Hur man väljer hälsosamma tilltugg

Att äta rätt mellanmål är en viktig del av en hälsosam livsstil. Snacking ger bränsle och ökar energinivåerna, liksom ger små läckerheter hela dagen! Genom att handla smart, vilket gör medvetna beslut och att vara medveten om ingredienser, kan du enkelt integrera friska snacks i ditt liv.

Steg

Del 1 av 3:
Göra näringsrika val
  1. Bild med titeln Välj hälsosam snacks Steg 1
1. Välj grönsaksbaserade snacks. Grönsaker är lågkalori, lågfett och naturligt fyller mellanmål. De är höga i fiber och kalium och kan hjälpa till att minska risken för olika förhållanden. Prova mini morötter, snap ärter, marinerade jicama pinnar, fräsch ärt hummus, eller parmesan-crusted zucchini frites.
  • Bild med titeln Välj hälsosamt mellanmål Steg 2
    2. Välj fruktbaserade snacks. Frukt erbjuder ett näringsrikt alternativ för att begränsa din söta tand. De är självförpackade, lätta att ta på-the-go, och bra för upptagna människor. Prova äpplen, bananer, russin, fruktläder (utan tillsats av socker) eller druvtomater.
  • Bild med titeln Välj hälsosamt mellanmål Steg 3
    3. Välj mellanmål som är höga i protein. Protein är en väsentlig del av en hälsosam kost. Det fungerar för att bygga vävnad, muskel och ben och saktar digestion, vilket håller dig fullare längre. Livsmedel som är höga i protein inkluderar fisk och kyckling, bönor och baljväxter, nötter, kale och hela korn. Prova med låg fetthalt eller fettig grekisk yoghurt med granola och frukt, hårdkokta ägg, Justins jordnötssmörpaket, ostpinnar, edamam eller fullkornsproteinstänger.
  • Bild med titeln Välj hälsosamt mellanmål Steg 4
    4. Välj mellanmål som är höga i fiber. Bland många hälsofördelar är fiberbaserade snacks mycket fyllda i små kvantiteter. Mat hög i fiber inkluderar havre, citrusfrukter, bönor, korn, helvete mjöl, potatis och kli. Prova kryddade kikärter, pumpa frön (fortfarande i skalet), en mandel-honung kraft bar, eller en tranbärsmutter mini loaf med linfrö.
  • Bild med titeln Välj hälsosamt mellanmål Steg 5
    5. Utesluta inte söta mellanmål. Frisk betyder inte sötfri. Om du älskar efterrätt, se till att du innehåller något sött. Några friska idéer inkluderar fruktkummi muesli barer, nötter smör brownies eller den tre-ingrediens Brownie, äppel kanel yoghurt bites och jordgubbe havregryn barer.
  • Del 2 av 3:
    Begränsande kalorier
    1. Bild med titeln Välj hälsosamt mellanmål Steg 6
    1. Tänk på din delstorlek. För mycket av en bra sak kan vara skadlig och överdriven typ av mat är ohälsosamt. Välj mellanmål i mindre portioner som packar en stans. Snacks höga i fiber och protein är mer fyllande och har färre kalorier.
  • Bild med titeln Välj hälsosamt mellanmål Steg 7
    2. Undvik bearbetade och förpackade mellanmål. Dessa är fulla av tomma kalorier och har en hög mängd raffinerat socker och mjöl, fett och natrium. De kan också leda till fettförstärkning, typ 2 diabetes, trötthet och livsmedelsberoende.
  • Bild med titeln Välj hälsosamt mellanmål Steg 8
    3. Undvik att dricka dina kalorier. Soda, juice och smoothies är chock full av socker. Begränsa eller utesluta sodavatten helt. Göra eller köpa all-naturlig juice som inte har något socker. Försök att göra dina egna smoothies genom att blanda friska ingredienser som blåbär och spenat, jordgubbar, bananer och havregryn eller jordnötssmör och mandelmjölk.
  • Bild med titeln Välj hälsosamt mellanmål Steg 9
    4. Blanda friska sötsaker med friska snacks. Njuter av dina godis tillsammans med fyllning och hälsosam mat minskar ditt övergripande sockerintag. Trail mix med M & M: s eller chokladchips, yoghurt eller chokladtäckta nötter, eller en bärmix med en sprinkling av brunt socker eller helt naturlig honung är bra alternativ.
  • Del 3 av 3:
    Shopping för snacks
    1. Bild med titeln Välj friska snacks steg 10
    1. Skapa en inköpslista. Skriv ner en lista som eliminerar ohälsosamma mellanmål och innehåller friska snacks du vill försöka. Gör ditt bästa för att hålla fast vid listan, samtidigt som du håller ett öppet sinne att prova nya saker.
  • Bild med titeln Välj hälsosamt mellanmål Steg 11
    2. Var beredd att spendera mer pengar. Den olyckliga sanningen är att organiska, sockerfria och feta saker är i allmänhet dyrare. Om du är beroende av färska frukter och grönsaker, kan du upptäcka att du handlar oftare och måste fylla på matvaror i större mängder.
  • Bild med titeln Välj hälsosamt mellanmål Steg 12
    3. Förvaras till den yttre kanten i mataffären. Det är här färsk frukt, grönsaker, mejeri och färska korn är lagrade. De inre gångarna bär bearbetade och förpackade livsmedel som potatischips, kakor och frysta snacks.
  • Hälsokostbutiker erbjuder hälsosamma alternativ i hela affären. Gärna vandra ohindrat!
  • Bild med titeln Välj hälsosamt mellanmål Steg 13
    4. Läs och jämför etiketterna. Om du vill ha ett förpackat mellanmål, se till att läsa ingredienserna på etiketten. En etikett som hävdar att den har helt naturliga ingredienser betyder inte alltid att det är ett hälsosamt val. Ett vanligt exempel är all naturlig fruktjuice, som är faktiskt hög i socker.
  • Bild med titeln Välj hälsosamt mellanmål Steg 14
    5. Undvik övergripande inköp. Organiskt kan vara friskare, men det kan fortfarande vara ett onödigt och eftergivande mellanmål. Välja ett paket med kakor bara för att de är organiska kommer att göra ingenting för att förbättra dina snackvanor. Stick med hälsosamma matval och undvik inköp av objekt som du enkelt kan göra utan.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom ihåg att belöna dig själv med en tillfällig övertygelse. Vi behöver alla behandla oss till något speciellt.
  • Lämna skräpmat i mataffären eftersom det är lättare att motstå frestelsen en gång i en butik än hela veckan länge hemma.
  • Olja är flytande fett, men det är den typ av fett som din kropp behöver. Ekologiska oljor från oliver, druvfrön, kokosnötter, sesamfrön, mandel, valnötter och avokado är alla goda källor till näringsämnen.
  • Fånga dig själv! När du går för att få något, tänk "Kan jag äta något friskare?
  • Inkorporera sort i din kost. Ändra dina kryddor varje så ofta och handla för ovanliga frukter och grönsaker. Titta igenom kokböcker och tidskrifter och prova nya recept.
  • Se till att du äter innan du lämnar för mataffären! Om du handlar medan du är hungrig, är du mycket mer benägen att köpa skräpmat.
  • Varningar

    Undvik majs, bomullsfrö och canolaoljor, eftersom dessa ofta är genetiskt modifierade. Dessutom har jordnötsolja mycket höga nivåer av bekämpningsmedelsrester.
  • Var försiktig med de falska effekterna av koffein. När din morgon kopp av Joe wares av kan du sluta känna dig mer ned.
  • Håll dig borta från allt som har hög fruktos sirap. Detta är ett konstgjort socker som innehåller flera hälsorisker. Agave bör också undvikas om du inte vill ha fruktos, som Agave, annonseras som en "frisk och naturlig" sötningsmedel, har också en hög mängd fruktos.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande