Hur man undviker att göra läxor på morgonen

Väntar till morgonen för att göra dina läxor kan skära i sömnen och vara dålig för din hälsa. Utan tillräckligt med tid att avsluta ditt arbete kan du också finna att dina betyg lider. För att få läxor gjort tidigare bör du utforma ett schema och hålla fast vid det. Skära ner på distraktioner och hitta motivationen plogen genom dina uppdrag.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla en rutin
  1. Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen steg 1
1. Välj en bättre tid på dagen för att göra dina läxor. Om du har en etablerad rutin behöver du aldrig oroa dig för att räkna ut när du ska jobba. En rutin kommer också att göra dig psykologiskt bättre beredd att arbeta när tiden kommer. De två bästa tiderna att arbeta är omedelbart efter att du har hem eller efter middagen.
  • Fördelen att avsluta dina läxor så snart du kommer hem är att du inte behöver oroa dig för skolan för resten av dagen. Nackdelen är att du kanske har problem med att koncentrera dig utan en paus. Också, avslutar dina läxor direkt efter skolan kommer att störa den främsta speltiden.
  • Fördelen att arbeta direkt efter middagen är att du har lite tid att vila och kanske kan koncentrera mer när du kommer till jobbet. Nackdelen är att när du börjar trycka tillbaka läxor kan du frestas att procrastinera för resten av natten. Om du håller fast vid arbetet omedelbart efter middagen kan det dock främja disciplin.
  • Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen Steg 2
    2. Få en dagplanerare. Du bör hålla en bra rekord av alla dina uppdrag så att du inte glömmer något och tvingas rusa för att avsluta det på morgonen. Köp en dagsplanerare. Spela upp uppdrag så snart de nämns i klassen. Lista alla detaljer, inklusive förfallodatum, sidnummer och krav på uppdraget. Granska din planerare för att se till att du inte glömmer några uppdrag när du sätter dig ner till jobbet.
  • Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen Steg 3
    3. Skapa ett schema. Rita upp ett schema när du ska jobba och hur mycket arbete du ska göra. Börja med att blockera fasta förpliktelser som skol- och klubbmöten. Uppskatta hur mycket tid du behöver för att avsluta alla dina uppdrag och lägga bort tillräckligt med tid för att avsluta var och en av dem.
  • Skriv ditt schema ner och håll den på kylskåpet eller ett annat ställe du besöker dagligen.
  • Alternativt, använd ett datorschemaläggningsprogram som kan varna dig när du har något att göra.
  • Om du har problem med att räkna ut ditt schema, fråga dina föräldrar om de kan hjälpa dig.
  • Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen Steg 4
    4. Få ett hopp på stora projekt. Väntar för länge för att avsluta en stor uppgift kommer att sluta med att du rusar för att slutföra ditt arbete på morgonen. Om du vet att det finns ett test som kommer upp, studera lite varje dag. Om det finns ett stort papper, börja arbeta på det så snart du får det. När du utarbetar ett schema för att slutföra det, var noga med att du planerar flera extra dagar, om projektet tar längre tid att slutföra än du trodde det skulle.
  • 5. Kompletta uppdrag under helgen. Om du är för upptagen till för trött på att arbeta på saker efter skolan kan du försöka göra fler läxor under helgen. Tillbringa några timmar varje helgdagsläsning, slutföra uppdrag, arbeta med projekt eller studera för tentor. Detta kommer att frigöra en tid under veckan och hjälpa dig att hålla dig på toppen av saker.
  • Du kan göra en plan att arbeta med läxor i 2-3 timmar så snart du vaknar på både lördag och söndag, till exempel.
  • Du kan till och med be dina lärare att ge dig uppdrag i förväg så att du kan göra dem under helgen snarare än hela veckan.
  • Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen steg 5
    6. Köp en läxa mapp. Felplacering av dina läxa uppdrag kommer att göra det svårt att avsluta i tid. Håll en läxa mapp med färdiga uppdrag. Håll dina anteckningar och ofullständiga uppdrag i bindemedel utformade för varje ämne.
  • Att avsluta ett papper flera dagar i förväg ger dig också tid att granska det med färska ögon och bättre anmälan saker som måste lösas.
  • Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen Steg 6
    7. Ät en bra frukost. När du inte börjar din dag med läxor, har du tid på morgonen för att ta upp vanor som ger dig energi för att avsluta nästa dags arbete. Ha en frukost som är tung i protein och hela korn för att ge dig energi hela dagen.
  • Det är bra att börja din dag genom att klämma lite citron i lite vatten och dricka det. Citronvattnet hjälper dig att smälta maten, vilket ger dig mer energi när du äter.
  • Mat som kan ge dig energi hela dagen inkluderar havremjöl, yoghurt med granola och ägg.
  • Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen Steg 7
    8. Träna på morgonen. Några korta kardio under morgonen kan öka din energi och koncentration under hela dagen, vilket hjälper dig att stanna på schema. Försök gå för en 10 eller 15 minuters jogga på morgonen.
  • Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen Steg 8
    9. Koppla av på morgonen. Du borde börja din dag med ett tydligt huvud. Håll dig borta från din dator tills du äter frukost. Tillbringa lite tid att planera din dag. Överväg att meditera i några minuter efter att du vaknat så att du är lugn och redo att börja din dag.
  • Del 2 av 3:
    Eliminera distraktioner
    1. Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen Steg 9
    1. Skapa en arbetsyta. När du associerar en plats med arbete, blir ditt sinne primed till jobbet när du sätter dig ner. Skapa en utsedd arbetsyta där du inte behöver oroa dig för distraktioner. Välj en plats utan tv-apparater eller telefoner. Det kan hjälpa till att få en dator runt, om du behöver det för forskning, men kanske inte så nära att du sannolikt kommer att distraheras av internet. Var säker på att utrymmet är långt ifrån bullriga syskon eller föräldrar.
    • Gör din arbetsyta din egen med dekorationer som gör dig lycklig. Du är mer sannolikt att vara produktiv när du dekorerar din arbetsyta till din smak.
    • Färgerna i din arbetsyta har visat sig påverka din prestation. Röd skapar större uppmärksamhet på detaljer, vilket är en bra skicklighet för ett ämne som matte. Grön och blå tenderar att uppmuntra kreativitet, vilket innebär att de kan vara användbara när du arbetar med kreativt skrivande.
  • Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen steg 10
    2. Bestäm om du har för många skyldigheter. När du utformar ett schema kan du finna att det inte finns tillräckligt med tid på dagen. I så fall måste du ta reda på det som är viktigast. Du kan behöva skära några extracurricular aktiviteter, som sport eller klubbförpliktelser, som distraherar dig från ditt skolarbete. Om ditt skolarbete är för mycket, överväga att släppa några AP eller hedersklasser. Vara leery av skyldigheter som kräver att du vaknar tidigare på morgonen, skär i din sömn.
  • Överväg att förbereda sig för SAT och agera under sommaren eller vinterbrottet, så att de inte störa ditt skolårsarbete.
  • Fråga vänner som också är i dina extracurricular-grupper hur de hanterar sitt schema. De kan kanske ge förslag.
  • Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen Steg 11
    3
    Bryta dåliga vanor. Modern elektronik som TV, mobiltelefoner och datorer kan vara beroendeframkallande. När du sätter dig ner till jobbet, är du ofta distraherad av dessa missbruk. Det gör det inte bara svårt att avsluta läxan omedelbart, det kan påverka din förmåga att komma ihåg material, eller koncentrera sig under långa perioder. Du bör ta lite tid från dessa enheter, även när du inte arbetar, för att bryta dåliga vanor.
  • Till exempel, överväga att gå ett par dagar utan att använda någon teknik.
  • Alternativt, lova att inte använda någon teknik efter en viss timme på dagen. Detta kan också göra det lättare att sova, eftersom ljuset från skärmar orsakar sömnlöshet.
  • Överväg att spendera mer tid på aktiviteter som bygger din uppmärksamhet. Dessa inkluderar läsböcker och mediterar.
  • Överväg att ladda ner en app för din mobiltelefon eller dator som blockerar distraherande webbplatser.
  • Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen steg 12
    4. Prata med dina familjemedlemmar om de distraherar dig. Dina syskon och föräldrar kan vara en del av problemet om de är höga när du är jobb. Låt dem veta vilken tid på den dag du planerar att arbeta så att de kommer att ge dig tyst utrymme och hjälpa dig att hålla dig på uppgift.
  • Del 3 av 3:
    Hitta din motivation
    1. Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen Steg 13
    1. Belöna dig själv när du gör det bra. Fråga dina föräldrar om hjälp genom att ge dig incitament för att göra bra i skolan. Alternativt, belöna dig själv när du gör ett bra jobb, och straffa dig när du blir kort. Du bör, till exempel, för att få ut det mesta av din nyfunda tid i början av dagen, så i framtiden kommer du inte att bli frestad att driva ditt arbete till morgonen.
    • Gör dig en stor frukost i gengäld för att avsluta ditt arbete i tid. Titta på en show som du tycker om. Gå till en jogga.
    • Du kan också be dina föräldrar att betala dig eller ge dig gåvor om du får ett A på ditt rapportkort. Detta kan hjälpa till att motivera dig att komma till jobbet.
    • För mer omedelbar belöning kan du gå ut med dina vänner till en film när du avslutar en stor uppgift.
  • Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen steg 14
    2. Hitta motiverade vänner. Du är mer benägna att motiveras om du är i en vängrupp som förstärker akademiska mål. Du kan också lära dig saker, även när du inte försöker, genom att spendera tid med intelligenta människor. Du kanske vill försöka ta sommarkurser på ett college, så du kan se hur högskolestudenter motiverar sig själva.
  • Bild med titeln Undvik att göra läxor på morgonen steg 15
    3. Be om hjälp från vänner och familj. Dina föräldrar känner dig bättre än de flesta så att de kanske kan hjälpa till att förklara varför du har problem. De kan också bidra till att genomdriva din läxa. På samma sätt kan du fråga dina vänner hur de hanterar sitt schema. Om du inte förstår ett uppdrag, be dem att förklara hur man slutför jobbet.
  • Tips

    Om du har fått vana att ställa in ett tidigt larm så att du kan avsluta dina läxor på morgonen, fråga en familjemedlem eller rumskamrat att väcka dig i tid istället. Detta kommer att tvinga dig att avsluta dina läxor natten innan du inte har tid att göra det dagen för.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande