Hur man slår en "hård" person i en kamp

Ibland kan du hitta dig i situationer där du inte kan undvika en fysisk förändring. I allmänhet a "tuff" person som någon som är större och / eller starkare än du. Många som vill välja en kamp motverka någon som de uppfattar som svagare än de är, så det är troligt att du kommer att möta en motståndare med en fysisk fördel. Lyckligtvis finns det några sätt att du även kan odds, oavsett om du har hoppats på gatan eller utmanas av en rival.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantering av livs- eller dödssituationer
  1. Bild med titeln slå en
1. Göra det första draget. Vänta aldrig på att någon ska attackera först. Om du känner en överhängande attack, slå först och slå hårt. Detta kommer att överraska din angripare och hjälpa till att jämföra spelplanen.
  • Tänk på de rättsliga konsekvenserna av dina handlingar. Du måste vara helt säker på att du är i fara och det finns inget sätt att undkomma innan du slår en skulle vara angripare. Annars kan du inte motivera dina handlingar som självförsvar, och den andra personen kan vinna en civil kostym mot dig.
  • Bild med titeln slå en
    2. Gå i ögonen. Försök att Jab på din angripare ögon med fingrarna. Inte bara är det här smärtsamt, men reflexen för att täcka ögonen är ofta otroligt starkt. Detta kan ge dig en öppning för att landa ett allvarligt slag eller eventuellt orsaka att din angripare släpper ett vapen.
  • Den bästa tekniken är att ta tag i din motståndare av hans eller hennes öra och tryck på tummen över hela det närliggande ögat. Tryck ner kraftigt. Detta drag är mycket mer smärtsamt än en enkel poke i ögat och kan köpa dig tillräckligt med tid för att komma undan.
  • Bild med titeln slå en
    3. Lash ut i näsan eller shins när de attackeras bakifrån. Angripare hoppar ofta sina offer bakifrån för att överraska dem. Vänd den här nackdelen och använd den för att kraftigt attackera dina motståndares svagaste områden. Dessa tekniker är särskilt användbara för att komma ur en angripare grepp:
  • Kasta huvudet tillbaka för att basera näsan med en huvudbutt. Din skalle är mycket tätare än brosket på din angripare näsa och kan göra en överraskande skada. Sikta på bron, som ett slag mot det blir det mest smärtsamt.
  • Rake din fot kraftigt längs din angripare shin ben. Detta är ett särskilt bra alternativ om du har höga klackar. Alternativt kan du helt enkelt försöka sparka bakåt mot hans eller hennes skenor. Medan mindre smärtsamt än en träff i näsan är en shin spark mycket lättare att landa.
  • Bild med titeln slå en
    4. Fokusera dina slag på andra tryckpunkter. Slå ut på de speciellt utsatta delarna av din motståndare, som inkluderar ögon, öron, tempel, näsa, hak, hals, nacke och ljumsk. Om du kan landa en solid träff, finns det några sätt att oförmögen en motståndare:
  • En uppercut till käften under hakan kommer att vrida huvudet snabbt, vilket möjligen orsakar en förlust av medvetande.
  • En jab till templet är det mest surefire sättet att slå någon ut. Denna plats är mycket sårbar och kan lätt orsaka inre blödning. Tänk på att denna typ av slag kan allvarligt skada eller till och med döda den andra personen.
  • Bild med titeln slå en
    5. Skydda dina egna sårbara områden. Kom ihåg att din motståndare också kan rikta in dina egna tryckpunkter. Var uppmärksam och låt inte dina angriparens händer komma någonstans nära ditt ansikte och nacke.
  • Bild med titeln slå en
    6. Fortsätt röra på er. Framför allt borde du inte låta din angripare röra dig. Stå inte stilla. Flytta från sida till sida så felaktigt som möjligt för att förvirra din motståndare. Att undvika attackerens slag bör prioriteras över att komma i egen hand. Varje gång din angripare misstänker eller misslyckas med att landa en stans är ett potentiellt tillfälle för dig att springa.
  • Bild med titeln slå en
    7. Använd alla tillgängliga objekt som ett vapen. Om du bär pepparspray, en kniv eller en palmsticka, slå med dem. Om du inte gör det, gör du bäst för att improvisera. Något svårt och / eller skarpt kan fungera, från en bilnyckel till en närliggande sten.
  • Höga klackar är ett särskilt bra val för ett improviserat vapen. Om du kan, dra dem av fötterna för att ge dig mer manövrerbarhet.
  • Om kampen äger rum på sand, jord eller grus, ta en handfull och kasta den på din angripare ansikte. Om du lyckas få grit i din angripare öga, kommer det tillfälligt att blinda honom eller henne. Du får tid att komma undan medan din angripare försöker rensa sin syn.
  • En robust ficklampa ger ett bra improviserat vapen på natten. Shine det direkt i din motståndares ögon för att blinda och distrahera, vilket ger dig en kant. Om det inte räcker för att komma undan, vrid ficklampan runt och slå med den.
  • Bild med titeln slå en
    8. Dra på långt hår. Om din angripare har långt hår, försök att skona det så svårt som möjligt. Detta kan orsaka smärta i sig, men det gör det också möjligt för dig att flytta din angripare till en bättre position för att landa ett knockoutblåsning. Om din angripare bär sitt hår i en hästsvans eller stor flätan blir det lättare att ta tag i och hålla fast vid.
  • Bild med titeln slå en
    9. Komma undan när du får chansen. Oavsett vad, du borde alltid lämna området så snart kampen är över. Om din angripare flyr, kan han eller hon komma tillbaka med ett dödligt vapen eller några vänner i släp. Du måste också komma ihåg att självförsvaret bara är juridiskt motiverat när du använder rimlig kraft i ansiktet av oundviklig omedelbar fara. Om din motståndare är på marken är du inte längre i fara och borde ha möjlighet att springa. Om du slår en oförmögna fiende, öppnar du dig själv till en civil kostym även om den personen attackerade dig.
  • Metod 2 av 3:
    Kämpar en större motståndare
    1. Bild med titeln slå en
    1. Prioritera undvikande. Under de flesta omständigheter är att undvika strejker en grundläggande aspekt av kampen. Evasion blir ännu viktigare när den står inför en större eller starkare motståndare i en ren kamp. En tuff fighter kommer att ha fördelen av makt och kan slå dig tillräckligt hårt för att snabbt sluta kampen. Var noga med att vara snabb på dina fötter och flytta bort från inkommande slag.
  • Bild med titeln slå en
    2. Använda sig av Tai Sabaki. Tai Sabaki är en uppsättning rörelser som finns i japanska kampsporten. Fighters använder Tai Sabaki för att undvika inkommande strejker medan de sätter sig i bästa ställning för att starta en kontring. När du kämpar för en större motståndare är räknare ditt bästa alternativ för att få den övre handen. Två grundläggande Tai Sabaki-rörelser är:
  • Nagashi - Detta enkla drag används bäst för att motverka en oväntad frontattack. Från en framåtriktad ståndpunkt, använd ditt vänstra ben som en sväng och skjut vänster bakom dig i en båge. Din kropp ska svänga som en öppningsdörr. När du lägger din fot i läge, höja din arm till strejk.
  • Hiraki - Detta steg är bäst för en oväntad attack från ett kort avstånd. Från en framåtriktad ståndpunkt, skjut din fot längst bort från din motståndare mot samma riktning. Skjut din andra fot närmare den första och vrid sedan din andra fot mot din motståndare. När du flyttar fötterna, vänd dina höfter mot din motståndare och höja dina armar till strejk.
  • Bild med titeln slå en
    3. Luta sig tillbaka när sparkad. Om du kämpar med en stil som involverar sparkar, som Muay Thai, är den mest effektiva tekniken du kan använda mot en högre fighter att luta sig tillbaka för att undvika sina högre sparkar. När din motståndares kick flyger över huvudet, kommer du att vara i en bra position att slå tillbaka som han eller hon är tillfälligt kastad av balans.
  • Bild med titeln slå en
    4. Neutralisera din motståndares nå fördel. En annan fördel En högre fighter har är en längre räckvidd. Det kommer att finnas en zon mellan de två där din motståndare kommer att kunna landa hits medan du inte kan. Det är viktigt att stanna ut ur detta område. Spendera så mycket tid som möjligt, antingen tillräckligt långt bort som din motståndare inte kan slå eller nära nog att du också kan. När du flyttar mellan dessa två zoner, var noga med att hålla dina försvar.
  • Metod 3 av 3:
    Vinna en rättvis kamp
    1. Bild med titeln slå en
    1. Upprätta en tydlig uppsättning regler innan du börjar. Om din motståndare använder smutsiga tricks, det finns ingen anledning till varför du borde hålla tillbaka. När i en planerad kamp, ​​bör du och din motståndare komma till ett ömsesidigt avtal om vad som är och är inte tillåtet i kampen. Du kan också få en opartisk tredje part för att hjälpa till att lägga ner reglerna och fungera som en slags domare för kampen.
  • Bild med titeln slå en
    2
    Knyta handen korrekt. Innan du ens tänker på att kasta din första stans, måste du ha en perfekt näve. Curl dina fingrar inåt på din handflata och se till att tummen är på utsidan, viks över de första fingrarna på de första fingrarna. Om din tumme är på insidan av din näve, kommer du sannolikt att bryta den.
  • Bild med titeln slå en
    3. Förhindra din motståndare från landning träffar. Till skillnad från en gatukamp, ​​låta din fiende göra det första draget är en rimlig strategi. Se till att du undviker varje strejk du kan och våren tillbaka med en kontring. Det är viktigt att du håller din kropp i rörelse, vilket gör stansar svårt att landa. En riktig kamphållning kommer också att göra dig svårare att träffa genom att skapa ett mindre mål. I stället för att möta din motståndare huvud med dina axlar parallellt, stå till sidan med din dominerande halvvägs.
  • Bild med titeln slå en
    4. Minimera skadorna på slag som du inte kan undvika. Du kommer inte att kunna undvika varje stans. För de träffar du måste ta, absorbera chocken så bra som möjligt för att göra dem mindre effektiva.
  • När du tar ett kroppsblås, spärr för påverkan genom att dra åt bukmusklerna. Flytta din torso så att din motståndares näve landar i bukmusklerna till sidan snarare än i mitten nära inre organ.
  • För slag mot huvudet, böj nacken och käftmusklerna och luta sig in i stansen. Se till att slaget landar på pannan, vilket är otroligt svårt. Framför allt, låt aldrig ett strejkmark i ditt tempel, käke eller näsa.
  • Bild med titeln slå en
    5. Undvik smutsiga tricks och potentiellt dödliga tekniker. Även om det inte är allmänt erkänt, finns det en outtalad regel mellan män som slår till ljummen är inte acceptabla i rättvisa slagsmål. Det anses vara ett smutsigt trick tillsammans med andra handlingar som ögongouging och hårdragning. Om du kommer ut på toppen med dessa metoder, är dina vänner osannolikt att det är en legitim vinst.
  • Vapen bör också vara gränsöverskridande om de inte är överens om förhand.
  • Medan blåser mot ansiktet, är huvudet och nacken legitima i rättvisa slagsmål är det bäst att undvika att använda dem utanför officiellt sanktionerade matcher. En uppercut till käken eller en jab till templet kan vinna dig en kamp snabbt, men dessa strejker kan också orsaka permanent hjärnskada. Utan medicinsk personal redo att hjälpa en downed fighter, bör du ompröva med hjälp av sådana tekniker.
  • Var att slå din motståndare

    Var att slå en motståndare i en kamp

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Det är viktigt att träna med verkliga situationer. Ingen mängd solutbildning kommer att skickas för kaoset av en verklig kamp. Att träna, ta en självförsvarsklass eller gå med i en kampsportklubb.
  • För att vinna någon kamp är det viktigt att hålla sig i form. Du behöver inte massor av muskler, men du måste kunna flytta snabbt och med tillräckligt med kraft för att göra några skador. Övning några gånger i veckan, gör både aerobics och lätt styrketräning.
  • Köp inte in i myten som kortare fighters är iboende snabbare än längre. Mindre professionella fighters ofta är snabbare än genomsnittet, men det beror på att de har tränat sig för att kunna kompensera för sin storlek.
  • Använda fotarbete är nyckeln till att vinna slagsmål. Försök använda dina ben för att resa din motståndare genom att sammanfoga dem. Håll båda armarna vid sidan av ditt huvud för att blockera slag och sparkar.
  • Om du inte kan gå till ett gym, investera i huvudbonader, handskar och ett munstycke. Spar (lätt) med vänner. Även om du är båda genomsnittliga, är oddsen den person du kämpar för verklig kommer att vara av liknande kompetensnivå. Men förvirra inte detta för korrekt träning - den här metoden kommer definitivt att ge dig en kant men det kommer inte att göra dig till en expert. Kom ihåg det och kämpar smart.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande