Hur man undviker att säga skadliga saker när man hävdar med din make

Varje par argumenterar från tid till annan. Det är normalt, och på många sätt är det ganska friskt när det faktiskt löser problem utan att skapa nya. Men vissa säger saker i det ögonblick som de slutar beklaga. Andra kan helt enkelt inte veta hur man effektivt kommunicerar med sin partner, eller kan ha vuxit tro på att argument ska vara destruktiva istället för konstruktivt. Genom att undvika skadliga ord under ett argument och arbeta med att lära sig bättre kommunikationsförmåga kan du och din make att bygga ett starkare förhållande där du båda känner sig förstådd och stöds.

Steg

Del 1 av 5:
Undvika skadliga ord
  1. Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make / maka Steg 1
1. Identifiera fientliga kommentarer. Det värsta du kan göra under ett argument är att använda fientliga kommentarer. Dessa är anmärkningar som är avsedda att göra din partner att känna sig generad, ledsen eller förödmjukad. Under ett argument kan du göra dessa typer av kommentarer utan att ens inse att de är fientliga och skadliga för ditt förhållande.
  • Det finns sex vanliga typer av fientliga anmärkningar: Karaktärmassor, hot mot övergivande, hot om exil, invalideringar, utmaningar och predikning. Varje försvagar din partners känsla av självkänsla på sin egen väg.
  • Prata med din make om dessa vanliga fientliga kommentarer och be dem att hjälpa polisen ditt tal så att du kan undvika att säga dessa saker. Låt din make veta att du kan göra detsamma för dem.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make / maka Steg 2
    2. Motstå teckenmassningar. Karaktärmördare är en typ av fientlig anmärkning som innebär att man gör svepande deklarationer om din make, vanligtvis att din make är oåterkalleligt dålig eller bristfällig. Detta kan innehålla namn som ringer eller etiketter som "förlorare." Det kan till och med vara en enkel karaktärsutvärdering, som, "Du är för mycket arbete och du är inte värt det."
  • Teckenmördare behöver inte vara jätte, förnedrande slurs. Ofta går mindre teckenförmågor obemärkt eller obestridd, tyst orsakar känslomässiga skador.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make / maka Steg 3
    3. Undvik hot mot övergivenhet. När som helst du gör tomma hot att lämna eller innebära att du inte längre har känslor för någon, gör du ett hot om övergivande. Denna typ av fientlig anmärkning gör att din partner känner sig värdelös. Du kan inte tänka på att skada din makas känsla av självvärt, speciellt om du säger något i ett arguments värme, men det kan ha en bestående inverkan på ditt förhållande.
  • Exempel på hot mot övergivenhet inkluderar "jag är trött på dig" och "Du är mer problem än du är värd. Jag är över det."
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make i steg 4
    4. Avstå från hot av exil. Ett hot om exil är när du hotar att sparka din make ur ditt liv. Detta kan vara en offhand fientlig anmärkning, som att säga, "Jag behöver inte dig i mitt liv längre." Det kan också vara en direkt utmaning, som att säga, "Kom tillbaka tillsammans med din ex - du förtjänar inte någon som jag."
  • Hot av exil försvårar stabiliteten i ditt förhållande genom att överföra, vare sig sanningsenligt eller som ett tomt hot, som du inte värderar eller bryr sig om din make.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make i steg 5
    5. Erkänna ogiltigheter. Varje gång du säger något för att få din make att känna sig dum, utan beröring, eller inte värt att lyssna på, ogiltigförklarar du dem. Detta kan vara en hård förolämpning, som att säga, "Du är dum," eller det kan försämra den andra personen, som om du säger, "Du vet inte vad du pratar om - du är inte värd att lyssna på."
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make / maka Steg 6
    6. Avstå från att göra utmaningar. Utmaningar innebär att ställa frågor eller göra anklagelser som tar bort din make rätt till sina känslor.Några vanliga utmaningar som ställs i fientliga interaktioner inkluderar, "Hur kan du tro det?" eller "Det är den dumaste idén jag någonsin har hört."
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make / maka Steg 7
    7. Undvik att predika. Predikning innebär att din make känner sig som ett barn genom att reprimandera dem eller citera en osynlig myndighet om ämnet. Till exempel, säger något liknande, "Du är whiny och omogna" eller "Ingen anständig person skulle någonsin säga / göra vad du sa / gjorde" skulle predikas.
  • Det outtalade antagandet som är inblandat är att din make alltid är fel och du är alltid rätt. Oavsett om du inser det eller inte, är det meddelandet du skickar.
  • Del 2 av 5:
    Förhindra generaliseringar
    1. Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make / maka Steg 8
    1. Erkänna generaliseringar. Generaliseringar faller ofta i "du alltid" eller "du aldrig" uttalanden. Dessa breda karakteriseringar av din make är orättvisa och kommer bara att skada din makas känslor, oavsett om du menar eller inte.
    • Generaliseringar brukar komma upp när du är utmattad med din make eller har bevittnat dem att säga eller göra något mer än en gång, följaktligen blir två tillfällen "Du är alltid sida med dina vänner istället för mig."
    • Generaliseringar kan också komma upp när du inte har sett eller hört något på ett tag. Till exempel kan en generalisering av denna typ vara, "Du bjuder aldrig på mig när du går till fester."
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make / maka Steg 9
    2. Stoppa dig när du är på väg att generalisera. Tala långsamt under ett argument, och försök att avstå när du är på väg att säga "Du gör det alltid" eller "Du gör det aldrig." Till exempel kan du få dig att planera att säga i ett argument, "Du pratar alltid över mig när du inte gillar att höra sanningen." Denna typ av uttalande är vanligtvis en överdrift eller helt otrolig, men i det ögonblick som det kan tyckas som ett bra svar på din make.
  • Prata med din make om generaliseringar och försök att hjälpa varandra genom att polisera varandras ord under en kamp.
  • Ha en icke-verbal kod, som att hålla en hand upp, den signalerna till din partner som de just har använt en generalisering eller var på väg att. Enas om att när det händer, tar du båda en fem minuters paus och återvänder när du är lugn och avslappnad.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make i steg 10
    3. Bedöma situationen. När som helst du tänker en generaliserad tanke i ditt huvud, kan det vara till hjälp att utmana den tanken genom att titta på fakta. Fråga dig själv om din make faktiskt alltid eller aldrig gör vad du ska anklaga dem för. Det kan hjälpa dig att se detta som just det - en anklagelse.
  • Tänk på alla gånger din make har brutit din "alltid aldrig" anklagelse. Låt dig uppskatta din make för alla gånger de har gjort dig lycklig.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make / maka Steg 11
    4. Reframe ditt argument. När du har lärt dig att känna igen generaliseringar och du har tagit ett ögonblick att svalna och samla dina tankar, kan du omstrukturera konversationen för att vara mer produktiv. I stället för att säga din make eller aldrig gör något, kan du helt enkelt säga något som, "Tidigare, när du började prata över mig, skadade det mina känslor och jag kände mig som om du inte bryr mig om vad jag tycker."
  • Undvik att placera skulden eller dra slutsatser baserat på begränsade erfarenheter. När du bekräftar ditt argument, bör du arbeta mot en lösning på problemet, inte försöker få din make att känna sig dålig för att skada dina känslor.
  • Del 3 av 5:
    Defusing en spänd situation
    1. Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make / maka Steg 12
    1. Motstå uppmaningen att skrika. Vissa människor höjer sina röster under konflikter utan att verkligen inse det. Andra skriker medvetet i ett försök att utöva makten över argumentet. Oavsett vad din situation kan vara, kommer det bara att leda till skador och ytterligare problem. Det kommer inte att lösa någonting.
    • Om du är benägen att skrika eller om du får dig att höja din röst, försök att byta till en mjukare viskning vikning.
    • Viskning tvingar dig att använda en lugnare ton och gör att du talar utan skrämmande, skrämmande eller ilska din partner.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make / maka Steg 13
    2. Håll dig fokuserad på det aktuella ämnet. Under ett uppvärmt argument tenderar många par att mudda upp saker från det förflutna. Detta kan inte vara avsiktligt, eftersom argument tenderar att få folk att komma ihåg andra saker de är frustrerade om. Att ta upp en eller flera orelaterade ämnen kommer emellertid inte att lösa det ursprungliga problemet eller de som uppstår.
  • Be din make att försiktigt påminna dig om att stanna på ämne om du börjar ta upp det förflutna, då återkallas efter behov.
  • Se till att du aldrig fungerar som om din partner är problemet. Fokusera på problemet eller deras beteende som orsakade problemet utan att attackera din make som en person.
  • Fokusera på att hitta lösningar, inte placera skulden. Detta är det bästa sättet att göra ett argument friskt och produktivt.
  • Bilden med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make / maka Steg 14
    3. Erkänna dina avsikter i konversationen. Om du och din partner kan lugnt och rationellt träna en lösning på ett visst problem, fortsätt med försiktighet och förbli respektfull. Om din avsikt är att skada din partner eller skylla på dem för något de gjorde, stoppa samtalet omedelbart. Till exempel, om din make inte bjuder in dig till en fest och du kände dig utelämnad, börja inte ett argument för att få dem att känna sig dåliga eller ber om ursäkt. Starta en konversation till lugnt och respektfullt kommunicera som du känner dig utelämnad när du inte är inbjuden till saker. Om du inte är säker på dina intentioner, fråga dig själv följande frågor:
  • Börjar du ett argument (avsiktligt eller inte) för att komma tillbaka på din make för något de gjorde?
  • Är ditt mål att skämma, förnedra, frustrera eller förminska din make?
  • Finns det en rimlig lösning på problemet (erna)? Arbetar du för att lösa problem, eller bara placera skulden?
  • Vad ser du som en idealisk upplösning? Jobbar du med den resolutionen eller helt enkelt börjar en kamp?
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make / maka Steg 15
    4. Förstå varandras familjemönster. Du eller din make kan ha vuxit upp i ett hushåll där föräldrarna kämpade ständigt eller sa skadliga saker när de hävdade. Det är möjligt att du eller din make kan ha hämtat dessa argumenterande tendenser utan att inse det och utan att känna igen dem som fientliga och skadliga. Även om det här inte ursäkta den här typen av beteende, hjälper det att ge dig ett sammanhang för att veta varför du eller din make hävdar det sättet. När du är medveten om det, kan du börja arbeta tillsammans för att ändra de vanor till något mer konstruktivt.
  • Skyll inte dig själv eller din partner för dessa tendenser, men känner igen dem för vad de är: ohälsosamt och skadligt för ditt förhållande.
  • Försök lugnt (och utan skyll) hjälpa varandra att känna igen dessa mönster i ditt tal. Till exempel kanske du säger, "Jag försöker inte skylla på dig eller förringa det du säger, men jag tror att du kan använda ohälsosamma sätt att argumentera igen."
  • Del 4 av 5:
    Kommunicera på ett hälsosammare sätt
    1. Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make / maka Steg 16
    1. Behandla din make? Hur du vill behandlas. Under ett argument kan känslor lätt springa bort från dig. Du kanske tror irrationella tankar, och du kan sluta säga eller göra det mest skadliga det som kommer att tänka på. Detta är dock oerhört ohälsosamt och oproduktivt. Det bästa sättet att bygga en hälsosam kommunikationskanal är att alltid behandla din make som du vill bli behandlad, även under ett argument.
    • Tala alltid med respekt och vänlighet. Även mitt i ett argument, kom ihåg att din make vill ha samma artighet som du.
    • Säg aldrig något kritiskt eller argumenterande och motstå uppmaningen att få defensiv eller undvika dina problem.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make / maka Steg 17
    2. Uttrycka dina önskemål och behov. Många argument uppstår eftersom en partner känns som den andra inte uppfyller sina önskemål och behov. Det är dock helt möjligt att din partner inte vet eller helt förstår vad du vill eller behöver i det ögonblicket. I stället för att tvinga din make att spela gissande spel, låt din partner veta vad du vill och behöver, både i en given situation och i ditt förhållande i allmänhet. Be din partner att göra detsamma med dig.
  • Förvänta dig aldrig att din partner vet vad du vill ha i ett givet ögonblick. Din partner är inte en sinne läsare och varken är du, så använd dina ord för att lugnt förmedla dina önskemål och behov innan det når en argument.
  • Uttrycka dina önskemål och behov som en förfrågan, aldrig som en efterfrågan. Din make är mycket mer sannolikt att möta dina behov om du frågar artigt och lugnt, snarare än att skrika att de borde eller borde inte göra något.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make / maka Steg 18
    3. Skilja emotionella uttalanden från faktiska. Din make kan göra ett känslomässigt uttalande, säger (till exempel) att de känner att du inte spenderar tillräckligt med tid tillsammans. Det är viktigt att känna igen att din make inte nödvändigtvis säger, "Vi spenderar inte tillräckligt med tid tillsammans," Inte heller är din make som nödvändigtvis skyller på dig. Din make är helt enkelt att förmedla sina känslor och försöka lösa vad de ser som ett växande problem.
  • Motstå uppmaningen att få defensiv. Ta ett djupt andetag och bryta ihop de faktiska orden som din partner sa.
  • Lägg märke till huruvida din make någonsin faktiskt presenterade uttalandet faktiskt, och huruvida din make består av dig eller inte.
  • I stället för att vända det och skylla på din make för sina känslor, fråga varför din make känner det sättet och vad du kan göra för att ändra det.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make / maka Steg 19
    4. Använda sig av "Jag" uttalanden istället för "du" uttalanden. "Jag" uttalanden förmedlar helt enkelt hur du känner och varför. Till exempel kan du använda en "Jag" uttalande att berätta för din make, "Jag känner mig ledsen när du inte lyssnar." I kontrast, "du" uttalanden placera skulden - till exempel, "Du lyssnar aldrig på mig."
  • Använd lugna ord för att förmedla dina känslor, ge konkreta exempel på vad som fick dig att känna på det sättet och varför. Håll dina exempel relevanta för konversationen genom att inte ta upp tidigare incidenter.
  • Till exempel kan du säga något som, "Det skadade verkligen mina känslor när du sa att du inte ville sätta upp med mig längre. Jag kände mig övergiven, och det fick mig att känna att du inte värderar mig eller ser mig som din partner."
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make / maka Steg 20
    5. Hantera problem när de kommer upp. Att undvika ett diskussionsämne kommer inte att gå bort. Du hamnar helt enkelt med att ta bort alla de motbjudna eller skada känslor ett tag, och de slutar komma ut explosivt när du minst förväntar dig det.
  • Slå inte av att prata om något som skadar dina känslor. Vänta tills det är en lämplig tid att prata, men till exempel vänta tills du kommer hem från en fest för att låta din make känna dig upprörd om någonting.
  • Håll aldrig passiv-aggressivt mot din partner. Detta inkluderar att ge dem den kalla axeln eller undvika dem medan det är arg på att ingenting är fel.
  • Hantera problemet när det kommer upp genom att sitta ihop och ha lugn, rationell konversation för att försöka komma fram till en rimlig lösning.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make / maka Steg 21
    6. Motstå uppmaningen att säga saker i ögonblicket. Hantera problem när de kommer upp betyder inte att säga vad som helst tankar kommer att tänka på under ett argument. I ögonblicket i ögonblicket kan du tänka (och sluta säga) arg eller till och med skadliga saker, och om du tillåter dig att vocalize de tankar, det finns inget sätt att ta tillbaka dem.
  • Ta en andning när du känner för att säga något skadligt. Be din make att göra detsamma.
  • Låt din partner veta att du måste ta en konversation paus. Ange var du kommer att vara och när du är redo att prata igen, träffas sedan vid den överenskomna tiden och platsen.
  • Använd den tiden för att ta en promenad, lyssna på avkopplande musik genom hörlurar (spräng inte stereoen), eller bara sitta ensam i ett mörkt rum och fokusera på din andning.
  • När du är både lugn och uppfriskad, träffa din make och straffa problemet utan att placera skulden eller bli defensiv.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make / maka Steg 22
    7. Arbeta med icke-verbala kommunikationsförmåga. Dina ord kan vara skadliga och känslomässigt skadliga under ett argument, men så kan du säga dem. Du kanske inte är medveten om dina egna icke-verbala signaler, men de förmedlar mycket information, oavsett om du menar eller inte.
  • Var medveten om din hållning och kroppsspråk. Det sätt du bär dig medan du pratar med din partner kan förmedla många känslor.
  • Ansiktsuttryck kan vara svåra för vissa människor att känna igen eller kontrollera. Om du tenderar att grimas eller skrapa ditt ansikte utan att förstå det, fråga din make för att peka ut det när du gör det så att du blir mer medveten om det.
  • Undvik att korsa dina armar, vända sig från din partner eller rulla ögonen, eftersom alla dessa förmedlar en negativ eller avvisande reaktion på vad din make säger.
  • Var medveten om din makas icke-verbala signaler också. Till exempel, om din partners uttryck ser ledsen av vad du sa, pausa och lägga hand om att lugna på axeln, ber om ursäkt och säga, "Låt mig försöka omformulera det."
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make i steg 23
    8. Förhandla utan att försöka vinna. Ett hälsosamt argument innebär någon typ av förhandling eller kompromiss som löser problemet med båda partnerna som känns ganska behandlade. Ett argument borde aldrig handla om att din partner var "fel," Eftersom detta inte kommer att lösa problemet alls.
  • Kom ihåg att det är helt acceptabelt för dig och din partner att komma överens om att vara oense. Istället för att försöka övertyga varandra som du är "rätt," Bara erkänna dina olika åsikter, låt det gå och gå vidare.
  • Du borde aldrig ange ett argument hoppas att bevisa din make fel eller bevisa dig rätt. Det finns aldrig en vinnare eller förlorare i ett argument - istället bör du tänka på att lösa argumentet som en seger för ditt förhållande som gynnar er båda.
  • Till exempel, om du argumenterade för att din make sa skadliga saker om att du var sent, be din make att undvika att säga dessa typer av kommentarer och lova din make som du arbetar med att hantera din tid och lämna tidigare i framtiden.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make / maka Steg 24
    9. Ber om ursäkt för skadade känslor. Det är viktigt att be om ursäkt när som helst eller din partner skadar varandra på ett annat känslor, oavsett om det var avsiktligt eller inte. Vissa par kan försöka anta en "prata inte om det när vi argumenterar" tillvägagångssätt, men det kan lämna en eller båda av er att känna sig sårad.
  • Erkänna att det du sa eller gjorde blev skadlig.
  • Ge inte en falsk ursäkt, som att säga "Jag är ledsen att du kände det här sättet." Istället, erbjuda en uppriktig, hjärtlig ursäkt, som "Jag är ledsen att jag sa det, kära. Jag blev borttagen och jag vet att det var fel, och jag känner mig bara hemskt att jag gjorde dig ledsen."
  • Om din make sa något skadligt för dig, be artigt att be dem att be om ursäkt också.
  • Du kan överväga att ha en konversation med din make om dina förväntningar på hur och när du skulle be om ursäkt till varandra efter en kamp.
  • Del 5 av 5:
    Bygga ett starkare, mer stödjande förhållande
    1. Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make i steg 25
    1. Dela positiva, kärleksfulla känslor. Ett hälsosamt förhållande kräver en sund kommunikation. Om du bara kommunicerar när du argumenterar, bygger du inte en stark grund för ditt förhållande.
    • Berätta för din make som du älskar dem och bryr dig om dem. Du behöver inget speciellt tillfälle att göra detta - du kan göra det varje dag om du är bekväm att göra det.
    • Låt din partner veta när de har gjort något som gör dig glad och tacka dem för det. Till exempel kanske du säger, "Jag uppskattar verkligen hur du har bjudit mig till mer sociala evenemang. Det betyder mycket för mig, så tack."
    • Visa tacksamhet för de små handlingarna av vänlighet Din make gör för dig varje dag. Även små och enkla saker som att dela hushållsysslor eller plocka upp efter dig när du är upptagen eller inte känner dig välförtjänta erkännande.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make / maka Steg 26
    2. Välj dina strider. Om din make sa eller gjorde något som allvarligt upprörd dig, förolämpade dig, eller hotade stabiliteten i ditt äktenskap, borde du ha ett allvarligt samtal om händelsen. Men om din make säger något i förbigående som gnuggar dig på fel sätt, är det förmodligen inte värt att starta ett argument över.
  • Lär dig att ge din make fördelen med tvivel. Till exempel, om du har varit gift i flera år och din make har aldrig kritiserat dig över något förut, menade de förmodligen inte att göra det nu.
  • Fokusera på det snälla, omtänksamma saker som din partner säger och gör varje dag. Det är nog säkert att anta att de handlingar som vänlighet uppväger det här ordet eller handling som du inte tyckte om.
  • Kritiserar aldrig din make. Du kan kritisera åtgärder eller ord om du kan göra det respektfullt, men att riva ner din partner är inte ett hälsosamt sätt att kommunicera.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make / maka Steg 27
    3. Njut av din tid tillsammans. Ett sätt att bygga en starkare grund för ditt förhållande är att binda över gemensamma intressen. Detta kan hjälpa till att påminna om att din partner bryr sig om dig, vilket kan hjälpa dig att ge dem fördelarna med tvivel när ett argument dyker upp.
  • Ta ett intresse för din makas hobbyer. Du kan också bjuda in din make att gå med på något du tycker om.
  • Försök att ta upp en ny hobby tillsammans - något som du både kan lära och utforska tillsammans.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när man argumenterar med din make i steg 28
    4. Checka in från tid till annan. Det är normalt att relationerna kan förändras och utvecklas över tiden. Detta händer eftersom du och din partner förändras och utvecklas, och du bör växa ihop istället för separat eller ifrån varandra. När detta händer kan du hitta det tröstande att checka in med din make på statusen för saker.
  • Fråga din make om eventuella förändringar i mål eller förväntningar på varandra och för förhållandet.
  • Du kan också checka in genom att säga något som, "Jag är ledsen att jag överreagerade förra veckan. Jag känner att saker är tillbaka till det normala, men jag ville se till att du känner att allt är okej med oss ​​efter den kampen vi hade."
  • Du kanske bara behöver checka in på mål eller förväntningar en eller två gånger om året, men vissa par kan behöva göra det oftare. Du bör bara behöva kolla på statusen för ditt förhållande efter riktigt stora argument.
  • Bild med titeln Undvik att säga skadliga saker när du argumenterar med din make i steg 29
    5. Söka rådgivning efter behov. Om kommunikationsnivån mellan dig och din make har försämrats eller är konsekvent negativ, kan du behöva hjälp av en äktenskapsrådgivare. En äktenskapsrådgivare kan hjälpa dig att utveckla bättre kommunikationsförmåga och arbeta genom svåra perioder i ditt äktenskap. Du kan hitta en äktenskapsrådgivare i ditt område genom att söka online eller fråga din läkare för en rekommendation.
  • Känner aldrig generad eller frustrerad över att behöva hjälp av en äktenskapsrådgivare. Inte att få professionell hjälp skulle sannolikt leda till att ditt förhållande fortsätter att försämras.
  • Se till att din rådgivare är en licensierad terapeut med utbildning som specifikt handlar om äktenskapsbehandling. Du bör också se till att terapeuten är engagerad i att hitta riktiga lösningar, snarare än att bara uppmuntra en separation.
  • Det är viktigt att ha en klar uppfattning om vad du hoppas med hjälp av en äktenskapsrådgivare. Du måste arbeta med problemen hemma mellan sessioner, vilket är där det mesta av läkning och reparation kommer att äga rum.
  • Var ärlig och öppen under rådgivning. Detta borde vara en tid och plats där du och din make kan lugnt och respektera dina klagomål och hitta sätt att arbeta genom dem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande