Hur man ändrar dig helt

Inse att du inte lever ditt bästa liv kan låta dig känna dig fast och frustrerad med dig själv. Medan du ändrar dig helt kan det vara utmanande ibland, det är fortfarande möjligt om du är villig att sätta i ansträngningen.

Steg

Metod 1 av 4:
Att räkna ut vad ditt bästa liv ser ut
  1. Bild med titeln Ändra dig själv helt steg 3
1. Identifiera dina triggers för beteenden du vill ändra. Att ändra en dålig vana är verkligen svårt, men att du kan tänka ut dina triggers kan hjälpa till. När du känner dig frestad att delta i en dålig vana, skriv ner vad som hände på förhand. Det här kan vara din utlösare, så att du undviker situationen i framtiden kan hjälpa dig att göra positiva förändringar.
  • Låt oss säga att du försöker sluta äta skräpmat. När du känner dig frestad att munch på en påse chips, kan du överväga vad som hände när begäret slog. Du kan inse att när du känner dig stressad, längtar du skräpmat. Hantera dina stressnivåer kan hjälpa dig att undvika att trigga dina begär.
  • Bild med titeln Ändra dig själv helt steg 2
    2. Gör en lista över Vanor och beteenden som håller dig tillbaka. Du måste byta ut dina dåliga vanor för goda om du vill göra en stor förändring. Identifiera de vanor som inte hjälper dig att leva det liv du vill ha. Dessutom erkänna de beteenden som orsakar problem i ditt liv. Lista ut dessa vanor och beteenden så att du kan arbeta med att ändra dem.
  • Som ett exempel kan du känna igen att din vana att äta ta ut på helgerna hindrar dig från att spara pengar för att använda för dina hobbyer och att äta hälsosamma måltider.
  • På samma sätt kan du inse att rullning på telefonen tar all din fritid.
  • Bild med titeln Ändra dig själv helt steg 1
    3. Beskriv vad ditt bästa liv ser ut. Om du vill ändra dig helt, är det troligt att du känner att ditt liv inte går det sätt du vill. För att hjälpa dig att vara ditt bästa jag, bestämma vad ditt idealiska liv skulle se ut. Inkludera jobbet eller sökvägen du vill fortsätta, hur du vill spendera din dag, och hur du vill att folk ska uppfatta dig.
  • Till exempel kan du bestämma att du vill vara lärare så att du kan arbeta med barn. På fritiden kan du tillbringa din dag som hjälper andra, vilket gör saker och spenderar tid med din familj. Du kanske vill att folk ska uppfatta dig som en snällhjärtad, jobbig.
  • Metod 2 av 4:
    Gör stora förändringar
    1. Bild med titeln Ändra dig själv helt steg 4
    1. Investera i dig själv för att hjälpa dig att känna igen ditt värde. Du förtjänar att känna dig bäst, så behandla dig själv till ett nytt utseende. Byt upp din frisyr och sätt ihop några nya kläder för att ge dig en ny start. Om du bär smink, använd en handledning för att prova ett nytt utseende.
    • Om du har råd med det, gå till en salong för en ny frisyr och köpa några nya kläder.
    • Om du är kort på kontanter, gå till en sparsamhetsbutik eller handla en försäljning för att lägga till 1-3 nya bitar till din garderob. Som ett annat alternativ, bjuda in dina vänner att ha en klädbyte med dig så att du kan få nya till dig kläder gratis.
  • Bild med titeln Ändra dig helt steg 5
    2. Ändra din miljö så ditt liv känns friskt. En ny miljö kan hjälpa dig att ändra din tankegång och få dig att känna sig unstuck. Börja med att ta bort eventuell rubbning från ditt vardagsrum och arbetsutrymme. Sedan omorganisera dina möbler eller andra dekorationer för att skapa ett nytt utseende. Om du kan, lägg till något nytt för att påminna dig om att du gör en stor förändring i ditt liv.
  • Även en liten förändring kan göra en stor skillnad, så oroa dig inte om du kan"t över hela ditt utrymme. Till exempel kan du få en liten krukväxt och ett motiverande tryck räcker för att hjälpa dig att känna dig förnyad.
  • Om du kan, redecorate ditt utrymme så att livet känns helt nytt. Byt ut ditt konstverk, få nya sängkläder och byt ut föråldrade eller trasiga möbler.
  • Ställ in din miljö för att passa ditt idealiska liv. Till exempel kan du göra ditt skrivbord kontaktpunkten i ditt rum om du vill skriva eller studera mer. På samma sätt kan du placera dina krukor och kokkärl inom räckhåll om du vill börja laga mat varje dag.
  • Bild med titeln Ändra dig helt steg 6
    3. Använd positiv självprata för att motivera dig själv. Din attityd kan göra eller bryta dig, så odla en positiv tankegång. Var uppmärksam på dina tankar så att du kan känna igen negativa tänkande mönster. När du tar dig själv att tänka negativt, utmana den som trodde och ersätta den med något neutralt eller positivt. Dessutom skapar du positiva bekräftelser för dig själv som du kan upprepa hela dagen.
  • Till exempel, låt oss säga att du tar dig själv och tänker, "suger jag på allt."Du kan utmana den tanken genom att berätta för dig själv," Det kan inte vara sant eftersom jag är bra på sång, teckning och bakning."Byt ut det med något som," Jag är bra på många saker, men ingen vet hur man gör allt."
  • Du kan använda positiva bekräftelser som, "jag är tillräckligt," "Jag kan uppnå någonting med hårt arbete" och "Jag blir mitt bästa själv" för att motivera dig själv.
  • Bild med titeln Ändra dig själv helt steg 7
    4. Prova något nytt för att driva dig ur din komfortzon. När du gör en stor förändring i ditt liv, måste du bryta dig fri från din komfortzon för att hjälpa dig att växa. Det bästa sättet att göra detta är att börja prova nya saker. Gör en lista med saker du alltid har velat försöka, börja sedan kontrollera saker.
  • Din lista kan innehålla saker som ", gå till den nya thailändska restaurangen", "gå fallskärmas," ta en konstklass, "" ansöka om praktik, "" volontär ", prata med en främling i mataffären," "Fixa mitt hår på annat sätt" och "ta en ny väg till jobbet."
  • Metod 3 av 4:
    Bli det bästa du
    1. Bild med titeln Ändra dig själv helt steg 8
    1
    Ange realistiska, mätbara mål För att hjälpa dig att vara ditt bästa jag. Granska din beskrivning av ditt idéliv och identifiera 1-3 mål som kan hjälpa dig att komma dit. Då, revidera dina mål så att de är små och lätta att mäta. Var specifik så att du kan spåra dina framsteg.
    • Som ett exempel är "vara mer aktiv" inte ett bra mål eftersom det inte är mätbart eller specifikt. Ett bättre mål skulle vara "träna 30 minuter om dagen."
  • Bild med titeln Ändra dig själv helt steg 9
    2. Inkorporera nya vanor som hjälper dig att nå dina mål. Gör en lista över positiva vanor som hjälper dig att arbeta mot dina mål. Bestämmer då hur du kan integrera dessa vanor i ditt liv. Planera dina nya vanor i din dag så att du långsamt kan göra framsteg på dina mål.
  • Till exempel, låt oss säga att ditt mål är att nå en hälsosam kroppsvikt. Dina nya vanor kan vara att träna varje dag och äta hälsosamma måltider. För att hjälpa dig att hålla fast vid dessa vanor, kan du planera dina träningspass och tid för att förbereda hälsosamma rätter.
  • Bild med titeln Ändra dig själv helt steg 10
    3. Skära tillbaka på lågprioriterade aktiviteter så att du har tid för vad som är viktigt. Du har en begränsad tid varje dag, och lägger till dina nya mål till ditt schema kan känna dig överväldigande. För att göra tid för dina nya mål, leta efter aktiviteter som inte hjälper dig att leva ditt bästa liv. Byt ut dessa lågprioriterade aktiviteter med dina nya positiva vanor.
  • Till exempel, låt oss säga att du normalt spenderar din lunchtid som spelar ett spel på din telefon. Istället kan du använda den här tiden att träna.
  • Bild med titeln Ändra dig själv helt steg 11
    4. Omgiv dig med tillväxtorienterade personer som motiverar dig. De människor du har i ditt liv gör en stor inverkan på din motivation och beteende. Spendera mer tid med människor som arbetar mot framgång och gör det som gör dem lyckliga. Detta kommer att bidra till att motivera dig att fortsätta att driva din stora förändring i livet.
  • Oroa dig inte för att utesluta människor från ditt liv. Om du spenderar mer tid med människor som är tillväxt, kommer du naturligtvis att spendera mindre tid med människor som kan vara ett dåligt inflytande.
  • Försök att delta i sociala evenemang för personer som delar dina mål eller intressen. Du kommer sannolikt att göra goda vänner där.
  • Bild med titeln Ändra dig själv helt steg 12
    5. Spåra dina framsteg mot dina nya mål och vanor varje dag. Dokumentera hur mycket arbete du sätter mot ditt mål, och fira varje mindre prestation du gör. Fokusera på att göra framsteg och inte på din slutpunkt. Detta hjälper dig att hålla dig motiverad att fortsätta.
  • Varje dag, skriv ner vad du gjorde den dagen för att hjälpa dig att nå ditt mål.
  • När du åstadkommer en liten uppgift, ha en mini firande och gratulera dig själv för att göra framsteg.
  • Metod 4 av 4:
    Stanna kursen
    1. Bild med titeln Ändra dig själv helt steg 13
    1. Rekrytera en ansvarspartner när du gör ändringar. Det är lättare att vara motiverad om du arbetar med en partner. Fråga någon som delar ett liknande mål eller som du litar på att vara ärlig med dig för att vara din ansvarspartner. Checka in med din partner minst en gång i veckan så att du känner att du måste fortsätta göra framsteg.
    • Beroende på vad ditt mål är, kan du också bjuda in din ansvarspartner att göra målorienterade aktiviteter med dig.
    • Om du arbetar mot flera mål, överväga att ha mer än 1 ansvarspartner. Du kan till exempel ha en vän som arbetar med dig, en rumskamrat som hjälper dig att övervaka hur du använder din fritid och en kollega som kontrollerar ditt dagliga arbetsförlopp.
  • Bild med titeln Ändra dig helt steg 14
    2. Minska distraktioner som hindrar dig från att fokusera på vad som är viktigt. Saker som tv och din telefon kan vara en stor distraktion, men låt dem inte hålla dig tillbaka. När en distraktion hindrar dig från att hålla fast vid dina positiva förändringar, ta bort det från ditt liv eller sätta restriktioner på den. Detta hjälper dig att göra framsteg mot dina mål.
  • Som ett exempel kan du använda en app för att begränsa din användning av sociala medier på din telefon och dator.
  • På samma sätt kan du koppla ur din TV för att göra det svårare att titta på det.
  • Bild med titeln Ändra dig själv helt steg 15
    3. Reflektera över dina framsteg mot dina mål en gång i veckan. Reflektion hjälper dig att känna igen vad du gör rätt och vad du gör fel. Detta hjälper dig att göra nya ändringar för att hjälpa dig att nå ditt yttersta mål. Lägg åt gången varje vecka för att tänka på vad du åstadkom den veckan och vilka förändringar kan hjälpa dig att göra det bättre under den kommande veckan.
  • Du kan till exempel spela in hur mycket tid du spenderade på dina mål och vilka aktiviteter som kändes som slöseri med tid. Då bestämmer du hur du kan spendera din tid mer klokt i framtiden.
  • Bild med titeln Ändra dig helt steg 16
    4. Belöna dig själv för att göra positiva förändringar. Ge dig en liten behandling för att känna igen dina framsteg. Det här kan vara en klistermärke, din favoritmat eller ett litet objekt du vill ha. Lyssna kontinuerligt så att du är motiverad att hålla fast vid din stora förändring.
  • Att belöna dig själv för små förändringar, kan du lägga en klistermärke på din kalender när du engagerar dig i en bra vana eller jobba på ett mål.
  • För större prestationer kan du njuta av en liten behandling, som att få ditt favoritkaffe eller använda en fancy badbomb.
  • När du åstadkommer en stor milstolpe eller mål, ge dig en större belöning, som ett nytt par skor eller en resa till spa.
  • Bild med titeln Ändra dig själv helt 17
    5. Fokusera på resan mot en bättre du snarare än ditt slutmål. Det tar tid att helt ändra dig helt, men du kommer sannolikt att uppleva små förändringar under vägen. Dessa små förändringar är något att fira och hjälpa dig att börja leva ett liv som du älskar. Oroa dig inte om hur lång tid det tar dig att leva fullt ut ditt bästa liv. Istället, bara njut av din dagliga resa.
  • Tryck inte så hårt för att nå dina mål som du känner dig stressad och överväldigad. Gå långsamt och försök att njuta av turen.
  • Bild med titeln Ändra dig helt steg 18
    6. Inkorporera vilodagar i ditt schema så att du inte brinner ut. När du försöker ändra ditt liv, kanske du känner att du måste använda varje ögonblick klokt. Detta kan låta dig känna att du inte kan vila eller sakta ner. Men din kropp och sinne behöver vila om du kommer att vara bäst. Schema vilodagar i ditt liv så att du kan återhämta sig och stanna kursen.
  • Till exempel kan du planera en vilodag varje vecka där du kopplar av eller har kul.
  • Alternativt kan du schemalägga en dag en gång i månaden där du bor hemma hela dagen för att koppla av.
  • Tips

    Det tar tid att göra en stor förändring, så var tålmodig med dig själv! För att hålla dig motiverad, påminna dig om de små förändringarna du redan har gjort.
  • Ändra inte dig själv för att imponera på andra människor. Fokusera på att leva ett liv som du älskar, och ställer in mål som hjälper dig att få var du vill gå.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande