Hur man hanterar stress i relationer

Varje relation har grova fläckar. När den tiden kommer, är det inte nödvändigt att freak out. Varje relation har sina upp och ner: stress är lika naturlig en del av det som är roligare stunder. Vi går alla genom svåra tider på jobbet eller med våra vänner eller familj. Eller kanske kan stress komma från ett missförstånd med din partner. Detta är den normala livslängden: du borde inte låta det påverka ditt förhållande och ditt eget emotionella välbefinnande.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera externa källor till stress
  1. Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 1
1. Isolera källan till stress. Detta kan komma från antingen utanför ditt förhållande (arbete, familj, ekonomiska problem) eller inifrån. Om källan till stress inte är själva förhållandet, låt inte stress förstöra ditt privatliv. Lär dig hur du klarar så att den inte sipprar i konversationer med din partner.
  • När stress kommer från utsidan, är den bästa lösningen att nypa problemet i knoppen. Till exempel, om ditt missnöje med ett jobb sätter på ditt förhållande, överväg att få ett nytt jobb istället för att låta det påverka ditt välbefinnande.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 2
    2. Göra en prioritetskontroll. Om ditt förhållande är mer till dig än källan till stress eller det faktum att du är stressad, bör du fokusera på din egen och din partners välbefinnande.
  • Gör det klart för din partner att ditt förhållande fortfarande är viktigare än någonting annat. Till exempel kan du säga: "Jag är ledsen att jag går igenom en svår tid på jobbet, och att detta sätter en belastning på oss. Du vet att du är det som är mest viktigt för mig."
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 3
    3. Hantera stress tillsammans, inte som individer. Se dig och din partner som ett team som står inför en svår tid och letar efter en lösning tillsammans. Sätt ditt ego i ett hörn och tänk igenom problem genom att fråga dig själv "Vad kan vi göra?" hellre än "Vad kan jag göra?"
  • Om stressen beror på att din partner handlar om en hård situation, sympatisera och visa din aktiva uppmuntran. Som en del av ett lag kallas du för att spela rollen som hjälpare och täcken.
  • Klargöra att du är engagerad i förhållandet oavsett vilket problem du och din partner har att göra med. Stress testar styrkan i något förhållande. Om du vill stanna tillsammans trots svårigheterna, ange det tydligt.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 4
    4. Arbeta med dina kommunikationsförmåga. De flesta relationsproblem har sitt ursprung i partnerna "Underlåtenhet att uttrycka sina bekymmer och känslor raka. Den första färdigheten ett par behöver som ett team är att tala tydligt, ärligt och respektfullt.
  • Håll inte tillbaka dina känslor. Tystnad är en annan källa till stam i sig och kommer bara att bygga upp spänningar. Uttrycka alla dina bekymmer och känslor, men gör det på ett sätt som är uppriktigt och inte dömande. Gå för positiva uttalanden som "Jag känner mig..." eller "jag tror det...", snarare än frågor ("Varför gjorde du...?") eller negativa meningar ("Jag tyckte inte om det...").
  • Humor är en utmärkt för att lindra spänning. Att göra ett skämt om en svår situation, eller att se sin roliga sida, kommer att ge er båda ett positivt utlopp för din stress och hjälpa dig att sätta saker i perspektiv. Men gör skämt på dig eller den svåra situationen, inte på din partner.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 5
    5. Ansikts ekonomiska problem tillsammans. Pengar är en av de första orsakerna till stress i ett förhållande.Om skuld, arbetslöshet eller relaterade problem sätter en belastning i ditt liv som ett par, bör du vara öppen om det och leta efter en lösning tillsammans.
  • Leta efter professionell ekonomisk rådgivning utan att känna sig skämmad. Det är en rådgivares jobb att hjälpa människor genom svåra tider: Din situation är bara en av många de har behandlat.
  • Skyll inte på varandra för att vara i svåra stränder. Anklagar din partner för att spendera pengar på en natt ute istället för att spara det för viktigare saker kommer bara att öka spänningen.
  • Göm inte något från din partner och se till att han eller hon är lika transparent. Diskutera ärligt hur pengarnas förlust har förändrat ditt liv och hur det här gör att du känner.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 6
    6. Kom ihåg att arbetet inte ska ta över ditt förhållande. Jobb tar upp en stor del av allas liv och energi. Arbetsrelaterad stress kan emellertid ofta påverka ett pars välbefinnande. Det betyder inte att du måste hålla allt för dig själv. Dela den med din partner och hitta stressavlastande aktiviteter tillsammans.
  • Använd aldrig ditt jobb som en jämförelse med din partner. Du kan ha liknande eller helt olika yrken, men det är aldrig en bra idé att mäta din professionella framgång eller misslyckanden mot din partner.
  • Tillåt dig själv och din partner lite kvalitetstid på jobbet. Du kan faktiskt fuska på ditt jobb, varje gång, som ett tecken på att det du verkligen bryr dig om är inte på ditt kontor.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 7
    7. Lär dig att klara av sjukdom som ett par. Kronisk smärta eller en oväntad sjukdom kan lägga mycket på ett förhållande. Om det händer, kom ihåg att sjukdom kan ändra dina vanor, men du är fortfarande samma personer som tidigare. Hantera förändringen tillsammans, och glöm inte att partnerna är där för att hjälpa varandra, särskilt i det här fallet.
  • Om du är i smärta, håll inte tillbaka. Låt din partner veta hur detta påverkar ditt liv och får dig att känna. Du kan inte förvänta din partner att läsa ditt sinne: uttrycka dig själv tydligt och var inte rädd att be om hjälp.
  • Fortsätt ha sex, om din egen eller din partners skick gör det möjligt. Att vara sjuk betyder inte att du ska ge upp på livet som helhet. Få det mesta av det du fortfarande kan njuta av!
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 8
    8. Lyssna. I stressiga tider kan du tendera att fokusera på dina egna problem och känslor. Detta kan få dig att glömma att din partner kan bara hjälpa dig om du låter honom eller henne prata.
  • Avvisa inte vad de säger: Tänk på deras råd genom och visa tacksamhet för ansträngningen.
  • Metod 2 av 3:
    Övervinna förhållande problem
    1. Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 9
    1. Isolera problemet i ditt förhållande. Om stressen kommer från svårigheter i ditt förhållande, gör skillnad mellan sådana problem och själva förhållandet. Du borde inte låta en enda svårighet att påverka hela förhållandet.
    • Ta reda på vad som inte fungerar i förhållandet och adresserar det här specifika problemet med hjälp av vad som fungerar som en styrka.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 10
    2. Ge svar, inte reaktioner. Vad gör en reaktion annorlunda än a svar är dess intensitet och emotionell undertext. Tänk dina svar genom. Om man medför ilska, sarkasm, anklagelser, är det en reaktion. Detta kommer bara att göra kommunikationen till en bordtennis match där målet är att vinna snarare än att hitta en lösning. Men ett lag spelar alltid på samma sida.
  • Inte fras dina kommentarer som bedömningar eller skylla din partner ut ur trots. Detta kan bara leda till ytterligare stress och missförstånd. Du kan göra det genom att fokusera på framtida mål snarare än tidigare handlingar. Om du var besviken över din partner inte gjorde disken, gripa nästa tillfälle för att be dem att göra disken, utan att nämna det faktum att de inte tidigare.
  • Inte ogiltigförklara din partners åsikter bara för att vinna ett argument. Bevisar dig rätt kan vara bra för ditt ego, men det gör aldrig ett lag starkare.
  • Förstå det, när vi är arg, följer kommunikation krigsmönster: aggression och försvar. Du bör undvika båda, och försöka få samtalet tillbaka till lika villkor. Uttrycka idéer som positiva uttalanden, utan att använda dem som vapen eller sköldar.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 11
    3. Diskutera grova reaktioner öppet. Om din partners ton blir aggressiv eller dömande, peka ut det försiktigt och fråga vad som var bakom meddelandet. Vad vi säger är vanligtvis inte lika viktigt som varför vi sa det. Detta hjälper dig att hantera den ursprungliga källan till stress, istället för att spendera tid på att argumentera över ett hårt svar.
  • Var tolerant om din partner har en dålig reaktion. Om det händer upprepade gånger, påpeka det här är inte en användbar diskussion. Det kommer aldrig att leda till en lösning men bara ytterligare stress.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 12
    4. Respektera din partner och förvänta respekt i gengäld. Detta är den gyllene regeln för något förhållande. Visar varandra respekt genom vad du säger eller kommer att minska stressnivån, om källan är extern eller intern.
  • Respekt betyder att ha lika kraft i ett förhållande. Vad du säger eller gör är lika viktigt som vad din partner säger eller gör det. Stress, istället härrör alltid från en maktbalans. Till exempel kan en av de två partnerna vara alltför kontrollerande eller underdanig.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 13
    5. Lita på och acceptera din partner som han eller hon är. Stress kan också komma från misslyckade förväntningar. Om så är fallet är problemet i det du förväntade dig snarare än vad din partner misslyckades med att tillhandahålla. Du valde din partner med alla sina fel och svagheter, inte som en fixer-övre. Kärlek vilar på acceptans och självförtroende.
  • En följd av godkännandet är förlåtelse. Din partner kan ha gjort något fel. Om ditt förhållande är det som är mest, men du borde släppa istället för att hålla vudglar.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 14
    6. Vara öppen för förhandlingar och överlämnande. Varje relation kräver kontinuerliga omläggningar och resolutioner av konflikter. Om kommunikationen är smidig och lika, händer förhandling som en naturlig process. Det betyder också att du borde veta hur man förlorar eller ger upp ett argument, om det inte är det som är viktigt för dig.
  • Övergivande betyder inte att passivt uppfyller all din partners önskemål. Det är ett aktivt val att djupa din önskan att alltid vara rätt eller i kontroll. Detta måste dock också ske på ömsesidig basis. Om du är den som överlämnar hela tiden, finns det en maktbalans som måste utarbetas.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 15
    7. Prata med en relation coach om det behövs. Om du tycker att stress har haft för mycket av en inverkan på ditt förhållande och att du och din partner inte kan lösa problemet själv, diskutera med honom eller henne möjligheten att söka professionell hjälp. En rådgivare kommer att erbjuda en objektiv synvinkel och hjälpa dig att fokusera på strategier för att attackera problemet.
  • Om din partner inte vill gå med dig, kan du fortfarande träffa en rådgivare eller terapeut på egen hand. Detta kommer att ge ett externt uttag där du kan ta ut din stress och få professionell råd om hur man hanterar det.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera stress på din egen tid
    1. Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 16
    1. Ta lite tid från din partner. Ett förhållande kan ofta känna sig som ett 24/7 jobb. Det är dock helt naturligt att känna sig som att spendera lite tid på egen hand varje gång, speciellt om du är under tryck. Hitta aktiviteter du kan göra själv utan att frukta att detta skulle skada förhållandet.
    • Om du är stressad eftersom du känner att du har förlorat ditt eget jag i ett förhållande, försök att bekräfta din individualitet och vad som gör dig till en unik person.
    • Faktum är att njuta av något självständighet kommer att få dig att gå tillbaka till din partner som en starkare individ. Saknar varandra är bra: det hjälper dig att inse varför din partner är så viktig och värdesätter den tid du spenderar tillsammans.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 17
    2. Hitta alternativa sätt att dekomprimera. Speciellt om stress kommer från utsidan, bör du hitta externa uttag så att du kan lossa bördan innan du är med din partner.
  • Det beror på vilket sätt som är bäst för dig att dekomprimera: Sport fungerar för många människor. Men du kanske föredrar att läsa, gå ut oftare, gå eller meditation.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 18
    3. Övning. Det finns inget bättre sätt att ta bördan av bröstet än att skaka bort den med fysisk aktivitet. Även om du inte är exakt den sportiga sorten, kan du vara säker på att svettning av stress kommer att minska dess inverkan på ditt förhållande.
  • Den typ av aktivitet beror på vad du tycker mest effektivt som en stressavlastning. Kardioaktiviteter som jogging, simning eller cykling kan ge dig en chans att rensa ditt sinne. Eller du kanske föredrar kickboxing eller kampsport om du behöver ta ut nervös spänning. Yoga kan fungera bäst om du vill kombinera sport och meditation.
  • Bild med titeln Deal med stress i relationer Steg 19
    4. Dela problem med din familj och vänner. Din partner borde inte vara den enda personen du lossa din stress med. Prata med nära vänner eller familjemedlemmar om dina bekymmer och be om deras råd och sympati.
  • Om du pratar med någon i din familj, se till att de skulle vara stödjande. Du vill inte ha familjeproblem att lägga till mer stress på vad du redan går igenom!
  • Vänner som bryr sig om dig men är personligen oskadade i vad som orsakar dig att stress kan vara det bästa folket att prata med. Till exempel, om stress kommer från ditt jobb, leta efter stöd från en vän som inte är kopplad till den.
  • Varningar

    Kom ihåg att undvika problem kan fungera som en kortsiktig lösning, men det ökar bara din stressnivå på lång sikt.
  • Om din partners handlingar får dig att känna sig emotionellt, fysiskt eller ekonomiskt osäker, betyder det att en gräns har korsats. I så fall bör du på allvar ompröva ditt förhållande och kontakta ett program för missbruksoffer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande