Hur man slår en högre och större motståndare i en gatukamp

Låt oss möta det - storleken spelar roll. Så om du någonsin befinner dig i en altercation med en större motståndare, kommer det att vara värt att veta hur man använder de rätta offensiva och defensiva strategierna för att övervinna sin höjd och nå fördel. Om du antar att du inte har något annat alternativ än att stå och slänga det, måste du kunna bära dem med överlägsen rörelse och välplacerade attacker. Denna typ av situation kan vara ganska skrämmande, men om du håller ett coolt huvud och gör rätt drag, är du säker på att komma ut på toppen.

Steg

Del 1 av 3:
Skydda dig själv
  1. Bild med titeln slå en längre och större motståndare i en gata kamp Steg 1
1. Kämpa inte om du inte behöver. När du står inför en större motståndare, kommer du att vara i nackdel från början. Om det inte finns något annat alternativ, försök att deficera eller undvika fysiskt våld till varje pris. Gör ditt bästa för att göra fred eller bara gå bort, om du kan. Det finns ingen skam i att springa från en kamp, ​​speciellt om du inte vet hur det kommer att visa sig. Din motståndare kan bära ett dolt vapen, eller ha vänner som ligger i väntan på att gänga på dig. Ditt primära mål bör få dig själv ur skadans sätt.
  • Att komma ifrån en våldsam situation innan den utbrott bör betraktas som en seger.
  • Om en kamp blir oundviklig, håll dig avslappnad. När du panikerar, din förmåga att mäta din omgivning och använda effektiva strategier.
  • Bild med titeln slå en längre och större motståndare i en gata kamp Steg 2
    2. Håll din vakt upp. Håll händerna upp för att försvara ditt huvud hela tiden. Dina underarmar bör hållas vertikala och parallella, med palmer vände sig inåt mot dina kinder. Krama dina nävar lätta tills du är redo att kasta en motpunch. Hunch lite för att få dina armbågar ner närmare din midsektion för att skydda dina revben och buken från kroppen slag.
  • Låt inte din vakt falla eller få lax, även när du är trött. Att släppa din vakt lämnar dig bred för det enda bra skott som kan betyda slutet av kampen.
  • Se till att du antar ett vakt från vilket du snabbt kan och bekvämt leverera slag eller armbåge strejker.
  • Bild med titeln slå en längre och större motståndare i en gata kamp Steg 3
    3. Dodge strejker istället för att blockera dem. En aggressor som är större än du är också trolig att vara starkare, så det rekommenderas inte att du försöker stoppa sina attacker direkt. Istället, stanna mobilen för att snabbt fly från hans stansningsområde. Att göra honom chase kommer du att uttömma honom, och med varje missad attack kommer han att förlora lite mer ånga. Om det inte finns någon chans att få ett säkert avstånd, skjut huvudet till utsidan av stansen så att den passerar med oskadligt, rusar sedan omedelbart och slår tillbaka.
  • Evading är alltid att föredra att blockera eftersom det inte kräver att du absorberar kraft med någon del av kroppen.
  • Dodging en stans med endast huvudrörelse är känd i boxning som en "glid."Slippstansar är ett utmärkt sätt att undvika att bli slagen medan du utnyttjar minimal energi.
  • Bild med titeln slå en längre och större motståndare i en gata kamp Steg 4
    4. Krympa inte med din motståndare. Ju större, starkare person har alltid kanten i en gripande match. Lägg inte dig själv i onödig fara genom att tillåta din motståndare att ta tag i dig. Håll strax utanför hans räckvidd tills tiden kommer att motverka, kapitalisera och dra bort igen. Om kampen går till marken tittar du på ett scenario där du har ännu mindre kontroll, eftersom din hastighet, evasivitet och precision kommer att gå rätt ut genom fönstret.
  • Om en av er tar den andra, eller du råkar resa, kom tillbaka till fötterna så fort du kan. Du har en mycket bättre chans att outclassing en stor motståndare i ett stand-up möte.
  • Bild med titeln slå en längre och större motståndare i en gata kamp Steg 5
    5. Var beredd att ta en stans. Det är osannolikt att du går bort från en kamp med en större motståndare oskadad. Du kanske måste äta några slag om du blir fast av vakt eller när du försöker hitta ett sätt att glida inuti. Håll det i åtanke och redo dig själv mentalt. Att bli hit är inte kul, men det kan sluta vara mycket värre om du låter det ta dig överraskning.
  • Om du måste ta en träff, försök att göra det på axeln eller pannan, som är svårare, mindre sårbar yta än käften eller resten av ansiktet. Låt din kropp sväva i stansens riktning för att minska dess inverkan.
  • Under en fysisk förändring kommer din kropp att spolas med adrenalin, vilket kan hålla dig från att känna så mycket smärta.
  • Del 2 av 3:
    Övervinna storleksskillnaden
    1. Bild med titeln slå en längre och större motståndare i en gata kamp Steg 6
    1. Använd Evasive Tactics. Flytta ständigt för att hålla den större motståndaren från att ta tag i dig eller landa strejker. Håll dig lätt och klar på bollarna på dina fötter så att du kan ändra riktningar snabbt och hålla honom gissning. Eftersom hans räckvidd är längre än din, stanna säkert utanför det tills du är redo att flytta in och motverka med en egen strejk eller takedown.
    • En metod du kan anställa är att "dansa" eller flytta i en cirkelrörelse runt din motståndare medan du bor utanför hans slående sortiment. När du känner en stans som kommer, dodge, se till att du är för långt borta för att den ska ansluta.
    • Eftersom benen är längre än armarna, kan bli skicklig på sparkning hjälpa till att övervinna din motståndares nå fördel.
    • Vad du än gör, låt inte en större motståndare få händerna på dig. Ett felaktigt drag kan sluta kampen till sin fördel.
  • Bild med titeln slå en längre och större motståndare i en gata kamp Steg 7
    2. Komma i närheten. När din motståndare är minst förberedd, stäng avståndet mellan dig och flytta i närheten. Detta kommer att neutralisera sin överlägsna storlek och nå och sätta honom i rätt utbud för att landa några egna hårda skott. Att hitta rätt timing och tillvägagångssätt för att komma i nära är avgörande för att komma fram till att du inte kan vinna en kamp med en större angripare genom att spela i sina styrkor.
  • När förhandlingsintervall med en större motståndare är det viktigaste att komma ihåg att hålla sig ur "farozonen."Det här är det intervall som han kan slå dig, men du kan inte slå honom tillbaka på grund av sin tillsatta räckvidd.
  • Flytta plötsligt efter att ha dodgat ett slag eller en av din egen, eller följ din motståndares stansarm tillbaka när han drar in den.
  • Bild med titeln slå en högre och större motståndare i en gata kamp Steg 8
    3. Däck dem ut. En av de nackdelar som är längre och tyngre är det svårt att flytta, och som ett resultat går du ut ur energi snabbare. Använd detta till din fördel. Fortsätt glida, dodging och flytta ständigt tills din motståndare börjar sakta ner. På den tiden kan du använda din hastighet för att glida i nära sortiment och släppa ut några egna straff.
  • Att arbeta för att förbättra din kardiovaskulära konditionering kan förbereda dig i händelse av att du måste kunna överlasta en motståndares angrepp under en kamp.
  • Strategin att tillåta en motståndare att däcka sig innan de avslutas av dem har blivit känd som "rep-a-dope" -principen. Muhammad Ali använde denna gameplan för att vinna ett mästerskap med den större George Foreman på Rumble i djungeln 1974.
  • Del 3 av 3:
    Gör din egen skada
    1. Bild med titeln slå en längre och större motståndare i en gatukamp Steg 9
    1. Använd överraskningselementet. Om du misstänker saker är på väg att ta en otrevlig tur, var den som gör det första draget. Avsluta en spänd avstängning med ett plötsligt, välplacerat slag mot käften eller solplexusen (den mjuka, köttiga ytterkanten av membranet under sternumet). Sätt allt du har kommit in i strejken, försök att stoppa kampen i en enda manövrering. Om du lyckas kommer din motståndare att bli oförmögna och förändringen kommer att vara över. Om inte, kommer du åtminstone redan att vara redo för den efterföljande Brawl.
    • Bedöma situationen så gott du kan innan du tillgriper en överraskningsattack. I många fall kan aggressorn helt enkelt upparbetas och kommer inte att ha någon avsikt att faktiskt komma in i en fysisk tvist. Var säker på att du har uttömt alla andra alternativ först.
    • Var försiktig när du går för en sucker punch. Om det saknar eller inte gör tricket, kommer det inte att bli något sätt att undvika en full-on-kamp.
  • Bild med titeln slå en längre och större motståndare i en gata kamp Steg 10
    2. Stick och flytta. Det är värt att upprepa att du inte ska försöka stå och huke det med en större kille. Hans räckvidd och makt kommer bara att vara för mycket att hantera. Ta dig tid att stanna borta från sina strejker och väntar på en öppning och sedan stänger klyftan och landar ett hårt skott. Genom att växla mellan defensivt inställning och snabba offensiva brister kommer du så småningom att kunna bära honom ner.
  • Bli inte otålig. Du börjar göra misstag, vilket kan sluta kosta dig dyrt.
  • Attackera kroppen när du inte har ett tydligt skott på din motståndares huvud. Solar Plexus är ett känsligt mål att när du slår precis rätt kan köra all luft ut ur en motståndares lungor och lämna dem gasping för andetag. Revbenen är också ganska bräckliga, och kan brytas med bara några pund av kraft per kvadrattum.
  • Bild med titeln slå en högre och större motståndare i en gata kamp Steg 11
    3. Syfte för känsliga mål. Till skillnad från en boxning match, som har föreskrifter om var du får slå en motståndare, är alla spel i en riktig kamp. Mål de mest känsliga områdena i din angripare kropp för att göra varje strejkräkning. Ett välplacerat slag är allt du behöver för att lägga din höga motståndare ut ur provision. De flesta människor kommer inte att förvänta sig dessa typer av attacker, så de kommer att lämnas utan ett färdigt försvar.
  • Alla har samma anatomiska svaghet, trots storleksskillnader.
  • Strejker som mål En motståndares sensoriska organ kommer att lämna dem tillfälligt bedövade, så att du kan komma undan eller följa upp med en hård träff.
  • En öppen handklap mot örat är lika bra som en vänster krok för att splittra en motståndares jämvikt, om inte bättre. Att slå näsan kan blinda dem tillfälligt genom att få ögonen att få upp med tårar, vilket ger dig möjlighet att kasta en kampändande slag. En spark till ljummen kommer att äventyra sin rörlighet och omedelbart ta viljan att kämpa ut ur dem.
  • Bild med titeln slå en längre och större motståndare i en gata kamp Steg 12
    4. Gå till inlägg på marken. Låt oss säga att du får tagit dig med din motståndare ovanpå dig, och du kan inte klättra till fötterna. I den här situationen, scramble för en inlämningsteknik, ett håll eller lås som förekommer en angripare genom att neutralisera en enda del av kroppen. Genom att tillämpa ett gemensamt lås, armbar eller choke, kan du kanske göra tillräckligt med skador på att släcka slaget. Oavsett hur stor eller tuff någon är, kommer de inte att kunna skada dig om de är omedvetna eller har en trasig arm.
  • Applicera en bakre naken choke eller triangel choke, beroende på din positionering. Chokes stör en motståndares cirkulation eller förmåga att andas, vilket orsakar medvetslöshet. Det tar bara ett fast håll och några ögonblick att sätta en motståndare att sova.
  • Armbars håller som applicerar tryck på armbågens led eller axel. De är effektiva mot angripare som lämnar sina armar förlängda tillfälligt efter att ha kastat en stans. Som en bonus, som inaktiverar en arm betyder att de inte kan slå dig längre.
  • Bild med titeln slå en längre och större motståndare i en gata kamp Steg 13
    5. Var inte rädd för att kämpa smutsigt. Glömma ära eller rättvisa: det finns inga regler på gatan. Du vet inte hur illa du kan bli skadad om du kommer ut på den förlorande änden av en kamp, ​​så du borde inte vara avskräckt från att vara ond. Bita, gouge ögon, dra hår, hugga halsen, böj fingrarna tillbaka, knä ljumsken och gör något annat du måste göra för att överleva.
  • Vänd föremål runt dig, till exempel flaskor, stolar, stenar, pennor eller till och med din mobiltelefon i improviserade vapen. I det bästa fallet kan synen av dig som håller ett vapen räcka för att göra din angripare tillbaka ner.
  • För att undvika att eskalera våldet längre, gör du en körning för det så snart du har din motståndare som rullar.
  • Expertips
    Adrian TANDEZ

    Adrian TANDEZ

    Självförsvar Traineradrian Tandez är grundare och huvudinstruktör av TANDEZ Academy, ett världsberömt självförsvarsutbildningscenter i Mountain View, Kalifornien. Utbildad under kampsportkonstnären Dan Inosanto är Adrian en certifierad instruktör i Bruce Lee`s Jeet Kune Do, Filippinska kampsport och silat. Adrian har över 25 års erfarenhet av självförsvar.
    Adrian TANDEZ
    Adrian TANDEZ
    Självförsvarstränare

    Kämpar smutsiga verkar extrema, men kan vara skillnaden mellan liv och död. I en riktig kamp måste du slutföra kampen så snart som möjligt. Den etablerade regeln är att försöka avsluta kampen på 9 sekunder eller mindre. Oddsen för att du överlever blir värre varje sekund som ticks efter det.

    Tips

    Håll ögonen på din motståndare på hela tiden. Det låter dig välja dina skott samtidigt som du undviker deras.
  • Välj alltid rätt strejker för lämpligt sortiment. Hålla fast vid sparkar till knä, ljumsk eller midsection när du är på utsidan, stansar till huvudet och kroppen vid mellanklass och headbutter, knä och armbåge slår i nära.
  • Om du har möjlighet, kan sparring med någon större än dig själv ge möjlighet att öva att attackera och försvara mot en större motståndare.
  • Håll hakan så att om du tar en uppercut, passerar du inte ut.
  • Groinstansar kan hjälpa till med att kämpa snabbt.Det kan kämpa smutsigt, men slagsmål kommer alltid med risk för dödsfall.Ditt liv hänger i balans, så gör vad du behöver göra!
  • Falla aldrig för faking. Orden "Jag kan inte gå upp" av din motståndare kan förlora för dig.
  • Var uppmärksam när de säger det här.
  • Var uppmärksam och se om din motståndare gör något fel i strid för att få dig att vinna. Till exempel, om din motståndare inte täcker hans eller hennes revben och mage, attackera honom eller henne därifrån.
  • Att dra på din motståndares hår garanterar dig full kontroll över sin kropp i några sekunder. Var försiktig när du gör det, men som hela överkroppen kommer att vara sårbar.
  • Varningar

    Våldsamma möten bör alltid undvikas när det är möjligt. Bara kämpa om du känner att en attack är överhängande och du har inget annat val.
  • Slagsmål är oförutsägbara av naturen. Det finns ingen garanti för att du kommer att vinna, även med träning och mental förberedelse.
  • Ska du bibehålla skador under en kamp, ​​kontakta omedelbar medicinsk behandling.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande