Hur man tar dike otroliga vänner

Om du känner som om vissa vänner "bara inte är till dig," Kanske kan det vara dags att städa huset. Att ha insincere eller tanklösa vänner i ditt liv kan inte bara få dig att känna dig blå, men de kan också ha ett giftigt inflytande på din hälsa och välbefinnande. Livet är för kort för att spela med oupphörliga människor, så ta del av vem dina riktiga vänner är och börja shoring upp din vänlista.

Steg

  1. Bild titled Ditch Oscere Vänner Steg 1
1. Identifiera de vänner som tar negativitet i ditt liv. Om du har vänner som ögat eller viskar bakom ryggen, kanske du vill lägga dem på listan "Naughty". Personligheter att se upp för att inkludera:
  • Dömande: Den här vänen försöker få dig att tro att han vet bättre än du och / eller försöker rätta dig vid varje tur.
  • Manipulativ: han har inte din bästa intresse i hjärtat, men snarare hans egna. Den här vänen kommer att gräva i dina svaga fläckar och använda dem mot dig för hans vinst.
  • Narcissistic: Det handlar om den här vänen 24/7. Den här vänen är helt inriktad på sina behov och är inte oroad över dig eller dina känslor.
  • IckeCommittal: Den här vän gör dig aldrig en prioritet och när du verkligen behöver en vän, kommer han inte att vara där för att stödja dig.
  • Bild med titled Ditch Osincere Vänner Steg 2
    2. Ta del i de vänner som är konsekvent där för dig. För att verkligen bestämma vilka vänner som är oincere (eller negativa), tänk först på de vänner som du inte har några tvivel om - de som alltid är där för dig genom tjock och tunn. Kvaliteter att jämföra med dina vänner som är på huggblocket inkluderar:
  • Instanser där du behövde en vän. Tänk på sista gången du hade en kris eller ville ens dela lite underbara nyheter. Hur reagerade din sanna vän och hur svarade den andra vän?
  • Hur delar du en konversation. Under en konversation med en sann vän handlar det om att ge och ta. Du delar något från din dag eller liv och fråga sedan om din väns dag eller liv, mycket som ett tennisspel. Har du konversationer så här med din potentiellt obetydlig vän eller är det ensidigt, där din vän bara vill prata om sig själv och inte frågar om dig?
  • Försöker din vän att fixa dina problem eller berätta vad du ska göra för att få dig att sluta prata? En bra vän kommer ofta bara att lyssna och commiserate med dig när du har en hård dag eller brottning med svåra problem. Om du inte frågar om råd, försöker din vän att rusa in och berätta vad du ska göra (eller vad du gör fel) så konversationen kan flyttas tillbaka till dem?
  • Spendera tid med din vän. Bortsett från långdistansfönster, spenderar du kvalitetstid med din vän när den är ömsesidigt bekvämt för er båda, eller bara de gånger när din vän kan klämma in i hans schema?
  • Bild titled Ditch Oscere Vänner Steg 3
    3. Minska kontakten med otroliga vänner. När du har bekräftat att vissa vänner inte förbättrar och berikar ditt liv, skär sladden. Du behöver inte komma in i en kamp och skrika och skrika på personen, men du kan böja ut ur förhållandet graciöst. I vissa fall kan den andra "vän" inte ens inse att du lämnade förhållandet eftersom de hade så lite investerat i det! (Med andra ord, bli inte för orolig för deras reaktion).
  • Sluta ringa vännen. Speciellt om du är den som alltid initierar samtalen, sluta ringa telefonen för att få en konversation med honom.
  • Kommentera inte uppdateringar av sociala medier eller inlägg. Inte "unfriend" din vän, men spåra inte och kommentera bilder eller inlägg.
  • Håll kommunikation kort och till den punkten. Om du måste maila eller ringa den otroliga vänen av någon anledning, var artig men håll konversationen eller e-posten aktuell. En enkel "hur mår du?"Det är bra, men håll dig fokuserad på uppgiften till hands och inte gräva längre i den andra människans liv.
  • Bild med titled Ditch Osincere Vänner Steg 4
    4. Behålla dina vanliga sociala kretsar men minska den totala interaktionen med vännen. Skär inte dig ur en ömsesidig krets av vänner för att komma ifrån den här personen, men i en social situation migrera mot de som är dina sanna vänner och låt den otroliga vänen flyta från person till person.
  • Det kan hjälpa till att berätta för betrodda vänner varför du inte hänger med den här personen längre, så de kan förstå din resonemang bakom upphörandet.
  • Bild med titled Ditch Oscere Vänner Steg 5
    5. Har förberett vad du ska göra eller säga om den obetydliga vänen konfronterar dig. I vissa fall kommer den insincere vännen att vakna och inse att du inte ringer eller hänger med honom längre. Om du ska dricka honom för gott, ha en plan eller ett tal som är förberedt i händelse han konfronterar dig och vill veta varför du inte har ringt. Några anledningar som du kan använda är:
  • "Jag har varit upptagen."Det universella språket för" Jag blåser av dig så jag ska säga att jag är upptagen "fungerar eftersom ingen kommer att ifrågasätta ditt schema. Självklart, säger att du är för upptagen aldrig kommer till roten till problemet, men om du inte är konfronterande kan den här metoden göra tricket. Dessutom, om den här vän verkligen bryr sig, skulle de försöka hårdare men eftersom det är osannolikt att de gör det, kommer den här borsten snart att fungera.
  • "Jag känner inte kärleken."Gå till Gusto om du är beredd på lite eld. Om du planerar att berätta för din vän att du känner att förhållandet inte fungerar för dig, ta ansvar för dina känslor och undvika att säga, "du får mig att känna...."Om du äger det, är det lite den andra personen kan göra för att anklaga dig för att vara fel. Om du planerar att ha den här konversationen, var redo att tillåta den andra personen att uttrycka hur han känner. Namnera inte-samtal eller gör anklagelser. Poängen med "bryta upp" med vän är att avsluta relationen, för att inte skapa mer drama.
  • Fullständig undvikande. Ett annat sätt du kan hantera (eller inte hantera) med en potentiell konfrontation är att helt gömma sig från den andra personen. Metoden "Huvud i sanden" kan bli knepigt, speciellt om du delar ömsesidiga vänner eller går till samma restauranger, barer eller andra detaljhandeln. Kontrollera ringer i.D. Innan du svarar på telefonen (om det är "The Friend", låt den gå direkt till röstbrevlådan) och svara inte på e-post, tweets eller facebook frågar. Förhoppningsvis efter några veckor kommer din ex-vän att få tipsen och inte förfölja din vänskap.
  • Bild med titled Ditch Oscere Vänner Steg 6
    6. Fortsätt med ditt liv. Dina andra vänner är fortfarande där och du är en stark person för att lägga undan denna energi-sapping oincere tidigare vän. Behöver du inte det. Visa denna galna upplevelse som en lärdom.
  • Tips

    Dra inte andra vänner i situationen. Fråga vänner att "välja sidor" sätter alla i en besvärlig position. Men du kan be dem att förstå varför du inte interagerar med den här personen längre och be dem att respektera det valet.
  • Var den större personen och låt aldrig utbytet bli otäck, oavsett hur genomsnittlig eller skadlig den andra personen kan agera.
  • Om de inte vill vara din vän, agera som om du inte behöver dem. Hitta en ny grupp vänner och de kommer att bli avundsjuk och ångra att vara en dålig vän.
  • Förbli värdig och elegant under hela processen - låt dem aldrig se dig stress eller oro.
  • Rusa inte in på att göra det, det är en långsiktig sak. Hålla processen långsam och allt kommer att fungera bra.
  • Det är okej att förlora dina vänner.Du kommer alltid att få nya i livet.
  • Om du är orolig för hur det här kommer att träna, försök att spendera tid med andra vänner.
  • Varningar

    Medan det kan vara frestande för vissa, prata aldrig om den obetydliga vänen bakom hans eller hennes rygg. Detta kommer bara att få dig att se vindictiv och negativ och kan göra befintliga vänner oroa sig för vad du säger om dem bakom ryggen också.
  • Gå inte ut för att se hur de hanterar situationen. Håll alltid borta från vad som gör ont.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande