Hur man är snäll mot människor som är oförskämda

Du måste ta itu med många olika typer av människor under hela ditt liv. Tyvärr, inte alla dessa människor kommer att vara artiga. Faktum är att ingen (även du) kommer att vara artig hela tiden. Försök att komma ihåg att allas liv är mycket mer komplicerat än det visas på ytan. När du går igenom din dag stöter på olika människor, kommer du ofta att hitta dig i den situation där du måste vara snäll mot någon som är oförskämd. I en sådan situation måste du komma ihåg att vara lugn, förlåta sitt oförskämda beteende och ha en civil konversation med dem om den korsar en linje.

Steg

Metod 1 av 3:
Återstående lugn
  1. Bild med titeln Var snäll mot människor som är oförskämda steg 1
1. Utvärdera dina alternativ. När någon är oförskämd för dig, har du bara några alternativ. Du kan ignorera elakheten, konfrontera personen lugnt, eller förlora ditt humör. Beroende på situationen, med utsikt över den elakhet eller konfrontera personen på ett lugnt sätt kan båda vara snälla gester. Att förlora ditt humör är aldrig vänligt eller fördelaktigt.
  • Medan det kan känna sig behörig att ropa på någon, förlorar du faktiskt kontroll över dig själv och situationen när du svarar emotionellt. Du bör alltid vara lugn och väga dina alternativ innan du svarar.
  • Till exempel, om någon säger något oförskämd om hur du har klippt ditt hår, kanske du vill lash tillbaka med förolämpningar. Detta kommer bara att bränna det oförskämda beteendet. Istället, förbli lugn och säg något som "Jag kan säga det är inte din stil, men jag gillar verkligen det nya utseendet."
  • Bild med titeln var snäll mot människor som är oförskämda steg 2
    2. Andas djupt. Djupa andningsstekniker hjälpa till att lugna sinnet och kroppen. När du känner att någon är oförskämd för dig, är det naturligt att ta det personligen och bli förolämpad. Detta orsakar en känslomässig reaktion inom dig. Att göra ett försök att ta flera djupa andetag innan du svarar så att du kan lugna dig och bestämma hur du vill svara istället för att reagera emotionellt.
  • Till exempel, om din syskon gör ett skämt till familjen på din bekostnad, ta några djupa andetag innan du chime in. Även om det här kan störa dig lite, är det troligt att det inte är värt att vända familjen middag i en shouting match.
  • Bild med titeln Var snäll mot människor som är oförskämda steg 3
    3. Undvik att skylla dig själv. Människor tror ofta att de på något sätt är ansvariga för andras handlingar och beteenden. Denna typ av tanke är destruktiv och bör undvikas. Denna typ av tanke sätter skulden för den andra personens oförskämd beteende på dig. Istället bör du inse att den andras beteende är en kulmination av deras personlighet och livserfarenheter.
  • Om du är oförskämd mot den andra personen kan det framkalla ett oförskämt svar. I det här fallet kan det vara mer artigt att hjälpa situationen.
  • Bild med titeln Var snäll mot människor som är oförskämda steg 4
    4. Öva medkänsla. Undvik att döma den andra personen. Om du tilldelar sin elakhet till en bristfällig personlighet eller ser dem i ett ovänligt ljus, blir det svårt att visa dem medkänsla. Istället påminna dig om att den här personen är en person och avväpnar sin elakhet med vänlighet. Vissa idéer är:
  • Fråga dem hur deras dag går.
  • Ge dem mat, kaffe eller tuggummi.
  • Erbjuda att hjälpa dem att avsluta en uppgift eller lösa ett problem.
  • Metod 2 av 3:
    Förlåtelse av elakheten
    1. Bild med titeln Var snäll mot människor som är oförskämda steg 5
    1. Ha en del empati. Förstå att den andra personen kunde gå igenom en svår tid eller ha en dålig dag. Du bör också känna igen det, ungefär som den här personen, har du förmodligen varit oförskämd för någon i det förflutna. Erkänna att den andra personen kan ha en svår tid och att du också kan göra något liknande, hjälper dig att vara snäll mot dem.
    • Till exempel, säg att du kommer in på kontoret och märker att din medarbetare verkar lite ond. Du säger till dem "Hej, hur går det?"Till din förvåning, din medarbetare skjuter tillbaka sarkastiskt" bara fantastiskt, kan du inte berätta?"Även om det här är lite oförskämd är det också klart att din medarbetare har en grov morgon och kan använda lite empati istället för en sarkastisk comeback om hur de saknade en knapp på sin skjorta.
  • Bild med titeln Var snäll mot människor som är oförskämda steg 6
    2. Realisera riskerna med konfrontation. Bortsett från konfrontation som ofta är ovänlig, kan det också orsaka fler problem för dig och / eller den andra personen. Innan man konfronterar någon för att vara oförskämd, bedöma risken att eskalera situationen. Du bör också överväga den relativa läget för dig själv och den personen. Är det en chef / anställd relation? Kommer en av er sannolikt att förlora ditt jobb, eller ha en annan liknande fråga härrör från konflikten? Om så är fallet, är det trevligaste du kan göra med utsikt över elakheten.
  • Till exempel, om någon stöter på dig på gatan och säger "Hej, titta på det," istället för att säga "Jag är ledsen", det är nog bäst att bara fortsätta. Att vända sig för att förklara hur situationen faktiskt var deras fel är sannolikt att bara eskalera en situation som inte är viktig alls.
  • Bild med titeln Var snäll mot människor som är oförskämda steg 7
    3. Förlänga förlåtelse. Det mest uppenbara sättet att du kan vara snäll mot en oförskämd person är att förlåta elakheten. Detta går längre än bara med utsikt över elakheten. Du måste begå att inte ha några hårda känslor mot den andra personen. Detta gör det möjligt för personen en ren skiffer nästa gång du ser dem.
  • Om du går in i din nästa interaktion som väntar på elakhet eller fortfarande bitter om sista gången kan du ställa in en negativ ton för hela interaktionen.
  • Till exempel, om du flyttar in i ett nytt hus och får en obehaglig hälsning från din granne på den första dagen, ge dem en annan chans. Det kan vara att de hade en dålig dag, eller att det tar tid att värma upp till främlingar. Hur som helst, om du är oförskämd under nästa möte, är det inte troligt att det blir bättre.
  • Metod 3 av 3:
    Att ha en civil konversation med en oförskämd person
    1. Bild med titeln Var snäll mot människor som är oförskämda steg 8
    1. Bedöma svårighetsgraden. Bestäm om elakheten behöver konfronteras eller ignoreras. Om det är irriterande men annars ofarligt är det ofta bäst att ignorera beteendet. Om elakheten korsar en seriös linje eller är extremt personlig, kan du behöva konfrontera den andra personen om det.
    • Se till att din konfrontation görs så vänligt som möjligt. Detta kommer att bidra till att interaktionen har ett positivt resultat.
    • Till exempel, om någon säger något väldigt negativt om dig, konfrontera dem bör göras med ett nivåhuvud. Om du ropar på dem eller förolämpar dem tillbaka, kommer du bara att göra situationen värre. Istället, förklara för dem varför deras kommentarer var oförskämda och be att de avstår från att säga liknande saker i framtiden.
  • Bild med titeln Var snäll mot människor som är oförskämda steg 9
    2. Väga kostnaderna. Konfrontera någon om deras oförskämda beteende kan vara trevligt i vissa fall. I andra fall kan det vara mindre slag. Hur som helst, bör du överväga att det kan finnas konsekvenser för konfrontationen. Dessa kan variera var som helst från att eskalera den nuvarande situationen för att orsaka allvarliga problem i framtiden.
  • En konfrontation är snäll om det hjälper den andra personen att lära sig eller bättre måttligt sitt beteende. Till exempel, om personen säger något som är okänsligt för dig utan att förstå att det är oförskämt, kan du vänligen låta dem veta att sådana saker är otillåtna. Om det var oavsiktligt är det troligt att de inte kommer att säga liknande saker igen.
  • Bild med titeln Var snäll mot människor som är oförskämda steg 10
    3. Använd "I" uttalanden. Det trevligaste sättet att konfrontera någon är att använda "jag" uttalanden. Detta tar skulden av den andra personen, och tillåter dem att lyssna på dig utan att bli defensiv. Det låter dig också undvika att skylla den andra personen för eventuella fel du har i samspelet.
  • Till exempel kan du säga något som "när jag kom in i morse för att berätta för dig god morgon, jag var upprörd att du inte tittade upp från ditt arbete för att erkänna mig."Om du märker, lägger den person som talar inte skulden på den person som var oförskämd, istället anger de helt enkelt hur åtgärden fick dem att känna.
  • Bild med titeln Var snäll mot människor som är oförskämda steg 11
    4. Kom till en upplösning tillsammans. Berättar för någon att de är oförskämda kan låta dem känna sig skadade och skyldiga. Det trevligaste att göra, är att ta itu med elakheten genom att komma upp med en handlingsplan som hjälper dig att komma överens i framtiden. Detta låter den andra personen veta att du bryr dig, och du försöker förbättra förhållandet mellan er två. Några saker som du kan föreslå är:
  • Hälsar varandra vänligt.
  • Undvik något namn som ringer.
  • Ge varandra utrymme om någon har en dålig dag.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ibland är det bäst att bara undvika oförskämda människor om du kan.

    Varningar

    Om elakheten korsar linjen och blir trakasserier, ska du ta upp det omedelbart.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande