Hur man är vänner efter en dålig uppbrott

Breakups kan vara mycket svårt och ibland är vänner efter är inte den bästa idén. Kanske vill du dock vara vänner efter en dålig uppbrott.Kanske var du två vänner innan du började datera. Kanske har du känt varandra en riktigt lång tid, eller kanske du bara inte vill ha den personen ur ditt liv för gott.Oavsett hur du kan förbli vänner även efter att du har haft en hemsk breakup, så länge du är både villig att be om ursäkt och gå vidare utan animositet.

Steg

Del 1 av 3:
Låta tid läka
  1. Bild med titeln Vinn ett klassval Steg 5
1. Ge varandra en tid. Låt oss möta det, tiden läka sår. Du kan inte förvänta dig att vara kompisar strax efter att ha lärt sig en affär eller någon annan handling av förräderi. Chansen är att du båda har många olyckliga känslor som flyter runt det du behöver ta itu med. Rushing saker kan få dem att ångra dig, skära ner dina chanser att hålla vänner i framtiden.
  • Ge dem ensamma. Ring inte dem varje dag eller skriv dem varje timme. Du kanske tror att du behöver låta den andra personen veta hur ledsen du är, och du vill kontakta din ex. Men din ex kommer sannolikt att vara för upprörd att vara i kontakt med dig just nu.
  • Forskning visar att smärtan av en uppbrytning vanligtvis bleknar under 6 månader till 2 år.
  • Bild med titeln vara stark Steg 6
    2. Bygga upp andra relationer. Medan du tar tid, är det viktigt att spendera tid på att arbeta med andra (icke-romantiska) relationer. Ring upp gamla vänner som du kanske har försummat lite i ditt förhållande. Tillbringa tid med din familj. Att bygga upp andra relationer tar lite av trycket från att vara vänner med din ex, eftersom du har andra människor att luta sig på.
  • Den här gången som spenderas på andra vänskap hjälper dig att se dig själv som en enda person, snarare än ett par. När du försöker bli vän med din ex, har du en lättare tid i en vänskap som oberoende människor.
  • Bild med titeln vara excentrisk steg 5
    3. Utforska dina intressen. Du måste ta tid att bygga upp dig själv som en individ igen, och det betyder också att utforska intressen som kan ha viljan vilande medan du var i ett förhållande. Välj gamla hobbyer tillbaka med att arbeta med dem lite varje vecka eller gå med i en klubb i ditt samhälle.
  • Du kan också utforska nya intressen, de du alltid har funnit fascinerande men aldrig haft tid att utforska.
  • Överväg att få böcker från biblioteket för att lära dig mer eller ta klasser på din hobby på ett lokalt commission, via dina parker och Rec-avdelningen, eller från ett lokalt museum.
  • Att utforska hobbyer kan hjälpa dig att etablera dig som en individ, vilket är viktigt för att bygga en vänskap förutom paret du var tillsammans.
  • Bild med titeln Deal med frestelsen Steg 6
    4. Ta hand om dig själv. Att gå igenom en uppbrytning kommer sannolikt att lämna dig som vill hänga på soffan med lite glass och några filmer. Medan det är okej för en dag eller två, måste du driva dig för att stiga upp efter det. Du måste gå upp och flytta, vistas med din vanliga rutin. Gör det hjälper dig att gå vidare och återfå självständighet.
  • Se till att du får din vanliga övning i. Om simning är din sak, gå och simma. Om du gillar yoga, gör det till en vanlig praxis.
  • Glöm inte att äta hälsosamt. Att äta hälsosamt kommer att göra din kropp bättre, vilket i sin tur får dig att må bättre.
  • Du kan inte alltid styra dina känslor efter en uppbrytning, men du kan styra din rutin.
  • Bild med titeln Deal med pornoberoende steg 18
    5. Ändra ditt tänkande. Ofta, när du har en uppbrott, speciellt om du är den som bryts upp, tror du att du inte faktiskt kan leva utan den andra personen. I så fall kanske du vill slå upp en vänskap. Medan du har en vänskap med personen är bra, är det viktigt att utveckla din egen känsla av jag, och det börjar med att ändra hur du tänker på förhållandet.
  • Till exempel, om du tror, "Jag kan inte leva utan min partner," ändra den som trodde "Jag kan absolut leva utan min partner. Jag gör inte behöver henne att hålla sig vid liv. Jag behöver mat och skydd och luft och relationer, men det här förhållandet är inte det enda fokuset på mitt liv."
  • Bild med titeln Kope med din modande kropp (män) Steg 3
    6. Spendera lite tid på att lösa dina känslor. Om du vill ha en vänskap med din partner, kan du inte gå tillbaka till dem med all ont och ilska du slutade förhållandet med. Det betyder att du behöver göra ett svårt emotionellt arbete innan du pratar med din partner igen och släpper lite av ont och ilska.
  • Låt dig lugna varje dag som du behöver, men bara tillåta dig så mycket tid varje dag, till exempel en halvtimme. Det ger dig utrymme att arbeta genom dina känslor, medan du inte låter dig bo på dem för mycket.
  • Ge dig själv några uttag för att uttrycka dina känslor. Tappa upp hur du känner kommer att få dig att känna dig sämre på lång sikt och förhindra att du flyttar på. Kanske behöver du prata om det med en vän eller skriva i en journal. Ett annat alternativ skriver ett brev till din ex att du inte skickar, var du pratar om hur förhållandet fick dig att känna i slutet. Du måste hitta något sätt att arbeta genom de känslor som du behandlar.
  • Del 2 av 3:
    Lösa det ont
    1. Bild med titeln Ta reda på om en tjej älskar dig eller är bara en bra vän Steg 11
    1. Kontakta personen. Det första steget i att flytta mot en vänskap kontaktar personen igen. Din ex kanske inte är det mottagliga först, så du kan behöva vara ihållande att kontakta personen, flytta genom olika kanaler. Låt dem veta att du skulle vilja prata med dem personligen. Berätta för dem vad konversationen handlar om, så de kan vara beredda.
    • Du kan säga eller skriva, "Vill du ha lunch eller kaffe någon gång? Jag skulle verkligen vilja rensa luften mellan oss och diskutera möjligheten att vara vänner."
    • Att ha konversationen i person är viktigt eftersom det ger dig både förmågan att läsa varandras känslor.
    • Försök att ringa först och ställer upp en tid när du kan prata. Du kan behöva skriva personen en text eller e-post för att få deras uppmärksamhet, speciellt om de screenar dina samtal.
  • Bild med titeln vara en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk steg 13
    2. Ber om ursäkt till varandra. Det krävs två för att dansa tango. Inget förhållande slutar eller varar på grund av bara en person. Båda måste ta ansvar för dina handlingar och be om ursäkt för dem. Ursäkter kan vara svårt, särskilt strax efter att du bryter upp, varför väntar är så viktigt. Det ger dig det avstånd du behöver be om ursäkt fritt och genuin.
  • Erkänna vad du gjorde i förhållandet som hjälpte till att orsaka uppbrott. Titta på dina egna tankar och handlingar och erkänna att du gjorde något fel.
  • Ber om ursäkt för misstaget. Säger "Jag är ledsen" är inte tillräckligt. Det är bäst att identifiera vad du är ledsen för och förklara dina skäl för att bete sig som du gjorde. Till exempel kan du säga, "Jag är ledsen för de problem jag orsakade i vårt förhållande. Jag vet att jag var avlägsen ibland, och jag tar fullt ansvar för det. Kanske om jag hade varit mer uppmärksam, kunde vi ha jobbat ut saker."
  • Var inte upprörd om personen inte ber om ursäkt. Du kan inte tvinga en ursäkt, och du ber om ursäkt för vad du gjorde fel, vilket skulle ges fritt. Det borde inte vara en handel för att få en ursäkt tillbaka. Men om den andra personen inte ber om ursäkt, kanske du inte är redo att vara vänner.
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 13
    3. Ha ett samtal. Du måste få det du vill ha i det öppna. Prata om hur du ser ditt förhållande framåt. Du behöver tydliga gränser för ett förhållande eftersom du inte vill falla tillbaka till gamla vanor. Naturligtvis betyder det att du måste ha en tydlig förståelse för vad du vill ha av förhållandet.
  • Till exempel kanske du vill vara vänner eftersom du har varit vänner under så lång tid. I så fall kanske du vill återvända till den vänskap du hade, om möjligt. Man skulle kunna säga, "Jag vet att vi har skadat varandra, och jag känner mig dålig för den del jag spelade i det. Men vi har varit vänner så länge att jag inte vill förlora dig helt. Jag vet att det kan ta oss ett tag, men jag skulle vilja försöka gå tillbaka till den vänskap vi hade innan vi började datera."
  • Å andra sidan kanske du bara vill hålla kontakten med personen utan att se dem varje vecka. Till exempel kan du säga, "Jag känner mig fortfarande väldigt skadad av det som hände, och jag vet att du gör det också. Jag vet att vi kanske inte kan vara bäst av vänner under en tidsperiod, men tror du att vi kan hålla kontakten? Till exempel tror du att vi kunde förbli vänner på sociala medier?"
  • Bild med titeln Visa empati Steg 5
    4. Ge din ex chans att prata. Du har sagt ditt mål. Nu är det dags att låta din ex prata. De kan eller kanske inte vill ha samma sak som du, och du kan behöva kompromissa eller ge upp på vänskap för tillfället. Det viktiga är att du båda har en chans att lägga fram hur du ser förhållandet går.
  • Till exempel kan du säga, "Tja, jag har sagt min bit. Vad tänker du på? Tror du att vi kunde vara vänner? Eller tror du att vi måste stänga den dörren helt?"
  • Bild med titeln Deal med rasism Steg 4
    5. Gå inte tillbaka till gamla argument. När du har räknat ut hur du är vänner är det viktigt att hoppa över de gamla argumenten. Du är inte här för att ändra varandra längre. Du måste låta dessa argument gå eftersom du inte kommer att fixa något genom att ha dem igen.
  • Till exempel, om du märker att din ex spenderar pengar, omedvetet, en gång en punkt av strid mellan dig två, bara bita tungan. Det är inte din plats att säga något längre.
  • Du kanske också vill göra denna gränsklar. Till exempel kan du säga, "Jag är glad att vi har kommit överens om att vara vänner. Men vi kan komma överens om att inte återkomma gamla argument? Jag lovar att inte nå dig om att spendera pengar om du lovar att inte föreläsa mig om mina matvanor."
  • Del 3 av 3:
    Bestämmer om du borde vara vänner
    1. Bild med titeln Spara ett förhållande Steg 12
    1. Titta på din tidigare vänskap. En viktig indikator som gör det lättare att vara vänner efter att ett förhållande är om du var vänner innan förhållandet började. Med andra ord, om du redan hade träning som bara är vänner, det gör det lättare att göra det efter ett förhållande eftersom du redan vet hur man ska agera runt varandra i den kapaciteten.
  • Bild med titeln Spara ett förhållande Steg 13
    2. Undersök ditt förhållande. Ett annat sätt att avgöra om du fortfarande kan vara vänner är att överväga hur ditt förhållande gick medan du var dating. Det är, om ditt förhållande var mycket volatilt och båda var olyckliga mestadels, är du mindre benägna att behålla en vänskap efter uppbrytning. Men om du var båda ganska glad men fann att du bara ville ha olika saker, då är du mer benägna att överleva som en vänskap.
  • Bild med titeln Reagera på en oförskämd person Steg 6
    3. Hoppa över vänskap om upplösningen var ensidig. Om bara en av er ville bryta upp, betyder det att den andra fortfarande vill vara nära. Om så är fallet kanske du vill undvika vänskap eller åtminstone vänta ett tag innan du försöker vara vänner. Annars kommer det bara att orsaka mycket skadad för den person som vill vara mer än vänner.
  • Å andra sidan, om du båda var överens var det dags att bryta upp, det kan göra det lättare att vara vänner.
  • Bild med titeln Deal med frestelsen Steg 5
    4. Se till att du inte har utvändiga motiv. Ibland vill du fortfarande vara vänner med en ex eftersom du har andra motiv än vänskap, vanligtvis att göra med att komma tillbaka tillsammans. Till exempel kanske du vill alltid hålla personen "redo" som en säkerhetskopia om du inte hittar någon annan att vara i ett förhållande med. Dessa typer av yttersta motiv gör för dåliga vänskap, och du kommer bara att sluta skada varandra mer eftersom du båda kommer att ha problem med att gå vidare.
  • Ett annat exempel är om du tror att den andra personen så småningom kommer att byta till en mer kompatibel person. Om han eller hon inte förändrades när du var i ett förhållande, kommer du inte troligen att ändra honom eller henne efter det faktum.
  • Bild med titeln Deal med frestelsen Steg 7
    5. Räkna inte med att vara vänner. I slutet av dagen kanske du inte är redo att vara vänner. Vissa människor är aldrig redo att förlåta. Om de inte vill ha dig i sina liv, vad är så bra om dem att du behöver dem i din? Du har gett dem en chans att vara vänner med dig, om de är villiga att ge det, är chansen att de inte är värda dina ansträngningar eller din vänskap i första hand.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande