Hur man försvarar dig med ord

Konfrontation är inte kul, oavsett hur du tittar på det. Det är förståeligt emotionellt och stört att ha oförskämda, ogrundade uttalanden, argument och antaganden som kastas i din riktning, eller att skyllas för något i mitten av en konversation. Försvara dig med ord liknar att lära sig en kampsport - det kräver mycket övning innan det blir lättare. Det kan ta lite tid, men med tillräckligt fokus och självförtroende kan du lägga din bästa fot framåt i framtida konfrontationer.

Steg

Metod 1 av 3:
Hävdar dig själv
  1. Bilden med titeln Försvara dig själv med ord Steg 1
1. Centrera dina svar med "I" uttalanden för att vara assertiv. Försök att inte slå runt busken när du försöker göra en poäng. Det bästa sättet att få dig att höra är att starta dina meningar med "jag."Denna typ av språk är direkt och lämnar väldigt lite för fantasin.
  • Till exempel kan du säga, "det stör mig att du tror att jag kunde göra något sådant" eller "Jag tycker inte om att du verkligen har brutit eller ansett mina känslor i den här situationen."
  • Bild med titeln Försvara dig själv med ord Steg 2
    2. Ringa upp namn-ringer i en konversation. Låt den andra personen veta att deras språk är giftigt, skadligt och inte till hjälp alls till konversationen. Tyvärr, om människor tillgriper namnet-calling, kommer du förmodligen inte att kunna ändra sina sinnen. Istället ta itu med det giftiga beteendet som du ser det, och låt den andra personen veta att du inte kommer att stå för det.
  • Du kan säga något som, "Avsluta det med namnet-ringer" eller "sluta ringa mig en lögnare. Jag har varit ärlig hela den här konversationen."
  • Bild med titeln Försvara dig själv med ord Steg 3
    3. Ange att du inte ska skylla på vad som händer om du inte är fel. Många obehagliga konversationer verkar vara en ping-pong-version av skyllespelet. Hävda dig självklart, låta den andra personen veta när något inte är ditt fel. Om personen fortsätter att peka på fingret på dig, var inte rädd att ringa dem ut.
  • Till exempel kan du säga, "sluta skylla mig för något jag inte hade något att göra med" eller "Jag hade ingen kontroll över vad som hände. Det är inte rättvist eller rätt att skylla på mig."
  • Du kan också svara med "Jag är mycket ledsen att saker visade sig som de gjorde, men det är rättvist att lägga all skulden på mig."
  • Bild med titeln Försvara dig med ord Steg 4
    4. Be neutrala uttalanden att svara på taggtommen kommentarer. Håll saker neutrala så att du kan ta vinden ut ur den andra människans segel. Om någon säger något ovänligt eller på annat sätt inflammatoriskt, sätt dem rakt med en neutral fråga som svar. Ibland kan du avslöja hur ovänligt en fråga verkligen är att svara på det med "ja" eller "nej."
  • Till exempel, om någon säger något som "bryr du dig ens om hur du ser?"Du kan svara genom att säga" nej ", även om det uppenbara svaret är" ja."Detta kan hjälpa till att sätta personen på deras plats.
  • Om någon säger "Bryr du dig inte om att hitta en betydande annan," Du kan svara med "Vad får dig att tro att jag letar efter en partner just nu?"
  • Bild med titeln Försvara dig med ord Steg 5
    5. Fake ditt självförtroende även om du inte känner dig självsäker. Det gamla ordstävet "FAKE IT" till att du gör det "har mycket merit, speciellt när du försvarar dig själv. Det är helt normalt att känna sig orolig och rädd när du är på plats i en konversation. Även om du inte känner dig väldigt säker på dig själv, försök att tvinga en aura av förtroende, så den andra personen kan inte berätta hur du verkligen känner.
  • Du har förmodligen mer problem med att försvara dig själv om du verkar nervös eller osäker.
  • I varje konversation, för att göra ögonkontakt, stå upp rakt och tala i en långsam, jämn ton.
  • Bild med titeln Försvara dig själv med ord Steg 6
    6. Fokusera på att vara assertiv istället för att vara aggressiv. Assertiv och aggressiv används ofta som utbytbara ord, men det här är inte alltid fallet. Tänk på det så här aggressiva människor är alltid assertiva, men assertiva människor är inte nödvändigtvis aggressiva. Aggressiva uttalanden kommer ut som oförskämd och antagonistisk, medan assertiva uttalanden hjälper dig att hålla din mark.
  • Till exempel, "Du kommer att betala för att röra upp mitt arbetsschema" är ett mycket aggressivt uttalande. Du kan fånga den känslan på ett mer artigt, assertivt sätt genom att säga, "Jag är verkligen upprörd att du inte ringde ut ur jobbet. Du fördubblade min arbetsbelastning för dagen och gjorde mitt schema mycket mer stressigt."
  • I stället för att säga "Jag hatar hur högt du är", kan du säga, "När du talar högt volym hela tiden är det svårt för mig att koncentrera mig."
  • Bild med titeln Försvara dig själv med ord Steg 7
    7. Öva självförtroende i dina dagliga samtal. Om du inte brukar hävda dig själv, behöver du lite tid att träna och få dina färdigheter upp till snus. Försök att vara assertiv på subtila sätt, även om du inte försvarar dig själv. Var inte rädd att be om saker att göra ett visst sätt, eller låt folk veta om de har gjort något för att uppröra dig.
  • Till exempel kan du vara assertiv i en kafé genom att säga: "Skulle du tänka på att fixa min beställning? Jag beställde iced kaffe istället för varmt. Tack!"
  • Om någon skär framför dig, kanske du säger, "Jag förstår att du är i en rush, men jag var här först. Jag skulle uppskatta det om du skulle vänta din tur."
  • Metod 2 av 3:
    Kommer upp med kvickt comebacks
    1. Bild med titeln Försvar dig med ord Steg 8
    1. Reframe konversationen om den andra personen försöker backa ut. Det kan vara frustrerande om någon försöker smyga ur en konversation efter att ha gjort ett stort väsen i första hand. Påminna den person som din interaktion inte är en "kamp", men är en "debatt."På det här sättet blir det svårare för personen att ursäkta att lämna.
    • Till exempel, om den andra personen säger att de inte vill kämpa, kan du säga, "Jag trodde att det var en vänlig debatt."
    • Om personen vanligtvis är argumenterande kan du också säga något som ", tycker du inte om debatter?"
  • Bild med titeln Försvar dig med ord Steg 9
    2. Omformulera dina tankar om någon förolämpar din attityd. Någon kan försöka sätta dig ner genom att ringa dig envis, eller genom att minska din attityd för mycket. Återställ dina tankar och känslor i ett positivt ljus, vilket kan ta Barb ut ur den andra personens kommentarer.
  • Till exempel, om de säger, "du tar det här för allvarligt", kan du säga "Jag är väldigt passionerad om det här ämnet."
  • Om de berättar att du agerar för envis, påminna dem om att du just bestämt.
  • Bild med titeln Försvara dig själv med ord Steg 10
    3. Ring människor ut om de är blatant negativa om någonting. Det är okej att känna sig skadad eller förolämpad i en konversation. Istället för att göra det här skadat, låt den andra personen veta att deras språk inte är acceptabelt. Du kan lägga dem på plats med en snabb kommentar eller kritik, vilket kan hjälpa till att vända konversationen till din tjänst.
  • Till exempel, om någon kallar dig ett oförskämt namn eller gör ett oförskämt antagande, säg något som, "sa du vad jag tycker du sa?"Eller" Det var inte ett bättre sätt att säga det?"
  • Bild med titeln Försvara dig själv med ord Steg 11
    4. Påminn andra att du inte är skrämmad av maktbalanser. Försvara dig själv kan vara läskigt, speciellt om du pratar med en överlägsen eller en annan person som håller mer makt än du i konversationen. Ett enkelt uttalande kan gå långt, speciellt om den andra personen försöker skrämma dig.
  • Till exempel kan du säga något som, "Jag förstår och respekterar att du har mer makt i den här situationen, men kommentarer som det kommer inte att förolämpa mig."
  • Bild med titeln Försvar dig med ord Steg 12
    5. Bygga en quip av den andra personens uttalanden. Spur-of-the-moment svar kan vara tuffa och kräver mycket träning och analyserar olika konversationer. Du kan enkelt vända en konversation till din fördel genom att vrida hårda kommentarer och kommentarer på huvudet om du kan komma med en rolig quip i slutet av konversationen. Försök att vrida sina ord tillbaka på dem, vilket ger din quip mycket mer kraft övergripande.
  • En av de mest kända comebacksna i historien kommer från grekiska oratorer Alcibiades och Pericles. Pericles kommenterade hur han en gång lät som Alcibiades när han själv var yngre, till vilken AlciiDes angivna "Jag önskar att jag kände dig när du var bäst."
  • Ett mer hård exempel på en quip kommer från Winston Churchill och en annan politiker. Politikern kommenterade att hon skulle gifta sitt kaffe om hon var hans make. Som svar kommenterade Churchill att han skulle dricka kaffe om han var henne make.
  • Metod 3 av 3:
    Analysera konversationen
    1. Bild med titeln Försvara dig själv med ord Steg 13
    1. Tänk på saker från den andras perspektiv. Innan du kan komma med ett bra svar kan det hjälpa till att vända ditt perspektiv runt. Låtsas att du är den andra personen för en sekund och försök att zooma in på sina tankar och känslor. Med tanke på den andras perspektiv kan du hjälpa dig att närma sig konversationen med mer empati.
    • Till exempel, om du pratar med en kollega, kan medarbetare vara lashing ut eftersom de har en stressig arbetsbelastning.
    • Om en älskad är skyller på något, kan de tala ut ur stress och oro.
  • Bildbeteckningen Försvara dig själv med ord Steg 14
    2. Identifiera skadliga antaganden så att du bättre kan försvara dig själv. Toxiska individer tenderar att använda "förutsättningar" eller skadliga antaganden, i deras samtal. Vara på utkik efter kommentarer eller frågor med en negativ kant till dem-på det sättet kan du använda dessa som bas för ditt försvar. Du kan diffundera dessa uttalanden genom att hålla samtalet neutral, eller genom att hjälpa personen att inse hur olämpligt deras uttalanden var.
  • Till exempel, ett uttalande som "om du verkligen brydde sig om att komma i form, skulle du inte beställa pizza" medför antagandet att du på något sätt inte är ovillig eller oförmögen att äta hälsosammare. Du kan svara på något som: "Jag kan äta pizza och bryr sig fortfarande om min hälsa."
  • På samma sätt, ett uttalande som: "bryr du dig inte ens att du skadar mina känslor" har ett antagande att du är självisk och obetydlig av andra. Du kan först svara med en sarkastisk "nej" för att hjälpa den andra personen att se hur okänslig sin fråga är.
  • Bild med titeln Försvar dig med ord Steg 15
    3. Acceptera och lyssna på kritiken innan du svarar. Du kan inte ha en hälsosam konversation om du inte tar dig tid att lyssna på den andra personen. Även om den andra personen talar ut ur sin tur, låna dem ett lyssnande öra och verkligen försöka bearbeta vad de säger. Om det behövs, ta ansvar för några delar av en situation som är specifikt ditt fel.
  • Till exempel kan du säga något som: "Jag är mycket ledsen att mina handlingar skadar dina känslor."
  • Ibland kan lyssna vara ännu viktigare än den faktiska konversationen.
  • Tips

    Tyvärr kommer vissa konversationer inte att lösas på ett fredligt, hjärtligt sätt. Om det behövs är det inget fel med att gå bort från en toxisk situation.
  • Fysiskt förstyvning din kropp kan hjälpa dig att känna dig "skärmad" under en konversation.
  • Försök att eliminera eventuella doormat tendenser du kan ha. Det kan vara svårt att ha en produktiv konversation om du alltid skickar till andra.
  • Låt inte någon ogiltigförklara dina tankar och känslor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande