än på de positiva. Ta lite tid att komma ihåg alla de goda sakerna som har hänt med dig tidigare. Om det hjälper, gör en lista.
    • Prova jordningstekniker för att få dig tillbaka till det aktuella ögonblicket. Märker saker runt rummet som är en viss färg eller andning djupt kan lugna dig och fokusera din uppmärksamhet på nutiden.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv steg 6
    2
    Var positiv. Oavsett vad du har, var du är, eller vem du är med, din uppfattning av dina omständigheter är viktigare än omständigheterna själva. För att lägga detta i perspektiv, överväga detta faktum: Vid ett visst ögonblick finns det andra människor i världen som har mindre pengar, färre resurser och färre kära än vad du gör, och ändå är de lyckligare. På samma sätt finns det människor som är rikare än du, i bättre form, och med fler resurser, som känner sig mindre uppfyllda än vad du gör.
  • Få vana att märka de positiva aspekterna av vilken situation du befinner dig i. Om du befinner dig om vad som händer runt dig, kontakta varje klagomål du gör med en eller två positiva observationer.
  • Sluta kritisera dig själv och de runt dig . Återigen har alla både positiva och negativa egenskaper - det här är ett universellt faktum. Om du ständigt fokuserar på de negativa egenskaperna hos din make, till exempel, då är det vad du kommer att märka, och du kommer ständigt att känna sig frustrerad och irriterad. Däremot, om du ständigt påminner om de positiva egenskaperna hos din make, så är det vad du kommer att märka, och du kommer att känna dig uppskattande och lycklig.
  • Bild med titeln Ändra ditt livssteg 7
    3
    Jämför inte ditt eget liv med andras liv. En del av det som gör att människor känner sig olyckliga med sina egna liv är den jämförelse de gör med livet för dem omkring dem. Tendensen är att jämföra de låga punkterna i ditt eget liv med de positiva punkterna i andras liv.
  • Släpp taget avundsjuka. Ingen är perfekt, oavsett hur det kan tyckas på utsidan. Om du befinner dig som avundsjuk på andra för sina pengar, kommer deras talanger eller deras relationer, kom ihåg att varje av dessa människor har kämpat med svårigheter och osäkerheter.
  • Minimera din användning av sociala medier kan hjälpa dig att sluta jämföra dig med andra. Det kan till och med få dig att känna dig lyckligare. Ta en paus från Instagram, Facebook och Twitter för att rensa huvudet i några dagar.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra ditt utseende
    1. Bild med titeln Ändra ditt liv steg 8
    1
    Komma i form. Träning regelbundet håller inte bara att du ser ditt bästa, men det kommer också att förbättra din kardiovaskulära hälsa, minska din sannolikhet för vissa sjukdomar, ge dig mer energi och till och med förbättra ditt sexliv.
    • Friska vuxna behöver 150 minuter med måttlig aerob aktivitet eller 75 minuters kraftig aerob aktivitet varje vecka. Måttliga aktiviteter inkluderar att gå eller simma lugnt, medan kraftfulla aktiviteter inkluderar joggning, kickboxing, eller spinning.
    • Du bör göra styrketräning av något slag minst två dagar i veckan.Försök lyfta vikter eller göra golvarbete (crunches, push-ups mm.) som använder din egen kropp som motstånd.
    • Överväg att gå med i ett gym eller ett lokalt idrottslag. Att träna med andra människor kan hjälpa dig att hålla dig motiverad, och kommer att göra motion roligare.
  • Bild med titeln Ändra ditt livssteg 9
    2
    Ät bra. Kom ihåg att du är vad du äter. Oavsett om du vill gå ner i vikt eller helt enkelt förbättra din övergripande hälsa, vad du äter saker.
  • Din kost ska bestå av frukter, grönsaker, mager proteiner och hela korn. Läs matetiketter och håll dig borta från mat som innehåller konstgjord färg, aspartam och andra kemikalier. Ät socker och tomma kolhydrater i måttlighet.
  • Om du lider av ångest eller depression, skärs sedan på alkohol och koffein, eftersom dessa ämnen kommer att göra saken värre.
  • Bild med titeln Ändra ditt liv steg 10
    3. Få en makeover. Makeovers handlar inte bara om att se bättre, nödvändigtvis. Den enkla handlingen att få en frisyr eller köpa olika kläder kan få dig att känna dig som en ny person. Oavsett om du är missnöjd med ditt utseende eller helt enkelt uttråkad med det, försök att blanda saker.
  • Ändra din garderob. Bli av med kläder som får dig att känna dig frumpy, slarvig eller på annat sätt om dig själv. Göra ett försök att se ditt bästa dagligen. Detta betyder inte nödvändigtvis att du är snygg eller formell, hitta snarare kläder som är figur-smickrande, snygga (enligt din åsikt), prisvärd och ålder.
  • Ändra din frisyr. Få en frisyr eller färgar ditt hår en annan färg. Kvinnor med långt hår bör överväga att få lager, bangs eller en kort bob.
  • Män kan drastiskt ändra sitt utseende med ansiktshår. Försök växa ett skägg, mustasch eller goatee. Om du är en man som alltid har haft ansiktshår, försök att raka det för en förändring.
  • Tips

    Försök att hålla ditt liv balanserat mellan arbete och lek. Om allt du gör är jobbet, saknar du på glädjen i livet. Om allt du gör är att spela, så kommer du så småningom att bli uttråkad och inte längre uppskattar de roliga tiderna.
  • Sova tidigt, vakna tidigt. Gör något kreativt med din tidiga äktenskaps origami för din väns barn, skriv en kort historia på Wattpad eller ens gå ut för en körning.
  • Överväg att hitta en positiv förebild för att se upp till. Den här personen kan vara en lärare, en familjemedlem eller din favoritförfattare, skådespelare eller musiker. Att ha positiva influenser i ditt liv kan hjälpa dig att hitta motivationen att övervinna hinder och driva dina drömmar.
  • Skriv ner dina dagliga aktiviteter. Ha en plan för varje dag, timme och minut i ditt liv. Kom ihåg att alltid ändra det, och också, var spontan ibland!
  • Om du är gift eller i ett långsiktigt förhållande där magiken dör, var då vokal med din partner, och bestämmer ömsesidigt om förändringar du kan göra för att krydda ditt kärleksliv.
  • Om du vill ändra ditt utseende och är inte säker på hur du överväger att få en stylist. Fråga din frisör för råd om vilka stilar som skulle se bäst på dig.
  • Se till att du är oberoende att överleva ensam snarare än att vara beroende av en annan person.
  • Gör vad du vill och inte låt bullret från andras åsikt drunkna ut din egen inre röst.
  • Försök att tycka om dig själv och förbättra din självkänsla. Förlåt och glömma om möjligt. Det är dags att tänka på dig själv, så gör vad du älskar och älskar vad du gör.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande