Hur man ber om ursäkt för en rasistisk kommentar

Oavsett avsiktlig eller inte, kan du hitta dig själv att be om ursäkt för något du sa det var rasistiskt. Innan du gör en ursäkt, planera dina ord så att du kan leverera dem effektivt. När du gör en ursäkt, var noga med att ta ansvar för dina ord. Bekräfta skadan du orsakade, uttrycka ånger och gör förändringar.

Steg

Del 1 av 4:
Acceptera och förstå ditt fel
  1. Bild med titeln asexuell person tänkande.jpg
1. Känna igen skillnaden mellan en rasistisk handling och en rasistisk person. Att göra eller säga en rasist sak gör dig inte nödvändigtvis en dålig person, speciellt om du reagerar bra och sminkar för det. Det är en skillnad mellan ett eller två misstag och en vana att göra dåliga saker.
  • Jämför det med att trippla andra personer. Om du oavsiktligt reser folk ibland, och ber om ursäkt och se till att de är okej, det gör dig inte en dålig person. Om du reser folk med avsikt, eller vägrar att titta på var du går trots att du upprepade gånger skadar människor, det är en reflektion över din karaktär.
  • Din karaktär definieras inte av dina misstag, men hur du reagerar på dina misstag.
  • Om du bor i ett område där det finns rasism, kan du oavsiktligt hämta några rasistiska attityder. Det händer. För att hjälpa till med att fixa det kan du arbeta aktivt på un-learning och utmana dina tvivelaktiga tankar och antaganden.
  • Bild med titeln Autistic Person Faces Shadows.jpg
    2. Erkänna att det kan ha tagit mycket mod för den person som kommer till dig. Att bo i en rasistisk värld kan vara väldigt tuff för vissa människor. Om de har haft mycket dåliga erfarenheter kan det vara stressigt, och de kan ha en riktigt svårt att räkna ut hur man tar upp det med dig och hur man uttrycker det bra eftersom de inte vill bli attackerade.
  • Jämför det med att stansas. Föreställ dig om människor ofta slog dig i magen, ibland lätt, och ibland är det väldigt svårt. Du skulle få en blåmärken där, och det skulle verkligen skada. Således, vilken tid du slog på den blåsa, kan det skada mycket mer. Människor som inte förstod din blåmärken kan tro att du var överreagerande, för att de inte visste att du redan var skadad. På samma sätt kan människor av färg reagera starkt på rasism om de redan har skadats många gånger.
  • Detta sammanhang kan hjälpa dig att förstå den stress som den andra personen upplever. Håll det i åtanke, för att hjälpa dig att empati med dem.
  • Bild med titeln kvinna och upprörd vän med down syndrome.jpg
    3. Ta anklagelser på allvar. Även om du inte förstår varför, agera med antagandet att personen har en mycket bra anledning att säga att de är förolämpade. Racism är inte något som människor tar lätt. Det är bättre att vara för allvarlig än att blåsa bort andras smärta.
  • Om någon påpekar en rasistisk kommentar, säger de inte, "Du är en hemsk person" eller ens, "Du är en rasist."De säger att du sa något skadligt. Ta inte det personligen, men i stället känner igen att de hjälper dig att se dina blinda fläckar.
  • Bild med titeln man i blå frågar fråga.jpg
    4. Fråga frågor. Du kanske undrar vad som var rasistiska i dina ord. Om så är fallet, fråga personen. Du kanske har många frågor, så fråga dem en i taget. Till exempel, om du är oklart, fråga, "Vad sa jag det var rasistiskt?"Du kanske också undrar," Hur var det stötande?"Eller" Vad kunde jag ha sagt istället?"
  • Tryck inte på dem för att förklara om de är obekväma. Medan vissa människor är villiga att försiktigt vägleda dig genom den smärtsamma världen av rasism, är det inte deras jobb, så förvänta dig inte det och uttrycka tacksamhet om de tar tid för dig.
  • Om interaktionen händer online, överväga privatmeddelanden som personen att prata om det och fråga dina frågor.
  • Bild med titeln Sad Guy tar djupt breath.jpg
    5. Ta ansvar för dina handlingar. Äga upp till vad du sa och acceptera några konsekvenser som har (eller kan) förekomma. Att ta ansvar betyder att du medger att du sa något skadligt och att det inte finns någon ursäkt för det. Det betyder att du inte skyller något eller någon annan för vad som kom ut ur munnen.
  • Att ta ansvar är ofta inte bra, men det är en viktig del av att erkänna dina handlingar och visa att du är uppriktig i att vidta åtgärder för att ändra vad som gick fel.
  • Del 2 av 4:
    Planerar en uppriktig ursäkt
    1. Bild med titeln Vacker tjej ser över axeln.jpg
    1. Planera din ursäkt. Välj omständigheterna kring din ursäkt försiktigt. Till exempel, ta inte upp det inte i mitten av något eller runt främlingar. Försök att be om ursäkt på ett privat sätt. Välj en bra tid och en lugn miljö som underlättar diskussionen och ursäkt. Välj en tid du vet personen eller personerna är tillgängliga och har tid att prata. Tillåt lite tid för diskussion.
    • Säg, "Är det här en bra tid att prata?"Eller" Kan vi prata imorgon efter klassen?"Om de verkar iFy, kan det hjälpa till att berätta för dem att du vill prata med dem för att be om ursäkt.
    • Du vill inte känna sig rusad i din ursäkt, och du vill inte heller den andra personen eller människorna känna sig besvärliga eller obekväma.
  • Bild med titeln Daydreaming Hipster Redhead av Bricks.jpg
    2. Bestäm hur du levererar din ursäkt. I de flesta fall talar du personligen till en person eller en grupp människor. Det finns vissa fall som kan motivera en offentlig ursäkt. Om du gjorde en rasistisk kommentar online, till exempel, kanske du vill offentligt ta ansvar och ber om ursäkt för din kommentar. Eller, om du kommit i din arbetsplats eller klassrum, kanske du vill återkomma det rymden och de människor och göra förändringar.
  • Du kan välja att skriva ett brev. Om du kämpar för att säga saker högt eller har svårt att formulera din ursäkt, prova ett brev (eller e-post). Detta kan hjälpa dig att säga vad du behöver säga hur du vill säga det.
  • Bild med titeln olycklig kille talar om känslor.jpg
    3. Var uppriktig i din leverans. Vad du säger borde vara hjärtligt. Om du fnissar och inte försöker agera allvarligt, kommer ingen att ta dig på allvar. Klargör att du är seriös om din ursäkt och om rasism. Tro att du menar vad du säger och verkligen menar det.
  • Till exempel borde du veta varför du ber om ursäkt och varför det du är ledsen var skadlig innan du ber om ursäkt.
  • Bild med titeln Jewish Guy med en idé.jpg
    4. Välj dina ord omtänksamt. Du vill gräva dig ut ur ett hål, inte gräva det längre! Undvik att försöka rättfärdiga varför du gjorde din kommentar ("Det var roligt vid tiden") eller göra en icke-ursäkt: ursäktet handlar inte om hur de känner eller om De känner sig dåliga, det handlar om dina handlingar. Undvik att säga saker som, "Jag är ledsen om du känner dig dålig" eller "Jag är ledsen att du inte förstod mig."
  • En hjälpsam teknik är att använda ordet och istället för ordet men, Till exempel "Jag är ledsen och jag menade inte det" istället för "Jag är ledsen men jag menade inte det."
  • Be om ursäkt ännu om du fortfarande är upprörd över att bli utropad. Du vill inte ge en sarkastisk eller lat ursäkt, som "Jag är ledsen om du blev upprörd eftersom du är så känslig." Detta kommer bara att göra sakerna värre. Det är bättre att vänta och tala mer eftertänksamt, än att be om ursäkt.
  • Del 3 av 4:
    Levererar en tankeväckande ursäkt
    1. Bild med titeln Teen säger att hon är upprörd.jpg
    1. Erkänna ont eller foul. Starta din ursäkt genom att erkänna ansvar, då erkänna den skada din kommentar orsakad. Visa en förståelse för hur dina ord var skadliga och att du förstår den smärta de orsakade.
    • Till exempel, säg, "Jag trodde att min kommentar var rolig, men nu ser jag hur okänslig det var mot svarta människor, och jag är förskräcklig att jag sa det" eller "Jag var så tanklös att säga det, och jag inser att jag allvarligt skadade dig."
  • Bild med titeln tjej med down syndrom konsoler gråter tjej 2.jpg
    2. Visa ånger. Det är viktigt att visa att du känner dig dålig om vad du sa. Även om du skadar personen oavsiktligt kan du fortfarande känna ånger för effekterna av din rasistiska kommentar. Remorse kan uttrycka skuld, skam, förlägenhet eller ödmjukhet.
  • "Jag är ledsen. Jag hörde folk som använder det ordet, men jag visste inte exakt vad det menade. Jag är förskräckt att det har sådana negativa konnotationer, och jag skulle aldrig ha använt det hade jag känt. Jag är verkligen ledsen."
  • Bild med titeln sikh man pratar med kvinna.jpg
    3. Var specifik. Tala specifikt om vad du gjorde det var fel. Det är bäst att inte tala i generaliteter som, "Jag är ledsen att jag sa något rasistiskt."Istället, säg specifikt vad du gjorde det var fel och varför det var stötande.
  • Till exempel, säg, "min kommentar om latinos lät roligt för mig, men nu ser jag att det var ute av linje och stötande."
  • Bild med titeln Äldre kvinna kontrollerar att gråta ung kvinna.jpg
    4. Säg, "Jag är ledsen."Det är viktigt att din ursäkt innehåller orden" Jag är ledsen."Gör det klart för den person som du gör en ursäkt och inte försöker göra ursäkter eller rättfärdiga dina ord. Säger orden, "Jag är ledsen" gör det klart att du gör en ursäkt.
  • Försök att säga, "Jag är ledsen" tidigt på ursäkt. Vänta inte till slutet av din ursäkt för att säga att ord eller annat kan det vara förvirrande.
  • Se till att din ursäkt är äkta och försäkrar dem att det inte kommer att hända igen.
  • Bild med titeln kvinna gör man obekväma.jpg
    5. Undvik att placera ytterligare känslomässiga bördor på den person du bad om ursäkt till. Du kan känna dig skyldig och ruttna inuti (vilket är ett tecken på att du är en bra person med ett fungerande samvete). Det är ditt ansvar att hantera dessa känslor, och den andra personen borde inte behöva handhålla dig genom dem. Fokusera på sina känslor, inte din egen. Du borde trösta dem, inte tvärtom.
  • Du kan nämna dina dåliga känslor utan att förvänta dig den andra personen att fixa dem för dig. "Jag känner mig hemsk för att skada dig och jag är så ledsen" är en anständig ursäkt. "Jag känner mig hemsk, jag kan inte sova bara tänka på det, och jag har aldrig känt det här dåligt i mitt liv, och du förlåter mig rätt, och..." är inte lämplig.
  • Om du kämpar för att behandla dina känslor, prata med någon som inte är involverad i händelsen. Till exempel, om du stör din vän från jobbet, kanske du kan prata med din mamma om det.
  • Del 4 av 4:
    Lärande från erfarenheten
    1. Bild med titeln Sad Teen Sitting Alone.jpg
    1. Tänk på deras känslor. Lyssna ordentligt till deras svar och verkligen överväga vad de säger. Var uppmärksam på sina ord och känslor och visa att du lyssnar genom att nicka ibland och uppmuntra dem att fortsätta med att säga, "jag ser" eller "uh va."Svara på sina ord av validering av sina känslor och empati med dem. Se saker från deras synvinkel och förstå varför de känner det sätt de gör.
    • Till exempel, säg, "Jag kan förstå varför du känner dig ont" eller, "Jag inser inte hur mycket min kommentar påverkade dig."
  • Bild med titeln kille pratar med fidgety autistisk girl.jpg
    2. Försäkra dem om att det inte händer igen. Låt den andra personen veta att det inte kommer att hända igen. Detta hjälper till att återuppbygga förtroende och reparera ett förhållande. Det visar också att du har lärt dig av erfarenheten och inte vill skada andra. Var noga med att hedra det här engagemanget.
  • Säg, "Det var en smärtsam upplevelse, och jag är säker på att vara mer försiktig med mina ord i framtiden."
  • Bild med titeln Kvinna talar snyggt till man.jpg
    3. Gottgöra. Ta din ursäkt ett steg längre genom att göra förändringar. Till exempel säga, "Finns det något jag kan göra för att göra det till dig?"Tänk på vad du kan göra för att förbättra eller göra bättre och dela det med personen. Men gör inte tomma löften eller grandiösa gester som ett sätt att lindra din skuld.
  • Till exempel, säg, "Jag vet att det här är en blind plats, så jag anmäler mig till en online-klass om rasens mångfald."
  • Bild med titeln Diverse Group of People.jpg
    4. Vidta åtgärder i större skala. Kanske har denna erfarenhet öppnat dina ögon för större frågor om ras och du vill bli involverad i att sprida medvetenhet och jämlikhet. Gå med i en mångfaldskoncern på din skola, universitet eller arbetsplats för att uppmuntra att arbeta tillsammans. Bli involverad politiskt genom att öka medvetenheten i ditt samhälle eller underteckna framställningar som främjar jämlikhet för människor av alla bakgrunder.
  • Gör vad du kan för att främja medvetenhet och känslighet. Kanske kan du till och med stoppa någon och starta en diskussion om ras efter att de har en offensiv kommentar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Alla gör misstag, och det tar mod och en stark känsla av själv att be om ursäkt och lära av det.
  • Om du har att göra med någon som är svår att arbeta med, gör inte något svårare än de behöver vara. Om de inte kommer att acceptera det, försök inte att göra dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande