Hur man upptäcker din kampstil

Om du undrar hur du skulle försvara dig själv, eller om du är intresserad av att lära dig självförsvar för roligt, måste du lära dig om dig själv och de olika kampstilarna som är tillgängliga för dig. Vissa typer av striderna blir lättare för vissa människor än för andra. Du vill också överväga din primära motivation för kampen: självförsvar, självdisciplin, komma i form eller tävling.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta dig själv som en fighter (någon disciplin)
  1. Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 1
1. Ta ärligt lager av dina styrkor. Oavsett om du är en boxare eller en blandad kampsport (MMA), är det första steget att utveckla en stil, räkna ut vad du jobbar med. Dina fysiska egenskaper kan hjälpa dig att naturligt falla i en kampstil, eller göra träning för en viss disciplin mer naturlig. De bästa fightersna utvecklar sin egen stil, en som står för sina egna kroppar istället för att kopiera någon annan.
  • Långa, trådiga kroppar har stor räckvidd, så att de kan peppar motståndare från ett avstånd.
  • Korta, muskulösa kroppar måste komma i närheten och fokusera på landning hårt, kraftfulla träffar.
  • Är din naturliga lutning att använda dina fötter och knän? Håll dina block höga och öva att få så mycket utbud ut ur sparken som möjligt.
  • Kan du springa i dagar utan att bli trött? Håll sedan fötterna och däck din motståndare ut, rör sig in för KO när hon / hon börjar bli trött.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 2
    2. Notera dina svagheter och hitta sätt att täcka dem. Ingen fighter är perfekt. Men de bästa fighters tar sig tid att hitta sina svagheter och förhindra att deras motståndare använder dem mot dem. Bruce Lee är till exempel snabb, kraftfull och intelligent. Men han var aldrig lång. Han visste helt bra att en limged motståndare skulle försöka hålla honom på ett avstånd så att Bruce aldrig kunde landa en träff. Hans svar - utveckla den typ av flammande hastighet och motattacker som låter honom stänga på sina motståndare snabbt.
  • Kämpar du för att diktera en kamp och vara aggressiv? Arbeta sedan på dina kontring och block, vilket tvingar aggressiva fighters att överbelasta och göra ett misstag.
  • Är du stor och skrymmande, men långsam? Kom i närheten med gripar och griper, negerar din motståndares hastighet, eller luta dig tillbaka och blockera små jabs medan du strävar efter 1-2 stora hits.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 3
    3. Spar regelbundet. Det bästa sättet att bestämma din kampstil är att slåss. Det finns verkligen inget annat sätt att bestämma vad som ska fungera för dig och vilka strategier som faller platt. Det sagt, det finns rätt och ett fel sätt att sparna om du vill bli bättre:
  • Värm upp på halvhastighet. Ingen kommer att bli skadad, och du kan börja känna vad som rör är flytande och lätt att dra av.
  • Bekämpa en mängd olika människor. Observera hur du behöver ändra din stil eller strategi något mot andras stilar. Vad kan du lära av dem?
  • Ha en tränare eller tredje person som tittar på att ge råd och feedback - du kan inte se allt.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 4
    4. Titta på andra kämpar för inspiration, men inte att copycat. Kom ihåg - Den bästa kampstilen är helt unik för dig, och försöker kopiera andras stil kommer bara att leda till nederlag. Som sagt att du kan, och borde, låna tekniker som du gillar från andra fighters, som införlivar mästarnas arbete i din egen personliga stil. När det är möjligt, titta på fighters i andra discipliner också - vad kan du lära dig om boxningsfotarbete, till exempel genom att titta på begåvade MMA-fighters?
  • Titta på fighters med liknande byggnader och kroppstyper som du - du kommer att vara mer benägna att replikera sina drag och strategi.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 5
    5. Tejp själv kämpar. Att titta på dig själv är det bästa sättet att notera dina egna misstag och hämta nya tekniker. När du återvinner kampen, bryta ner foten i mindre delar. Titta en gång för att vara uppmärksam på fotarbete, en gång för att slå och brott, och en gång för att titta på din motståndares strategi. När du ser ett misstag eller ett missat tillfälle, slå paus och tänka på vad du kan göra bättre nästa gång.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 6
    6. Studera andra discipliner för att bli en väl avrundad fighter. Stil, på många sätt handlar om att anpassa sig. Hur räknar du med eller reagerar på en situation i en kamp? Vad är din naturliga lutning när den attackeras? Vad är dina motståndare? Ju mer du vet desto mer kommer du att upptäcka om din stil. Tanken på ett annat sätt - om du är en naturlig bruiser (massor av stora, hårda träffar), men alltid träna för att vara en motattacker, kommer du aldrig att kunna låsa upp din naturliga kampstil. Exponera dig själv till ett brett utbud av slagsmål, fighters och stilar och välj vad som fungerar för dig.
  • En boxare kan lära sig mycket från Muay Tai, och en MMA-fighter kan lära sig mycket från Judo. Alla dessa discipliner är relaterade och ger dig konkurrensfördelen över dina motståndare.
  • Om du är förlorad, läser du listan över populära kampdiscipliner nedan för att hitta potentiella nya stilar.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 7
    7. Låt din stil utvecklas organiskt istället för att tvinga dig att bekämpa ett visst sätt. En fighters stil är faktiskt ganska lätt att definiera. Det är helt enkelt hur en fighter maximerar sina egna styrkor och svagheter. Det finns ingen stil som är bättre än en annan, precis som ingen fighter är som någon annan fighter. Som sådan är det bästa sättet att bli bättre att fortsätta att studera, fortsätta att träna och fortsätta slåss. Du lär dig snabbt vad som fungerar för dig när du vinner. Och du kommer definitivt att lära dig vad som inte fungerar när du förlorar. Det finns ingen rätt stil, det finns bara din stil.
  • Oroa dig inte för "en stil." Du är lätt att förutsäga och slå. Men om du kan byta upp på din motståndare med något unikt kommer du att bli mycket kraftfullare.
  • "Har ingen väg som väg - har ingen begränsning som begränsning." - Bruce Lee
  • Metod 2 av 3:
    Utbildning effektivt
    1. Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 8
    1. Ta en gratis klass för att se vad du tycker om. Många kampsportstudior och andra atletiska faciliteter kommer att erbjuda en gratis klass, vilket är ett utmärkt sätt att avgöra om en stil känns rätt till dig. De bästa stilarna, speciellt för nybörjare, är helt enkelt de som känner sig mest naturliga att utföra.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 9
    2. Hyr en tränare för att påpeka svagheter och förbättra styrkorna. Ibland är allt du behöver för att upptäcka din stil är en annan uppsättning ögon. En tränare, som har sett och arbetat med många stilar, är ovärderlig om du planerar att driva dina strider längre än en avslappnad hobby.
  • En bra tränare är en du känner dig bekväm med, men som fortfarande driver dig för att förbättra och arbeta hårdare.
  • Om du är skrämmad om att arbeta en-till-ett, gå med i ett gym i din valda disciplin (boxning, mma, karate, etc.). Gruppinställningen är ett bra ställe att börja arbeta med mindre tryck.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 10
    3. Fokusera på tekniken framför allt, oavsett vad din stil. Tekniken är konsten att få mest hastighet och kraft ut ur din kropp med minst ansträngning. Det kräver timmar med långsammare, koncentrerad träning, sparkar och dodging så att rörelsen är helt naturlig när du behöver det i en kamp. Även om sparring är avgörande för att utveckla en stil, behövs tekniska övningar för att göra din stil att sjunga. Prova:
  • Speed-bag övning
  • Stansväska träningspass
  • Shadow-boxning (agerar ut en kamp, ​​i full fart, själv).
  • Målpraxis (när en tränare eller en vän håller upp dynor för att slå).
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 11
    4. Fokusera på fullkroppsövningar för att vara en bättre allroundfighter. Typ av träning kommer uppenbarligen att förändras beroende på bekämpningsdisciplinen. Men kämpar är alltid en full kroppssport. En stark fysisk bas behövs för att bygga din stil på. Du kommer aldrig att upptäcka din stil om du är för trött eller svag att kämpa effektivt. Oavsett hur du kämpar, är följande övningar ett bra ställe att börja:
  • 3-4 dagar i veckan av kardio (löpning, cykling, simning mm.)
  • Dagliga push-ups, pull-ups och crunches.
  • Daglig sträckning för flexibilitet (Yoga och aerobics är bra alternativ)
  • Plyometrics och hoppa rep för smidighet
  • Intervallträning för styrka och explosivitet.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 12
    5. Arbeta på vad som känns naturligt, inte vad som ser coolt ut, att upptäcka stil. Din stil ska känna vätska och lätt. Det här är inte att säga att du inte borde träna svåra drag. Det betyder att din kropp vet bäst. Om du kämpar varje dag för att få en lång, hög spark att landa, så är du inte nödvändigtvis en långdistanssparkare. Men om du kan slå en hastighetspåse hela dagen och dansa i ringen i timmar, så har du hittat en väg värt att resa ner.
  • Om du fortsätter att träna, hittar du sätt att göra saker naturliga. Kom ihåg att du i en kamp bara har en split-sekund att reagera. Du kommer naturligtvis att reagera med vad din kropp finner enklast. Träna den instinkten vara det bästa det kan vara.
  • Metod 3 av 3:
    Välja en stil att studera
    1. Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 13
    1
    Förstå grunden för karate för yngre eller början fighters. Det finns många former av karate, men de fokuserar alla på grunderna i block, slag och sparkar, kombinerar dem i vätskeform och applikation. Karate är en solid introduktion till kampsport för oerfarna vuxna och småbarn, liksom erfarna självförsvarsutövare.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 14
    2
    Använd bland kampsport för att lära sig flera kampstilar på en gång. Många fighters överväger blandad kampsport en vätska, idealisk disciplin för att börja med. Som namnet antyder är MMA en kombination av olika stilar och discipliner. Variationer av Judo, Jiu-Jitsu, och Muay Thai kämpar mot stilar som ofta är anställda i MMA, men du behöver inte hålla dig till bara en av dessa stilar. En kombination kan vara effektiv, och din motståndares attacker kan diktera din egen försvarsmetod.
  • MMA är en av Amerikas snabbast växande sport, och finns på lokala gym och klubbar i de flesta städer och städer.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 15
    Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 15
    3
    Använd Judo för att lära sig takedowns, griper och håller. Om du är tung och stockig, studera judo, en utbredd stil och olympisk sport. Judo är känt för sina kast och takedowns av motståndare. Judo teknik kan vara mycket effektiv att neutralisera en motståndare och vinna överhanden. Kasta och andra former av nära fjärdedelar är avgörande i många kampsituationer, särskilt självförsvar.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 16
    4
    Lär dig Jiu-Jitsu att öva effektiva gripande tekniker. Detta är ett utmärkt alternativ för aktier eller mindre fighters, men alla kan gynna. Jiu-Jitsu är väldigt populär i MMA idag och är ofta anställd i en grund eller defensiv kamp. Någon form av gripning eller brottning bör införlivas i någon självförsvarsregim, och Jiu-Jitsu kan ge den grundläggande ramen.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 17
    5
    Tåg i Muay Thai för att lära sig effektiv slående och konditionering. Muay Thai ser ut som kickboxing och, ibland, Jiu-Jitsu, men det är annorlunda än. Muay Thai fokuserar främst på strejker från nävar, armbågar, knän och fötter, och det innebär en typ av gripning som kallas klinken som är avsedd att ställa in dessa strejker.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 18
    6. Anställ Krav Maga för självförsvar och gatukamp. Krav Maga, hebreiska för "kontaktbekämpning" är för närvarande mycket populär, särskilt i militär och självförsvar. Det primära syftet med KRAV Maga är att försvara sig och avsluta en konfrontation snabbt och definitivt. Dess fokus är på snabba motattacker, och det står starkt för försvar mot vapen.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 19
    7. Använd ninjutsu för självförsvar och träning. Ninjutsu är den feodala japanska gerillakampens stil av Ninja eller Shinobi. I Ninjutsu studerar du tryckpunkter och överraskande drag, medan träning för fitness och smidighet. Historiskt sett är Ninjutsu-träning hemlig och läror varierar beroende på instruktör.
  • Ninjutsu är en mycket komplex, nyanserad kampformulär som tar årtionden att lära sig. Som sagt, grunderna för det kommer att gynna någon fighter.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 20
    8
    Tåg för boxning för att bygga upp fotarbete och solid stansning och blockering. Grunderna i boxning kan komma till nytta i nästan alla slagsmål. Boxning lär sig hastighet, slående med noggrannhet, dodging slag, fotarbete och hur man läser motståndarens slag. Det här är alla värdefulla färdigheter. Plus, boxning är bra för ett kardiovaskulär träning och att bygga kärnstyrka, överkroppsstyrka och uthållighet.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 21
    9
    Lär dig Kung Fu för snabbhet, smidighet och makt. Om du är snabb och snabb, överväga Kung Fu. Kung Fu är också ett bra sätt att hålla sig i allmänhet eller för träning i någon annan typ av slagstil. Kung Fu Training involverar både "Iron Body" och "Light Body" -konditionering. Den förra är avsedd att stärka kroppen i ett vapen. Den senare, mycket som Parkour, Undervisar hastighet och smidighet genom övningar som att springa upp väggar.
  • Bild med titeln Upptäck din kampstil Steg 22
    10. Tåg i Taekwondo för övergripande sinne / kroppskonditionering. Taekwondo är känt för sin disciplin, självkontroll och konditionering. Det använder isometriska och dynamiska spänningsövningar för att tona och sätta styrka i musklerna. Utbildning i Taekwondo hjälper till att binda reflexer och samordning såväl som självkänsla.
  • Varningar

    Slagsmål kan vara allvarliga affärer. Om du är Accosted på gatan, Det kan vara en fråga om liv och död. Använd sunt förnuft och var försiktig.
  • Kom ihåg, det är bäst att inte behöva gå in i en fysisk konfrontation. Om du kan, prata din väg ut ur situationen. Men om det inte är möjligt, stå din mark och låt din instinkt guide dig.
  • Om du vet att du har en fördel gentemot din motståndare, var noga med att använda vad det är som du får. Vara effektiv med din slående och se till att han / hon inte glömmer vem du är när han / hon ser dig i framtiden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande