Hur man bättre själv

Du är en underbar person precis som du är, men alla vill bli bättre. Det här är bra! Bättre dig själv förbättrar din livskvalitet och ger dig något att arbeta mot. Men ibland behöver du lite hjälp eller inspiration. Oroa dig inte: Vi har din rygg! Läs nedan för att ta reda på hur du kan förbättra dig själv (och ditt liv) med några riktigt enkla steg!

Steg

Del 1 av 4:
Ändra dina tankar
  1. Bild med titeln Bättre dig själv Steg 1
1. Bryta ut ur din norm. Det allra första du borde göra är att bryta ut ur din normala rutin. Rutiner gör oss stillastående och fortsätt från att byta som människor. Hur du bryter ut ur din rutin beror på dig, men även små förändringar kan hjälpa dig att bli van vid att göra nya saker så var inte rädd att börja.
  • Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 2
    2
    Öva positivt tänkande. Tänkande negativt, om oss själva, våra förmågor, och världen runt oss, kan få oss att blyga bort från erfarenheter och möjligheter. Sluta happa på dig själv och istället påminna dig om alla de goda sakerna om dig. Sluta tänka det värsta av andra eller bara fokusera på de dåliga sakerna i ditt liv och börja fokusera på de goda sakerna.
  • Bild med titeln Bättre dig själv Steg 3
    3. Tackuditetens inställning. Lär dig att vara tacksam för de små sakerna i livet som många inte har, till exempel en säng att sova på eller kunna ta en dusch. En tacksamhet Journal är oerhört hjälpsamma i din resa, skriver ner 10 saker du är tacksam för den dagen kommer att hjälpa till att förändra ditt perspektiv i ditt dagliga liv, relationer, och till och med jobbet blir roligare. Också, ändra din inställning till en mer positiv och tacksam, sätter dig upp för framgång i livet.
  • Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 4
    4. Styr dina känslor. Låt inte negativa känslor som sorg, ilska, rädsla eller avundsjuka förstöra ditt liv. En del erfarenhet av dessa känslor är naturlig, men låter dem styra alla åtgärder som du tar är ohälsosam och kommer att minska kvaliteten på din upplevelse av ditt liv. Träna dig själv för att lugna dig och hitta det bra i saker.
  • Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 5
    5. Få lite perspektiv. Ibland glömmer vi hur bra vi har saker. Titta runt dig en identifiera människor som är sämre än du. Nu titta på ditt eget liv och identifiera de goda sakerna om det. Hittade du massor av exempel? Leta efter mer! Forskning om hur andra människor bor, antingen genom att läsa eller genom att titta på tv-program eller dokumentärer.
  • Del 2 av 4:
    Vidta åtgärder
    1. Bild med titeln Bättre dig själv Steg 6
    1. Ta med kreativitet i ditt liv. Att vara mer kreativ och att skapa saker kan vara en djupt positiv upplevelse i ditt liv. Detta låter dig bidra till världen medan du också ändrar hur du tittar på saker. Rita bilder, gör skulpturer, skriv, dans, sjunga, sy dina egna kläder eller hitta andra kreativa butiker.
    • Oavsett vad det är som sporer din kreativitet blir du bara bättre med öva.
  • Bild med titeln Bättre dig själv Steg 7
    2. Var en bra folk person. Var snäll. Ljuga inte. Tänk på andras känslor. Var generös. Förlåtelse. I grund och botten vara en bra människa. Den här kan vara svår att göra ibland, men det här är verkligen en av de bästa sakerna du kan förbättra dig själv och världen runt dig.
  • Maya Angelou sa en gång: "Jag har funnit att bland sina andra fördelar, ger givarens själ."
  • Bild med titeln Bättre dig själv Steg 8
    3. Prova en ny hobby. Lär dig en ny skicklighet eller hämta en ny hobby. Detta kommer att ge dig något att komma ut och göra, vilket gör dig och ditt liv mer intressant och väl avrundat. Förfölja något du alltid har velat göra och du blir lyckligare och mer nöjd än du trodde du kunde vara.
  • Bild med titeln Bättre dig själv Steg 9
    4. Bli aktiv. Börja med att komma upp av soffan! Stoppa den stillasittande livsstilen, även om du inte går till gymmet eller något. Gå på promenader med någon du älskar. Spela med dina barn eller dina yngre syskon. Upplev livet bortom ditt vardagsrum. Om du känner till uppgiften, motion! Alla dessa saker är bra för dig och kommer att förbättra dig som person såväl som din livskvalitet.
  • Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 10
    5. Volontär när du kan. Att hjälpa andra människor kommer att ge dig perspektiv, göra dig mer respektfull, öka din njutning av livet, ge dig en känsla av uppfyllelse, och (självklart) ger lite bra människors liv som verkligen behöver det. Du kan frivilligt för vilken orsak som helst som talar till dig, volontärarbete lokalt, eller till och med utomlands. Det finns många alternativ.
  • Volontärarbete på hemlösa bostäder och ungdomscentra kan ge mycket gott med en stor inverkan på framtiden och samhället.
  • Habitat för mänskligheten är ett annat bra sätt att volontär.
  • Om du har speciella färdigheter, hitta platser eller sätt som du kan volontär och utnyttja dina färdigheter.
  • Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 11
    6. Resa för att få erfarenhet. Du kommer att förändras djupt som en person när du reser och upplever de olika sätten på vilka människor bor. Om du bara kan resa inom ditt land, så är det okej, bara se till att du upplever en mycket annan typ av liv än den du är van vid. Resa utomlands om du kan, särskilt på en plats där du inte pratar språket.
  • Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 12
    7. Lär dig själv. Ett annat bra sätt att förbättra dig själv är att få mer utbildning. Nu betyder det inte att gå tillbaka till skolan. Det har varit en verklig revolution av gratis lärande resurser på Internet. Du kan hämta en färdighet, som datorprogrammering eller ett annat språk, eller du kan utbilda dig själv på bredare ämnen, som politik eller utbildning.
  • Med Coursera kan du ta hela college kurser från högsta universitet gratis!
  • Du kan få bita storlek lektioner för att öppna ditt sinne genom att titta på Tedtalks!
  • WikiHow erbjuder alla slags lärande resurser. Du kan till och med sprida lärandet runt genom att skriva eller förbättra en artikel som du är expert!
  • Del 3 av 4:
    Sätta mål
    1. Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 13
    1. Identifiera kvaliteter du beundrar. Hitta egenskaper som du beundrar i andra och att du vill lära dig. Om du inte kan tänka på någon direkt, tänk på människor som du önskar att du var och tänka på vad det handlar om dem som du gillar. Är de snälla? Ambitiös? Hårt arbetande? Dessa är kvaliteter du ska leta efter.
  • Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 14
    2. Identifiera dina brister. Tänk på de saker som du inte gillar om dig själv. Fokusera inte på saker som din vikt, för din kropp är verkligen bara behållaren du är i, det är inte vem du är. Saker som vikt bör hanteras efter att ha ändrat saker som din inställning till andra, din arbetsetik och dina färdigheter.
  • Bild med titeln Bättre dig själv Steg 15
    3. Bestäm vad du vill ändra. Tänk på vad du vill ändra. Dessa måste vara saker som du verkligen vill ändra. Det är sant vad de säger: Den första delen av att lösa ett problem medger att du har en. Ta reda på vad som verkligen betyder mest för dig och vad som skulle motivera nog att ändra din livsstil.
  • Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 16
    4. Få inmatning. Prata med andra som du litar på, som älskare, vänner och familjemedlemmar. Berätta för dem vad du vill ändra om ditt liv och varför. De kan ha lite bra insikt som kan hjälpa dig att förbättra dig själv, liksom en tydligare utsikt över vem du är som person.
  • Bild med titeln Bättre dig själv Steg 17
    5. Börja små, arbeta upp. Börja med små mål. Börja inte med något som "sluta röka". I stället försök "röka mindre". Att bryta mål upp i mindre mål hjälper dig att hålla dig motiverad och göra dina mål mer realistiska.
  • Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 18
    6. Besluta om en tidslinje. Tänk på var dessa mål sitter i dina livsprioriteringar. Detta kan verkligen ändra hur mycket ansträngning du sätter i att förbättra dig själv. Om du inte ställer in en tidsfrist för en förändring, kommer målet att känna sig orealistiskt och immateriellt, och du kommer att vara mindre benägna att slutföra det.
  • Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 19
    7. Följa igenom. Start! Tänk inte bara på mål eller vad du vill göra, gå ut och göra dem!
  • Del 4 av 4:
    Brytvanor
    1. Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 20
    1. Vill förändra. Som vi sa, måste du verkligen vilja ha dessa förändringar i ditt liv, annars kommer de aldrig att hålla fast. Du kan låtsas vara bättre på ett eller annat sätt för ett tag, men det kommer att fånga dig om du inte menar det. Göra ändringar som du vill ha själv, snarare än förändringar som någon annan tvingar på dig. Detta är det enda sättet att verkligen förändras.
  • Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 21
    2. Har realistiska förväntningar. Tänk inte att förändring vem du är kommer att göra ditt liv direkt bättre och att allt kommer att bli perfekt. Det är inte hur livet fungerar. Och förändring kommer inte att vara lättare, antingen. Om du går med rimliga förväntningar har du en mycket lättare tid att klibba genom utmaningarna.
  • Bild med titeln Bättre dig själv Steg 22
    3. Känna igen dina triggers. Känna igen de saker som gör att du gör saker du inte gillar eller som du vill ändra. Äter du när du är stressad? Lash ut på kära när du är arg? Hitta dina triggers så att du kan hitta bättre sätt att hantera dem.
  • Bilden med titeln Bättre dig själv Steg 23
    4. Sätta upp hinder. Upprättar barriärer för att hålla dig från att göra saker som du inte gillar. Om du vill spendera mindre tid på Internet, få en plan som tillåter långsammare eller mindre trafik, eller bara tillåta internet på din telefon men inte din dator. Basiska hinder kommer att hålla dig från att automatiskt falla på gamla vanor, eftersom de kommer att se till att det är en medveten ansträngning, snarare än en olycka.
  • Bild med titeln Bättre dig själv Steg 24
    5. Hitta ersättningar. Hitta något annat att göra istället för det du försöker sluta. De aktiviteter som anges i det första avsnittet kan fungera, men du kan också använda mindre knep. Om du tenderar att bli arg mycket, försök sjunga en sång i ditt huvud. Detta fungerar ännu bättre om det är en sång som får dig att skratta.
  • Bild med titeln Bättre dig själv Steg 25
    6. Belöna dig själv. Ge dig själv belöningar för att ytterligare motivera dig. Håll dessa små, bara nog att utlösa positiva känslor. Du vill inte vara beroende av belöningarna, bara låt dem få dig att må bra om allt arbete du sätter i.
  • Bild med titeln Bättre dig själv Steg 26
    7. Ge det tid. Ha tålamod! Förändring tar tid. Det kommer inte att hända över natten och om du förväntar dig det, kommer du att bli väldigt besviken i dig själv. Vänta, fortsätt bara, och du kommer dit så småningom!
  • Tips

    Få hjälp från vänner och familjemedlemmar genom att de ska gå med dig i dina ansträngningar. Att arbeta med en kompis är alltid mer motiverande.

    Varningar

    Kompromissa inte vem du är som en person att göra någon annan glad, för det kommer aldrig att göra dig lycklig. Gör det för dig, inte dem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande