Hur man är snäll mot en genomsnittlig person

Låt oss vara ärliga, det sista du förmodligen vill ge en genomsnittlig person är din vänlighet. När någon gör oförskämda kommentarer till dig eller agerar på skadliga sätt, kan det vara frestande att ge det rätt tillbaka. Det finns dock verkligen ingen tillfredsställelse som tillfredsställelsen att vara den större personen. Du har ingen kontroll över andra människors ord och handlingar, men du har kontroll över din egen. Genom att vara trevligt för människor som är menliga, blir du en person med integritet, medkänsla, självbehärskning och vänlighet

Steg

Del 1 av 4:
Komponera dig själv
  1. Bild med titeln Lugna en arg person Steg 4
1. Ta några djupa, lugnande andetag. Om personen just har sagt eller gjort något betyder för dig, är det viktigt att svalna innan du reagerar. I det ögonblicket är det lätt att spola hårda ord och reagera ur ilska. Om du förväntas ge ett omedelbart svar, välj dina ord mycket noga. Tala långsamt och lugnt, trots vad du kan känna. Du kan packa upp dina känslor senare, men gör inte en scen innan du har tid att fullt ut överväga situationen.
  • Bild med titeln Få andra människor att vara trevliga till dig Steg 16
    2. Titta på situationen objektivt. Detta är lättare sagt än gjort först, men det är möjligt! Om en främling var oförskämd till dig, kom bara ihåg det är allt de är - en främling. Deras ord och handlingar har inget lager på ditt liv. Genom att reagera trevligt och med vänlighet, undviker du att situationen är en större affär än den behöver vara. Om det var en vän som var menad, låt inte det ett olyckligt ögonblick förstöra en grund av vänskap. Det är viktigt att skilja personen från beteendet, och kom ihåg att deras oförskämda ord eller handlingar inte är vem de är.
  • Genom att separera orden och beteenden från personen blir det också lättare att inte se något som en personlig attack mot dig.
  • Om någon du inte vet är att vara menlig för mig, speciellt om det är online, bara ignorera det. Det är inte värt att bli upprörd över någon du inte vet.
  • Bild med titeln Lugna en arg person Steg 1
    3. Gå bort från situationen. Om du inte tar tid att gå bort och överväga de olika möjliga sätten du kan reagera, kan du agera på ett sätt som du senare kommer att ångra.Om det behövs, ge personen någon form av neutral ursäkt för att gå bort. Berätta för dem att du har ett planerat telefonsamtal, ett möte eller ett ärende som ska köras. Du kan även säga att du har jobb att göra, och behöver tid att fokusera. Berätta inte för dem att du behöver tid bort från dem, för det kommer att göra dem defensiva strax utanför fladdermusen. Då gör du något som alltid gör dig lycklig, vad som helst som kan vara. Det är ganska svårt att vara meningsfullt för någon om du känner dig riktigt glad.
  • Träna, prata med en bra vän, titta på något roligt på tv, meditera, eller göra något annat för att komma ihåg den genomsnittliga personen och uppmana dig själv. Komma till din "glad plats."
  • Återgå inte till den spända situationen tills du bara har goda avsikter. Med andra ord vänta tills du är helt lugn och redo att vara snäll.
  • Del 2 av 4:
    Behandla dem med vänlighet
    1. Bild med titeln Få andra människor att vara trevliga för dig Steg 8
    1. Tala med den personen som om din mormor lyssnade. Det här kan låta galen, men det är faktiskt en stor tumregel när du försöker prata vänligt och tänka på din manners. Du skulle förmodligen inte förbannas någon ute framför din mormor, även om du verkligen vill. Det här är bra när du absolut måste vara snäll mot någon men vet inte ens hur man börjar.
    • Om en vän var menande för dem, förklara lugnt hur det fick dig att känna. Du kanske säger, "Vad du sa verkligen upprörd mig, men jag värdesätter vår vänskap. Kan vi prata om att det här inte händer igen?"
  • Bild med titeln Deal med genomsnittliga föräldrar Steg 2
    2. Lyssna på personen. Huruvida du håller med dem, måste de känna sig hörda. Människor slår ofta ut på andra eftersom de känner sig så är det enda sättet de kommer att höras eller tas på allvar. Underhålla ögonkontakt och nick för att förmedla att du tar i sina ord.
  • Säg saker som, "Jag förstår vad du säger."Det betyder inte att du håller med det, men att du tar i allt.
  • Stör inte. Tala inte över dem. Låt dem bara säga vad de behöver säga.
  • Bild med titeln Få andra människor att vara trevliga mot dig steg 10
    3. Fråga dem specifika frågor. Berätta för dem att du kan se att de är arg eller upprörd, och bara fråga vad du kan göra för att lindra deras stress. Att bara erbjuda detta kan hjälpa situationen oerhört.
  • Om du inte kan göra vad de frågar om dig, försök att hitta en kompromiss. Göra ansträngningar för att avsluta den spända situationen genom att vara till hjälp.
  • Genom att fråga dem vad de behöver, kan de också inse att det inte finns något du kan göra personligen. Detta kan hjälpa dem att inse att de tar sin ilska på fel person.
  • Bild med titeln kommunicerar med en arg person Steg 10
    4. Gör konkreta handlingar av vänlighet för den genomsnittliga personen. Det är kul att hålla sig lugn och prata vänligt mot dem, men du kan ta det ett steg längre för att lindra spänning eller friktion som kan existera i förhållandet. Det viktigaste är att vara äkta och nådig, och en slumpmässig handling av vänlighet eller spontan tjänst kan gå långt.
  • Om du har att göra med en grumpy medarbetare, hämta ett extra kaffe för dem på morgonen. Inte bara kommer de att uppskatta gesten, men koffein kan också förbättra sitt humör!
  • Leverera söta godis eller blommor till en callous granne. Det är en härlig tjänst som ligger utanför din komfortzon, och det kommer att visa dem att du vill ha ett vänligt förhållande.
  • Ge dem en handskriven anteckning. Låt dem veta vad du uppskattar om dem eller bara önskar dem en bra dag. Handskrivna anteckningar är mindre vanliga idag, och de visar den person som du har lagt i tid och ansträngning för att ljusna sin dag.
  • Bild med titeln hantera människor som är arg på dig Steg 13
    5. Vara äkta. Det enklaste sättet att vara äkta är att vara transparent med den andra personen. Om du gör dem gynnar eller ger dem en gåva eftersom du vill förbättra ditt förhållande, säg bara det! Klargöra att din vänlighet är helhjärtat uppriktigt och eliminerar eventuella misstankar om sarkasm eller främre motiv.
  • Del 3 av 4:
    Ändra ditt perspektiv
    1. Bild med titeln faller i kärlek med en trevlig person Steg 5
    1. Reflektera över sina ord. Var de försökte ge dig råd som helt enkelt var dåligt? Var de förolämpade dig på grund av sin egen osäkerhet? Försök så svårt som möjligt att placera dig i sina skor. Se om du kan räkna ut den verkliga anledningen som de pratade eller agerade dåligt mot dig.
    • Ändra hur du ramar deras ord kan hjälpa till. Till exempel, gör inte en svepande generalisering om personen. Istället för att tänka, "den här personen var menad för mig eftersom de är en ruttna person", försök att tänka, "den här personen var menad för mig eftersom de måste kämpa med något."
  • Bild med titeln hantera människor som är arg på dig Steg 5
    2. Kom ihåg en tid du slog ut på någon. Tänk på dina skäl för att göra det. Har du en hemsk dag och var de i den mottagande änden av din frustration? Kände du osäker, avundsjuk eller utesluten? Det är lätt att döma andra utan att döma dina egna handlingar, men försök att komma ihåg att alla har dåliga dagar och agerar dåligt.
  • Påminn dig alltid om att "skadade människor skadade människor."Att vara meningsfull är inte kul eller roligt, och verkligen glada människor är inte menliga. De kan ha sagt eller agerat grymt mot dig, men odds är det bara ett symptom på ett internt problem som de har.
  • Bild med titeln Lugna en arg person Steg 6
    3. Bryta cykeln. Betydande människor verkar betyder för andra, som då betyder i gengäld. Om du erbjuder dem vänlighet som de inte ofta får, kan du bryta den här kedjan för dem. Du kan göra hela skillnaden i hur de slutar behandla människor senare.
  • Bild med titeln blir kär i en trevlig person Steg 11
    4. Hitta något du har gemensamt med dem. Något. Kanske gick du till samma skola, har gemensamma vänner, eller bor i samma del av staden. Försök att hitta en gemensam tråd som kan påminna dig om de är en människa som inte är annorlunda än dig. De agerade illa, men de är fortfarande förtjänta av din medkänsla.
  • Del 4 av 4:
    Gör det för dig själv
    1. Bild med titeln Få andra människor att vara trevliga till dig Steg 11
    1. Kom ihåg hur du vill titta. Ibland, oavsett hur mogen och snäll du är, kommer du över en helt ödmjuk person och du kan inte hitta en anledning de förtjänar din vänlighet. Det här är när du bara behöver göra det på dina egna själviska skäl. Vill du se ut som en stor brat? Vill du att folk ska se dig som en oförskämd, flyktig person? Även om du har all anledning i världen att ge dem en del av ditt sinne, kommer det alltid att finnas två sidor till historien. I sin version av händelser kommer du alltid att vara skurken. Bara bita tungan, visa dem vänlighet, och vet att du ser ut som den bättre personen.
  • Bild med titeln Få andra människor att vara trevliga till dig Steg 1
    2. Gör det för din hälsa. Att vara en crabby, är oförskämd person en vägtull på din hälsa. Låt inte den genomsnittliga personen ha den kraften! Ilska kan öka risken för hjärtattacker och andra kardiovaskulära problem. Å andra sidan har lycka till lycka korrelerat med lägre stresshormoner och bättre immunfunktion. Vänlighet gör oss också lyckligare. Att vara snäll mot en annan person kan orsaka en ökning av dopamin i hjärnan, vilket ger oss vad vissa människor kallar a "Hjälpar hög."
  • Bild med titeln Lugna en arg person Steg 9
    3. Bevara broarna. Livet är oförutsägbart och du har ingen aning om vem du kan springa in igen. Ju färre människor du buttar huvudet med i ditt liv, de mer potentiella anslutningarna du har senare. Alla du möter kan potentiellt erbjuda dig något, så det är åtminstone att du borde vara hjärtlig för själviska skäl!
  • Kan du tänka dig att sitta ner för att få ditt hårklippt och din frisör var en person som du bara förbannat på tunnelbanan? Vad händer om någon du kämpade med på college intervjuar dig för ditt drömjobb på tio år? Riskera inte det!
  • Tips

    Det är viktigt att välja dina strider. Även om någon är meningsfull för dig och du vet att det är orättvist och fel, ibland behöver du bara borsta den och flytta längs. Du behöver inte gå i krig med varje person som behandlar dig dåligt, för du kommer att bära dig ut under ditt liv.
  • Att vara rätt är inte alltid det viktigaste. Ibland bör du bara erkänna nederlag och låta personen tro att de har rätt, och du kommer ut på toppen genom att hålla dig lugn.
  • Att gå bort kan ibland vara det snällaste du kan göra för en genomsnittlig person. Om du står upp för dig själv genom att lämna, kan du hjälpa dem att inse felet på deras sätt.
  • Varningar

    Det är en skillnad mellan att vara snäll och vara en dörrmatta. Om någon ständigt betyder för dig, lägg inte med det med det. Det är inte hälsosamt att vara i ett förhållande där du konsekvent är skadad och försämrad. Var inte rädd för att skära bort människor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande