Hur man hanterar en yngre bror

Har din yngre bror någonsin vandrat in i ditt rum och ätit ditt Halloween godis? Har han någonsin upprepat något dåligt att han hörde dig säga? Värst av allt, har du någonsin skrek på honom eller skadade honom och fick honom att gråta, och då fick han dig i trubbel?Det är normalt för syskon att argumentera, och många barn är irriterade av sin lilla bror. Om du vill komma överens kan du räkna ut hur man löser konflikt och agerar respektfullt mot honom. Få dina föräldrar involverade om du inte kan verka ut.

Steg

Metod 1 av 3:
Behandla din bror med respekt
  1. Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 1
1. Tänk på hur du behandlar din bror hela dagen. Skjuter du honom när du passerar honom i hallen? Låser du honom ut ur badrummet bara för att irritera honom? Tar du sina saker utan att fråga? Det kan vara lätt att välja på en liten bror utan att ens tänka på det, speciellt eftersom han är lite än du och inte kan göra någonting åt det. Börja märka hur du behandlar honom hela dagen.
  • I vissa fall kan det feellt det är din brors fel att du väljer på honom. Han irriterar dig, så du väljer på honom, så han irriterar dig mer - det är en cykel som inte kommer att sluta tills du försöker något annat.
  • Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 2
    2. Tänk på hur han måste känna sig. Det kan vara svårt att vara en yngre bror. Han tror nog att du är cool och vill vara med dig, men är inte mogen nog att spela den typ av spel du gillar eller hänga med dig som dina vänner gör. Han kanske börjar slåss eller störa dig för att han vill ha uppmärksamhet.
  • När du föreställer dig hur någon annan känner, kallas det empati. Empati hjälper dig att bestämma hur man ska agera mot någon genom att föreställa sig hur de känner, och sedan svarar med vad som skulle känna sig mest hjälpsamma eller lugna mot dig om du var på plats.
  • Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 3
    3. Behandla honom hur du skulle vilja behandlas. Du har nog hört detta ordstäv, kallas "gyllene regel," Och det är ett bra sätt att behandla din bror. Bara för att han är din yngre bror betyder inte att han inte förtjänar regelbunden respekt!
  • Behandla honom hur du vill att han ska behandla dig. Skrika inte på honom, ta sina saker utan att fråga eller ta av honom. Han får inte behandla dig densamma, men om du är respektfull och snäll mot honom, kan du inte skyllas för att han börjar en kamp.
  • Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 4
    4. Närma sig honom i en snäll ton. Starta aldrig en konversation skrikande. Det gör ont på sina känslor när du snapar på honom och kommer att få honom att snacka tillbaka.
  • Försök säga "God morgon!" I en snygg röst varje dag. Det sätter rätt ton för resten av dagen.
  • Metod 2 av 3:
    Att lösa konflikter med din bror
    1. Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 5
    1. Sitt honom ner och ha ett hjärt-till-hjärt tal. Om du och din bror har kämpat mycket på sistone, eller om han har gjort saker som irriterar dig, borde du ha en konversation med honom för att låta honom veta hur du känner.
    • Se till att du inte får honom att gråta. Försök att inte prata ner till honom på ett bossigt sätt, eller berätta för honom vad du ska göra. Låt honom delta i konversationen och berätta hur han känner också.
    • Försök använda "I-uttalanden" Förklara hur du känner. Istället för att skylla på honom genom att säga saker som "Du är alltid så nosig och oförskämd!" Du kanske säger, "Jag känner mig frustrerad när du kommer i mitt rum utan att knacka. Det får mig att tro att du inte respekterar min integritet."
  • Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 6
    2. Ber om ursäkt för tider du har varit meningsfull för honom. Du har nog valt på din bror eller skrek på honom när han var irriterande. Berätta för honom att du är ledsen för de tiderna och att du vill ha en bättre vänskap med honom.
  • Försök säga, "Jag är ledsen att jag har varit meningsfull för dig och skrek på dig. Jag vet inte varför jag gör det ibland, men jag vill försöka vara trevligare för dig."
  • Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 7
    3. Gör en lista med saker du båda kan ändra. Du båda är förmodligen skyldiga att irritera och vara meningsfulla för varandra. Skriv ner vad du önskar att din bror inte skulle göra, och fråga honom vilka saker han inte vill att du ska göra.
  • Håll listan kort och fokuserad på de viktigaste sakerna - försök för två eller tre saker vardera.Du kanske ber honom att inte avbryta när du har vänner över, knackar innan du kommer in i ditt rum och inte låna dina leksaker utan att fråga.
  • Håller med med honom att du både kommer att arbeta med att inte göra de saker som irriterar varandra.
  • Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 8
    4. Håll dig lugn även när han agerar omogna. Det kan vara svårt att ha en seriös konversation med en liten bror. Om han gör oförskämda ljud eller gör ansikten medan du pratar, bara stå upp och säg tyst, "Jag försökte prata men..."och gå bort.
  • Om han kallar dig tillbaka tittar på honom (utan att säga något) och vänta tills han talar. När han gör, sitta ner bredvid honom och avsluta din konversation.
  • Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 9
    5. Lyssna på varje ord han säger och visar att du bryr dig vad han tycker. När han är klar, krama honom och påminna honom om att du älskar honom, även om du två kämpar ibland.
  • Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 10
    6. Vet hur man reagerar när du två kamp. Även om du sätter dig ner med din bror och är överens om att klara dig bättre, har du fortfarande några slagsmål i framtiden. Om du tror att du börjar skrika på honom säger: "Jag kommer inte att kämpa med dig."
  • Om du börjar argumentera, låt honom vinna ibland. Som kan överraska honom och skära kampen kort. Säga, "Du har rätt, jag är ledsen. Jag ska gå i mitt rum och läsa ett tag."
  • Om du är riktigt arg på honom bara gå och berätta för honom att du inte vill vara menad så du vill komma ifrån honom. Berätta för honom att du inte vill att den ska sluta med dig två kamp.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta sätt att komma överens
    1. Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 11
    1. Försök att spela sitt favoritspel med honom eller läs hans favoritbok. Spendera tid med din bror gör de saker som han gillar betyder att han är mindre benägna att bugga dig för uppmärksamhet när dina vänner är över eller du försöker göra läxor.
    • Försök att schemalägga regelbunden tid tillsammans för att spela, gå till parken, eller bara färgbilder tillsammans.
  • Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 12
    2. Få dina syskon att spela tillsammans. Om du har flera yngre syskon, sätt dem upp för att spela ett spel med varandra. På det sättet kommer de att vara upptagna med varandra istället för dig. Om de börjar argumentera, steg in och påminna dem om att de är syskon, inte fiender. Leka med dem i några minuter tills de verkar som om de är vänner igen, då gör du vad du skulle göra.
  • Du kan skapa ett spel veterinär med de fyllda djuren, eller skapa ett enkelt brädspel som hej ho cherry-o eller skott och stegar.
  • Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 13
    3. Ge honom något att göra när han är irriterande dig. Om du försöker göra något och han kommer inte sluta störa dig, be honom att rita dig en bild eller färg en sida för dig i en färgbok. Göra en stor sak av hur mycket du vill att han ska göra dig något, och han kommer att känna sig speciell medan han gör det.
  • Var noga med att tacka honom och hänga bilden upp på väggen i ditt rum, så han vet att du verkligen uppskattar det.
  • Bild med titeln Deal med en yngre bror Steg 14
    4. Låt din bror veta att du älskar honom. Se till att du berätta för honom att du älskar honom regelbundet. Det kan tyckas ostlikt, men han behöver veta att du är där för honom och bryr sig om honom.
  • Försök säga "Älskar dig!" på morgonen när din bror lämnar skolan eller på natten när du går in i dina rum att sova.
  • Tips

    Om du har varit i en kamp och han fortfarande är grumpy, ge honom ett utrymme ett tag så han kan ha tid att svalna.
  • Om han vill spela ute eller spela ett videospel, men du är upptagen, be honom att ställa upp spelet medan han väntar på dig. Om du kommer att vara ett tag, föreslå att han får några av hans ansvar som tagits hand om.
  • Om han försöker irritera dig, lås inte ut på honom. Tänk på att han bara försöker få din uppmärksamhet. Han ser förmodligen upp till dig, så försök att ställa ett exempel och kontrollera din ilska eller frustration.
  • Om han är irriterande eller gör något dåligt, ta några djupa andetag och du kommer inte bli frustrerad med honom.
  • Varningar

    Om du har problem med honom och du inte vet vad du ska göra, försök inte hantera det själv prata med en vuxen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande