Hur man hanterar förändring

Ändringar är aldrig långt ifrån dörren, oavsett om det är uppe med en ex, flyttar till en ny stad, död av en släkting,eller förlusten av ett jobb. Även goda förändringar, som att ha en bebis eller få ett nytt jobb, kan vara stressigt. Förändring är inte lätt men det finns sätt att klara av förändring som kan få det att känna sig mindre läskigt.

Steg

Del 1 av 4:
Hantera med förändring
  1. Bild med titeln Deal med Change Steg 1
1. Bekräfta dina känslor. Om du känner dig resistent mot förändring eller obekväma med överhängande förändring, är det viktigt att erkänna dina känslor. Undvik inte dina känslor, lyssna på dem. Känslor är en del av självmedvetenhet. När du erkänner en känsla, accepterar du det som om du ska säga, "det här är inte så illa" och tillåta dig att förstå det och hantera det.
  • Ofta förändrar förändring av känslor av ångest som oro och rädsla. Det är okej att känna sig orolig och känna rädsla.
  • Lura och ta hand om dina känslor. Även om den stora förändringen i ditt liv är en glad som att gifta sig eller flytta till en plats som du alltid ville leva, acceptera att det kommer att finnas några känslomässiga förluster och arbeta genom dem.
  • Försök att identifiera de känslor du har och varför genom att skriva eller säga dem högt. Till exempel kan du skriva eller säga något som, "Jag känner mig ängslig och överväldigad eftersom jag måste flytta till en ny stad nästa vecka."
  • Bild med titeln Deal med Change Steg 2
    2. Förbered dig. Oavsett vilken typ av förändring du står inför kan du vidta åtgärder för att förbereda dig för den nya situationen. Tänk på vad din nya situation kommer att vara och sedan identifiera några sätt som du kan lära dig mer om vad du kommer att vända mot.
  • Till exempel, om du planerar att flytta till en annan stad, stat eller land, lära dig så mycket du kan om den nya platsen innan du går. Om du börjar ett nytt jobb, ta reda på så mycket du kan om vad du ska göra.
  • Försök att skapa en plan för hur du kommer att närma dig den nya situationen. Till exempel, om du flyttar till en ny stad, kanske du frågar: Vilka restauranger vill du kolla in? Hur kommer du att komma runt i staden? Vilka andra platser vill du utforska?
  • Du kan också göra en plan för att ändra din situation om det inte är där du vill vara i livet. Till exempel kanske du inte gillar ditt nya jobb, så du kan skapa en plan för att hitta en ny som du kommer att njuta av genom att söka jobbförteckningarna, ansöka om jobb som intresserar dig och deltar i jobbmässor.
  • Bild med titeln Deal med Change Steg 3
    3. Skapa ett mentalt skript. Om du står inför ett livsförändring som du inte kan styra, kan det vara svårt att acceptera situationen. Du kan dock arbeta för att acceptera genom att lugna dig i form av ett accepterande mentalt manus.
  • Till exempel, när du känner dig upprörd eller angelägen om den kommande förändringen, kan du upprepa till dig själv, "Jag gillar inte den förändring som händer, men det är bortom min makt att kontrollera. Jag kanske inte gillar den här förändringen, men jag kommer att acceptera det och försöka göra det bästa av det."
  • Bild med titeln Deal med förändringssteg 4
    4. Påminn dig om att du styr din attityd och handlingar. Ändring kan vända din värld upp och ner men du har fortfarande kontroll över hur du svarar på situationen. Du kan välja att närma sig situationen med ilska och ta dina känslor ut på andra människor, eller du kan välja att se situationen som ett nytt tillfälle och närma sig det med spänning.
  • Vissa människor hittar listan för att vara ett effektivt sätt att minska ångest och känna sig lyckligare. Om du känner dig eländig om situationen, försök skriva ner en lista med positiva. Till exempel, om du bara har gått igenom en uppbrytning, kan du identifiera positiven som saker som mer ledig tid, en chans att lära känna dig bättre och mer tid att spendera med dina vänner och familj.
  • Del 2 av 4:
    Minskande ångest runt förändringen
    1. Bild med titeln Deal med Change Steg 5
    1. Journal om dina bekymmer. Förändring kan medföra massor av osäkerhet, bekymmer och negativa tankar. Speciellt om du känner dig överväldigad av förändring, börja skriva ner alla saker som bidrar till att du känner dig överväldigad. Att skriva ner det kan hjälpa dig att inse att saker är mindre negativa än du föreställer dig.
    • Om du känner dig överväldigad genom att ha en valp och har en svår tid att justera till alla ändringar, skriv ner vad som har förändrats i ditt liv och vad som är svårt med det. Skriv ner möjliga lösningar på ditt problem, till exempel att skapa ett schema som hjälper dig att hantera ändringarna.
  • Bild med titeln Deal med Change Steg 6
    2. Prata med andra med liknande erfarenheter. Det kan vara tröstande att prata med någon som går igenom en liknande förändring som du. Kanske är du utecollege, med en bebis eller byte karriär. Att prata med någon som har varit där "kan trösta, vet att han eller hon kom igenom det okej.
  • Be om råd om vad du kan göra för att komma igenom förändringen väl.
  • Om du går igenom en skilsmässa, träffa med andra personer som upplever samma sak, eller har redan gått igenom det.
  • Bild med titeln Deal med Change Steg 7
    3. Acceptera osäkerhet. Om du oroar dig för alla förändringar som händer runt dig, förlorar du din förmåga att njuta av stunderna och uppleva dem i fullhet. Ständigt oroande gör dig inte mer kapabel att förutsäga framtiden eller hantera det bättre.
  • Acceptera att du är i en övergång och den förändringen är oundviklig. Du kan säga, "Jag accepterar att förändringen förekommer, och det är upp till mig hur jag hanterar det."
  • Bild med titeln Deal med Change Steg 8
    4. Koppla av. Avkoppling kan bidra till att minska stressen och öka emotionell hälsa. Tekniker som meditation, djup andning, och progressiv muskelavslappning kan hjälpa dig att koppla av och hantera stress mer effektivt.
  • Öva progressiv muskelavslappning genom att bli bekväm och börja slappna av din kropp och din andning. Nu, spänna din rätt näve i några sekunder, släpp sedan. Flytta upp till din högra underarm, spänd och släppa. Flytta till höger axel, gör det samma för din vänstra arm. Fortsätt i hela kroppen, inklusive nacke, rygg, ansikte, bröst, höfter, quads, kalvar, anklar, fötter och tår.
  • Bild med titeln Deal med Change Steg 9
    5. Övning. Övning hjälper till att klara av stress och minska ångest. Gör din kropp, sinne och känslor en tjänst genom att engagera sig i någon aktivitet. Syfte att träna i 30 minuter varje dag på de flesta dagar.
  • Ta hunden för en promenad, cykel till matvaror, eller gå för en kvällsvandring efter arbete. Du kan också träna genom att dansa eller springa, eller gå till gymmet.
  • Del 3 av 4:
    Tillåta tid att justera
    1. Bild med titeln Deal med Change Steg 10
    1. Förvänta nya livsmönster att ta tid. Ändring är en chock eftersom den destabiliserar det liv du har gjort för dig själv till den här punkten. Alla vanor och rutiner är upp för ifrågasättande när förändring stör, så går långsamt och lättar dig i det nya är en viktig strategi för hantering. Förvänta dig att någon förändring kommer att ta tid att justera att vara realistisk när det är att begränsa stora livsförändringar.
    • Ge dig själv tid att återhämta sig. Till exempel, om du sorgar efter en död, vare det en person eller ett husdjur, erkänna att hur du sorgar och hur länge du sorgar för är bara beslut du kan göra. Ingen annan kan skynda dig, oavsett vad de insisterar.
  • Bild med titeln Deal med förändringssteg 11
    2. Se förändring som möjlighet. Ändring är ett tillfälle att ompröva det liv du har ledt för att se om du har gjort positiva val eller betalar för mycket (tid, pengar, ansträngning) för att leda en livsstil som inte ger dig lycka. Även om det ibland är smärtsamt, kan förändring medföra ett silverfoder.
  • Lär dig att njuta av förändringsprocessen genom att skapa positiva förstärkningar runt förändringen. Detta kan innefatta att behandla dig själv med glass efter att du har avslutat fysisk terapi för din skada, eller att spendera en liten summa pengar varje gång du sparar upp $ 100.
  • Bild med titeln Deal med förändringssteg 12
    3. Lämna klagar och skyller bakom dig. När en förändring driver dig i konstant klagande och skyller, kan det vara förståeligt under en kort tidsperiod. Vänner och familj kommer att rally i början av en olycka. Det är viktigt att hålla en positiv utsikt när i mitten av förändringen för att minska stress och klara av svårigheter.
  • Hitta sätt att se saker i ett positivt ljus. Om du kämpar för att hitta positiva saker, be någon att hjälpa dig att leta efter dem. Kom ihåg att förändringar ofta kan ge möjligheter till framtida ansträngningar som tidigare inte skulle ha varit uppnått.
  • Bild med titeln Deal med Change Steg 13
    4. Släpp av det som har hänt och gå vidare. Fokusera på det förflutna hjälper dig inte att fortsätta med ditt liv. Det är ingen användning som vill ha ditt "gamla liv" tillbaka eller spendera alla dina ögonblick som önskar saker skulle gå tillbaka till vad de brukade vara.
  • I stället för att fokusera på det förflutna, förankra dig själv i framtiden genom att skapa spänning och saker att se fram emot att göra. Försök med att du aldrig har gjort tidigare som att ta en målningsklass, gå skridskoåkning eller besöka en ny stad.
  • Om du fortfarande befinner dig som bor på det förflutna och det stör ditt liv, kanske du vill söka hjälp av en terapeut som hjälper dig att gå vidare i ditt liv.
  • Del 4 av 4:
    Identifiering av justeringsstörning
    1. Bild med titeln Deal med förändringssteg 14
    1. Tänk på din situation. Justeringssyndrom utvecklas medinthree månader efter att du har upplever en stressig förändring. Förändringen kan vara något positivt eller negativt som orsakade betydande stress i ditt liv, som att flytta, gifta sig, förlora ditt jobb eller förlora en familjemedlem.
  • Bild med titeln Deal med förändringssteg 15
    2. Tänk på dina symtom. De med justeringsstörning uppvisar några psykologiska symptom som kan hjälpa en mentalvårdspersonal att göra en diagnos. Symtom inkluderar:
  • Svår stress. Någon med justeringsstörning kommer att ha stress som är mer intensiv än vad du förväntar dig att någon ska känna sig i den situationen. Till exempel kan någon som just har köpt ett nytt hem, känna sig allvarligt stressad även efter att de har stängt på huset och flyttat in.
  • Svårighet att fungera. Människor med justeringsstörning kan ha svårt att fungera i sociala, professionella eller akademiska inställningar. Till exempel kan någon som nyligen gått igenom en upplösning vara oförmögna att ha en konversation med vänner.
  • Bild med titeln Deal med förändringssteg 16
    3. Reflektera över längden på symptomen. Symptom från justeringsstörningen kommer inte att vara längre än sex månader. Om dina symtom varar längre än sex månader, har du inte justeringsstörning. Du kan ha ett annat psykiskt hälsotillstånd som får dig att känna det sätt som du gör.
  • Bild med titeln Deal med förändringssteg 17
    4. Se en terapeut. Om du tror att du kan ha justeringsstörning, måste du se en terapeut för en professionell diagnos och få hjälp. Även om du inte är säker på om justeringsstörningen är att skylla på hur du känner, kan du se till att en terapeut kan hjälpa till att komma till roten till problemet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande