Hur man hanterar humörsvängningar (tjejer)

Ibland kan humörsvängningar pälsa på tjejer utan varning. Känslor kan snabbt gå från glada till ledsen till extremt arg. Detta kan vara extremt irriterande och förvirrande! Det kan vara svårt att veta vad man ska göra när i trängseln av humörsvängningar, eller hur man hanterar skadan de orsakar dem omkring dig. Den goda nyheten är där är saker du kan göra för att hjälpa dig genom att hantera dina humörsvängningar.

Steg

Del 1 av 3:
Hantera humörsvängningar
  1. Bild med titeln 78532 1
1. Få lite sömn. Att inte få tillräckligt med sömn påverkar definitivt humörsvängningar. Det kan vara svårt att få tillräckligt med sömn ibland när dina vänner vill prata eller hänga på natten, men kom ihåg att det är viktigt att få tillräckligt med sömn så att du kan känna ditt bästa. Om du kan, berätta för dem att du kommer att prata med dem nästa dag och att du behöver tillräckligt med sömn. Naturligtvis vill du inte missa på att hänga med dina vänner, men gör det inte en varje natt sak.
  • Det föreslås att tonåringar och pre-teens får 8 till 10 timmars sömn varje natt.
  • Bild med titeln 900px 78532 24 1
    2. Titta på hur hunger påverkar ditt humör. Se till att du äter regelbundet och äter rätt mat. Detta innebär att hålla sig borta från massor av socker och inklusive en balans av kolhydrater, protein, frukter och grönsaker varje dag. Om du hoppar över en måltid eller inte äter nog, märka om det påverkar ditt humör. Se till att du äter regelbundet för att undvika humörsvängningar relaterade till hunger.
  • En diet som är hög i mättade fetter och kalorinivåer kan leda till depression.
  • De som konsumerar mer vatten, fiber, askorbinsyra, tryptofan, magnesium och selen har bättre humör övergripande. Dieter som är tunga på baljväxter, frukter och grönsaker, som Medelhavsdieten, uppfyller dessa kriterier.
  • Lägg till folsyra, som finns i lummiga gröna och bönor.
  • Bild med titeln 78532 2
    3. Undvik koffein. Koffein kan avbryta din sömn. Det kan också orsaka nervositet, ångest, skaklighet och uttorkning. Om du upplever humörhet ofta, ta bort koffein och se om det hjälper. Det kan vara det enda som skjuter dig över kanten.
  • Effekterna av koffein känns typiskt inom fem till 10 minuter och kan variera från en till fem timmar. Aftereffects kan vara i upp till 24 timmar.
  • En stark dos av koffein kan leda till jitterighet, ökad hjärtfrekvens, irritabilitet och rastlöshet. En stark dos är mellan 150-400 mg. (En kaffe innehåller ungefär 150 mg per 12 oz.- En energidryck överstiger 100 mg per 12 oz-en dietkoks är cirka 46 mg per 12oz (eller en burk).)
  • Om du konsumerar koffein, försök att inte överstiga 50-150 mg, eller ungefär en 12oz kopp kaffe.
  • Bild med titeln Få en sex pack (för tjejer) Steg 1
    4. Träna lite. Övning kan hjälpa dig att förbättra ditt humör, öka självkänsla och förbättra sömnen. När du tränar, släpper din kropp endorfiner, vilket hjälper dig att få ett bättre humör och de-stress. Övning är bra för fysisk och emotionell hälsa.
  • Det rekommenderas att tonåringar får en timmes träning nästan varje dag.
  • Kanske hatar du sport, men det betyder inte att du inte kan träna. Gå hunden, hoppa på trampolinen, gå in-line skridskoåkning eller gå dans.
  • Bild med titeln har ett gay eller lesbiskt förhållande Steg 7
    5. Prata med någon. Ibland kanske du vill vara ensam och undvika människor helt och det är okej. Men det är också viktigt att spendera tid med vänner. Kanske har du en vän du kan berätta allt för att prata med henne och låt henne veta hur du känner. Prata med en betrodd vuxen, till exempel en förälder, vägledare eller coach.
  • Prata med din bästa vän, eller kanske säga hej till din förälskelse.
  • Bild med titeln Håll dig lugn under din menstruationscykel Steg 9
    6. Förstå att humörsvängningar kan indikera mer allvarliga störningar. Ibland är humörsvängningar bara humörsvängningar, medan andra gånger kan de indikera en mer allvarlig störning. Om dina humörsvängningar är mer intensiva än andra tjejer ", prata med en betrodd vuxen om att se en mentalvårdspersonal för att utforska andra orsaker.
  • Om du har märkt andra symtom, som racing tankar, inkoherens, ojämn tankar eller perioder med överdriven energi, kan detta indikera symptom på andra allvarligare störningar. Prata med en vuxen och en mentalvårdspersonal.
  • Del 2 av 3:
    Hantera dina känslor
    1. Bild med titeln Kyl dig själv på en varm dag Steg 2
    1. Tagga ner. Om du känner dig arg, är det här steget väldigt viktigt, och om du hoppar över det, kan du göra några saker som du kan ångra i framtiden. Om du trycker på med ett dåligt humör, kommer du inte att kunna tänka tydligt och du kan slå ut oftare. Om du är med någon annan eller en grupp människor, försök hitta ett sätt att fly eller ursäkta dig själv - kanske gå till badrummet.
    • När du är ensam, ta lite tid att lugna dig. Räkna till 10 eller ta några djupa andetag. Splash lite vatten på ditt ansikte. Fokusera på dina sinnen och engagera sig med din miljö, inte bara vad du känner.
  • Bild med titeln Fake Cry Steg 15
    2. Gråta. Det är länge förbi tiden att vila det begreppet som gråter är "för spädbarn" och är olämpligt. Många människor skäms över att gråta, men det är en helt naturlig och hälsosam frisättning av känslor. Det finns faktiskt några hälsofördelar för att kasta tårar: hormoner och toxiner som byggs upp under stress släpps när du gråter emotionella tårar.Håll inte tillbaka! Låt dig gråta.
  • Kanske känner du dig generad att gråta i allmänhet. Om det händer, ursäkta dig med badrummet eller gå ut.
  • Bild med titeln Sluta vara paranoid Steg 1
    3. Var medveten om negativa tankar. Det kan vara lätt att komma in i en nedåtgående spiral av negativt tänkande. Innan du vet det, börjar dessa negativa tankar påverka hur du känner. Var på utkik efter dessa vanliga negativa tankemönster:
  • Allt eller-ingenting tänkande: Antingen tror du att allt är perfekt och underbart, eller allt är hemskt och du hatar livet.
  • Hoppar till slutsatser: Du "vet" att saker kommer att bli dåligt, eller antar att människor tänker negativt av dig, även om det inte finns något konkret bevis.
  • Katastrofing: Du blåser situationen ur proportion och tror att du aldrig kan visa ditt ansikte igen eller att livet är förstört.
  • Bild med titeln Acceptera kritik Steg 18
    4. Utmana negativa tankar och tänk positivt. Om dina tankar är spirande in i "Ingen gillar mig och jag är ensam," "Allt suger," och "Jag kommer aldrig vara glad," Försök att fånga dig när du börjar falla i dessa fällor. Sluta och utmana dessa tankar genom att testa om de är riktigt sanna. Att ha en positiv utsikter är förknippad med hälso- och psykologiska fördelar, såsom lägre depressionshastigheter och nöd och ha en längre livslängd. Ta ett ögonblick och hitta nya sätt att tänka på vad som går igenom ditt sinne.
  • Titta på bevisen. När du tänker "Ingen gillar mig och jag är ensam," Tänk på om det är riktigt sant. Beviset "för" Det uttalandet kan vara att din bästa vän var verkligen menande för dig till lunch och du känner dig riktigt ensam. Beviset "mot" Det uttalandet är att du har många andra vänner som bryr sig om, dina föräldrar och din familj älskar dig. Kanske är din bästa väns föräldrar skilda, och hennes beteende har absolut inget att göra med dig.
  • Stoppa negativa tankar som "allt suger," och ändra dem till positiva tankar. Du kan tänka, "Nej, inte allting suger. Även om jag känner mig riktigt nere just nu, jag vet att min chinchilla älskar mig, och jag är upphetsad att se en film senare ikväll."
  • Bild med titeln Skriv ett kreativt dagbok Steg 6
    5. Skriv ner dina känslor. Att få dina känslor ut på papper hjälper till att lugna din stress och förstå vad som händer inuti. Ofta kommer människor att förväxlas av hur de känner, och skriva känslor som hjälper dig att veta hur man löser ditt problem (er).
  • Medan det kan vara till hjälp att skriva ut förvirrande känslor, gör inte din tidning om negativitet. Överväg att skriva om en trevlig upplevelse, för att flytta dig närmare att känna dig mer positiva känslor.
  • Del 3 av 3:
    Förstå din kropp och känslor
    1. Bild med titeln Balance Hormones Steg 1
    1. Känna igen vad som orsakar humörsvängningar. Att bli tonåring är hårt arbete. När din kropp går igenom massor av förändringar, rewire rewire din kropp (och känslor!) att vilja ha självständighet och social ställning. Det betyder att du vill göra saker för dig själv och inte har folk att berätta vad du ska göra. Det betyder också att du försöker hitta hur du "passar in", se var du hör hemma, och hur du är unik bland dina vänner.
  • Bild med titeln 900px Tell Implantation Symptom från PMS-symtom Steg 1
    2. Ta reda på om det är relaterat till PMS. Under hela månaden förändras dina hormonnivåer. Överraskande händer detta också pojkar, men i mindre utsträckning. Ibland märker tjejer en vecka som får dem att känna sig moody. Börja spåra dina perioder för att räkna ut om det är relaterat PMS (Pre-menstrual syndrom). PMS sker ungefär en vecka före din period, och kan inkludera förändringar i matbehov, humörsvängningar, vikt och din önskan om sex.
  • Använd en kalender eller en smartphone-app som är utformad för att spåra din period. Du vill börja spåra på först dag i din period. Detta kan ge dig ledtrådar om dina humörsvängningar är förenliga med din period.
  • Klipp salt, koffein och socker för att hjälpa till med PMS-symtom.
  • Bild med titeln Ändra negativa tankemönster Steg 3
    3. Känna igen om humörsvängningarna kan hänföras till någon ny stress. Detta kan vara en upplösning med en bästa vän eller pojkvän, förlusten av en familjemedlem eller husdjur, eller att vara offer för våld eller missbruk. Om du har märkt starka humörsvängningar efter en svår eller traumatisk händelse, kan de indikera en känsla av överväldigande stress.
  • Ta reda på om du kan arbeta genom evenemanget själv eller om du behöver fråga någon (som en pålitlig vuxen eller terapeut) för hjälp.
  • Om du har upplevt trauma eller missbruk, du absolut behöver hjälp av en professionell att arbeta genom trauma.
  • Tips

    Kom ihåg att du inte kan dölja eller springa från dina problem! Du måste möta dem och lösa dem, steg för steg, oavsett hur lång tid det tar.
  • Försök att få en stresslättnad leksak, som en squish ball, för att hjälpa om du är arg.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande