Hur man är en bra man

Det finns ingen one-size-pass-all formel för att vara en underbar man. Varje partner och varje äktenskap är annorlunda. Men det finns några vanliga problem som många gifta par ansikte, och en del av att vara en bra man kan navigera och hantera dessa problem. I allmänhet innebär att vara en stor man att behandla din partner med kärlek, växa tillsammans med dem och hålla kommunikationslinjerna öppna.

Steg

Metod 1 av 3:
Behandla din partner med respekt
  1. Bild med titeln vara en bra man Steg 1
1
Var ärlig med din partner om dina tankar och känslor. I ett moget förhållande är ärlighet den bästa politiken. Det kan vara svårt, men sanningen kommer att göra det möjligt för relationer att andas. Om något inte passar dem, låt dem veta, annars kommer de inte att lita på din åsikt.
  • Föreslå ett alternativ och bifoga beröm till alternativet. Till exempel, om de frågar dig om du gillar kläder som de försöker, låt dem veta att det kan fungera men du tror att den blåa är din favorit så långt eftersom det matchar sina ögon.
  • Det kan inte alltid vara lätt att vara ärlig och snäll samtidigt, så fokusera på att lära sig hur man Ge en återkopplingsmörgås och du kommer båda att vara bättre.
  • Bild med titeln vara en stor man Steg 2
    2. Kommunicera med din partner öppet. Som relationer framsteg kan det vara frestande att kommunicera mindre och mindre. Bekämpa denna impuls, och var öppen om dina känslor, dagliga erfarenheter och ekonomi. Se till att du faktiskt lyssnar, inte bara väntar på din tur att prata. Slå av en vibe som berättar för din partner att de kan berätta någonting.
  • Berätta för din partner vad du tycker, och antar inte att de kan läsa ditt sinne. När du tror att de ser bra ut, berätta för dem. När du tänker har du tur att få dem, berätta för dem. Precis som du, de kommer att tycka om att de är värda.
  • Se till att om du har några problem som kommer att påverka ditt humör (e.g., en dålig dag på jobbet), de är medvetna om orsakerna till dina problem och humör. På det här sättet verkar du inte bara vara en svag och cranky person, och din partner vet att du inte är arg på dem.
  • Bild med titeln vara en stor man Steg 12
    3. Gör din del runt huset. Städa upp efter dig själv efter måltiderna och när du kommer hem från att arbeta eller umgås. Gör inte din partner att be dig att dra din egen vikt runt huset. Detta får dem att känna sig som en nag, vilket aldrig är bra. Din make är din partner, inte din förälder. Visa dem att de kan räkna med dig för att få saker hanteras.
  • Bidra till hushållsarbete genom att göra saker som tvättar, dammsugning och dammning. Din partner kommer att se att du känner att du har ett intresse i hemmet du delar och att du är stolt över att skapa en polerad miljö för er båda att njuta av.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 13
    4. Ta ansvar för dina handlingar. Detta är ett bra sätt att visa din partner att du har känslomässig mognad, och är tillräckligt med en vuxen att möta dina egna handlingar, oavsett om de är bra eller dåliga. Ansvariga människor ära sina åtaganden, acceptera sina uppgifter och är ansvariga för skador som de medför, skulder de är skyldiga och hävdar att de gör.
  • Till exempel, om din partner upptäcker att du kritiserade dem bakom ryggen, gör inte ursäkt eller förneka vad som hände. Säg något som, "Det är sant att jag sa dessa saker om dig, och jag är ledsen. Nästa gång jag är upprörd av något du har gjort, tar jag upp det med dig först."
  • Bild med titeln vara en stor man Steg 3
    5. Borsta inte din partner. Människor tycker ofta att det är exasperating när de får känslan av att deras partner behandlar dem som en sämre i ett förhållande. Många människor har lärt sig att det enda sättet att få uppmärksamhet när deras partner försöker ignorera dem är att agera mer emotionellt och bli högre tills partnern äntligen överlämnar och uppmärksammar dem, även om det är i irriterande.
  • Om din partner känner att du ger dem den kalla axeln, kan de vara oroliga, speciellt när det händer utan någon förklaring från dig.
  • Om du vet att ditt humör kan leda dig att överreagera, säg helt enkelt "Jag känner mig verkligen irriterad just nu. Kan vi prata om det senare efter att jag svalnat lite?"
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 4
    6. Visa inte din partner förakt eller sarkasm. Förakt och sarkasm kan förgifta ett förhållande. Om din partner gör något som inte spänner på dig, ta inte på en inställning av överlägsenhet, även subtilt i passering. Undvik beteenden som momenty smirking, suck av avsky eller ögonrullning. Sådana gester, men till synes obetydliga, djupt visa en brist på stöd, respekt och förtroende, särskilt över en tidsperiod.
  • Det sätt du naturligt agerar mot din partner ska subtilt validera dem som en person, även när du inte förstår eller håller med dem.
  • Om du visar förakt framför ditt barn (REN), kommer ditt barn (REN) då att känna att det är ett lämpligt sätt att behandla din partner.
  • Metod 2 av 3:
    Visar din partner som du bryr dig
    1. Bild med titeln vara en stor man Steg 11
    1. Prioritera din partner i ditt dagliga liv. De är den person du har valt att spendera ditt liv med: Behandla dem som sådana. Prata med din partner och ställa tydliga förväntningar om vilka beslut du kan göra utan varandra, och vilka beslut måste absolut diskuteras. Fråga sin åsikt när du är i tvivel att visa din partner du värderar deras inmatning.
    • Till exempel, om du vet att din partner matar middag hemma och en arbetsvän frågar dig att gå med i en snabb happy hour, säg något som, "Jag kommer att gå med dig nästa gång, men jag vet att min partner ville att jag skulle vara hemma för middag ikväll."
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 10
    2. Var deras största supporter. Var någon din partner vet att de alltid kan räkna med. Var där för dem när de har haft en lång dag. Lyssna på din partner uppmärksamt, och uppmuntra dem när de står inför svåra tider. Säg något som, "Jag är ledsen att du hade en hård dag på jobbet, men jag vet att du är bra på jobbet och jag älskar hur mycket du häller dig i vilken uppgift du jobbar på." Du kan också stödja din partner genom att prata upp till ömsesidiga vänner.
  • Om du har gjort något för att skada dem, även om du inte menade att, berätta för dem att du är ledsen och visa dem tillgivenhet. Detta måste vara uppriktigt! Det är inget värre än en "Jag är ledsen" som sätts på eller falska.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 9
    3. Ta hand om ditt förhållande. Relationer är roliga och givande, men de kan också vara svåra och ta mycket arbete att behålla. Investera tid och energi i att ta hand om din partner, och för ditt förhållande och familj. Din partner kan känna sig överväldigad med barn, arbete eller andra aspekter av sitt liv. Ta det på dig själv för att stödja dem oavsett vad de går igenom.
  • Hjälpa till med att laga sin favoritmat eller göra sin favoritdrink. Hjälp med barnen och hjälp runt huset (som att göra rätter).
  • Bild med titeln vara en stor man Steg 8
    4. Fråga din partner vad du kan göra för att göra sakerna att fungera. En del av att vara en bra man innebär att du frågar din partner om de har några behov som du inte träffar, eller om de vill att du ska bidra till förhållandet på sätt är du inte. Fråga dem om vad de behöver känna sig älskade av dig. Försök säga något som, "Jag tycker att sakerna har varit bra mellan oss på sistone. Men jag är bara nyfiken, är det något du vill att jag ska göra det jag inte har varit, eller några olika sätt jag kan bidra till vårt äktenskap?"
  • Om din partner behöver dig för att ge dem komplimanger, lära dig att behärska konsten av komplimanger. Om de behöver dig att komma hem i tid, vara i tid. Och om du vet att du kommer att bli sen kommer hem, ring dem och låt dem veta.
  • Om din partner behöver dig för att hjälpa barnen med läxor, spendera tid med familjen istället för att gå ut med din vän.
  • Metod 3 av 3:
    Hålla romantik och ditt sexliv levande
    1. Bild med titeln vara en stor man Steg 5
    1
    Var romantisk med din partner regelbundet. Vad "Att vara romantisk" betyder varierar mycket från person till person, men i sin kärna innebär romantik att göra något för att uttrycka kärlek på ett meningsfullt men oväntat sätt. En sann handling av romantik kräver kreativitet och uppriktighet, ofta inspirerad av kärlek (antingen dess närvaro eller dess möjlighet). Återinföra spänningen som präglade förhållandet början.
    • Behandla till exempel din partner som om de är singel, och du försöker tjäna sin kärlek och förtroende. Det motsatta av att vara romantikan tas för givet. Ingen vill känna att de redan har varit "fångad" och det är över och gjort med.
    • Det finns miljontals sätt att säga "jag älskar dig" och "jag har tur som har dig." Köpa blommor, koka dem en måltid, eller överraska dem med en snabb helgdag.
    • Du kan också försöka återskapa speciella stunder från de tidiga dagarna i ditt förhållande, som att se om restaurangen där du hade ditt första datum.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 6
    2. Håll ditt könsliv uppfriskat. När många år går, kan ett pars sexliv börja känna rutin eller börja lagra. Tänk på sätt att motverka detta. Till exempel, kyss din partner farväl på morgonen som om du inte vill att de ska lämna. Det ger dem något att tänka på hela dagen. Föreslå nya idéer för att prova i sovrummet, eller fråga din partner om det finns en ny könslag, leksak eller position som de ville vilja prova. Var villig att lägga sitt nöje framför din.
  • Prata om sex, båda vad har jobbat bra för de två och vad har det inte. Intimitet (känslomässig och fysisk närhet) är viktigt för att upprätthålla ett hälsosamt förhållande.
  • Kön är ännu roligare när du bygger förväntan. Släpp några tips i din partners öra tidigt på dagen, så att du både kan se fram emot att komma ihop för några intima stunder efter jobbet.
  • Bild med titeln vara en bra man Steg 7
    3. Ge gåvor som en överraskning. Vem som helst kan köpa en present till en födelsedag, jul eller ett årsdag. Lyssna på dem när du är ute i fönstret, och om det finns något de gillar, och det är inom ditt prisklass, kom ihåg det och överraska dem med det när de minst förväntar sig det, utan någon anledning alls. Eller välj något på väg hem från jobbet, och berätta för dem att du tänkte på dem när du såg det.
  • Gåvan behöver inte vara stor eller dyr. Köpa en bok du vet att de kommer att tycka om eller en CD av deras favoritband är en trevlig gest.
  • Snabb äktenskapsråd

    Prov I uttalanden

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Provknappar till ett gott äktenskap

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prova sätt att hantera stress

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Diskutera dina ekonomiska drömmar tillsammans och forskning och planerar att uppnå dem tillsammans.
  • Tillbringa kvalitetstid med din partner. Det betyder att skratta, prata, bara ha kul tillsammans. Få dem att se det var du än är, du mår bra när du är tillsammans.
  • Beröm din partner i allmänhet (upp till viss del utan att skryta!), men om du märker något du vill kommentera mer kritiskt, hitta ett privat ögonblick.
  • Säga "tack" När du uppskattar din partners hjälp. Det låter enkelt, men det gör en stor skillnad.
  • När din partner är upprörd, lyssna och ställa frågor. Visa dem att du försöker förstå orsakerna till deras ilska eller frustration. Om de är upprörd med dig, se till att du förstår varför. Det kan vara svårt att höra att du har skadat eller upprörd din make, men lyssna uppmärksamt och erbjuda uppriktiga ursäkter om du har gjort något fel.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande