Hur man hanterar ett stressigt jobb

Problem som omger otillräcklig lön, hotet att bli avskedad, antagonistiska medarbetare, överdrivna arbetsbelastningar eller monotont eller oinspirerande arbete, kan orsaka jobbstress. Även själva karaktären av ett jobb, som brandsläckning, NURSING, ELLER ENISTED MILITÄRA PERSONELWILL betyder att mycket av din arbetstidswill spenderas under extrem stress. Dessa stressorer kan leda till brist på motivation, ångest, depression, sömnlöshet, högt blodtryck och jämn hjärtsjukdom. Att hitta sätt att hantera din tid, uppgifter och konflikt hjälper dig att hantera denna stress.

Steg

Metod 1 av 5:
Hantera din tid och uppgifter
  1. Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb steg 1
1. Gör en lista över uppgifter att göra. Att ha en uppgiftslista framför dig hjälper dig att se vilken som har högre prioritet än andra. Gör dessa uppgifter först och systematiskt korsa andra objekt från din lista.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 2
    2. Bryta en stor uppgift i hanterbara bitar. När ett projekt har flera delar kan det verka överväldigande. Bryta den ner i mindre bitar så att du kan observera de framsteg som du gör.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 3
    3. Paus innan du tar på mer arbete. Om du planerar att volontär att ta på mer arbete, eller ombedd att lägga till ett extra projekt, pausa en minut att överväga vad det här gör för din nuvarande arbetsbelastning. Beräkna hur mycket tid du ägnar dig åt olika projekt och ta reda på om du har extra tid att hantera mer.
  • Om du inte har tid att hantera mer, prata med din handledare. Erbjuda att ta på sig det nya projektet om ett annat projekt kan delegeras till någon annan.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb steg 4
    4. Har realistiska förväntningar. Förstå vad som kan realistiskt uppnås i en given tidsram hjälper dig att reframe dina förväntningar. Om du upptäcker att dina förväntningar inte är uppfyllda, tänk på hur du kan anpassa deadlines och projektmål. Få feedback från din handledare för att strategisera sätt att utforma realistiska förväntningar.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 5
    5. Hitta allierade på jobbet. Att ha människor i ditt hörn kan hjälpa dig att hantera stress. Det kan hjälpa till att få någon att prata med, och vem kan driva för dina bästa.
  • Att ha allierade kommer att kräva att du gör detsamma för andra människor, så välj personer du litar på och vars förmågor du kan lita på.
  • Metod 2 av 5:
    Schemaläggning din dag
    1. Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb steg 6
    1. Lämna 10-15 minuter tidigt på morgonen. Undvik att rusa in på jobbet genom att ta några extra minuter på morgonen för din pendling. Genom att ta mer tid behöver du inte skynda och kommer därför inte att börja dagen och försöker fånga andan.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 7
    2. Minimera avbrott. Extern kommunikation som e-post och telefonsamtal tar upp mer arbetstid än någonsin tidigare. Med omedelbar kommunikation känner arbetarna mer tryck för att omedelbart svara på problem som uppstår vid ett ögonblick. Dessutom kan arbeta i öppna kontorskontor gör det svårare att få det utrymme du behöver fokusera på en uppgift. När du är översvämd med förfrågningar om din uppmärksamhet, vidta åtgärder för att eliminera, omdirigera eller skjuta upp några av dem.
  • Stäng din kontorsdörr när du behöver fokusera. Om någon kommer med ditt skrivbord att chatta, låt dem taktfullt veta att du har en pressande deadline och du kan inte chatta nu.
  • Utveckla en policy om vilka e-postmeddelanden som måste besvaras omedelbart och som kan vänta. Till exempel kommer du förmodligen att svara på e-post från din chef omedelbart, men e-post om att bidra till avdelningens tysta auktion kan vänta.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 8
    3. Planera raster under hela dagen. Du kan sträva efter att upprätthålla en hög produktivitetsnivå hela dagen, men du kan uppdatera ditt tänkande och energi genom att ta pauser hela dagen. Sträck dina ben, få lite frisk luft och ta en kort paus från ditt arbete.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 9
    4. Upprätthålla ett realistiskt schema. Ta reda på vilka saker du absolut behöver göra på både arbete och hem. Bestämma vilka saker som inte är nödvändiga och eliminera dem från ditt schema.
  • Planera inte saker så att varje ögonblick av din dag är upptagen. Ge dig själv tid att ta pauser. Detta kommer också att bidra till att skapa en buffert om en viss aktivitet tar längre tid än du trodde.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb steg 10
    5. Rita gränser. När ditt jobb är krävande och du vill fungera bra är det svårt att säga nej. Du kanske känner att du måste vara tillgänglig hela tiden, svara på e-post efter arbete och på helgerna. Att upprätthålla en balans kommer dock att bidra till att minska stressen så att du inte känner att du arbetar hela tiden.
  • Försök att göra regler för dig själv om vad du inte kommer att göra hemma, till exempel att du inte svarar på arbetsemail eller telefonsamtal under timmar.
  • Metod 3 av 5:
    Hanteringskonflikt
    1. Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb steg 11
    1. Välj dina strider. Bestämma om konfronterar någon kommer att utföra någonting, eller om det inte är värt energi. Om problemet verkar som om det är en engångsförekomst, kan det vara värt att med utsikt över det, speciellt om det är mindre.
    Expertips
    Arda Ozdemir, MA

    Arda Ozdemir, MA

    Karriär & Life Coacharda Ozdemir är verkställande tränare och grundare av Rise 2 inser, en ideell organisation i Palo Alto, Kalifornien som är dedikerad till att ge en praktisk färdplan mot sin fulla potential i sitt liv och karriär. Arda är en Reiki-mästare, en känslomässig frihetsteknikutövare och en certifierad hjärtberedare och mentor.
    Arda Ozdemir, MA
    Arda Ozdemir, MA
    Karriär & Life Coach

    Vad är tecken på stress på arbetsplatsen? Arda Ozdemir, en verkställande tränare, förklarar: "Stress på arbetsplatsen börjar med en utlösningshändelse som orsakar känslomässiga reaktioner som du klarar av defensivt, aggressivt eller passivt aggressivt. Tecken inkluderar skvaller, klagar på människor och situationer, drar tillbaka från kollegor eller söker efter en ny position någon annanstans."

  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb steg 12
    2. Defus problem innan de blir konflikter. Om du märker ett problem som är festering, nypa det i knoppen innan det växer in i en fullfjädrad konflikt.Att ta itu med ett problem tidigare kommer att minska långsiktig stress och potentiell nedfall från konflikten.
  • Till exempel, om du ser två av dina anställda ständigt bickering, ta med var och en individuellt till ditt kontor för att komma till roten till argumenten.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 13
    3. Använd "I" uttalanden. Hoppa över skyller på dina medarbetare eller klienter för problem som orsakar konflikt. Istället, använd neutralt språk som uttrycker din synvinkel, vilket är mer respektfullt och professionellt än att anklaga andra.
  • Till exempel säga, "Jag blir frustrerad när jag inte kan slutföra nästa fas av det projekt som andra har missat deadlines för."
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb steg 14
    4. Håll dig lugn om det finns en konfrontation. Upprätthålla en professionell attityd och ta djupa andetag för att vara lugn. Låt inte namnge eller anklagelser. Även om den andra personen är engagerande i detta beteende, visa din professionalism genom att stiga ovanför den.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb steg 15
    5. Upprätthålla god kommunikation. Om du inte kommunicerar bra med din handledare eller medarbetare kan stressiga situationer intensifiera. Planera ett kort möte med personen att prata om din fråga. Var positiva och erbjuda lösningar som hjälper till att alla parter.
  • Metod 4 av 5:
    Ta hand om din hälsa
    1. Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 16
    1. Träna regelbundet. Avvärja spänning och stress genom att träna några gånger i veckan. Gå till en jogga eller slå på gymmet för att arbeta av extra negativ energi som orsakas av stress.
    • Yoga är ett annat bra alternativ för att koppla av din kropp och lindra stress.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 17
    2. Få 7-8 timmars sömn varje natt. När du inte är väl vilad, är du inte lika välberedd att hantera stress. Syfte med att få cirka 7-8 timmars sömn varje natt för att se till att du känner Tip-Top på morgonen.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 18
    3. Ät bra. Ge din kropp god näring genom att äta gott om frukter och grönsaker. Undvik raffinerade sockerarter och raffinerade kolhydrater.,Ät frukost varje morgon, och har små, frekventa måltider hela dagen för att hålla din energinivå upp.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 19
    4. Drick mycket vatten. Känsla dehydrerade kan dra dina energinivåer ner, vilket kan kompromissa med hur du hanterar stress. Drick 6-8 åtta ounce glas vatten varje dag för att säkerställa att din kropp är hydratiserad.
  • Om du äter frukter och grönsaker, kommer det att höja din vätskekonsumtion. Du får cirka 20% av ditt dagliga vätskeintag från de livsmedel du äter.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 20
    5. Måttlig din alkohol och nikotinförbrukning. Medan alkohol och cigaretter kan känna sig som tillfälliga stressreducerare, kan de faktiskt orsaka eller öka ångest och oro. Lita inte på dessa för att få dig genom stressiga dagar.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 21
    6. Prova meditation. Att ta tid varje dag att meditera, även i 5-10 minuter, kan bidra till att minska stressnivåerna och minska negativt tänkande, särskilt för högtrycksjobb som omvårdnad och brandbekämpning.,
  • Att meditera, sitta bekvämt och stäng dina ögon. Andas djupt, inandning för ett antal av 4. Håll andan för ett antal 4 och andas ut på ett antal av 4. Fokusera på andan, upprepa denna process.
  • När ditt sinne börjar vandra, återfokusera på andan och fortsätt räkna ut dina andetag.
  • Metod 5 av 5:
    Hantera extremt stressiga situationer
    1. Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 22
    1. Jobba som ett team. Många extremt stressiga jobbförhållanden kräver att du arbetar som en del av ett lag för att få jobbet gjort, till exempel i militären eller på ett sjukhus. När personligheter kolliderar, kan lagmiljön bli ansträngd. Lär dig att arbeta som ett lag och att lita på ditt lag. Släpp av ditt ego för att ge den bästa servicen till arbetsmiljön.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 23
    2. Håll dig borta från sociala medier om du är i allmänhetens öga. För de personer vars arbete granskas av allmänheten, som VD, PR-chefer, idrottare, aktörer och andra, kan stress delvis förvaltas genom att hålla sig borta från sociala medier. Lätt och tillgängligheten att kommunicera via Facebook, Twitter och andra plattformar är ett dubbelkantigt svärd. Du kan omedelbart höra positivt - och negativt - feedback. Att hålla sig borta från sociala medier kommer att eliminera stressorerna att höra den negativa feedbacken.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb steg 24
    3. Organiseras och ha en plan. När du arbetar i extremt stressiga situationer, om du är brandman, kändis eller kändisagent, eller du är i ett annat högt stress jobb, försök att förutse problem och plan för det oväntade. Ha en plan A, plan B och planera C. Att vara organiserad hjälper dig att övervinna stressen i situationer som kan påverkas av saker som du inte kan kontrollera.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb steg 25
    4. Få en hobby. Ta upp en hobby för att distrahera ditt sinne och koppla av i dina timmar. En lugnande hobby som stickning eller byggnadsmodeller kan vara ett bra sätt att dekomprimera.
  • Bild med titeln Deal med ett stressigt jobb Steg 26
    5. Bygg ett supportnät. Dela dina bekymmer med andra i din situation och lyssna också på deras. Det är bra att få folk att prata med om din stress. Det är ofta särskilt användbart att ha ett supportnät i mitten av din arbetsmiljö som förstår dina arbetsförhållanden och den stress bifogas. Hitta personer du litar på i din arbetsmiljö.
  • Tips

    Försök att anpassa din arbetsyta. Dekorera ditt kontor eller skrivbord med några fotografier, konstverk eller knickknacks kan hjälpa till att göra din arbetsmiljö mer avkopplande och inbjudande.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande