Hur man kommer in i en kamphållning

Du vet nu hur viktigt en bra kamphållning är, men vad behöver du göra för att ha en? Oroa dig inte - att komma in i en bra kamphållning är inte svårt. Vi går igenom allt du behöver veta, som hur man placerar dina fötter, armar, torso och huvud, så du kan bättre slå och försvara dig själv. Du kommer att märka fördelarna med en bättre kamphållning nästan omedelbart!

Steg

Metod 1 av 3:
Placera din kropp
  1. Bilden med titeln Gå in i en kamphållning Steg 1
1. Placera dina fötter ordentligt. Tänk på dina fötter som rötterna som håller din kropp på plats. Om du har en solid, välbalanserad ståndpunkt, blir du mycket svårare att slå över. Först, förlänga din icke-dominerande fot mot din motståndare. Vrid ditt ben något mot din kropp så att dina tår och knä pekar bara till sidan av din motståndare. Utvid din dominerande fot bakom dig, om en axlar-bredd förutom din dominerande fot. Rotera ditt dominerande ben så att dina tår och knä pekar bort från din motståndare.
  • Ditt dominerande ben borde inte vara i rätt vinkel mot din dominerande fot. Vänd ditt ben i din kropp något om du befinner dig själv.
  • Håll dig på bollarna på dina fötter. Om du står flatfooted kan du vara långsammare än din motståndare.
  • Bilden med titeln Gå in i en kamphållning Steg 2
    2. Placera din torso korrekt. Dina fötter pekar på sidan av din motståndare - därför måste du vrida axlarna något för att möta dem. Att hålla din kropp placerad i den här vinkeln ger dina motståndare ett mycket mindre mål att slå. Var noga med att hålla magen musklerna täta och ryggen rakt. Annars kan du enkelt vara överbalanserad. När du är i position, böj dina knän lite och rocka din vikt fram och tillbaka för att testa din balans.
  • Att hålla dina mage muskler knuten förbättrar din balans men det skyddar också magen om du träffas. Att träffas i en avslappnad mage är smärtsam!
  • Bilden med titeln komma in i en kamphållning Steg 3
    3. Placera dina armar för försvar. Placeringen av dina armar är oerhört viktigt. De är din första försvar och skyddar ditt ansikte och kropp från attacker. Curl dina händer i lösa nävar och höja dem framför ditt ansikte. Din dominerande arm ska vara nära din kropp medan din icke-dominerande arm ska vara något framför din kropp. Utöka din icke-dominerande arm framåt men inte så långt framåt som du uttömmer din axel.
  • Håll dina armbågar nära din kropp, men inte så nära att de rör dina sidor. Faktum är att om du flare ut dina armbågar bara en tum eller två kommer det att avskräcka din motståndare från att sparka.
  • Bilden med titeln komma in i en stridssteg 4
    4. Placera ditt huvud defensivt. Håll hakan ner och din mun stängd. Genom att hålla din haka ner gör du de känsliga benen runt dina ögon och näsa ett hårdare mål att slå. På samma sätt kan en hårdstans till en öppen mun leda till allvarliga käke och tänderskador. Förvara därför din mun, även om din motståndare skriker förolämpningar på dig. Se till att dina nävar svävar nära ditt ansikte för att skydda dig mot attacker.
  • Att hålla sig tyst inför förolämpningar har en extra fördel. Trygga människor känner inte behovet av att jeer på sina motståndare så att du är tyst kommer att göra dig mer självsäker. Detta kan spöke din motståndare och avsluta kampen.
  • Metod 2 av 3:
    Försvara dig själv
    1. Bilden med titeln Gå in i en kamphållning Steg 5
    1. Identifiera en potentiell angripare. En person som överväger våld kommer vanligtvis att gräva sina tänder och knyta sina nävar. Om de har någon träning kan de flytta en fot framåt eller vända kroppen till sidan. De kan också släppa sin haka eftersom det här är en naturlig reaktion för att skydda sin hals. Håll din vakt upp och var försiktig med varningsskyltar. Om du märker någon av dessa tecken, var redo att placera dig själv i en kamphållning.
    • Försök alltid att diffundera en dålig situation med ord innan de tillgriper våld. På samma sätt, initiera aldrig kampen - du bör bara engagera sig i våld när du försvarar dig själv eller någon annan.
    • Om du har övat att komma in i en kamphållning hittar du det lätt att göra när du är i en stressig situation. Öva så ofta du kan!
  • Bild med titeln komma in i en kamphållning Steg 6
    2. Fortsätt röra på er. Stanna upp på bollarna på dina fötter och flytta fram och tillbaka och sida till sida. Genom att flytta runt kan du vara uppmärksam och redo att slåss. Håll armarna styva och knäna lite böjda när du flyttar.
  • Flytta slumpmässigt. Om du flyttar med rytm kan din motståndare tid attacker till dina rörelser.
  • Se till att du inte flyttar för mycket, som det kan tröttna dig. Dina rörelser bör bara vara några inches i taget.
  • Bilden med titeln Gå in i en kamphållning Steg 7
    3. Behålla ditt självförtroende. Håll dig balanserad, håll fast magen och ser din motståndare i ögat. Se till att ryggen är rak och axlarna är tillbaka. Denna pose föreslår självmedvetenhet och självförtroende. Om din motståndare tycker att du är unafraid, kan de tillbaka ner. Även om de inte gör det kommer din attityd att skaka sitt eget förtroende och få dem att göra misstag när de kämpar.
  • Om någon försöker lämna en kamp, ​​låt dem. Men gör inte tillbaka på en besegrad motståndare eftersom de kan välja att attackera när du inte letar efter.
  • 4. Försvara dig själv från attacker. Blockera din motståndares stansar med hjälp av dina händer. Håll dina armar i stridsställningen och koppla ihop dina händer på ögonnivå. När din motståndare slår ut, slog du snabbt sin arm bort med en av dina cupped händer. Denna åtgärd kommer att obalansera din motståndare och använda sin egen styrka mot dem. Om du är en balanserad, behöver du inte en stor mängd styrka för att göra det här.
  • Om någon landar en stans på huvudet, försök att flytta mot stansen och knyta din käke. Gör pannan det största målet. Din panna är en mycket hård yta och din angripare kan skada sin hand.
  • Om någon landar en stans på din kropp, se till att dra åt magmusklerna. Flytta din kropp så att stansen landar på dina sidor istället för din mage.
  • 5. Kasta slag ordentligt. Förlänga armen framför din kropp. Se till att din handled är rak och tummen är på utsidan av din näve. Om inte, kan du skada din handled eller bryta tummen. När du förlänger armen, vrid din kropp i stansen. När du stansar med din icke-dominerande arm kommer du att svänga med ditt icke-dominerande ben och vice versa. Syfte för en plats strax bortom den plats du försöker slå för att se till att du ger stansen maxkraften.
  • Om du inte använder hela kroppen för att slå, har din träff inte mycket kraft. Se till att dina axlar flyttar in i stansen med resten av din kropp.
  • Metod 3 av 3:
    Perfekt din form
    1. Bild med titeln vara en bra boxare steg 15
    1. Öva skuggboxning. Shadowboxing är en term för övning utan motståndare. Denna övning kan öka din hastighet och förbättra din blankett. Till Shadowbox ordentligt, föreställ dig din motståndare som står framför dig. Nästa, föreställ dig de olika typerna av attacker som de kan använda på dig. Reagera på dessa attacker med samma hastighet och kraft du skulle använda på en riktig motståndare.
    • Börja träna från en kamphållning. Allt du behöver behöver börja från den positionen.
    • När du blir bra på Shadowboxing ökar du träningen med skuggboxning medan du håller vikter. Detta kommer att förbättra din armstyrka och hastighet.
  • Bild med titeln vara en bra boxare steg 13
    2. Titta bra fighters kamp. Om du har en favoritfighter klocka sina rörelser under sina slagsmål. Ta anteckningar om vad de gör och försöker spegla dina handlingar till deras. Spela in kamperna så att du kan titta på dem om och om igen. Efter några visningar, stå upp medan du tittar och försöker efterlikna sina rörelser när de flyttar.
  • Se till att du tittar på rätt typ av kampsportturnering för dina mål. Till exempel är brottning en stor form av strid, men är inte nödvändigtvis till hjälp för nybörjare som försöker lära sig självförsvar.
  • Var uppmärksam på de olika striderna som professionella fighters använder. Om du märker något användbart, införliva det i din egen kamphållning.
  • Bild med titeln Välj ett kampsport Steg 11
    3. Gå med i ett självförsvarsgymnastik. Det finns många typer av självförsvarsklasser som du kan ta. Till exempel kan du ta en kampsport klass som karate eller taekwondo. Alla kampsportformer har olika kampstämmor. Till exempel innebär den mest populära Taekwondo Fighting Stance att hålla dina öppna händer framför ditt ansikte för att skydda ditt huvud. Men alla dessa kampstämningar har något gemensamt: placera dina fötter något och centrera din kropp för styrka och balans.
  • Om du inte är intresserad av de strikta hyresgästerna i en kampsportskärning, överväga att ta en mindre strukturerad kurs som kickboxing eller boxning. Dessa kurser är snabba sätt att lära sig kraftfulla självförsvarstekniker snabbt.
  • Tips

    Var medveten om din omgivning. Det är aldrig bra att överraskas!
  • Öva din hållning ofta. Om du inte övar, blir det inte andra naturen när du behöver det.
  • Det finns ingen sådan sak som smutsig taktik när du är offer för ett angrepp. Slå din angripare hårt, snabbt och non-stop i områden som ger din angripare maximal smärta: ögon, hals, ljumsk och knän.
  • Varningar

    Bekämpning är allvarlig verksamhet. Det borde alltid vara en sista utväg.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande