Hur blir det bra på knivbekämpning

Knivbekämpning handlar inte om att slåss, det handlar om att överleva och försvara dig mot attack. Om du vill lära dig att försvara dig med en kniv, behöver du intelligens, balans och precision. Du kan lära dig att bära knivar säkert och lagligt, liksom hur man försvarar dig ordentligt mot potentiella attacker.

Steg

Del 1 av 3:
Bär en kniv
  1. Bilden med titeln blir bra på knivbekämpning Steg 1
1. Lär lagen om att bära knivar i ditt område. På de flesta ställen är det lagligt att bära de flesta typer av knivar, både i det öppna och dolda, men om du vill börja bära en kniv för självförsvar är det viktigt att du är säker på att känna till landets lag för att skydda dig själv, lagligt och fysiskt. I Förenta staterna kan du läsa om lagarna från stat till stat genom att klicka här.
  • På de flesta ställen är Bowie Knives, vikbara knivar och andra jaktstilknivar nästan universellt juridiska att äga och att bära.
  • Switchblades, Dirks, Stilettos, Balisongs, Cane Knives och Other "vilseledande" Stilar av kniv behandlas olika. På vissa områden är det lagligt att äga dessa typer av kniv, men inte lagligt att bära dem.
  • Bildbeteckningen blir bra på knivbekämpning Steg 2
    2. Välj en lämplig kniv för självförsvar. I allmänhet utförs knivbekämpning och knivförsvar med fasta knivknivar, typiskt med blad 5-7 tum (12.7-17.78 cm) Lång, men det är viktigt att storleken med din försvarskniv till din hand och din kampstil. Teknikerna kommer emellertid att gälla för nästan alla olika kniv, oavsett om det är en fast bladtaktisk kniv, en vikbar jaktkniv eller andra typer av kniv.
  • Grip en linjal för att mäta ditt grepp från det andra knölet på ditt pekfinger till den andra knullen av ditt pinkiefinger. Du vill ha greppet om en bra försvarskniv för att matcha den storleken grepp så nära som möjligt.
  • Krokodil Dundees ord av visdom ringer något sant i knivförsvaret. En större, mer skrämmande kniv kan göra mer för att hålla dig säker än den schweiziska arméns sortiment. Ändå kan du lära dig att försvara dig själv, oavsett vad blad du bär.
  • Bildbeteckningen blir bra på knivbekämpning Steg 4
    3
    Håll din kniv ren och väl underhållen. En tråkig kniv är en mer farlig kniv, och det är viktigt att hålla alla dina kniv-taktiska, jakt eller kök-skarpa, rena och väl underhållna. Lär dig att knyta och skärpa dina knivar själv, att hålla dem i gott skick.
  • Fällbara knivar måste oljas regelbundet för att hålla åtgärden så smidig som möjligt.
  • Bildbeteckningen blir bra på knivbekämpning Steg 5
    4. Bli utbildad i självförsvar. Om du introducerar en kniv i en altercation och inte vet hur man försvarar dig själv är det mer troligt att du kommer att sluta den som fastnar. Om du inte vet hur man försvarar dig, bör du inte bära en kniv för försvarsändamål. Ta en allmän personlig självförsvarsklass för att lära dig att styra din miljö och vara lugn i fysiska förändringar.
  • Kniv och pinne kämpar kurser är allmänt tillgängliga i tunnelbanor. Kolla in vad som är tillgängligt och få detaljerad, en-till-en-träning för att lära dig hur man kan hantera en kniv ordentligt och säkert.
  • Generellt bör du titta på en kniv som ett vardagligt verktyg som kan användas för självförsvar, om någon provocerar en altercation, och inte som ett vapen som enbart för att slåss. Du bör bara rita din kniv om din motståndare också brandiserar en kniv. Dra dessutom bara din kniv om du tänker använda den. Att använda ett vapen för intimidering kommer sannolikt att sätta motståndaren i ett kamp- eller flygtypsvar, och momentum kan förändras snabbt till sin fördel. Rita och vidta åtgärder, eller välj en annan kurs. Intimidationsförsök (medan potentiellt framgångsrikt) ger motståndaren möjlighet att reagera och kontrollera altercationen.
  • På de flesta ställen är brandishing eller ritning av din kniv på ett hotande sätt ett brott, straffbart med böter och möjligen fängelse.
  • Expertips
    Adrian TANDEZ

    Adrian TANDEZ

    Joet Kune do instruktöradrian Tandez är grundare och huvudinstruktör av TANDEZ Academy, ett världsberömt självförsvarsutbildningscenter i Mountain View, Kalifornien. Utbildad under kampsportkonstnären Dan Inosanto är Adrian en certifierad instruktör i Bruce Lee`s Jeet Kune Do, Filippinska kampsport och silat. Adrian har över 25 års erfarenhet av självförsvar.
    Adrian TANDEZ
    Adrian TANDEZ
    Jeet Kune gör instruktör

    I Kali, som är filippinsk kampsport, finns det mycket knivträning. En av de saker vi undervisar kallas avfogar ormen, vilket innebär att om någon försöker attackera dig med en kniv, är ditt nummer ett mål att inaktivera handen som håller vapnet. Så, om du har en kniv, skulle du försöka skära sin vapenarm eller hand med målet att få dem att släppa av kniven.

  • Bildbeteckningen blir bra på knivbekämpning Steg 6
    5. Öva med markörer. När du först börjar lära dig om knivbekämpning, prova ett litet experiment. Har någon mycket svagare än du: en mindre sparringspartner, liten bror, eller till och med din dotter, och ge dem en permanent markör med locket av. Ta av din tröja och berätta för dem att försöka markera dig så många gånger som möjligt medan du försöker stoppa dem. Sedan räkna upp markörslinjerna i slutet. Tänk nu att markören var en kniv.
  • Även om du är erfaren i självförsvar, eller till och med MMA eller karate, kommer du snabbt att komma upp mot en hård sanning: det är ganska lätt för någon att få ett blad på dig i nära håll, och en kniv gör För en dödlig angripare, om du inte vet vad du gör.
  • Detta är ett utmärkt sätt att utöva din knivbekämpningsförmåga i perfekt säkerhet. Försök aldrig att träna knivkämpar med ett skärpt blad. Använd markörer eller praxis knivar.
  • Del 2 av 3:
    Försvara dig med en kniv
    1. Bildtiteln blir bra på knivfäktning Steg 7
    1. Utvärdera din angripare. Om du ska bära en kniv, måste du vara säker på att du inte presenterar det i kampen. Knivar bör bara dras om du är rädd för ditt liv i en fysisk förändring, eftersom din motståndare också har dragit en kniv, pistol eller ett annat vapen på ett hotande sätt. Använd alltid din kniv först för att försöka undvika altercationen, då för att försvara dig själv om det behövs.
    • Aldrig Rita knivar på oskyddade angripare. Lär dig att försvara dig själv Utan användning av ett vapen, och undvik fysiska slagsmål till varje pris.
    • Om någon kommer upp till dig på ett hotande sätt, titta på händerna och på fickorna. Om du ser ett vapen, dra din kniv.
  • Bildtiteln blir bra på knivbekämpning Steg 3
    2. Lär dig att rita din kniv säkert. När du ritar en fastbladskniv, se till att bladet alltid pekar bort från din kropp. Upprätthålla ett fast grepp på handtaget och förläng kniven ordentligt upp, och bort från dig för att anta en defensiv hållning. Vanligtvis bär de flesta kniven på motsatt sida av kroppen som den dominerande handen, för detta ändamål.
  • Fällbara knivar kan också bäras in på fickan, även om detta kan göra ritning något långsamt och besvärligt. Försök att få en vikbar kniv med en snabb-flip tummen för att öppna den så fort som möjligt, efter ritning.
  • Det finns inget sätt att bära och rita. Mycket av detta beror på personliga preferenser. Experimentera med olika knivar för att få en känsla för vad som är mest bekvämt för dig.
  • Bildbeteckningen blir bra på knivbekämpning Steg 8
    3. Grip din kniv ordentligt. Det finns en mängd olika grip som används för självförsvar knivkämpar, beroende på preferens. Öva ritning och håller din kniv på de mest bekväma och säkra sätten att möjlig, med tanke på din kampstil, styrka och vikten av ditt blad. Det mest grundläggande och det enklaste sättet att lära sig är förmodligen det främre hammarmottagret.
  • Framåtgrepp Involvera att hålla kniven vid greppet, dina fingrar lindade helt runt, och bladet vänd ut från dig, pekar rakt upp på himlen. Variationer på detta grepp är mest beroende av var du lägger tummen för att förstärka, men den mest grundläggande är hammarmottaget, där du lindrar tummen runt greppet, för att säkra kniven i handen.
  • Omvänd grepp hålls vanligtvis på exakt samma sätt, men med bladet pekar ner mot marken. Det är möjligt att göra ett omvänd grepp med knivkanten som pekar tillbaka på dig, men det rekommenderas inte för nybörjare.
  • Bildbeteckningen blir bra på knivbekämpning Steg 9
    4. Håll din kropp bakom din kniv. Det är av yttersta vikt att du använder din kniv som ett defensivt verktyg, skyddar ditt ansikte, nacke och torso mot en angripare, till varje pris. Gör din kropp så liten som möjligt, genom att föra dina axlar i och ducka på huvudet, förlänga din knivhållarm framför dig, böjde sig i 45-graders vinkel.
  • Förläng inte din knivarm hela vägen, vilket kommer att lämna det sårbart för att attackera.
  • Använd din andra arm för att skydda bröstet, nacke och mage när du gömmer dig bakom kniven. Du vill inte erbjuda din obeväpna hand som en slags sköld eller vakt. Sätt din kniv framåt, alltid.
  • Bildbeteckningen blir bra på knivbekämpning Steg 14
    5. Flytta ständigt. Om du båda ritar knivar, ta ett stort steg bakåt, men förbli mot din motståndare hela tiden, din kniv mellan din kropp och din motståndare. Tänk dig att det fanns en magnet som pekade på din kniv på din motståndares kniv.
  • I allmänhet kan du flytta en av fyra riktningar: framåt, bakåt och cirklar höger eller vänster. Du bör alltid flytta i någon riktning för att skydda dig själv och göra det svårare att slås. Stå aldrig plattfot.
  • Bildbeteckningen blir bra på knivbekämpning Steg 11
    6. Använd din kniv som en distraktion. De flesta angripare kommer inte vara intresserade av att faktiskt attackera dig, speciellt om du bara drog en kniv som du ser ut som du vet hur man använder. Ingen vill faktiskt komma in i en knivkamp. Om någon har dragit en kniv på dig och du har dragit en kniv i gengäld, skulle det förhoppningsvis vara slutet på den. Idealiskt, dra din kniv och distrahera din motståndare borde vara slutet på kampen.
  • Rita din kniv och utfärda en varning, något som: "Detta är en bukkniv som ges till mig av min taktiska knivinstruktör, som arbetar för Blackwater. Jag skär det varje natt. Lita på mig, du vill inte komma någonstans närmare. Låt oss bara kalla det en natt."
  • Keith Richards, en berömd kniventusiast, gillade att det enda syftet med att dra en kniv var att få någon att titta på kniven som en distraktion, innan du slutade kampen genom att sparka dem mellan benen. Inte den värsta idén.
  • Bildbeteckningen blir bra på knivkämpar steg 10
    7. Parry genom att dodging och styra din motståndares slående arm. Knivbekämpning liknar inte mycket svärdstridning. Du kommer inte att slå knivar eller göra mycket parrying i en knivkamp, ​​men det är fortfarande viktigt att avböja vad som kan vara ett förödande slag av sidestepping slag, vända 90 grader till utsidan av din motståndares slående arm, sedan använda din andra hand till greppet din motståndares armbåge och försök att avväpna dem.
  • Det är alltid att föredra att använda din kniv för att slå eller blockera på din motståndares arm, istället för att försöka ta tag i dem.
  • Om det inte finns något annat alternativ, behöver du blockera med din andra arm för att skydda dina vitala organ. En snitt, även en svår, på din arm är att föredra för ett slags sår i din solplexus.
  • Läs nästa avsnitt för mer information om defensiv slående för att avväpna din motståndare.
  • Bildbeteckningen blir bra på knivbekämpning Steg 12
    8. Undvik alltid slagsmål om möjligt. Att dra och använda din kniv ska vara en absolut sista utväg, bara tagen om ditt liv är hotat. Om du kan undvika konfrontationen helt eller kör, gör det istället och undvik en potentiellt dödlig situation.
  • Om du får ett dåligt snitt eller sticksår, lägger du tryck på såret omedelbart för att försöka stoppa blödningen och söka läkarvård. Upprätthålla konsekvent tryck på såret tills du kan få professionell vård.
  • Del 3 av 3:
    Slående med en kniv
    1. Bildtiteln blir bra på knivbekämpning Steg 13
    1. Tillbaka ur slående intervall. En knivkamp handlar inte om att komma i nära, det handlar om att stanna ut ur vägen. Det mesta av kampen kommer att vara du ducking och dodging, väntar på att dina ögonblick ska slå med snabba små avväpnade strejker som kommer att avsluta kampen för gott. Om det ser ut som om du ska faktiskt bli attackerad av någon med en kniv, ta ett helt steg bakåt.
    • Ta en minut för att utvärdera din omgivning och flytta till öppet utrymme. Du måste enkelt flytta bakåt. Om du är i trånga omgivningar kommer det att bli svårt att försvara dig själv.
  • Bildbeteckningen blir bra på knivbekämpning Steg 14
    2. Försök att avväpna din angripare. De mest oerfarna goonerna kommer att ta en vild snedstreck någonstans nära ditt ansikte, vilket ska ge dig det första tillfälle att stoppa kampen snabbt när de gör detta misstag. När din motståndare slår, bör din motstrejk vara snabb, exakt, och bör sluta kampen omedelbart.
  • Om de slash low, mot din mage, flytta med dem, ta ett stort steg tillbaka och till sidan. När deras arm förlängs, ta med din kniv över underarmen, peka ner och slash ner med ditt blad på handleden och försöker få dem att släppa kniven.
  • Om de slashar högt, flytta med dem, ta ett stort steg tillbaka och till sidan, sedan slash med ditt blad som pekar upp vid undersidan av underarmen. Syfte för underarm och handledsområde, försök att få dem att släppa kniven.
  • Bildtiteln blir bra på knivbekämpning Steg 15
    3. Använd aldrig din andra arm som en "skydda." Det är en vanlig missuppfattning som du vill blockera med din andra arm, få din motståndares kniv ur vägen, och sedan flytta i närheten av en strejk. Det verkar vara meningsfullt, men en eller två snedstreck på din "blockering" Arm med en angripare kniv får du förlorat blod och nära att bli oförmögna mycket snabbt, vilket gör din "flyttar in" ett osannolikt förslag. Istället måste du lära dig att använda din kniv för att blockera och slå i enskilda manövrer.
  • Om du ser en möjlighet att ta tag i din motståndares handled med din motsatta hand, det är en annan historia, och du kanske vill ta det.
  • Självklart, om det finns en situation som är extremt snygg, kan du behöva erbjuda upp en offerarm för att skydda ditt huvud och hals, men som dina markörövningar föreslår, kommer det att bli ful väldigt snabbt. Du måste vara snabb med dina avväpnande strejker, och inte komma in i något med mer kontakt.
  • Bildbeteckningen blir bra på knivbekämpning Steg 16
    4. Kasta aldrig din kniv. Det absolut sista du vill göra i en en-mot-en knivkamp är förlorad din kniv. Försvara dig mot en angripare med en kniv när du inte har en är extremt svår, eftersom din markörövning borde ha föreslagit. Faktiskt slår någon med en kastad kniv extremt osannolikt, och du är mest sannolikt att bara förlora din kniv och sluta i trubbel. Håll din kniv i handen hela tiden.
  • Tips

    Fortsätt träna, och kom ihåg att du aldrig kommer att bli en mästare över natten.
  • Få professionell träning. Det finns platser runt om i världen som specialiserar sig på "Kantvapen" stridande.
  • Kniv kämpar i det verkliga livet är inte alls som det är i filmerna. Bli inte cocky.
  • Varningar

    Om det är engagerat i en knivkamp, ​​var beredd att acceptera några konsekvenser, och att det du kämpar för är värt det. Stygn, kirurgi, och kanske en långsam och smärtsam död kan vänta på den person som förlorar.
  • Du bör bara komma in i en knivkamp om du försvarar dig själv och din angripare har en kniv, du borde inte vara personen på brott, och du bör försöka springa om du kan.
  • Att använda en kniv i de flesta länder är inte en självförsvar, eventuellt om inte din motståndare är också beväpnad med sin egen kniv eller en pistol, och du kommer att sätta i fängelse för att använda en kniv.
  • Förvänta dig inte en rättvis kamp. De flesta knivkämpar är inte på huvudet, så det är inte ovanligt att en angripare går upp bakom dig eller attackera från sidan utan varning.
  • Var medveten om du försvarar någon som inte har en kniv, och du drar en kniv, kan han / hon använda den som ett vapen mot du, Om personen har förmågan att ta bort det. Om du inte är i dödlig rädsla för ditt liv, kanske du vill ompröva en sådan åtgärd.
  • I Storbritannien är det olagligt att bära en kniv i allmänhet, utom i "rimliga omständigheter".
  • Aldrig bära eller ha knivar som är olagliga i din jurisdiktion. SwitchBlades (en kniv som öppnar med en knapptryckning) är ofta olagliga, liksom fjärilsknivar (knivar där handtaget är tillverkat av två delar, och bladet ansluts vid handtagets ledning). Kom ihåg att alltid kontrollera med din lokala polisavdelning innan du försöker bära en kniv i allmänhet.
  • Aldrig kasta din kniv om du inte är 100% säker den kommer att slå, eller om du kämpar mer än en person. Om du kan slå ett mål även 99% av tiden finns det fortfarande en 1% chans att förlora din kniv och chansen är att du inte kommer att kunna slå målet 99 gånger av 100.
  • Ring nödtjänster När du använder en kniv för att enkelt skydda dig mot övergrepp, förvärras övergrepp, och potentiellt, mordavgifter.
  • Användningen av en kniv är olaglig om den inte används:
  • Att stoppa personen från att utgöra ett hot om stor kroppslig skada eller dödlig kraft till någon, inklusive sig själv
  • För att gripa människor som tydligt gör något olagligt (särskilt brott), och den misstänkte utgör ett hot om stor kroppslig skada eller dödlig kraft under brottet och / eller att motstå internering, och
  • Som polis för att arrestera människor som utgör ett hot om stor kroppslig skada eller dödlig kraft under brottet och / eller att motstå arresteringen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande