Hur man är mer spontan

Vissa strukturer i ditt liv kan trösta, men när barista börjar göra din drink innan du beställer det, kanske är det dags att skaka saker upp lite. Att komma ut ur din komfortzon och injicera lite spontanitet i din rutin kan hålla saker oförutsägbara och roliga.

Steg

Del 1 av 3:
Att lära dina rutiner
  1. Bild med titeln vara mer spontan steg 1
1. Gör en lista över dina rutiner. Innan du börjar byta, ange områdena i ditt liv som är något styva och kan använda lite lossning. Vilka mönster upprepar du?
  • Börja när du står upp på morgonen. Vad är det första du vill göra på morgonen? När börjar din rutinmässiga?
  • Håll en anteckningsbok med dig på en vanlig dag och notera varje gång du gör något som känns rutinmässigt. Om du går till jobbet, går du på samma sätt varje dag? Sitter du i samma skrivbord under klasserna? Ta med samma slags saker till lunch? Beställ alltid samma måltid på en restaurang? Kör alltid samma buss? Vad sägs om dina kläder?
  • Bild med titeln vara mer spontan steg 2
    2. Identifiera dina ångest. Ofta är repetitiva beteenden ett resultat av djupt ingreppade oro och begränsande övertygelser som dyker upp på oväntade sätt. När du börjar notera innehållet i din rutin på en viss dag, överväga möjligheten att ändra varje objekt. Gör det dig nervös att överväga inte Beställa den dricker på Starbucks? Eller ta bussen istället för att gå? Vad är skrämmande om idén?
  • Skriv dessa ner bredvid stegen i rutinen. Försök att vara så specifik som möjligt. Vad är skrämmande om att sitta bredvid en främling och dras i konversation? Vad håller dig från att besöka den nya restaurangen?
  • Fråga dina vänner och familj för hjälp. Ofta kommer dina vänner att känna dig bättre än du känner dig själv. Fråga helt enkelt, "Är jag förutsägbar?" Om du misstänker att du är, kommer de förmodligen att ha speciella mönster som identifieras att du kanske inte ens är medveten om.
  • Bilden med titeln är mer spontan steg 3
    3. Notera. En del av spontanitet är aktiv. Under dagen, notera de tider som du sitter runt huset med inget särskilt att göra, eller gånger som du är uttråkad. Vad väljer du att göra med den tiden?
  • När du listar dessa, notera också "drömdagar." Om du gjorde någonting med den tiden, med obegränsade resurser och möjligheter, vad skulle du göra? Vad skulle göra för den perfekta kvällen efter jobbet eller skolan?
  • Bilden med titeln är mer spontan steg 4
    4. Välj byte av beteende. Titta tillbaka över din lista och bestäm vad du vill ändra. Vissa rutiner är bra - med vanor kan hålla oss produktiva och bekväma. Men en del rutin är resultatet av våra begränsande övertygelser och ångest som håller oss lat och ovilliga att sträcka ut och uppleva nya saker.
  • I synnerhet notera saker på din lista som du är generad över. Om din perfekta kväll skulle bestå av att dansa men du brukar spendera det spelar videospel du känner dig skyldig för att spela, det är ett tecken på en bytbar rutin. Om du alltid beställer Americano eftersom du älskar espresso och för att det är det billigaste på menyn, varför ändras?
  • Del 2 av 3:
    Bryta dina rutiner
    1. Bilden med titeln är mer spontan steg 5
    1. Börja sakta. Blanda dina mönster upp bara lite, baserat på din lista över bytbara rutiner.Ta en annan väg till jobbet. Ta din lunch istället för att besöka cafeterian. Ring en vän och träffas för dricker downtown istället för att gå direkt hem efter jobbet. Studera i biblioteket istället för på en kafé. Gör det dig bättre? Mer ängslig?
  • Bilden med titeln är mer spontan steg 6
    2. Återanslut med människor. Ofta leder en brist på spontanitet till känslor av ensamhet. Vi tror att alla andra är ute som har kul och du är fast hemma. Men när du funderar på att göra planer, går du solo.
  • Bjud in människor tillsammans för enkla saker. Om några öl på veranda är en genomsnittlig natt för dig, kan det plötsligt vara en viktig händelse om den innehåller en gammal vän från gymnasiet. Komma ikapp, gör planer på att göra mer.
  • Bild med titeln vara mer spontan steg 7
    3. Omfamning mysterium. Spontanitet involverar "Att hålla folk gissning" Så mycket som det håller dig själv underhöll. Nästa gång någon frågar om din helg, försök att säga något som, "Det var grundligt ansträngande. Och din?" Kryptiska svar på frågor kommer att göra människor nyfiken på dig och hur du spenderar din tid, drar dem in och ger dig fler alternativ för spontana äventyr.
  • Bilden med titeln är mer spontan steg 8
    4. Följ dina begär. Om du utvecklar ett begär att äta pizza sent på kvällen eller att bli vegetarian över helgen, vad stoppar du? Det är lätt att komma med skäl att inte göra saker. Istället för att oroa sig för om ditt infall så småningom kommer att misslyckas eller om du ångrar att äta efter 10 pm, gör det bara.
  • Om du befinner dig beklagar att du inte agerar på dessa lustar, särskilt, lär dig att känna igen dem och agera på dem.
  • Bild med titeln vara mer spontan steg 9
    5. Göra omedelbara planer. När du pratar med vänner kan det vara lätt att göra vaga planer för framtiden: "Vi borde gå camping någon gång" eller "Låt oss träffas för lunch snart." Istället för att göra detta, bestämma om ett datum och en aktivitet och ställa den. Sväng "Jag hoppas vi gör något för Spring Break" in i "Låt oss boka ett flyg just nu."
  • Alternativt, om du är en vanlig och invecklad planerare, bestämmer dig för att aktivt inte planera. Kanske säger att du möter någon senare, men tänk inte på något att göra tillsammans. Mötas i en obekant del av staden och utforska det tillsammans.
  • Bilden med titeln är mer spontan steg 10
    6. Resa. Ibland är det lätt att bli låst i en rutin när du är på samma plats hela tiden. Särskilt om du bor en medelstora stad kan du uttömma möjligheterna för aktiviteter relativt snabbt.
  • Spendera tid att planera en resa men lämna även tomma dagar för att möjliggöra nya planer och möjligheter. Om det värsta scenariot är att du går runt en ny plats oändligt för en dag, är du i ganska bra form.
  • Det behöver inte vara dyrt. Även hänger i den intilliggande stadens billiga kafé är öppen mikrofon kan vara en ny spänning jämfört med en vanlig fredagskväll i din egen stad.
  • Del 3 av 3:
    Säger ja
    1. Bild med titeln 209572 11
    1. När någon frågar något av dig, säg ja. Säger nej skapar en cykel av saker du gör varje dag. Får du erbjudna karate klasser men vända dem eftersom du inte är in i den? Be en vän att du ska gå till en ny plats, men du säger nej eftersom du är skeptisk? Tar "Nej" ut ur ditt ordförråd öppnar en värld av möjligheter.
    • Att säga ja kan ta dig på en resa. Tänk bara, vet du exakt vad du ska göra i morgon? Om du är öppen för möjlighet kan allt hända.
  • Bild med titeln 209572 12
    2. Säg ja till dina egna tankar. Vi alla har olika röster vi lyssnar på. Vi har den en röst som är full av galen, kreativ, spor-of-a-moment tankar och idéer. Den som ser den nya japanska-italienska fusionrestaurangen och säger, "Gå in!" Den som ser online-kupongen för en keramikklass och tänker, "Jag kunde gärna." Ignorera inte den rösten! Säg ja till dig själv också.
  • Och då är det röst som är mycket mer praktisk och logisk. Den som gillar rutin och enkelhet. Låt inte den rösten ta mittstadiet. Om du befinner dig med det, fråga dig själv varför den här rösten ska vinna ut. Odds är det borde inte!
  • Bild med titeln 209572 13
    3. Kom alltid ihåg att vara förnuftig. Låt oss vara tydliga, här: Om en vän av din berättar att du hoppa av en klippa, säg inte ja. Om du har möjlighet att bli så full blir du svart, säg inte ja. Om din granne frågar dig om en miljon dollar, säg inte ja. Tänk på det så här: det finns få situationer där "ja" Bara inte ett alternativ. Om ja är ett alternativ än du borde noga gå för det. Det är viktigt att känna skillnaden!
  • Aktivera alltid i ditt bästa intresse. Om du inte har någon önskan att gå till den glöd-in-the-dark bubblan rave, gå inte. Du har bara en eländig tid. Att säga ja handlar inte om att tvinga dig att göra saker - det handlar om att tvinga dig att göra saker du kanske gillar och aldrig komma runt till.
  • Bild med titeln 209572 14
    4. Utvärdera din "ja" färdigheter från tid till annan. Hela filosofi kommer att leda till några stora möjligheter. Men det kommer också att leda till några duds. När du har varit på det ett tag, ta en titt på vad som fungerar och vad som inte gör det. Kanske bör du bara säga ja till en sak om dagen. Kanske borde du bara säga ja till saker du känna till Du kommer inte ångra. Hur kan du göra "ja" systemarbete för dig?
  • Var noga med att leta efter vad som verkar vara det mest effektiva för dig. Om du hittar nya restauranger, kaféer och platser att slå upp i stan, bra! Koncentrera sig på det. Om du hänger med människor som du hellre inte hänger med, kanske du vill börja minska inbjudningar på den fronten. Använd din spontanitet för att göra livet roligare - inte mer hektiskt eller utmanande.
  • Tips

    Du behöver inte överdriva saker eller bli överdrivna för att vara spontan. Du kan vara spontan utan att äta ute varje natt eller spendera för mycket på en ny garderob. Det är en sinnesstämning. "Vara spontan" kan också bli en rutinmässig.
  • Lära sig tro på dig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande