Hur man är glad även när det är ensamt

Vi har alla problem med att vara ensam från tid till annan. Oavsett om vi är singel, bor ensam, eller helt enkelt har en tuff tid att tolerera att vara av oss själva, det kan vara en utmaning att känna sig glad om du är ensam. I den här artikeln går vi igenom en mängd användbara strategier för att stanna positivt och leva ditt bästa liv när du är på egen hand.

Steg

Metod 1 av 14:
Lära något nytt.
  1. Bild med titeln vara glad även när ensam steg 1
1. Utforska nya hobbyer håller ditt sinne aktiva och engagerade. Det är normalt att känna sig lite tom och rastlös när du är ensam. Kasta dig själv i intressanta nya hobbyer kan hjälpa till med det! Använd din ensamma tid för att utforska något du alltid har velat göra. Tänk på aktiviteter som:
  • Att lära sig ett nytt språk
  • Trädgårdsarbete
  • Att lära sig att spela ett instrument
  • Konst- och hantverksprojekt
Metod 2 av 14:
Skapa och följ en daglig rutin.
  1. Bild med titeln vara glad även när ensam steg 2
1. Ett bestämt schema kan ge dig en känsla av order och syfte. Att vara ensam har ett sätt att få folk att känna sig lite förlorade. Att ta några minuter för att skapa ett dagligt schema för dig själv kan hjälpa till att förhindra den känslan! Schema i regelbundna dagliga aktiviteter, som arbete, motion eller matlagning, såväl som hobbyer och andra sysslor.
  • Schema i kommunikation, speciellt om du är introverad och kämpar med det. Till exempel, penna i taget att ringa eller videochatt med en vän.
Metod 3 av 14:
Gör en lista med saker du är tacksam för.
  1. Bilden med titeln vara glad även när ensam steg 3
1. Det är lätt att fokusera på det negativa när du är själv. Alla gör det från tid till annan, men det betyder inte att det är friskt. När du känner dig fast i det negativa huvudutrymmet, gör ett försök att ta dig ut genom att fokusera på de positiva sakerna i ditt liv. Ta en penna och lite papper och skriv ner en faktisk lista!
  • Du kan också försöka göra dessa listor oftare, som i slutet av dagen eller veckan.
Metod 4 av 14:
Begränsa din tid på sociala medier.
  1. Bilden med titeln vara glad även när det är ensamt steg 4
1. Använd sociala medier för att ansluta men logga ut om det känns negativt. Sociala medier är ett utmärkt sätt att träffas och interagera med andra, men det har också nedsides. Om du märker att du använder den för att jämföra dig med andra, eller om du känner dig dålig om dig själv eller till och med ensamare efter att ha använt sociala medier, kan det hjälpa till att logga ut oftare.
  • När du är online, fokusera på meningsfulla konversationer och positiva interaktioner. Försök att spendera mindre tid omfattande rullning.
Metod 5 av 14:
Gå på en promenad.
  1. Bild med titeln vara glad även när det är ensamt steg 5
1. En förändring av landskapet kan öka ditt humör och flytta ditt perspektiv. Om du känner dig ensam, försök att tvinga dig att gå upp och gå en kort promenad. Bara några minuter utomhus kan hjälpa dig att tänka på saker och uppdatera dig.
  • Om negativa tankar börjar krypa in, påminna dig försiktigt på att fokusera på din omgivning.
Metod 6 av 14:
Volontär i ditt samhälle.
  1. Bild med titeln vara glad även när ensam steg 6
1. Ge din tid och ansträngning för att hjälpa andra underlättar ensamhet. Alla gillar att känna sig nödvändiga - Att göra frivilligt arbete är ett osjälviskt sätt för dig att uppfylla det behovet samtidigt som du gör en skillnad i ditt samhälle. När du aktivt är engagerad och hjälper andra, är det svårt att känna sig riktigt ensam. Titta på frivilliga möjligheter som:
  • Serverar mat på ett soppkök
  • Mentorera en ung person i en storebror eller storasystrogram
  • Läser till äldre i vårdhem
  • Miljö- eller djurrättsaktivism
Metod 7 av 14:
Utforska dina känslor i en journal.
  1. Bilden med titeln vara glad även när ensam steg 7
1. Att skriva ner tankar och känslor kan hjälpa dig att göra känsla av dem. Regelbunden journaling kan hjälpa dig att lära känna dig bättre genom självuttryck. Du kan också träna tacksamhet genom att hålla reda på vad du är tacksam för i din tidskrift. Ta några minuter varje dag notera några saker.
Metod 8 av 14:
Fokusera på dina positiva egenskaper.
  1. Bilden med titeln vara glad även när det är ensamt steg 8
1. Gör en lista med saker som du verkligen tycker om dig själv. Det är inget fel med att uppskatta dig själv! Ta lite tid att fira dina goda egenskaper. Reflektera över dina bästa egenskaper. Du kan till och med lägga till dessa i dina tacksamhetslistor eller journal.
  • Till exempel: "Jag gör ett fantastiskt jobb på jobbet. Jag är en värderad medlem av laget."
  • Eller titta på dig själv i spegeln och säg, "Jag har snälla ögon."
  • Om du har problem med det här, fråga några betrodda vänner eller familjemedlemmar vad de tycker att dina bästa egenskaper är.
Metod 9 av 14:
Träna oftare.
  1. Bilden med titeln vara glad även när ensam steg 9
1. Studier visar regelbunden träning underlättar ensamhet och ökar humör. Vi vet alla motion gör oss fysiskt passande, men visste du att det också släpper ut kemikalier i din hjärna som får dig att känna dig positiv och glad? Det är sant! Om du känner dig obekväma att träna runt andra människor, börja med enkla aktiviteter du kan göra själv, som att springa, gå eller cykla.
  • Om du inte har något emot att träna med andra, kan det erbjuda ännu mer humörförstärkande fördelar! Överväg att prova fitness eller yogaklasser, eller träna i ett offentligt gym.
Metod 10 av 14:
Behandla dig som om du skulle behandla en vän.
  1. Bilden med titeln vara glad även när ensam steg 10
1. Prata med dig själv med vänlighet och medkänsla-du förtjänar det. Positivt självtalande tar övning, men det är värt det. Till exempel, om du befinner dig själv tänker negativa tankar som, "Ingen vill spendera tid med mig," ändra den här tanken på något mer realistiskt som, "Människor älskar att spendera tid med mig, men ibland blir de upptagna och det är normalt."
  • Om du känner att du inte gör ett bra jobb på jobbet eller skolan, berätta för dig själv något som en vän kan säga, "Är du allvarlig? Du är bra på ditt jobb!"
  • Om du är introvert, kom ihåg att det inte är fel! Det är ett helt naturligt och acceptabelt sätt att vara.
Metod 11 av 14:
Påminn dig om att det är okej att vara ensam.
  1. Bild med titeln vara glad även när ensam steg 11
1. Kom ihåg att vara ensam och vara ensam är olika saker! Det kanske inte verkar som det nu, men du kan vara ensam utan att känna dig ensam. Spendera lite tid på att tänka på varför att vara ensam kan vara en positiv sak. Du kan även göra en lista och hålla den med dig! Här är några exempel för att komma igång:
  • Friheten att dagdrömma och vara introspektiv
  • Förmågan att göra saker på dig utan att kompromissa med
  • Mer tid att fokusera på din hälsa och välbefinnande
  • Mer tid att träna och utveckla dina färdigheter
Metod 12 av 14:
Utforska Mindfulness Techniques.
  1. Bilden med titeln vara glad även när ensam steg 12
1. Meditation och andningsövningar kan hjälpa dig att känna dig lugn och centrerad. Mindfulness handlar om att vara i det här och nu, eller bor i det nuvarande ögonblicket, uppskattar det utan att bo för mycket tidigare eller oroa sig för framtiden. Studier visar att mindfulness tekniker kan bidra till att minska känslor av ensamhet och ångest. Överväga att utforska:
Metod 13 av 14:
Fokusera på kvalitetsanslutningar över kvantitet.
  1. Bilden med titeln vara glad även när ensam steg 13
1. Tillbringa kvalitetstid med de människor som är viktiga för dig. Fokusera på att ansluta och konversera med dem istället för att göra passiva aktiviteter som att titta på tv. Om du känner dig säker på anslutningarna i ditt liv, är du mindre benägna att känna dig ensam när du är hemma eller gör saker själv.
  • Om det har varit ett tag, nå ut och se hur de gör det! Göra planer på att komma ikapp snart.
  • När du är ensam, fokusera på de positiva minnena du har med de människor du älskar.
Metod 14 av 14:
Sök professionell hjälp om du kämpar.
  1. Bild med titeln vara glad även när det är ensamt steg 14
1. Terapi kan hjälpa dig att känna dig hörd och förstås. Ensamhet kan vara ett symptom på en större fråga som depression. Om du befinner dig att öka ensam eller inte kunna tolerera vara ensam, kan det gynna dig att söka professionell hjälp.
  • Psykoterapi kan vara ett användbart sätt att förstå dig själv bättre.
  • Kontakta din sjukförsäkringsleverantör för en lista över godkända psykologer, terapeuter och psykiatriker.
  • Undvik att dricka alkohol eller använda andra ämnen för att klara sig vara ensam.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande