Hur man hanterar ingefära diskriminering

Det kan låta underhållande, men diskriminering mot ingefära människor är skadliga och destruktiva. Den här artikeln hjälper dig att hantera "gingerism" och ge råd om hur du stoppar det.

Steg

  1. Bild med titeln växa tjockt lockigt hår steg 15
1. Känna igen skönheten i ingefära hår. Vi lever i ett samhälle där människor gör skämt om att vara ingefära och det är tänkt att vara en nackdel eller något att skämmas, men det här är helt enkelt inte sant. Att vara en viss hårfärg identifierar dig inte som en person och det borde inte vara något att skämta om.
  • Bild med titeln växa tjockt lockigt hår Steg 21
    2. Uppskatta din unika skönhet. Titta i spegeln och hitta minst 5 bra saker om dig själv. Kanske har du en formlig näsa, fräknar som stjärnor i himlen, eller hår som påminner dig om eldljus.
  • Bild med titeln Övervinna Sadness Steg 32
    3. Identifiera eventuella värdepapper eller internaliserade självhat du kan uppleva. Vissa människor känner att deras hår gör dem konstiga eller dåliga. Om du kämpar med detta kan det vara värt att hitta en ingefära mentor som kan hjälpa dig att hantera dessa svåra känslor.
  • Bild med titeln Skriv ett intentionsbrev steg 7
    4. Forskning rött hår. Lär dig om det DNA som gör dig unik, rödhårig kultur och andra ingefära människors erfarenheter. Att lära mer om människor som dig själv kan hjälpa dig att känna att du hör hemma.
  • Bild med titeln Tala om din bästa vän Du är deprimerad Steg 10
    5. Fråga någon när de gör ett diskriminerande skämt om ditt hår. Hatliga skämt anses allmänt oacceptabla, när det sägs om ras eller hudfärg, men när det gäller ingefära människor är det en annan historia. Att göra någon typ av svepande och hatbaserat skämt bör vara oacceptabelt, eftersom de är alla former av diskriminering.
  • Bild med titeln Tala om din bästa vän Du är deprimerad Steg 4
    6. Reagera sig oförutsägbart. Om du är rädd för att stå upp för dig själv, försök sedan ett mindre direkt sätt att lämna mobbningen. Här är några taktik för att överraska en mobbning och klargöra att de är ineffektiva:
  • Förvirrande vänlighet-låtsas att de komplimangerade dig. Le och säga "Tack. Och jag gillar dina skor."
  • Underlåtenhet att förstå - låtsas att få meddelandet blandat upp, till exempel "Du gillar inte ditt hår? Det är för dåligt - jag tycker att det är väldigt vackert." Eller låtsas att inte höra dem och säga "Vad? Vad?" tills de ger upp.
  • Bild med titeln Tala om din bästa vän Du är deprimerad Steg 15
    7. Röst din åsikt. Människor kommer ofta inte ens inse att det de säger är diskriminerande, eller skadar dina känslor, eftersom kommentarer om hår inte anses vara rasistiska. Berätta för dem din sida av historien och varför de säger är oacceptabelt. Att hjälpa människor att förstå varför något de sa förolämpade, du är ett bra sätt att förhindra att det händer igen.
  • Bild med titeln Övervinna Sadness Steg 7
    8. Gå iväg. Ibland går det det bästa alternativet, som om du svarar på fel väg till negativa kommentarer, som att säga något betyder tillbaka, är mobbningen mer än sannolikt att fortsätta.
  • Bild med titeln Deal med stalkers Steg 23
    9. Avståndet själv från diskriminerande och okänsliga personer. Även efter att ha förklarat varför en kommentar eller skämt någon sa om ditt hår var grymt, kan vissa människor fortsätta att göra skadliga kommentarer mot dig. Att distansera dig från negativa människor är ett bra sätt att få någon att inse att de stör dig och det kan också hjälpa till att lyfta ditt humör.
  • Bild med titeln Gör dig lycklig steg 6
    10. Påminn dig om dina positiva drag. Om du tycker att du känner dig värdelös eller besatt över något dåligt, sluta. Räkna av 5 bra saker om dig själv på dina fingrar.
  • Bild med titeln Älska din flickvän Steg 17
    11. Tillbringa tid med människor som får dig att må bättre om dig själv. Leta efter vänliga, positiva människor som behandlar dig med respekt. Fokusera på dina relationer med dem, gå till dem när du är ledsen och ha kul tillsammans.
  • Bild med titeln Tala om din bästa vän Du är deprimerad Steg 13
    12. Be om stöd när du behöver det. Det är okej att känna sig ledsen, bli sårad och gråta ibland. Att ha någon där för att lyssna på dig och erbjuda vänliga ord kan vara oerhört hjälpsamma. Låt dig vara sårbar. Om du känner dig riktigt ner, ta tid att prata med någon om vad du har att göra med och hur du känner.
  • Bild med titeln Deal med stalkers Steg 12
    13. Prata med en myndighetsfigur om det behövs. Om någon fortsätter att roa dig, trakassera dig, eller mobba dig, så är det ett allvarligt problem.
  • Tips

    Om du känner att människor är diskriminerande för dig regelbundet, berätta för någon. Det här är inte okej, och du förtjänar hjälp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande