Hur man undviker genomsnittliga vänner

En bra vän lyssnar på dig, bryr sig om dig, och respekterar dig. Någon som är meningsfull för dig är inte en vän. Det är viktigt att undvika genomsnittliga vänner trots att det ibland är svårt att göra det. Att ha en genomsnittlig vän kommer bara att få dig att känna dig dålig om dig själv.

Steg

Del 1 av 3:
Vidtar åtgärder för att undvika genomsnittliga vänner
  1. Bild med titeln Cure A Hearache Steg 16
1. Placera avståndet mellan dig själv och vännen. Det kan vara svårt att avstå från en person som du normalt spenderar mycket tid med, men det är viktigt att du vidtar åtgärder för att minska mängden interaktion du har med den genomsnittliga vänen. Detta är det enda sättet du kommer att kunna växa och hitta friskare vänner att vara runt.
  • Broad inte dina planer på att skapa avstånd. Din vän kommer sannolikt att konfrontera dig om du berättar för din vän att du planerar att skapa avstånd. Istället, bara börja fatta beslut på egen hand och hålla dem till dig själv.
  • Minska möjligheterna till interaktion. Detta kan vara så enkelt som att ändra din rutin. Ändra till exempel den tid du lämnar arbete eller skolan och tar en annan väg hem. Det är också en bra idé att undvika platser där den genomsnittliga vänen hänger ut. Gå dit på olika tider eller undvik platsen helt och hållet.
  • Hitta nya intressen. Det kan vara svårt eftersom det är möjligt att du är vänner med den genomsnittliga personen eftersom du delar liknande intressen. Ändå bör du fråga dig själv om det inte finns andra saker du kan göra med dig själv och kanske några intressen som du ännu inte har utforskat.
  • Förbered dig för en eventuell konfrontation. Din vän kan konfrontera dig även om du inte är uppenbar om ditt beslut att skapa avstånd från den genomsnittliga vänen. De kan märka att du gör olika saker och vill veta varför. Du behöver inte berätta för dem den verkliga anledningen om du känner att du vill undvika en kamp.
  • Bildbeteckningen kritiserar konstruktivt steg 15
    2. Fastställa gränser. En viktig del av ditt välbefinnande beror på att ha emotionella och fysiska gränser för dig själv. Detta kommer att bidra till att förhindra att du blir skadad. Vet vilka typer av beteende du vill och inte accepterar från andra. En bra vän kommer att respektera dina gränser och inte få dig att känna dig dålig om dem.
  • Bestäm vilka gränser som är viktiga för dig. Detta kan vara fysiskt och emotionellt. Ibland kommer en person att intrång på ditt utrymme eller fråga dig frågor som gör dig obekväma. Bestäm vilka gränser du behöver i dessa områden.
  • Var uppmärksam på någon känsla av obehag. Du kommer att veta när en person överstiger dina gränser. Lyssna på din inre känsla av själv, som vet vad som är rätt och fel för dig.
  • Tala omedelbart när du känner en gräns har korsats. Var inte rädd för att berätta för någon när de har korsat en känslomässig eller fysisk gräns för din. Det är viktigt att en person vet det så att de kan förändras och eventuellt be om ursäkt. Även goda vänner kommer ibland överskrida sina gränser men de kommer alltid att respektera dina behov.
  • Var artig men fast. Du behöver inte be om ursäkt för dina gränser. Berätta bara för en person hur du känner och vad du vill att de ska göra eller sluta göra. De kommer att lyssna om de är en bra vän.
  • Bildbetatled bär på ett samtal Steg 32
    3. Bli av med vännen från dina sociala medier. Ett bra men svårt steg för att undvika en genomsnittlig vän är att radera din vän från dina sociala medier. Detta begränsar dina interaktioner med dem och hindrar dem från att se saker om dig att de helt enkelt kan använda mot dig.
  • Logga in på dina sociala mediekonton och begränsa den genomsnittliga vänens åtkomst eller radera vän från dina konton helt.
  • Var beredd på en konfrontation eftersom det tenderar att störa många människor. Vara mogen om du väljer att svara på personen. Du vill inte komma in i ett argument där du är lika meningsfull som den person du försöker undvika.
  • Del 2 av 3:
    Vidta åtgärder för att hitta nya vänner
    1. Bild med titeln Gör din gymnasium
    1. Sätt dig i nya situationer. Det enda sättet du kommer att undvika genomsnittliga vänner och hitta goda vänner är att sätta dig i nya situationer. Människor tenderar att utveckla relationer baserat på närhet. Det betyder att ju oftare du ser en person, desto mer sannolikt är du att utveckla en vänskap.
    • Gå med i en klubb, grupp eller sport. Ett bra sätt att träffa nya människor är att engagera sig i en ny aktivitet. Gå med i en idrottsklubb eller organisation men se till att den genomsnittliga vänen inte redan är inblandad i den. Börja interagera med folket i organisationen och försök att skapa nya vänner.
    • Volontär. Detta är ett särskilt bra sätt att träffa nya vänner eftersom de flesta som volontär kommer sannolikt att vara åtminstone något omtänksamt. Göra ett försök att prata med personer som är involverade i alla aspekter av volontärarbete, eftersom du aldrig vet var en ny vän kommer ifrån.
  • Bild med titeln Bär på en konversation Steg 2
    2. Bjud in någon ny att göra något med dig. Du vet sannolikt fler människor än du inser. Tänk på möjligheten att utveckla vänskap med människor som du kanske inte vet väldigt bra. Du kan bli förvånad över vad du hittar genom att helt enkelt prata med nya människor.
  • Vara proaktiv. Det tar lite ansträngning att hitta nya vänner. Gå ut ur huset och bara ta en promenad eller gå på köpcentret. Gå platser där du kan stöta på nya människor och ta stegen att slå upp en konversation med dem. Detta kan låta svårt, särskilt för blyga människor, men kom ihåg att du inte behöver sätta dig i obekväma situationer. Bara gå platser du vill gå och prata med människor du vill prata med.
  • Bild med titeln Cure A Hearache Steg 15
    3. Leta efter positiva drag i människor. Du kanske har trott att du hade en bra vän som visade sig vara en genomsnittlig vän. Oroa dig inte. Detta händer med många människor. En bra vän lyssnar, kommer inte att döma dig negativt, och är någon som du känner dig bekväm utan att ändra vem du är. Fråga dig själv följande frågor när du söker efter en bra vän:
  • Hur känner jag mig efter att ha spenderat tid tillsammans?
  • Är jag bekväm att vara mig själv runt personen?
  • Gör personen mig trygg?
  • Är den person som stöds?
  • Behandlar personen mig med respekt?
  • Lyssnar personen på mig?
  • Del 3 av 3:
    Identifiera typer av genomsnittliga vänner
    1. Bild med titeln Få ditt liv tillsammans Steg 3
    1. Tänk på hur din vän får dig att känna. En bra vän borde inte få dig att känna dig dålig om dig själv. De borde vara respektfulla och stödja dig oavsett vad din situation. Om du känner dig självmedveten runt en viss person är det ett varningsskylt som du kanske har en genomsnittlig vän.
    • Ta lite tid att reflektera över hur din vän behandlar dig. Gör de skämt om dig som får dig att känna dig dålig? Lyssnar de på dig när du berättar om ett problem du har? Fråga dig själv några frågor om deras beteende mot dig och se vad du kommer med.
    • Du borde inte känna självmedveten runt en bra vän. Du borde känna att du kan vara dig själv utan att sätta dig i risk att bli roligt av eller retas. En bra vän bör uppmuntra och stödja dig, oavsett vad.
  • Bild med titeln Få ditt liv tillsammans Steg 4
    2. Bestäm om vännen är ett dåligt inflytande. Tycker du att det är runt din vän gör att du gör saker som du senare ångrar? Vissa vänner tillåter dåliga sidor av din personlighet att komma ut. Dina vänner hjälper till att forma din attityd, så om du är runt negativa människor som gör dåliga saker, är det troligt att det gör det också.
  • Överväga om du känner dig energiserad efter att ha sett din vän eller om du känner dig lite nere i dumpningarna. Detta kan vara svårt att bestämma, eftersom andra faktorer också kan påverka ditt humör. Försök fortfarande att märka ett mönster och se hur din vän påverkar ditt humör.
  • Tänk på de senaste besluten du har gjort i din väns företag. Fråga dig själv vilka typer av beslut som dessa var och om du kände dig bra eller dåligt om dem efteråt. Tänk om din vän drev dig till dessa beslut.
  • Bild med titeln irriterar din pojkvän Steg 26
    3. Överväga om du argumenterar för mycket med din vän. Det är okej att argumentera ibland med en vän. Detta händer med alla relationer. Det är inte ett gott tecken om du ständigt argumenterar med en vän, men. Detta kommer verkligen att ta ner ditt humör och få dig att känna dig dålig.
  • Var uppmärksam på den tid du spenderar med din vän. Se om du märker ett mönster för att argumentera eller bickering. Räkna upp dina senaste argument och bestämma innehållet i dessa argument. Vissa argument kan vara små och inte värda att komma ihåg. Andra kan vara ett tecken på att du har en genomsnittlig vän.
  • Överväga om din vän var genomsnittlig eller spiteful under argumentet. Alla vänner kommer att argumentera varje gång i taget. Vad som är viktigt är hur båda parter hanterar argumentet. Det är inte ett gott tecken om en person alltid säger medelvärda och skadliga saker under ett argument.
  • Bild med titeln Irritera din pojkvän Steg 8
    4. Ser du att se om vänen alltid flingor ut på dig. Det är inte trevligt när en vän ständigt flakar ut på dig och avbryter planer i sista minuten. Detta är särskilt skadligt om du är den som alltid är omplanera dina planer.
  • Var uppmärksam på hur många gånger din vän avbryter planer med dig. Fråga dig själv om du var tvungen att omplanera planen eller om din vän bad dig omplacera. Var uppmärksam på om vännen hade en legitim ursäkt eller inte. Räkna antalet gånger din vän har avbrutit planer på dig och se om du märker ett mönster.
  • Bild med titeln Deal med respektlöst personer Steg 2
    5. Bestäm om vännen är självabsorberad. En självabsorberad vän är inte mycket av en vän. Varje gång du har problem, gör de ständigt saker om sig själva. Vi behöver vänner som kan hjälpa oss genom våra svårigheter och som inte använder smärta som ett tillfälle att prata om sina egna problem. Fråga dig själv några frågor om att avgöra om en vän är självabsorberad.
  • Gör personen dig osynlig eller värdelös?
  • Förlora de snabbt intresse för vad du säger, även om du pratar om ett allvarligt problem?
  • Gör de alltid konversationer tillbaka till sig själva?
  • Bild med titeln Deal med respektlöst personer Steg 1
    6. Bekräfta om vänen pratar bakom ryggen. Det är en hemsk känsla att upptäcka att en vän har pratat om dig bakom ryggen. Detta är en stor överträdelse av ditt förtroende. Det är fortfarande viktigt att du inte hoppar till slutsatser tills du vet säkert att en vän pratar om dig på ett negativt sätt.
  • Titta på din väns beteende när du ser den här personen runt andra människor. Detta kan verkligen hjälpa dig att avgöra om du har en bra vän eller en genomsnittlig vän. Titta på att se om din vän ändras runt andra människor. Kanske fungerar de generad eller inte vill prata med dig eller kanske de gör roligt med dig när de är runt andra människor. Det här är alla tecken på en genomsnittlig vän.
  • Fråga någon du litar på om de har hört din vän att säga menar saker om dig. Ta bara detta steg om du verkligen kan lita på personen. Annars kan du spela i den genomsnittliga vänens händer.
  • Konfrontera dem, om du känner dig bekväm att göra det. Var beredd på ett argument eftersom vissa människor kanske inte vill erkänna att de är menliga. Skriv en lista med sak du kan prata med dem om. Till exempel kan du ge specifika exempel på när de var menliga för dig och vad du vill att de skulle göra och hur du vill att de ska behandla dig.
  • Undvik att prata bakom din väns rygg också. Var inte en genomsnittlig vän själv och prata bakom din väns rygg. Detta kommer bara att förvärra en situation och kommer inte att få dig att må bra om dig själv, speciellt om du försöker undvika att våra vänner ska börja med.
  • Tips

    Tipsa en vän, en vuxen eller en auktoritet om en genomsnittlig vän som också är en mobbning. Ingen person har rätt att skrämma eller mobba dig. Du behöver inte ändra ditt beteende, dina aktiviteter, eller din personlighet för någon annan.
  • Var inte avskräckt om det tar ett tag att hitta nya vänner.
  • Om det går ur hand, berätta för någon klokare. Ignorera personen. Det kan vara svårt, men om du kan leva livet utan personen, så är det okej. Om inte, försök att starta om vänskapen / förhållandet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande