Hur man hanterar en genomsnittlig vän

Medelvänner (ibland kallade frenemier) kan utgöra allvarliga problem i ditt dagliga liv. Utmaningarna att hantera genomsnittliga vänner kan också orsaka kaos på dina känslor. Om du har en genomsnittlig vän som du antingen inte kan undvika eller vilja förbli vänner med på grund av din omfattande historia tillsammans, måste du utveckla några strategier för att hantera hans eller hennes antics.Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur man tar kontroll när din genomsnittliga vän slår ut på dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Bedömning av situationen
  1. Bild med titeln Deal med en genomsnittlig vän Steg 1
1. Ta reda på de saker som din vän stör dig. När du är ensam, tänk på de saker du är din vän och identifierar orsakerna till att de stör dig.Att identifiera dessa problem i förhållandet hjälper dig att utarbeta strategier för hur man klarar och förhoppningsvis förbättrar förhållandet.Avbryter hon ofta planer med dig i sista minuten? Skriker hon på dig? Flörs hon med den killen som du gillar, även efter att du berättade för henne att du gillar honom?
  • Om du har problem med att identifiera exakt vad din vän gör det stör dig så mycket, kanske du vill diskutera din vän med en annan vän eller någon annan som du litar på.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig vän Steg 2
    2. Hantera dina känslor. När du har identifierat de saker som din vän stör dig, tänk på hur de saker får dig att känna. Det är viktigt att erkänna smärtan och andra känslor som din vän har orsakat dig och hantera dessa känslor på ett hälsosamt sätt. Om du vägrar att erkänna dina känslor och hantera dem, kan de utbrott på ett oväntat eller olämpligt sätt.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig vän Steg 3
    3. Avgöra huruvida problemet garanterar en konfrontation eller ej. Konfrontera din vän kommer att vara svårt för dig och ännu svårare för honom eller henne. Innan du bestämmer dig för att konfrontera personen, tänk på huruvida frågan är en tillräckligt stor för att kräva en konfrontation. Om du konfronterar personen och problemet är ganska mindre, kan du sluta se ut som om du är nit-plockning och det kan orsaka fler problem i förhållandet.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig vän Steg 4
    4. Utveckla strategier för situationer som inte kräver konfrontation. Inte alla problem är värda att konfrontera din vän om, men du borde fortfarande förbereda dig för att hantera gemensamma situationer som du tror kanske inte är värt en konfrontation. Att ha strategier på plats kan också hjälpa dig att känna dig mer i kontroll när din genomsnittliga vän säger eller gör saker som stör dig.
  • Om din vän ofta avbryter planer med dig i sista minuten, gör backup planer på att minska skadan av hennes avbryta på dig.
  • Om vissa ämnen orsakar att din vän gör oförskämda eller förolämpande kommentarer, undvik att diskutera dessa ämnen med honom eller henne.
  • Metod 2 av 3:
    Konfrontera en genomsnittlig vän
    1. Bild med titeln Deal med en genomsnittlig vän Steg 5
    1. Vänta tills din ilska har sänkt. Konfrontera inte personen medan du fortfarande är arg eller upprörd.Vänta tills du har svalnat och ventilerade dina känslor till en annan vän eller skriftligt. Konfrontera din vän medan du fortfarande är arg eller känslan skada gör att du verkar sårbar och det kan påverka resultaten av din konfrontation.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig vän Steg 6
    2. Planera ditt klagomål. Skriv ut vad du vill säga till personen för att hjälpa dig när du faktiskt konfronterar honom eller henne. Om du tror att du kan bli förvirrad under din konversation, kan dina huvudpunkter skrivna ut på ett notecard hjälpa dig när du faktiskt levererar klagomålet till honom eller henne.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig vän Steg 7
    3. Strukturera ditt klagomål som orsak och effekt uttalande: "När du _____ får det mig att känna mig _____."
  • Kom ihåg att hålla ditt klagomål kort och till den punkten. Inkludera inte några onödiga detaljer i ditt klagomål. Att ge alltför många detaljer minskar effekten av ditt klagomål och det kan lämna din vän förvirrad om det exakta syftet med ditt klagomål.
  • Om du känner dig speciellt nervös för att konfrontera din vän, kanske du vill träna med en annan betrodd vän att få dig att känna sig mer självsäker.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig vän Steg 8
    4. Konfrontera din vän. När du känner dig beredd att konfrontera din vän, ta ett djupt andetag och leverera ditt klagomål hur du övade det. Håll en låg, jämn ton till din röst och vara snäll och artig som du konfronterar personen. Om du verkar lugn, kommer din vän att vara mer benägna att svara på ett sätt.
  • Förlora inte kontrollen eller retort med förolämpningar om din vän blir irrat. Om saker börjar falla ifrån varandra, tacka din vän för att höra ditt klagomål och ursäkta dig själv. I värsta fall kan du fortfarande styra ditt eget beteende och du kommer att känna dig bättre att veta att du hanterade situationen på ett moget, intelligent sätt.
  • Metod 3 av 3:
    Skydda och försvara dig själv
    1. Bild med titeln Deal med en genomsnittlig vän Steg 9
    1. Lär dig att älska dig själv. En del av anledningen till att vissa kommentarer som din genomsnittliga vän gör kan störa dig så mycket är att han eller hon kommenterar saker som du är självmedveten om. Ett av de enklaste sätten att försvara dig mot dessa typer av kommentarer är att fördjupa din acceptans av dig själv.Att lära sig att älska dig själv (även dina ofullkomligheter) är inte lätt och det tar tid, men att arbeta med ditt förhållande med dig själv kan hjälpa till att skydda dig mot genomsnittliga kommentarer och beteende.
    • Acceptera dig själv för vem du är. Ta tid varje dag för att uppskatta den person du är. Erkänna dina styrkor och triumfer (även de små.)
    • Förlåt dig själv när du gör ett misstag. Slå inte upp dig om du gör ett misstag, bara förlåta dig själv och fortsätt.
    • Behandla dig bra. Gör inte saker som får dig att känna sig obekväma eller låta andra trycka dig på att göra saker som du inte vill göra. Gör saker som får dig att känna dig lycklig och uppfylld.
    • Lär dig att säga nej. Säg inte ja varje gång någon frågar efter en tjänst eller vill att du ska göra något med dem.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig vän Steg 10
    2. Försvara dig själv. Om din vän säger något betyder för dig, låt honom eller henne veta att dessa kommentarer var skadliga och att du skulle vilja att de skulle lägga sig.
  • Först, svara med en avslappnad kommentar för att låta din vän veta att hans eller hennes kommentarer är skadliga. Försök säga något som, "Ouch! Det var typiskt. Kan du inte säga saker som det för mig, snälla?"
  • Om betydelsen fortsätter, låt honom eller henne veta att du är seriös genom att säga något som, "Joking inte. Du är onödigt menar. Sluta."
  • Öva att leverera dessa förfrågningar tills de låter naturligt.
  • Var fast när du talar och använder direkt ögonkontakt så att personen ser att du är självsäker och allvarlig.
  • Vara kvar. Sluta inte försvara dig själv bara för att beteendet fortsätter. Ju mer du övar den här typen av självförsvar, desto mer kommer din vän att få tanken att deras ord är skadliga och att du inte tolererar dem.
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig vän Steg 11
    3. Reagera lugnt och vänligt. Om din vän skriker på dig, förväntar han sig förmodligen dig att skrika tillbaka. Och om du skriker tillbaka, kommer han eller hon att skrika tillbaka, och så vidare. Istället för att återvända på samma sätt för din väns ilska eller meanness, svara lugnt och vänligt. Detta oväntade tillvägagångssätt kommer att förvirra och omdirigera beteendet.
  • Till exempel, om din vän skriker på dig för ett misstag du gjort, skrika inte tillbaka. Svara i en lugn, vänlig röst. Säg något som, "Jag är ledsen att det jag gjorde upprörd dig, men jag tror inte att det var en så stor sak att vi inte kan diskutera det rimligen."
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig vän Steg 12
    4. Vägra att bli förolämpad, även om det är passiv aggressiv eller subtil. Om din genomsnittliga vän tenderar att förminska eller prata med dig i en nedlåtande ton, svara på den här typen av beteende genom att ringa honom eller henne ut på detta beteende. Denna teknik fungerar särskilt bra när andra är närvarande som kommer att stödja din fördömelse av denna typ av negativ kommunikation.
  • Till exempel, om din vän säger något att förolämpa dig (eller någon annan), försök att svara med något som, "Kom på Jimmy, vilket gör kommentarer som det är under dig. Visa alla att du är bättre än det."
  • Bild med titeln Deal med en genomsnittlig vän Steg 13
    5. Gå ut ur förhållandet. Om den här personen ständigt slår dig och vägrar att byta efter att du har konfronterat honom eller henne, är ditt bästa alternativ att komma ur förhållandet.Hoppas inte förgäves för saker att förändras eftersom det är mer troligt att de blir sämre desto längre är du ansluten till personen. Om personen är någon måste du se regelbundet eftersom du går till skolan tillsammans, arbeta tillsammans, eller något annat, försök att engagera sig med personen så lite som möjligt.
  • Tips

    Överväg att ta upp meditation för att hjälpa till att utveckla ditt förhållande med dig själv och hjälpa till att lindra stressen att hantera din genomsnittliga vän.Studier har visat att hantering av en genomsnittlig vän kan vara mer stressande än att hantera en problematisk person som inte är din vän eftersom vännen ständigt sätter dig ner.
  • Överväg att söka hjälp av en rådgivare om den genomsnittliga vänen är någon som du inte kan undvika, som en familjemedlem. Terapi kan kunna förbättra ditt förhållande med den här personen.
  • Var bara inte vänner med dem om de är menliga för dig!! (En genomsnittlig vän kanske inte är en vän, de kan vara en mobbning, eller helt enkelt ett negativt inflytande på ditt liv!)
  • Ignorera som betyder vän och bli bättre vänner med andra människor. Men var inte meningsfull för den genomsnittliga vän eftersom hon kanske berättar för alla att du är meningsfull.
  • Försök inte värma konflikten upp. Istället, bara häng ut med några andra människor för lite tills båda människor lugnar sig ner.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande