Hur man klarar av att ha oavsiktligt plagierad

Förhoppningsvis händer det aldrig med dig att du plagierar oavsiktligt, för att du läser upp vad som utgör plagiering, och du tog stor omsorg att citera dina källor.Men ibland händer det att en student skriver vad de är övertygade är ett a-papper för skolan, bara för att vara chockad och förskräckt när de får tillbaka det för att hitta en "0" och en "Vänligen se mig efter klassen" skriven på det.Om du av misstag plagierad, börja med steg en, nedan, för några steg du kan ta för att hantera situationen och lära av händelsen.

  1. Bild med titeln Meditera för hälsa Steg 17
1
Lugna själv. I detta skede kommer du oundvikligen att känna sig inte bara chockad, men också förvirrad och förvirrad.Du känner dig själv som en ärlig student som aldrig skulle drömma om att ta andras arbete och passera det som din egen.Men om din lärare hävdar att du faktiskt gjorde det här, det är nästan säkert något subtilt sätt att du gjorde det var du inte medveten om.Du kan ta några djupa andetag eller fråga din lärare i en minut eller så av tystnad att lugna dig själv och reflektera över dina känslor.
  • Bild med titeln Lär Litteratur till högskolestudenter Steg 17
    2. Fråga din lärare vad du gjorde som fick dig anklagad för plagiering. Din lärare kan ha angett på ditt papper vad som utgjorde plagiering, men om inte, var noga med att fråga din lärare vad som gick fel:
  •  Glömde du att citera en källa?
  • Har du citerat en källa, eller alla dina källor, felaktigt eller otillräckligt?
  • Glömde du att skriva citattecken runt ett direkt citat?
  • Var din parafrasering för nära originalet?
  • Fick du redigering eller korrekturläsande hjälp som du inte inser var inte tillåtet?
  •  Lämnade du något un-citerat eftersom du trodde att det var allmänt kunskap, men din lärare trodde inte att det var?
  • Dessa är vanliga fallgropar av oavsiktlig plagiering att alla studenter ska lära sig att undvika.Förutom att klargöra med din lärare hur du plagierade i den här händelsen, be också din lärare att gå över med dig den fullständiga definitionen av vad som utgör plagiering så att du inte plagierar igen i framtiden.Straffet för en andra bout av plagiering är ofta mycket svårare än den första, och andra gången kan du få en automatisk F i kursen, inte uppdraget.
  • Bilden med titeln interagerar med någon som har en psykisk sjukdom Steg 6
    3. Be om ursäkt. Berätta för din lärare (och menar det) att du är ledsen att du plagierade ditt papper, om än oavsiktligt.Informera din lärare att du vet att plagiering är fel, att du verkligen är en ärlig student, och att du inte menade att plagiera.Om så är fallet, och din lärare tror att du är uppriktig, kan han hantera ditt ärende mer lensigt, till exempel att du kan göra om att du kan göra om du vill ha en varning eller tar en viss andel av märken av.
  • Men hoppas inte eller förvänta din lärare att vara lindrig på dig.Din lärare har fortfarande befogenhet över dig, och din skola har förmodligen en strikt uppsättning regler om hur man hanterar fall (till och med oavsiktliga) av plagiering.
  • Bild med titeln Acceptera kritik Steg 10
    4. Ta ansvar för dina handlingar. Det kan vara svårt att hantera en skola som alltför strikta regler och uppåtliga lärare, men alla gör misstag som de lär sig av. Du menade inte att plagiera, men du kommer att komma in i det minsta problemet om du erkänner ditt misstag ärligt och lär dig att parafrasera / citera ordentligt nästa gång.
  • Om ingen lärde dig hur du ordentligt citerar dina källor eller lägger ett papper i dina egna ord, kanske du inte förstår exakt vad du har gjort. Du kommer sannolikt fortfarande att komma i trubbel, men du kan lära av ditt misstag. Du förstod inte helt reglerna - fråga bara din lärare, föräldrar eller en annan myndighetsfigur för hjälp eller för att klargöra eventuella frågor du kan ha.
  • Bild med titeln Förlåt någon som ljög för dig Steg 2
    5. Försök att fråga din lärare för förmånlighet. Betoning på "Prova" och ber inte din lärare heller.Fråga bara din lärare om du, bara det här, kan du få redoera papperet på ett helt icke-plagierat sätt, nu när du har klarat dig där du gick fel.Om din lärare säger nej, måste du acceptera det.I slutändan måste du acceptera vilken position som din lärare ger.Om din lärare insisterar på att du måste ta emot ett "0" eller ett "F" på det här dokumentet för plagiaten måste du acceptera det.Försök att förbättra din övergripande betyg i slutet av kursen genom att göra bra på uppdrag och test i framtiden för att kompensera för "0".
  • Bild med titeln Hjälp någon med kronisk ryggsmärta steg 1
    6. Gör en grundlig utläsning på plagiering. Antingen fråga din lärare för en fullständig, grundlig analys av vad som utgör plagiering och hur man undviker det, eller fråga om någon bok eller online-resurser om ämnet.Ju mer kunskap du har, desto lättare kommer du att kunna skriva originalarbete och citerar vad som behöver citeras, och desto mindre sannolikt kommer du att vara att oavsiktligt plagiera i framtiden.
  • Bild med titeln Studieavtalslag Steg 2
    7. Citera alla framtida uppdrag ordentligt. Använd din nya kunskap när du gör ett uppdrag eller papper i framtiden för att inte plagiera igen.
  • Tips

    Det finns två vanliga faktorer som orsakar oavsiktlig plagiering i skolor: okunnighet och glömska.Antingen vet studenten inte det fullständiga omfattningen av vad som utgör plagiering, eller studenten glömmer att citera en källa eller inkludera citatmärken mm. Ingen av dessa ursäkter uppfattas som giltiga av några skolor, och kommer inte att få studenterna av kroken.Därför, en fullständig förståelse för vad som utgör plagiering, och alltid kommer ihåg att göra en citat hjälper dig mycket.
  • Ett effektivt sätt att inte glömma att citera någon källa är att helt citera (både som en in-text-citat och fotnot) varje källa omedelbart när du använder den i ditt papper.Lämna citat för senare eller efter att ha skrivit ditt papper kan du få dig att glömma att citera en källa.
  • Kom ihåg att allt du använder i ditt arbete måste citeras, såvida det inte är vanligt eller är din egen ursprungliga nya skapelse som inte ens härleds eller anpassad från en annan källa.Detta inkluderar en annan persons arbete, ord, idéer, musik, fotografier eller videor, föreställningar, konstverk, datorkod eller algoritmer, data och någon form där den kan vara representerad, mindre kända matematiska fakta, formler, algoritmer, teorem, bevis och derivat och någon annan immateriell äganderätt.
  • Varningar

    Bli inte arg på dig själv eller någon annan person över det här.Du kan känna dig skyldig att du plagierad och du kan känna dig lurad av vad som kunde ha varit en bra betyg, men ilska kommer inte att uppnå någonting och hjälper dig inte i framtiden.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande