Hur man kämpar av flera motståndare

I motsats till vad du kan se i filmerna är kämpar flera angripare nästan alltid ett förlorande proposition, och den skada du står inför är sannolikt svårare än om du bara står inför en enda motståndare. Oddsen är väldigt mycket mot dig i ett många-mot-ett-scenario, och även kompetenta fighters är ofta besegrade i dessa situationer. Om du befinner dig i den här situationen kan dock stegen nedan hjälpa dig att minimera dina skador och fly.

Steg

Metod 1 av 2:
Kämpar av flera motståndare
  1. Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 4
1. Gå efter ledaren. Många grupper av angripare har känt ledare. Försök att rita den här personen i en en-mot-en kamp eller attackera honom först. Om han är nere, kommer resten av gruppen sannolikt att vara immobiliserad.
  • Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 5
    2. Vara strategisk i hur du planerar din försvar. Försök att undvika att bli fångad i en triangel mellan flera angripare. Denna situation betyder nästan säkert att du kommer att förlora, och snabbt.
  • Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 5Bullet1
    3. Vet alltid var alla dina motståndare är. Även om du kämpar en av dem i taget, borde du veta var de andra motståndarna är och är redo att närma sig dem så snart du behöver. Kämpa inte bara blint utan att observera din omgivning, eller du kommer snabbt att bli övertygad.
  • Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 5Bullet2
    4. Håll dina motståndare i en linje framför dig. Hålla dina motståndare i en linje (e.g., Genom att säkerhetskopiera från dem) kan du tillåta dig att attackera en person utan att bli utsatt för attack av andra.
  • Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 3
    5. Använd ett vapen om du är skicklig med den. Att dra ett vapen kan avsluta kampen innan det börjar - det är också ett sätt att utjämna saker när siffror inte är på din sida, eller om den andra sidan också är beväpnad. Om du inte är högkvalificerad, vet att ditt vapen kan sluta vända mot dig, vilket leder till dödsfall eller allvarlig skada.
  • Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 5Bullet3
    6. Planerar att gå på offensivt aggressivt. Hotar inte eller ge bort dina avsikter När du har åtagit dig att slåss. Om du har åtagit dig att slåss måste du följa igenom eller hitta ett säkert sätt att fly.
  • Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 5Bullet4
    7. Använd objekten runt dig för att avvärja dina motståndare. Kasta en stol på en motståndare, till exempel, samtidigt som man vänder sig för att bekämpa en annan motståndare, kan hjälpa dig att få jobbet gjort.
  • Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 6
    8. Fortsätt röra på er. När du är planterad på en plats är det lättare att omge dig. Ta många små, snabba steg med fötterna för att vara smidig och fortsätta att flytta runt i små steg.
  • Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 7
    9
    Attack först. Det är nästan omöjligt att försvara från flera vinklar - du måste vara den första att agera.
  • Bild med titeln Fight av flera motståndare Steg 8
    10. Slå incisiva slag. Du måste minska din motståndares numeriska fördel på något sätt som är nödvändigt. Mål svaga fläckar som templen, ljumsken, knän och solplexus. Även näsan kan vara användbar eftersom den kommer att blinda och desoriera dina motståndare under en kort tid. Och om du vet hur man använder tryckpunkter, se till att du använder dem till din fulla fördel.
  • Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 9
    11. Använd billiga skott. Det finns ingen skam i att använda dina tänder, knän och naglar när som helst. Pride kostar dig ditt liv. Var inte rädd för att sparka din motståndare i grenen, för att dra sitt hår om det är längre, eller att skrapa ögonen.
  • Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 10
    12. Undvik att bli flankerad till varje pris. När en eller flera motståndare har sina händer på dig, är du i djupa problem och kommer inte att kunna försvara dig själv.
  • Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 11
    13. Fly så fort du kan. Detta är mindre benägna att bli en kamp Du kommer att vinna, och kommer sannolikt att vara en kamp du måste fly. Om de inte är några i närheten av flyktvägar, följ sedan dessa kamptekniker.
  • Metod 2 av 2:
    Förebyggande strategier
    1. Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 1
    1. Stoppa eller förhindra kampen innan den börjar. Konflikter börjar länge innan en kamp utvecklas. Positiv och assertiv interaktion med gruppen kan avbryta något våld. Gör ditt bästa för att minimera konflikter genom att vara godmodig, inte plocka argument med volatila människor du inte vet mycket bra, eller gör off-color kommentarer som djupt kan förolämpa människorna runt dig.
  • Bild med titeln Kämpa av flera motståndare Steg 2
    2
    Kör om du kan. Om du inte är en skicklig fighter eller är i en situation där du inte kan fly, är din bästa satsning att springa, fort. Gå till någonstans offentlig och ring efter hjälp. Körning är också sannolikt att skilja dina angripare, vilket gör det mer benägna att kunna konfrontera dem individuellt. Var extra försiktig när du kör så att du undviker att komma omgiven eller springa rätt in i en fälla.
  • Vad är en angripare huvudsvaga fläckar?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Joseph BautistaJoseph Bautistaself Defense Specialist, kampsportinstruktör, och 1: a bistånd / HLR-instruktör

    Tips

    Försök att lyssna på vad som händer bakom dig såväl som på dina sidor och runt dig.
  • Om du är på marken finns det smuts i närheten, försök att kasta det i motståndarens öga. Det kommer att orsaka omedelbar irritation.
  • Gå aldrig till marken. Du kommer att bli överväldigad och stomped i inlämning inom några sekunder om du gör det. Stanna på dina fötter och fortsätt att kämpa tillbaka till varje pris.
  • Om du går till marken, täck ditt huvud och torso och gör dig till dina fötter. Ta sedan någons ben och ta ner dem.
  • Om du hamnar på golvet är det troligt att de kommer att försöka stampa eller sparka dig upprepade gånger. Detta är svårt att stoppa och mycket farligt, så försök att skydda huvudet genom att placera armarna runt det i stagpositionen.
  • Göra buller. Du är inte så sannolikt att bli attackerad om någon annan vet vad som händer.
  • Om du av någon anledning hamnar på marken, det gör det lättare att slå dina angripare i ljummen.
  • Lära sig skydda dig bra.
  • Förvirra dina motståndare. Istället för stängda nävar, sprida fingrarna breda med palmer vända ner. Några av angriparna kanske inte är redo att omedelbart attackera en obekant kamphållning.
  • Resa i en grupp när du är i ett okänt område med okända ansikten.
  • Om du själv är i en grupp, försök att lära dig din grupps styrkor och svagheter.
  • Att ha starka ben och veta hur man gör flips ger dig en fördel.
  • Varningar

    Allt ovanstående är mycket farligt och du bör undvika denna situation om möjligt. Håll dig borta från problemområden, särskilt på natten om du är själv.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande