Hur man konfronterar en vän som undviker dig

Vänner kan bli så meningsfull del av våra liv som ibland kan vi inte föreställa oss livet utan dem.Så när en vän börjar undvika dig eller ge dig den kalla axeln, kan du känna dig mycket förvirrad eller skadad av den.Genom att bedöma situationen ordentligt, pratar med din vän och reparerar din vänskap, kan du gå vidare och undvika dessa problem i framtiden.

Steg

Del 1 av 3:
Bedömning av situationen
  1. Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig Steg 1
1. Nå ut till din vän för att avgöra om du undviks. Kanske har du och din vän inte talat om några dagar eller till och med veckor.Även om det har varit ett tag betyder det inte nödvändigtvis att du ignoreras.Skjut din vän en text eller ge dem ett telefonsamtal.Om de hämtar eller svarar, och de två chattar ett tag, så är det mycket troligt att de inte ignorerar dig men har just varit upptagen eller glömska istället.
  • Du kanske säger något avslappet, "Hej, har inte hört från dig på ett tag!Vad händer?"
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig Steg 2
    2. Tänk på när undvikande började.Om din vän inte hämtar telefonsamtal eller returnerar dina texter, kan du faktiskt bli ignorerad.Om så är fallet, överväga när denna undvikande började.Om du regelbundet pratade med din vän en eller två gånger om dagen, och nu hör du bara tillbaka från dem en gång i veckan, tänk tillbaka när din konversation började sakta ner.Det här kan ge dig några ledtrådar på varför din vän kan undvika dig.
  • Tänk också på några faktorer som kan ha lett dem att vara mindre kommunikativa.Till exempel, om de ansöker om högskolor eller om de bara förlorat en nära släkting, har de sannolikt inte heller tid eller önskan att vara särskilt chatty.
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig Steg 3
    3. Bestäm vilka förändringar som har inträffat.Ta dig tid att reflektera över de förändringar som nu har inträffat i din vänskap.Förutom att veta när förändringarna började är det viktigt att veta exakt vilka förändringar som har uppstått.Om din vän inte längre gör ögonkontakt med dig eller sitter bredvid dig i klassen, till exempel, är det troligt mycket stora förändringar för dig.Nivån på detachment från dig som de visar kommer att indikera hur allvarlig denna undvikande är.
  • Skriv ner hur dessa ändringar har påverkat dig.
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig Steg 4
    4. Identifiera din del i din väns avstånd.De flesta vänner börjar inte vara avlägsna eller undvika dig utan anledning.Ta lite tid att tänka tillbaka till när din vänskap förändrats och vad som eventuellt kunde ha hänt att orsaka detta.
  • Överväga om du kanske har förolämpat din vän eller ljög för dem om något.
  • Om du gjorde något fel, var beredd att be om ursäkt för dem när du nästa talar eller gör det nu.
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig Steg 5
    5. Prata med någon du litar på.Om din vän inte har nått dig för dig och undviker dig, känner du dig lite ledsen eller upprörd, så prata med någon du litar på den här frågan som dina föräldrar.De har sannolikt blivit undvikna tidigare av vän och har råd att ge dig hur man går framåt.
  • Överväg att prata med andra släktingar som moster, farbröder eller morföräldrar.
  • Du kan också prata med din skolrådgivare om det verkligen stör dig.
  • Prata med dina gemensamma vänner.Dina gemensamma vänner har sannolikt den bästa insikten om varför din vän undviker dig.
  • Du kanske säger till dem "Hej, [infoga väns namn] har undvikit mig nyligen och jag vet inte vad som händer.Vet du?"
  • Del 2 av 3:
    Ha en konversation
    1. Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig Steg 6
    1. Avsätta tid att prata.Nå ut till din vän väldigt artigt och så tillfälligt som möjligt för att se om de skulle vara villiga att sitta och prata med dig snart.Om möjligt, träffa personligen, men om inte ett telefonsamtal kan fungera, också.
    • Det är bäst att träffas i ett lugnt läge som en park.Eller du kan träffas i skolan någonstans.
    • Säg något som "Hej, vi har inte riktigt talat på ett tag, men jag skulle verkligen vilja hitta lite tid att träffas och prata lite om du är ute efter det.Vi kan gå vart du än gillar."
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig Steg 7
    2. Var ärlig om hur du känner.När du träffar eller börjar ringa, var noga med att uttrycka din vän dina ärliga och sanna känslor om att undvikas eller ignoreras.Om det har varit specifika tider som har särskilt skadat dig, ta dem till deras uppmärksamhet och berätta för dem hur de fick dig att känna.Nu är tiden för sanningen med varandra så att du kan komma till botten av den verkliga frågan.
  • Till exempel kan du säga, "Det är verkligen skadat mig under de senaste veckorna som vi inte har talat.Vanligtvis, när jag når ut kommer du tillbaka till mig snabbt, men nyligen har jag inte hört från dig.Det har verkligen stört mig för att jag anser att du är en bra vän."
  • Framar dina frågor som "I" uttalanden - fråga din vän en massa "varför?"Frågor kan sätta dem på defensiv och få dem att känna som om de är utfrågade. Istället för att säga, "Varför har du inte kommit tillbaka till mig?" Försök säga, "Jag värdesätter dig som en vän, och jag är nedslående att jag inte har hört från dig på så lång tid. Finns det något jag kanske har gjort för att förolämpa dig eller skada dina känslor på något sätt?"
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig Steg 8
    3
    Lyssna att höra, inte tala.När du har talat din frid, lyssna på din vän intensivt.Tillåta dem att förklara för dig varför de undviker dig eller huruvida de bara har varit väldigt upptagna under de senaste veckorna.Vänta inte på att de ska slutföra så att du kan svara men verkligen lyssna på dem så att du bättre kan förstå situationen och kanske förhindra det i framtiden.
  • Avbryt inte dem eller vara oförskämd.
  • Ber om ursäkt om de säger att du har förolämpat dem i alla fall. Försök att inte argumentera över den punkt - vilket ger en ursäkt kommer att hjälpa till att läka eventuella smärta som de kan uppleva och börja mända vänskapen.
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig Steg 9
    4
    Behålla lugnet.Förklara för din vän hur ont du var genom att undvika kan vara väldigt känslomässig för dig, och upptäckt att de har undvikit att du också kan vara verkligen upprörande. För att konversationen ska vara produktiv är det viktigt att du är lugn och blir inte dramatisk.Håll dina känslor i kontroll så att du kan svara på din vän logiskt.
  • Öva djupandning För att hjälpa dig att förbli lugn.Under konversationen andas djupt och tyst genom näsan och andas långsamt.Detta hjälper till att hålla din hjärtfrekvens på en normal nivå.
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig steg 10
    5
    Empatisk.Om din vän har undvikit dig för en legitim anledning, var mycket empatisk för det och berätta för dem att du är ledsen för att du inte är mer förståelse.Din vän kan ha känt sig skadad av dig eller kan hantera sina egna problem just nu, men hur som helst, bör du sträva efter en djupare förståelse och kärlek till dem och arbeta för att antingen fixa vad du gjorde fel eller stödja dem i sina svårigheter.
  • Återigen, om du har skadat dem i alla fall, erbjuda en uppriktig och äkta ursäkt.
  • Om de har hanterat problem som du inte var medveten om, uttrycka ditt stöd för dem och berätta för dem att du alltid kommer att vara där för dem om de vill prata om det.
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig Steg 11
    6. Skriv ett brev om det behövs.Din vän kan vara upprörd med dig eller kanske inte vill prata med dig alls.I det här fallet kan du nå ut till dem genom att skriva dem ett brev eller ett mail som uttrycker dina känslor och ber om ursäkt om du har gjort något fel.
  • Eftersom du har vid denna tidpunkt nått ut till dem via telefon och genom brev, försök att göra det sista gången du når ut.Du vill inte belasta dem eller få dem att känna sig stalkade.Säg din frid och låt det vara slutet på den.
  • Du kan också skriva till dem på sociala medier om du inte har sin adress.
  • Del 3 av 3:
    Reparera din vänskap
    1. Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig steg 12
    1. Ge dem lite utrymme.När du har nått din vän, oavsett om du har talat med dem eller skrivit ett brev, ge dem lite tid att tänka.Du har varit den primära personen som når ut under en längre tid så låt dem lite tid att sakna dig tillräckligt för att nå ut till dig.Din vänskap kommer att känna sig mer ömsesidig på grund av det.Om du alltid är den som gör den första kontakten, kommer saker att känna sig mycket ensidig och det är inte en sann vänskap.
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig Steg 13
    2. Förbered dig för alla möjligheter.Även om du sannolikt vill att den här vänskapen ska återställas, måste du också vara beredd på en verklighet där det inte uppstår.Din vän kan vara för upprörd med dig, som hanterar för mycket, eller kanske bara ointresserad i vänskap med dig vid denna tidpunkt.Även om det kan tyckas överväldigande, kom ihåg att det är okej.Det är alltid ledsen att förlora en vän, men kom ihåg att det finns gott om andra att göra.
  • Var noga med att du inte förekomma din vän på något sätt, för att inte göra detsamma med dina vänner härifrån.
  • Tänk på de bästa och värsta scenarierna i den här situationen.Gör din fred med endera situationen innan de ens händer och bara gå med flödet.
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig steg 14
    3. Inte ignorera dem tillbaka.Om du och din vän ansluter, så är det bra!Du kanske känner dig glad över det här, men du kan också känna behovet av att få tillbaka dem för att undvika dig.Kom ihåg att det här bara kommer att lägga en ännu djupare belastning på din vänskap och i slutändan kommer det inte att få dig att må bättre.Aktivt arbeta för att vara den typ av vän du vill ha.
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig steg 15
    4. Gå vidare med din vänskap.När din vänskap börjar återvända till normal, arbeta för att göra de saker du brukade göra innan denna fråga inträffade.Häng ut i varandras hus, gå på bio, gå ut för att äta, och gör vad som gör dig lycklig och hjälper de två av dig.
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig Steg 16
    5. Undvik framtida problem.Efter att ha fått din vän tillbaka, arbeta aktivt för att undvika problem i framtiden som skulle leda till att du undviks igen.Om du stör din vän tidigare, se till att du undviker det beteende som orsakade det.Se också till att din vän vet att det inte är det bästa sättet att gå om saker, men att vara direkt är.Be dem att vara öppna och ärliga med dig i framtiden.
  • Bild med titeln Konfrontera en vän som undviker dig Steg 17
    6. Låt dem om det behövs gå.När du har gjort allt du kan göra för att återställa vänskapen, kan det hända att det inte är tillräckligt, och det är okej.Du är fortfarande en bra person och du förtjänar vänskap från någon som du inte behöver be om det.Låt din vän gå och arbeta för att skapa nya och längre varaktiga vänskap.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var vänlig och förståelse.
  • Kom ihåg att ta hand om dig själv och inte låta bekymmer om din vänskap förbrukar dig.
  • Varningar

    Om en av dina vänner fortsätter att ge din kalla axel, och du ständigt lämnar undrar vad du gjorde, det kan vara dags för en ny vän. Detta är manipulerande beteende och det är inte okej.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande