Hur man känner sig lyckligare

Du kanske tror att det inte finns något du kan göra för att känna dig lite lyckligare. I själva verket är att vara lyckligare är helt inom din kontroll, oavsett vilken situation du är i. Om du vill vara lyckligare måste du vara villig att ändra ditt perspektiv för att vara mer att acceptera vad livet kan kasta på dig, samtidigt som du försöker ändra de saker som inte fungerar. Om du vill känna dig lyckligare på nolltid, följ bara dessa steg. Men ibland måste du bara göra vad du tycker du kan behöva göra eller göra hända.

Steg

Del 1 av 3:
Ändra din tankegång
  1. Bild med titeln Känn lyckligare steg 1
1
Tänk mer positivt. Det enklaste sättet att bli lyckligare är att göra ett försök att vara en mer optimistisk person. Du kanske tror att vissa människor är mer negativa än andra, men det här är lat tänkande som kan hålla dig från att vara lyckligare än du är idag. Din personliga situation kanske inte är i din kontroll, men du kan alltid styra ditt perspektiv och göra ansträngningen att titta på den ljusa sidan av någon situation istället för att fokusera på alla negativa aspekter du ser kommer att göra dig en lyckligare person.
  • Att tänka mer positivt måste du vara redo att övervaka dina egna tankar. ANMÄRKNING När negativa tankar kryper upp och bekämpar dem med positiva tankar - och logik. Hur många av dina negativa tankar är bara en del av "värsta scenario" tänkande eller av din insisterande på att förvänta sig det värsta i någon situation?
  • Ett enkelt sätt att tänka mer positivt är att hänga runt mer positiva människor. Deras optimistiska energi kommer att gnugga på dig.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 2
    2. Gör en tacksamhetslista. Påminner dig om alla saker du måste vara tacksam för kommer omedelbart att få dig att känna dig lyckligare. Ta en penna och ett papper i ett lugnt rum och skriv ner minst 10-15 saker som du är tacksam för. De kan vara lika stora som vänner och familj i ditt liv och så liten som den nya trädgården som planterades nära ditt hem. Tänk på allt som får dig att le och vilket gör ditt liv lite lyckligare. Att ha alla dessa saker skrivs ner hjälper dig att se hur mycket du måste vara tacksam för - och glad över.
  • Håll din lista praktisk och lägg till det varje söndag. Göra en ritual att läsa den över varje gång du kommer tillbaka till det, eller läser det i slutet av varje år för att se hur mycket lycka du har i ditt liv.
  • Om du vill ha en variation på detta kan du göra en "lycka burk."Skriv ner något som gör dig glad på ett papper och släng det i en burk. Vänta på burken att fylla eller vänta till slutet av året och sedan ha kul att påminna dig om alla de roliga minnen som har gjort dig så glad.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 3
    3. Uppskatta de små sakerna. Om du vill vara lyckligare, måste du arbeta med att uppskatta de små njutningarna i ditt liv såväl som de stora. Sluta och lukta rosen. Bokstavligen - sluta och kolla alla blommor som växer nära ditt hus och se hur fantastiskt de är. Prova det lilla bakverket på ditt lokala café och njut av sina rika och komplicerade smaker. Tillbringa en extra minut känsla lycklig efter din bästa vän skickade dig ett hilariskt textmeddelande. Dessa små saker kanske inte verkar betydande, men de lägger till.
  • Gör ett mål att notera minst fem små saker som gjorde dig glad varje dag. När du börjar göra det kommer det att börja känna sig naturligt, och du kommer att finna dig själv på saker som du aldrig trodde var så speciella förut.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 4
    4. Lev i nuet. Ett annat knep att vara lyckligare är att lära sig att omfamna det nuvarande ögonblicket istället för att känna ånger för det förflutna eller fruktar framtiden. Lär dig att njuta av de konversationer du har, istället för att tänka på var du ska gå nästa eller oroa dig för det där du sa tjugo minuter sedan. Lär dig att uppskatta sakerna framför dig, den goda tiden du har, och att kasta bort alla tankar om någonting utanför din omedelbara upplevelse. Självklart tar det mycket engagemang, men du får se din lycka nivå stiga dramatiskt när du hämtar det.
  • Att vara närvarande tar övning och du kan lära dig att göra det snabbare om du begår yoga eller meditation.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 5
    5. Göra tid för reflektion. Hitta tid att ta reda på dina erfarenheter och att luta dig tillbaka och överväga vad dagen har tagit dig kan göra dig lyckligare. Du kanske inte är väldigt glad eftersom du känner att du bara går igenom rörelserna och har tid att bara sitta och fråga dig själv, "Vad heck bara hände?"Hitta en tid varje dag - eller åtminstone varje vecka - där du bara kan sitta, stirra på något landskap och tänka på alla händelser som hände med dig. Du kommer att känna en känsla av lugn och börjar känna sig mindre överväldigad med allt framför dig, och ja, det här gör dig lyckligare.
  • Även om reflekterande kan bäst göras på egen hand, om något håller churning genom ditt sinne, ringer upp en bra vän att prata om det kan också hjälpa dig att tänka på händelserna i ditt liv i ett nytt ljus.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 6
    6. Sluta jämföra dig med andra. Om du lär dig att titta på ditt liv på egen hand istället för att önska att du hade så mycket pengar, så många vänner, eller samma fantastiska kropp som personen bredvid dig, då kommer du att kunna släppa bitterhet och svartsjuka. Påminna dig om att varje person har sina egna kamp och starka kostymer, och att du inte kan ha allt - och inte heller kan någon annan. Fokusera på att göra din egen sak istället för att titta runt dig och du kommer snabbt att känna dig lyckligare för det.
  • Du kanske tror att du känner till en person som har "allt," men chansen är att den personen kan hitta något om dig att avundas också.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 7
    7. Känna sig mer medkänsla. Tenzin Gyatso, den 14: e Dalai Lama, sa en gång: "Om du vill att andra ska vara glada, öva medkänsla - om du vill vara glad, öva medkänsla."Du kanske tror att känslan av medkänsla för andra har inget att göra med din egen lycka, men i själva verket kan man känna medkänsla för en vän eller främling i en svår situation kan göra dig en mer helhet, självmedveten och gratul. Om du är så upptagen med att besatta sig över dina egna kamp och aldrig titta runt för att se hur andra människor känner, är du skyldig att vara mindre glad än en riktigt medkänsla.
  • Nästa gång du spenderar tid med en vän, gör en extra ansträngning att känna medkänsla. Förstå situationen från din väns perspektiv och fråga extra frågor om hur din vän känner och visar att du verkligen bryr dig.
  • Del 2 av 3:
    Ändra dina handlingar
    1. Bild med titeln Känn lyckligare steg 8
    1. Spendera mer tid med dina nära och kära. Spendera mer tid med de människor du älskar - och de människor som gör dig lycklig - är garanterad att få dig att känna dig lyckligare. Om du känner dig lite lite nere i dumpningarna, ring upp en bra vän eller familjemedlem istället för att vända, och planera något roligt att göra senare. Du kanske känner att din MOPEY-humör drar folk ner, men i stället kommer att vara med dina nära vänner att lyfta upp dig och få dig att känna dig lyckligare.
    • Tillbringa tid med glada människor. Skratt - och lycka - verkligen är smittsam, och du borde vara runt människor som känner sig glada om du vill känna dig lycklig. Faktum är att en studie gjord av Harvard och UC San Diego, fann att lycka inte bara bestäms av en persons individuella resa, utan också av hans sociala nätverk.
    • Spendera inte tid med människor som klagar. Människor som alltid är negativa, älskar att gnälla, och som ser det värsta i varje situation, garanteras att du ser det värsta också. Undvik dessa människor så mycket som möjligt, särskilt när du känner dig som att lyfta dina andar.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 9
    2. Fixa allt som är trasigt. Ett annat sätt att känna sig lyckligare är att ta en bra, lång titt på ditt liv och ändra vad du än kan ändra för att göra dig lyckligare. Även om du kanske inte kan göra dramatiska förändringar, som att ändra din karriär helt plötsligt, det finns små saker du kan göra som kan göra en stor skillnad. Om något inte fungerar för dig, sedan fixa det kommer definitivt att göra dig lyckligare.
  • Visst, du kanske inte kan hitta en mer lämplig karriär över natten. Men vad du kan ändra är din attityd om ditt arbete - kom ihåg att din karriär inte är helt, sluta allt, och att du har andra saker att vara glada över.
  • Små saker kan göra en stor inverkan. Om du sitter i trafik i en timme innan arbetet varje morgon får du att känna dig irriterad hela dagen, vakna en halvtimme tidigare för att undvika trafikstockning.
  • Kanske är du olycklig för att du misstänker att du är självisk, ovänlig, en dålig lyssnare eller inte är en bra vän. Tja, gör vad du kan för att förbättra i dessa områden - om du känner dig lyckligare med dig själv, så kommer du att känna dig lyckligare.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 10
    3. Spendera mer tid utanför. Bara gå ut och andas i frisk luft och låta solen falla på ditt ansikte är garanterat att du känner dig lyckligare. Om du har något att göra som du kan göra ute, ändra din plan för att rymma solskenet. Om du bara skulle läsa en bok i ditt mörka, stuffiga rum, läs i parken istället. Om du äter lunch med en vän på ett café, be om uteservering. Att vara ute - förutsatt att du inte är i mitten av en storm - är garanterad att få dig att känna dig lyckligare.
  • Försök träna utanför över träning i ett gym när du kan. Att springa att 5k i solskenet kommer att få dig att känna dig ännu lyckligare - och blir roligare än att springa på en löpband som vetter mot en vägg.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 11
    4. Minimera din stress. Även om det är omöjligt att sluta stressa ut på en gång, om du gör ett försök att minimera din stress, kommer du att känna dig lyckligare på nolltid. Börja med de små grejerna - rena och organisera ditt utrymme så att du inte blir stressad ute efter något att bära varje morgon. Gör din sociala kalender 25% mindre packad så att du har mer tid för dig själv. Undvik människor och situationer som orsakar dig stor stress. Du kommer att bli förvånad över hur mycket av en effekt det kommer att ha på din lycka.
  • Försök meditera. Meditering kan hjälpa dig att lugna dig och kroppen och kan hjälpa dig att leva i ögonblicket istället för att oroa sig för alla saker runt dig.
  • Skriv i en tidskrift. Detta kan hjälpa dig att hålla reda på ditt liv och hjälper dig att känna dig mindre överväldigad av allt.
  • Om du verkligen känner dig så stressad att du knappt kan klara av ditt vardag, överväga att prata med en terapeut.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 12
    5. Blanda din rutin. Om du vill känna dig lyckligare, så är allt du behöver är en liten förändring. Om du inte är glad kan det bero på att du känner att du har fallit i en ruta och att du är sjuk att göra samma gamla sak efter dag. Försök med att ha något annat för frukost. Ta den yogaklassen på natten istället för på morgonen. Häng ut med en ny vän istället för samma gamla. Gå till jobbet istället för att köra. Alla dessa små saker kan lägga upp och få dig att känna dig lyckligare.
  • Gör bara en ny sak om dagen, även om du inte nödvändigtvis tycker om det mer än den gamla saken du gjorde, kan du få dig att känna dig lyckligare.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 13
    6. Spendera mer tid att driva din passion. Någon skulle känna sig lyckligare om han eller hon tillbringade mer tid att göra det han eller hon älskade verkligen. Om du är en fotografering fanatiker, spendera mer tid att ta bilder. Om du älskar att skriva dikter, vakna en halvtimme tidigare varje morgon för att arbeta på ditt hantverk. Om du älskar att laga mat, ta tid att laga mat minst två gånger i veckan. Du kanske inte tror att förfölja din passion är en värdig strävan när du har så många fler "praktiska" saker att tänka på, men det kommer definitivt att göra en inverkan på din lycka.
  • Ta en titt på ditt schema. Se om det finns sätt som du kan vara effektivare för att hitta mer tid att driva din passion, eller om det finns några inte så roliga aktiviteter som du kan klippa ut ur ditt liv ganska lätt för att göra tid för de saker du älskar.
  • Del 3 av 3:
    Utveckla lyckligare vanor
    1. Bild med titeln Känn lyckligare steg 14
    1. Få tillräckligt med sömn. Att göra en vana att sova minst 7 eller 8 timmar varje natt kommer definitivt att få dig att känna dig lyckligare. Du skulle bli förvånad över hur mycket en god natts sömn kan förbättra ditt humör - och hur mycket en dålig natts sömn kan få dig att tro att du hatar alla och att världen är en hemsk plats. Lyckligare människor tar hand om sina tankar och kroppar en prioritet, och det här är något du borde prioritera om du vill känna dig lyckligare, liksom.
    • Försök att gå och lägg dig runt samma gång varje natt och vakna runt samma gång varje morgon.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 15
    2. Träna regelbundet. Regelbunden motion har visat sig få människor att känna sig lyckligare och till och med bara 30 minuters träning om dagen kan få en betydande inverkan på hur glad du känner. Du kanske inte vill träffa gymmet eller gå till en snabb körning när du känner dig nere i dumpningarna, men det är just vad som kommer att få dig. Om träning ensam är för tråkig för dig, ta en grupp yoga, dans eller barre klass eller gå med i en lagsporter.
  • Välj fysisk aktivitet över transport när du kan. Även gå 15 minuter till mataffären istället för att köra eller gå fyra trappor upp till ditt kontor istället för att ta hissen kan få dig att känna dig lyckligare.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 16
    3. Le mer. Studier visar att leende mer faktiskt gör människor att känna sig lyckligare. Även om du inte känner att du har något att le om, försöker du att le mer än vanligt kommer att lura ditt sinne för att känna sig lyckligare. Leende på folket runt dig kommer att få dem att le tillbaka, och att vara runt människor som ler kommer också att få dig att känna dig lyckligare. Så leende är en win-win-situation, även om du känner dig som frowning istället.
  • Låtsas tills du lyckas. Du kanske känner att ditt leende är falskt, men du kommer att bli förvånad över hur snabbt du börjar faktiskt känna dig lyckligare när du försöker le även när du inte känner det.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 17
    4. Göra tid för lycka. Ta en titt på din dag och se vilka saker som verkligen gör dig till den lyckligaste. Även om du inte kan börja arbeta en timme om dagen och hänga med vänner i fem timmar varje dag, kan du göra små justeringar för att spendera mer tid att göra saker som faktiskt gör dig lycklig. Om du upptäcker att yoga gör dig lycklig och sedan spendera två timmar mindre att titta på tv varje vecka och ytterligare två timmar gör yoga-om du upptäcker att du hänger med din bästa vän får dig att le, skära tillbaka på de glada timmarna med din co- arbetare och göra mer tid med din vän istället.
  • Kanske har du inte satt så mycket tanke i vilken timmar av din dag faktiskt gör dig den lyckligaste. Gör en lista över allt du gör varje dag och ta reda på var lycka kommer i det mesta.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 18
    5. Gör fina saker för andra. En studie visar att människor som fick en kontantbonus på jobbet var lyckligast när de tillbringade en betydande mängd av det på andra människor. Det betyder inte att du ska spendera alla dina pengar på din bästa vän, men det betyder att du borde göra en mer samordnad insats för att göra trevliga saker för andra, oavsett om du hjälper en vän att hantera hennes uppbrott bara av vara där eller du frivilligt på ett hemlöst skydd. Ingen handling är 100% osjälvisk, och det är okej att hjälpa andra samtidigt som du hjälper dig att känna dig lyckligare.
  • Du borde göra åtminstone några fina saker för andra människor "bara för" varje vecka. Det är garanterat att du mår bättre.
  • Gör inte bara trevliga saker för en vän eftersom det är hennes födelsedag. Ge en vän en trevlig present bara för att du tänker på henne, och se hur bra det gör att du båda känner.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 19
    6. Göra tid för "mig tid."Om du vill känna dig lyckligare, måste du spendera mer tid på att tänka på dig själv. Det betyder inte att du borde vara helt självisk, men det betyder att du ska schemalägga tider när du bara kan vara ensam med dina egna tankar, idéer och favoritaktiviteter. Ditt liv kan vara hektiskt, men det finns alltid tid att klämma på en halvtimme eller en timme här och där bara vara själv, oavsett om du tar en promenad, skriver i en tidskrift eller bara reflekterar på veckan.
  • Spendera tid med dig själv gör att du kan dekomprimera, lindra stress och känna dig lyckligare.
  • Låt inte en väns sista minuten planer horn på din enda tid. Behandla ett datum med dig själv som det är ett datum med din favorit kändis.
  • Bild med titeln Känn lyckligare steg 20
    7. Släppa kontrollen. Om du verkligen vill känna dig lyckligare måste du släppa tanken på att du har kontroll över alla de saker som händer med dig - från framgångarna och misslyckandena i din karriär till hälsan hos ditt favoritdjur. Faktum är att du nästan inte har någon kontroll över alla de saker som händer med dig, inklusive hur länge du kommer att leva. Ju tidigare du accepterar det, ju tidigare du kan inse att du inte har kontroll över vad livet kan medföra - men att du kan styra din reaktion på den. Kraften att vara glad eller ledsen är i dina händer.
  • Naturligtvis är det lite skrämmande att erkänna att mycket av ditt liv styrs av de befogenheter som är. Men ju tidigare du accepterar det, ju tidigare du kommer att kunna se att din egen lycka är inom din kontroll.
  • Vad är 3 steg jag kan ta mot att flytta min tankegång?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Amy WongAmy Wongleadership & Transformations coach

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ät en riktig och hälsosam måltid! Det kan få din kropp att känna sig nöjd, därför gör dig lyckligare.
  • När du är ledsen eller arg, är det ibland bra att hitta ett lugnt ställe att vara ensam. Observera eller titta på föremål hjälper. Håll dig själv underhållen för att komma ihåg av ilska eller sorg.
  • Var tacksam för vad du har.
  • Försök att sprida din egen lycka mot andra.
  • Övning! Det förbättrar cirkulationen och släpper ut lyckliga hormoner.
  • Om ingen vill prata med dig och du är arg, kan det vara en bra idé att slå en kudde eller pressa en mjuk leksak. Om du är ledsen kan det vara en bra idé att gråta allt då har du inget att gråta om. Om det finns en annan anledning till varför du inte är glad kan du tänka på en lösning.
  • Varningar

    Om du inte har någon som föräldrar, släktingar och vänner, försök att inte ta negativa känslor ut på någon annan och le. För om du gör det kan du sluta skada någon och alla som kommer att knyta dig med det.
  • Försök att komma ut mer och skapa nya vänner om du inte har någon att prata med! Om du inte har någon att prata med kanske få en terapeut att släppa ut dina känslor. Om det inte heller är möjligt, behåll ett mejeri och har ett husdjur eller en leksak för att bli vän. Det är inte friskt att hålla dina känslor byggda upp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande