Hur man disciplin själv

Har du en vana att sätta vissa saker till sista minuten? Finns det svårt att hålla fast vid de flesta saker du planerar att göra?Kanske vill du göra något mer regelbundet, som att studera för ett kommande test eller träna i gymmet. Vilket område som saknar disciplin, försök att inte förlora hjärtat. Fixing Problemet börjar med att göra en plan för att förbättra din disciplin.

Steg

Metod 1 av 2:
Att vidta åtgärder för att vara mer självdisciplinerad
  1. Bild med titeln Disciplin själv Steg 1
1. Tänk på varför du vill disciplinera dig själv. Finns det ett visst mål du försöker uppnå, men du känner att vissa hinder kommer i vägen?Kanske vill du bli en tidig stigare, men har en vana att sova verkligen sent.Kanske är dina en gång-stellära musikaliska färdigheter försämrad på grund av brist på övning. Eller kanske du försöker gå ner i vikt, men gillar inte att träna. Ställ lite tid åt sidan för att tänka igenom det här så att du kan begränsa din målinställning.
  • Bild med titeln Disciplin dig själv Steg 2
    2. Visualisera ditt mål. Visualisering är nyckeln till framgångsrik målinställning. För en måste du tänka klart om dina mål och klargöra hur de ser ut. Då måste du omge dig själv - antingen fysiskt eller mentalt - med dessa mål.
  • En specifik form av visualisering som har visat sig vara mycket effektivt för att hjälpa dig att nå mål kallas processimulering. Denna taktik innebär att man tänker på att ta de nödvändiga åtgärderna för att uppnå ett mål, snarare än att bara föreställa sig slutresultatet.
  • Andra sätt att utöva visualisering kan göras genom daglig meditation eller genom att skapa en visionskort på dina mål.
  • Bild med titeln Disciplin dig själv Steg 3
    3. Skapa en handlingsplan. Detta kan göras i tabellform, antingen med hand eller genom att använda ett PC-paket som MS Word eller Excel.Oroa dig inte för att fylla i det på den här tiden. Det är nästa! Överväg att lägga till en relevant måltitel längst upp i denna blankett, till exempel Träning regelbundet. Efter det att lägga till följande kolumnrubriker i följd:
  • Handling
  • Dags att börja
  • Potentiella problem
  • Strategier för att övervinna potentiella problem
  • Lägesrapport
  • När du har gjort, fyll i kolumnlådorna under lämpliga rubriker.
  • Bild med titeln Discipline själv Steg 4
    4. Förbered dig för att vidta åtgärder och bestämma när du ska börja. Åtgärder kommer att vara de steg du måste försöka arbeta mot ditt mål. När du har kommit med några meningsfulla åtgärder. Tänk på en tid för att starta ditt nya självdisciplinmål.
  • Dina åtgärdssteg kan vara allt från att begränsa tiden som spenderas på oproduktiva aktiviteter som håller dig från att slutföra ditt träningspass eller se till att du redan är ute efter.
  • Om tänkande på idéer är något du hittar svårt, brainstorming är en hjälpsam teknik för detta. Du kanske också tycker att du frågar en familj relativ, vän eller någon annan du vet användbar. Det är troligt att du kommer att tänka på flera handlingar, för vilka du behöver inkludera flera rader. Ta så mycket tid som du behöver, och inkludera allt du kan tänka på.
  • Du kan planera att börja idag, imorgon eller senare i veckan / månaden. Håll din plan realistisk genom att ta hänsyn till eventuella tidsbegränsningar. Till exempel, om åtgärden råkar vara "Arbeta varje dag klockan 6" Du är osannolikt att det är bra att arbeta mot det här målet idag om det redan är eftermiddag när du har tänkt på det.
  • Bild med titeln Disciplin dig själv Steg 5
    5. Förutse potentiella problem och strategisera för att övervinna dem. Tänk på eventuella svårigheter som sannolikt kommer att inträffa med åtgärdsstegen i din plan och utforma en plan för att hantera dem som de händer. Till exempel, om du bestämde dig för att välja "Arbeta varje dag klockan 6" Åtgärd men vet att det är en ganska säker att när larmet går ut, kommer du bara att trycka på "snooze" knappen och ge in till frestelsen att dö av igen då kan du ställa ner något som "Jag kommer bara somna igen" .
  • Alternativt kan du tänka på lösningar som har fungerat bra på något stadium i det förflutna. Men om du vet djupt är det dock mycket osannolikt att fungera som en strategi från tidigare erfarenheter (till exempel lovande dig själv, kommer du att prata dig om att komma upp tidigt nästa gång när det redan har misslyckats vid ett antal tillfällen) - Kassera idén.
  • Genom att försöka återanvända metoder som redan har fungerat, ställer du dig själv för besvikelse.Gå vidare till andra idéer. Det är till exempel möjligt att ställa in ditt väckarklocka något avstånd från var du sover kan vara mer framgångsrik när du vaknar, eftersom det tar mer ansträngning att stänga av det.
  • Bild med titeln Discipline dig själv Steg 6
    6. Uppdatera din lägesrapport regelbundet och granska planen. Starta dina handlingar och genomföra dina bestämda problemlösningsstrategier vid de planerade tiderna. När du utför dem, notera datumet och huruvida resultatet var framgångsrikt. När tidsperioden för din plan löper, kolla igenom de framstegs kommentarer du loggade under den tiden.
  • När du granskar din plan tänka på vilka delar gick bra och vad gick det inte så bra. För de saker som inte gick bra, fråga dig själv om det finns något användbart du kan lära av erfarenheterna (er) för att flytta dig mot dina mål och införliva detta i din plan för nästa gång.
  • Om du inte har lärt dig något som är användbart av erfarenheten, släpp den aktuella strategin och prova ett alternativ.Återvända till de tidigare föreslagna metoderna och tänker upp nya idéer, om du kämpar med detta.
  • Bild med titeln Disciplin dig själv Steg 7
    7. Reframe dina misstag. Även om du helt bombade ditt första försök är det värt att fortsätta att trycka mot att nå ditt mål att bli mer självdisciplinerad. Men växande kommer att kräva att reframing misstag till lärande möjligheter. Ge bara inte upp!
  • Forskare fann att det finns två potentiella hjärnansvar för att göra misstag: omedelbart sträva efter problemlösning eller stänga av. Människor som uppmärksammar sina misstag är mer benägna att lära sig nya sätt att korrigera dem i framtiden. Människor som förbiser (jag.e. eller stänga av neurologiskt) deras misstag förändras inte eller förbättrar dem. Var noga med att titta noga på var du saknar och tänker på hur du kan förbättra i framtiden.
  • Metod 2 av 2:
    Främja självdisciplin varje dag
    1. Bild med titeln Disciplin dig själv Steg 8
    1. Lägg inte dig ner för att sakna disciplin. Att knacka dig själv för det här är osannolikt att hjälpa, eftersom det troligtvis kommer att få dig att känna dig motiverad och eventuellt även deprimerad (beroende på den utsträckning den här vanan har påverkat ditt liv). Tänk istället att det inte är ovanligt att känna sig oskälig och att det här är en förmåga som kan vara båda lärt mig och behärskar.Det är bara troligt att ta tid, som med att prova något nytt.
    • En undersökning från 2011 visade att cirka 27 procent av de svarande kände att de behövde hjälp med självkontroll och viljestyrka. Men de flesta svarande har hopp om att de kan bli bättre i detta område.
  • Bild med titeln Disciplin dig själv Steg 9
    2. Vårda dig själv. Självkontroll kan vara en begränsad resurs som kan vara utarmad. Vissa situationer kan göra din självdisciplin waver mer än andra. Till exempel kan du sova-berövad göra att du fattar dåliga beslut och till och med överdriven. Näring ditt sinne, kropp och själ borde hjälpa dig på din resa till bättre självdisciplin.
  • Ät välbalanserade måltider. Se till att du har mellan 3 och 5 små måltider om dagen som innehåller en mängd grönsaker, frukter, magert protein och hela korn. Drick mycket vatten för att hålla sig hydratiserad.
  • Få regelbunden motion. Upprätthålla en konsekvent nivå av fysisk aktivitet medan du utför dina självdisciplinmål. Övning sätter dig inte bara i ett positivt humör men ger dig energi och motivation att utföra uppgifter.
  • Arbeta för att minska stressen. Att vara stressad kan ta en vägtull på din produktivitet och övergripande hälsa. Minimera stress genom att få tillräckligt med sömn, öva självhushållsaktiviteter som ett lugnande bad eller en promenad i parken, eller utföra avkopplingstekniker som meditation eller yoga. Om du är en andlig person, kan utföra ritualer som bön också hjälpa dig att hantera stressiga situationer.
  • Bild med titeln Discipline själv Steg 10
    3. Motivera dig själv dagligen. Det är därför det bästa sättet att bli bättre på att uppnå mål är genom att forma vanor. Boken "Vana" Förklarar att vanor bearbetas i hjärnan i samma område som automatiska reflexer snarare än genom prefrontal cortex som reglerar beslutsfattandet. I början kommer du att kräva ständig motivation att utföra självdisciplins handlingar tills dessa handlingar blir vanliga och kräver ingen medveten tanke.
  • Strategier för att motivera dig själv kan inkludera läsinspirerande citat eller böcker, titta på upplyftande podsändningar eller TED-samtal, och prata i telefon till en person som inspirerar dig. Gör det på morgonen - eller efter behov - för större entusiasm för svåra uppgifter.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Spåra dina framsteg dagligen, eftersom det här visar hur mycket arbete du redan har slutfört och motiverar dig att driva framåt.
  • Ta hänsyn till dina dåliga vanor, till exempel överanvändning av TV, dator, internet, spendera för mycket tid på att spela videospel, etc. och det hjälper dig att hantera din tid bättre och du kommer att få mer av det kvar att göra produktiva saker.
  • Actionbaserade mål är bra. Istället för att ha förlorat 20 pund som ett mål, varför inte träna dagligen som ett mål?
  • Varningar

    Förvänta dig inte övernattningsändringar.
  • Var tålmodig med dig själv när du odlar nya vanor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande