Hur man blir effektivare på jobbet

Ibland kan det vara svårt att vara motiverad och effektiv på jobbet, även om du vill vara. Du kan komma ut ur ett arbetslås om du ändrar din tankegång och hur du hanterar ditt jobb. Om du organiserar dina uppgifter, håll dig fokuserad på jobbet och ta hand om dig själv, du kan vara effektivare på jobbet.

Steg

Del 1 av 3:
Bli organiserad
  1. Bildbeteckningen är effektivare på jobbet Steg 1
1. Göra en checklista. Skapa en arbetschecklista eller att göra-lista kan hjälpa dig att hålla dig på spår på jobbet. Begränsa hur många objekt som är på din att göra-lista så att du inte stressar dig själv. Välj de tre viktigaste uppgifterna du behöver göra. Dessa är stora, viktiga och viktiga uppgifter som måste bli gjort innan du gör något annat. Fyll resten av din checklista med mindre uppgifter för att uppnå om du avslutar dina stora uppgifter.
  • Skriv din checklista natten före och fokusera på den kommande dagen bara.
  • Var specifik i din checklista, bryta ner uppgifter i mindre bitar och inkludera tidsberäkningar.
  • Bilden med titeln är effektivare på jobbet Steg 2
    2. Spåra där du slösar bort tid. Titta på dina mönster om hur du spenderar tid och var du slösar bort det. Finns du att du klickar på Facebook lite för ofta? Eller ha för många chattar med dina medarbetare i brytrummet? Ta reda på var du slösar bort så att du kan sluta och vara mer effektivt på jobbet.
  • Bilden med titeln är effektivare på jobbet Steg 3
    3. Bryta upp dina projekt i mindre uppgifter. Det kan vara svårt att känna sig fulländad om du tillbringade hela dagen på en sak, och har fortfarande inte slutat det. Bryta upp stora projekt till små framgångar för att hjälpa dig att känna dig motiverad och vara mer effektiv på jobbet.
  • Om du arbetade med att skapa en budget för ett företag hela dagen, tänk på det som alla små steg du gjorde för att skapa budgeten. Kanske har du kontaktat företagsägare, skapade kalkylblad och beräknades där pengar slösades bort, så du har faktiskt uppnått tre uppgifter.
  • Bilden med titeln är effektivare på jobbet Steg 4
    4. Skapa en daglig rutin. Berätta för ditt sinne och kropp att det är dags att arbeta genom att ha ett rutinmässigt system. Det kan innebära att varje morgon börjar du på samma sätt (som att du gör sträcker, dricker kaffe och slår på en pumpupplista).
  • Har utsett tider under hela dagen där du får kolla din email, så du slösar inte bort tid impulsivtchecking det hela dagen.
  • Del 2 av 3:
    Vistas fokuserad på jobbet
    1. Bilden med titeln är effektivare på jobbet Steg 5
    1. Incheckning med dig själv. När du kommer till jobbet, spendera fem minuter med din att göra-lista som tänker på din dag. Tänk på hur du ska åstadkomma dina uppgifter för dagen. Varje timme tvingar dig själv att refocus. Titta på hur du spenderade den senaste timmen och frågade dig själv om det var produktivt. Förbinda sig att göra nästa timme produktiv. När dagen slutar, fråga dig själv hur din dag gick. Var det produktivt? Hur kan du ändra för att göra imorgon mer framgångsrik?
  • Bilden med titeln är effektivare på jobbet Steg 6
    2. Vet hur man gör ditt jobb bra. Om du vet hur man gör ditt jobb som baksidan av handen, kommer det att kräva mindre energi. Att veta vad du gör gör det möjligt för dig att utmärkta på ditt arbete.Även om du fortfarande borde utmana dig själv till nya saker och fortsätta att överträffa dig själv för att bygga dina färdigheter, bidra till ditt företag och att hålla dig från att bli uttråkad.
  • Sök vidareutbildning för att hjälpa dig att behärska ditt jobb om du inte kan få saker gjort eftersom du inte har rätt kompetens eller kunskap.
  • Expertips
    Elizabeth Douglas

    Elizabeth Douglas

    VD för WikiHowelizabeth Douglas är VD för WikiHow. Elizabeth har över 15 års erfarenhet av att arbeta inom teknikindustrin, inklusive roller i datateknik, användarupplevelse och produkthantering. Hon fick sin BS i datavetenskap och hennes Master of Business Administration (MBA) från Stanford University.
    Elizabeth Douglas
    Elizabeth Douglas
    VD för WikiHow

    Elizabeth Douglas, VD för WikiHow, erbjuder tre tips för att göra ditt jobb bättre: 1. Se till att du levererar på vad din chef förväntar dig.
    2. Kommunicera bra om dina projekt.
    3. Försök att placera dig själv för att hjälpa företaget att växa och bli bättre.

  • Bild med titeln är effektivare på jobbet Steg 7
    3. Stanna motiverad för att undvika procrastination. En stor anledning till procrastination är att du fruktar att göra något. Tvinga dig att göra saker i brister. Tvinga dig att starta en bit av något, även om det bara är i fem minuter, sluta sedan om du behöver. När du börjar göra framsteg på något, blir du mer motiverad för att fortsätta och arbeta längre och längre tills det är klart.
  • Slå av din telefon och rensa ditt skrivbord för att undvika distraheringar som uppmuntrar förskott.
  • Gör utmanande uppgifter före lunch när du är mest motiverade.
  • Bilden med titeln är effektivare på jobbet Steg 8
    4. Oroa dig för vad du kan kontrollera. Fokusera din tid och energi på vad du kan styra. Oroa dig inte och stressar om vad som är bortom din kontroll. Om du börjar bli orolig över vad en kollega gör eller betonar om en annan avdelning, kommer det bara att slösa bort din egen tid. Du kommer att känna dig mer bemyndigad och är mer effektiv på jobbet om du bara fokuserar på vad som finns i din kontroll.
  • Bild med titeln är effektivare på jobbet Steg 9
    5. Arbeta effektivt. För att vara en effektiv arbetare måste du vara en effektiv arbetare. Stoppa multi-tasking. Fokusera på en uppgift i taget. Om du försöker göra tio saker på en gång, kommer du inte att slutföra någonting.
  • Bild med titeln är effektivare på jobbet Steg 10
    6. Samarbeta med dina medarbetare. Arbeta i ett team för att uppnå uppgifter snabbare och att få nya idéer till projekt. Arbeta med andra och be om hjälp när du behöver det hjälper dig att vara en mer effektiv arbetare.
  • Del 3 av 3:
    Ta hand om dig själv
    1. Bild med titeln är effektivare på jobbet Steg 11
    1. Ta raster. Du kan inte vara effektiv på jobbet om du inte tillåter dig själv att ta en paus. Tillåt dig självmoment att bryta från jobbet varje par timmar. Ät ett mellanmål, gå på en promenad, eller meditera för att ladda din hjärna för att bli effektivare.
  • Bilden med titeln är effektivare på jobbet Steg 12
    2. Sluta arbeta vid en viss tid. Om du tvingar dig att sluta arbeta när arbetet är över, blir du mer effektiv när du faktiskt är på jobbet. Ställ in ett fast tid för när arbetet är över och håll fast vid det. Planera något intressant efter arbete för att uppmuntra dig själv att sluta arbeta. Ha en rutin efter att ha arbetat för att slå ner dig, till exempel att ta en promenad eller hålla en journal.
  • Bild med titeln är effektivare på jobbet Steg 13
    3. Göra sig av med stress. Nyckeln till att hålla stressfri är att känna sig i kontroll. Håll dina dagar planerade för att hjälpa dig att känna dig i kontroll. Se till att du har en klar uppfattning om vad som förväntas av dig på jobbet för att undvika stress. Gör stress som minskar aktiviteter efter arbete (t.ex. läsning, lyssna på musik, gör yoga eller gör en kreativ hobby).
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du är omotiverad på jobbet eftersom du är olycklig på jobbet, överväga att söka efter ett annat jobb.
  • Att ha ett positivt liv utanför jobbet kan göra det lättare att arbeta hårt medan du är på jobbet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande