Hur man hanterar en bragging-vän

Om din vän ständigt braggar, kan du känna dig irriterad. Även om du älskar din vän väldigt mycket, kanske du inte kan hantera den ständiga one-upping. Ibland kanske du inte ens känner att din vän bryr sig om dig alls. En vän som skryter för mycket kanske inte är medveten om hur deras handlingar påverkar andra. Genom att hantera sina handlingar på positiva sätt kan du reparera din vänskap.

Steg

Metod 1 av 3:
Styr dina handlingar
  1. Bild med titeln Deal med en bragging vän Steg 1
1. Ändra ämnet. Ibland omdirigerar konversationen kan begränsa bragging beteende. Om din vän börjar skryta, ändra ämnet till något du båda hittar intressant. Kanske kan du prata om en klass Du är båda i eller en bok du båda älskar. Du kan till och med komplimangera en gemensam vän och uppmuntra den skrämmande vän att berömma andra.
  • Om din vän ständigt vänder konversationen tillbaka till sig själva, berätta för dem att du inte vill prata om det just nu. Du behöver inte berätta för dem varför.
  • Du kanske säger, "Väldigt cool, jacob! Hej, har du sett släpvagnen för den nya superhjältfilmen än? Det ser ganska bra ut. Vilka typer av filmer tycker du om?"
  • Bild med titeln Deal med en bragging vän Steg 2
    2. Undvik att konkurrera med dem. Om din vän alltid är enklädd du kan du känna uppmaningen att skryta tillbaka. Detta kommer bara att förvärra problemet: din vän vill ha bäst dig och du kommer att känna dig ännu mer arg. När du känner uppmaningen, håll din tunga. Böjning till deras nivå hjälper inte.
  • Ljuga aldrig om dina prestationer i ett försök att bäst. Även om de inte tar reda på, kommer du troligen att känna sig dålig för att ljuga.
  • Bild med titeln Deal med en bragging vän Steg 3
    3. Ange ett exempel för din vän. Om du märker dig att skryta, korrigera dig högt och undvika bragging i framtiden. Ber om ursäkt till din vän och säg något som, "Jag inser inte att jag hade blivit bragging. Jag ska försöka att inte göra det i framtiden. Jag vet att det gör att människor känner sig dåliga." Om du gör ett försök att sluta, kan din vän följa kostym.
  • Även om din vän vet att de har problem, kan de känna sig för generad att ändra sitt beteende. Att veta att andra människor kämpar med det, kan också driva dem mot förbättring.
  • Skryta inte med ändamål bara för att självkorrigera dig själv. Detta är passivt aggressivt. Din vän kanske inte nödvändigtvis hämtar på ledden, men de kan hämta på din ilska. Istället bli självmedvetna om dina egna skrytvanor.
  • Bild med titeln Deal med en bragging vän Steg 4
    4. Förolämpa din vän. Människor inser ofta inte hur deras bragging gör ont andra. Din vän kanske inte betyder att skada dina känslor. Behandla dem vänligt och med respekt. Ganging upp mot dem kommer inte att lösa problemet.
  • Om din vän bara skryter ibland, försök ditt bästa att bara vara förståelse. Alla vill skryta från tid till annan. Vi vill alla dela våra prestationer och vårt livs höga poäng med vänner och familj.
  • Om din vän betonar den punkt som de har uppnått eller fått något som du tydligt inte kan ha eller göra, är det inte okej. I så fall, ha en lämplig konversation att berätta för din vän hur du känner.
  • Bild med titeln Deal med en bragging vän Steg 5
    5. Ändra hur du komplimangerar dem. Hur du berömmer dem kan antingen förstärka eller begränsa sitt braggande beteende. Komplettera sina handlingar snarare än dem. Ordspråk, "Du är så fantastisk!" kan ge dem incitament för att skryta i framtiden. I stället säg, "Du gjorde ett bra jobb!" Det lägger tonvikten på åtgärden, inte dem och uppmuntrar dem att arbeta hårt.
  • Om din vän är fiske efter beröm, behöver du inte komplimangera dem. Behandla dem vänligt, men uppmärksammar något annat än sina handlingar.
  • Du kanske säger, till exempel, "Jag uppskattar hur mycket ansträngning du lägger i gruppprojektet, Becca. Vi kunde inte ha gjort det utan din uthållighet."
  • Metod 2 av 3:
    Pratar det
    1. Bild med titeln Deal med en bragging vän Steg 6
    1. Berätta för dem att du älskar dem för sig själva. Vissa människor skryter eftersom de känner sig osäkra och känner att andra bara kommer att älska dem om de är fantastiska. Berätta för din vän att du bryr dig om dem oavsett vad. Förklara att du inte är den typ av person att döma någon för deras framgångar eller ägodelar, och att det som är viktigt för dig är deras hjärta.
    • Göra ett försök att berätta för din vän hur mycket du bryr dig, och komplimanger dem på små saker. Du kan berätta för din vän, till exempel, "Dakota, jag älskade verkligen att spendera tid med dig idag. Du är bra att prata med."
    • När de vet att du inte är imponerad av deras bragging, kan de känna sig obekväma bragging runt dig i framtiden.
  • Bild med titeln Deal med en bragging vän Steg 7
    2. Foster en säker atmosfär när du pratar med dem. Ofta är människor som skryter mindre självsäkra än de visas. Din vän kan skryta eftersom de känner sig osäkra runt dig. Bygg ett säkert utrymme i dina konversationer där du och din vän kan uttrycka sig autentiskt.
  • Skapa detta säkra utrymme beror på din attityd. Om du närmar dig dem medkänsla, kommer det här att visa och din vän kommer att känna dig bekväm. Om du känner dig arg runt dem, kommer de att känna det också och bli mer nervös.
  • Bild med titeln Deal med en bragging vän Steg 8
    3. Närma din vän om deras skrik. Om inget annat fungerar, prata med dem om hur deras beteende gör ont. Berätta för dem att du känner dig alienerad när de ena upp dig eller att du känner att de inte bryr sig om dig. Fråga dem om de kan vara mer medvetna om sitt beteende.
  • Undvik att synes konfrontation. Istället för att skylla på dem (e.g.: "Du skryter för mycket!"), lägg tonvikten på dina känslor (e.g.: "Jag känner mig skadad när du ena upp vad jag säger.")
  • Bild med titeln Deal med en bragging vän Steg 9
    4. Tala klart om din oro. Medan du kanske känner dig frestad att vagt nämna hur mycket du hatar bragging, kanske din vän kanske inte tar tipset.
  • Säg något som, "Hej, Henry, kan vi prata? Jag är inte säker på om du är medveten om det här, men jag kände mig ont när du började prata om din hund efter att jag sa att min hund bara dog. Det fick mig att känna att du inte uppmärksammar mig. Jag känner att jag lyssnar på dig när vi pratar. Kan du snälla lyssna på mig?"
  • Ett annat tillvägagångssätt är att starta en konversation med din vän om hur de känner när de är runt andra som är bragging. Till exempel, säg, "Hur kände du den andra dagen när All Jack kunde prata om den andra natten var hans nya röda bil."Om din vän säger," Frustrerad "eller" irriterad ", prata med dem om hur du har haft liknande erfarenheter med dem och ge exempel.
  • Metod 3 av 3:
    Stigande
    1. Bild med titeln Deal med en bragging vän steg 10
    1. Fråga dig själv om förhållandet är friskt. Om inget annat fungerar kan du överväga att begränsa eller avsluta din vänskap. Att släppa en vänskap är ett allvarligt beslut. Tänk noga på din vänskap och om det är värt att hålla på, eller om du behöver tid ifrån dem.
    • Du och din vän kan bara gå igenom en grov lapp. Har din vän alltid varit den ena upp-typen? Om inte, kan de kämpa i sitt personliga liv. Skjuta upp vänskapen tills du vet vad som händer.
    • Möta de tuffa frågorna. Hur känner du dig när du är runt dem? Tar den här personen ut ditt bästa, eller ditt värsta? Bryr du dig om dem, och bryr de dig om dig?
  • Bild med titeln Deal med en bragging vän Steg 11
    2. Ge dig själv utrymme. Om du inte vill vara vänner längre, separera dig tillfälligt från dem.Tänk på hur du känner. Känner du dig bättre eller sämre? Missar du dem? Hur vill du fortsätta?
  • Låt din vän veta. Berätta för dem avsikten och varaktigheten av din paus och svara på eventuella frågor som de har. Om du ignorerar dem för till synes ingen anledning, kan de känna sig förvirrade.
  • Säg något som, "Kelsie, jag uppskattar vår vänskap men tror att vi kan behöva lite utrymme. Jag behöver tid att svalna och tänka på vår vänskap. Kan vi ta en paus från varandra i några dagar? Om du har frågor, skulle jag gärna svara på dem."
  • Bild med titeln Deal med en bragging vän steg 12
    3. Avsluta vänskapen, om det behövs. Efter din paus, återvända till beslutet med ett tydligt huvud. Om du kände dig lyckligare under din separation, slutade vänskapen vara bäst.
  • Ignorera inte personen. Du behöver inte engagera dig, men de förtjänar fortfarande grundläggande respekt.
  • Berätta för dem ditt beslut. Om du undviker dem med till synes ingen anledning, kan de känna sig ont. Hålla sina känslor i åtanke och undvika att förolämpa dem.
  • Du kanske säger, "Robin, jag har uppskattat din vänskap men tycker att det kan vara bäst om vi spenderar mindre tid tillsammans. När du skriker känner jag att du inte bryr mig om mig. Jag vet att vi pratade om det här i det förflutna, men jag tror inte någon av oss förändrats efter att vi pratat. Du är en bra person, men jag tror att vi kanske inte fungerar bra tillsammans. Jag tycker att det skulle vara en bra idé om vi spenderar mindre tid runt varandra. Är det okej?"
  • Bild med titeln Deal med en bragging vän Steg 13
    4. Gå vidare. När du har skadats av en vän, kan smärtsamma känslor dröja kvar. Du kan känna ilska, sorg eller en djup känsla av förlust. I fallet med smärtsamma relationer är avståndet det bästa läkemedlet. Gör vad du måste gå vidare. Blockera deras nummer och undvik att spendera tid runt dem.
  • Om din gamla vän kontakter kontaktar dig, svara inte mer än nödvändigt. Var artig, men undvik att falla i gamla vanor.
  • Reagera inte om de förolämpar dig personligen eller genom sociala medier. Istället, låt en nära vän vet, och berätta en pålitlig vuxen om du är underårig. De kan hjälpa dig att hantera situationen.
  • Din vän kan inse hur deras beteende påverkar andra och ber om ursäkt senare. Det är upp till dig om du vill återuppliva relationen: Låt dem inte trycka dig in i det om du inte är redo.
  • Tips

    Kom ihåg att du bara kan mäta ditt självvärt. Andra människors handlingar eller ord säger ingenting om din potential, och de behöver inte sänka din självkänsla. Håll deras bragging i perspektiv.
  • Gäng inte upp på din vän eller vrid andra människor mot dem. Du behöver inte komma överens med alla, men varje person är förtjänt av respekt. Bullying din bragging vän kommer inte att hjälpa.
  • Hålla sig lugn. Din vän kan få dig att känna dig arg, men lashing ut på dem kommer inte att ändra dem. Ta bort dig själv från situationen om du inte kan styra din ilska.
  • Varningar

    Ibland är det bästa du kan göra är att avsluta vänskapen. Skyll inte dig själv. Om din bragging vän uppvisar giftigt beteende, förtjänar du att ha utrymme. Håll dem på avstånd för din egen emotionella hälsa, om det behövs.
  • Undvik att spela sina spel. Om du skryter tillbaka på dem, kommer båda dina beteenden att bli en ond cykel. Du kan förstöra vänskapen utan mening till. Hitta hälsosammare sätt att klara sig.
  • Var inte meningsfull för din vän, även om du bestämmer dig för att gå separata sätt. Människor skryter av olika skäl, och din vän kan kämpa med osäkerhet. spela teater medkänsla mot dem, precis som du skulle någon annan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande