Hur man försvarar dig själv

VIDEO

Skillnaden mellan att gå och bli morgondagens tidningsrubrik är hur bra du är beredd att skydda dig i en dålig situation. Du kan förbereda några enkla tekniker för att försvara dig själv före och under en attack, oavsett om det är en kamp eller en bakhåll, vilket garanterar din säkerhet.

Steg

Del 1 av 4:
Upprätthålla en defensiv hållning
  1. Bild med titeln Försvara dig själv Steg 1
1. Skydda ditt ansikte. Om angriparen försöker slå dig eller ta dig från framsidan, lägg dina händer på pannan i en "Inte i ansiktet!" typ av gest och dina armar tätt på din kropp.
  • Detta kan se ut som en svag defensiv position, men det är till din fördel eftersom det ger din motståndares vakt ner. Dessutom skyddar denna position ditt ansikte och dina revben, två platser som du sannolikt kommer att vilja skydda.
  • Bild med titeln Försvara dig själv Steg 2
    2. Stå med en bred bas. Både vänster-till-höger och back-to-front, håll fötterna diagonala från varandra i ett slags kampsport. Detta kommer att minska din sannolikhet att bli knackade eller skjuts över.
  • Du står den bästa chansen att vinna en kamp och komma undan om du stannar upprätt. Undvik att ta bort scuffle till marken till varje pris.
  • Bild med titeln Försvara dig Steg 3
    3. Bedöma din angripare. Titta på sina händer. Om de skulle angripa med sina händer, skulle de ha sina händer ut. Men om de döljer ett vapen, kommer de att ha dem dolda eller vid deras sida.
  • Om du attackeras av en person med en kniv eller en pistol, måste du försöka undvika konfrontation och komma undan. Om det är omöjligt att undvika en kamp, ​​måste du avsluta konfrontationen med en högkonsekvensattack så snabbt som möjligt, kör sedan för hjälp.
  • Bild med titeln Försvara dig själv Steg 4
    4. Ta den defensiva hållningen av körning. Om inte din angripare gör det omöjligt, försöker du komma undan är den enda garantin för din säkerhet. Om du kan undvika en kamp, ​​undvik det och springa iväg. Kom ihåg att aldrig vända tillbaka på en motståndare. Om du gör det kommer motståndaren att använda detta som en chans att attackera.
  • Del 2 av 4:
    Försvara dig från framsidan
    1. Bild med titeln Försvara dig själv Steg 5
    1. Gå för ögonen och näsan. Om du måste avsluta kampen så fort som möjligt genom att slå först, slå hårt och slå så många gånger som möjligt, kör sedan för hjälp. Att få ambushed i en gränd av en muggare är inte dags att oroa sig för att slåss som ärade. Förvara dig själv genom att göra konfrontationen så fort som möjligt..
    • Ögonen och näsan är de känsliga mjuka fläckarna på din angripare ansikte och är sårbara för armbågar, knän och pannan
    • Med den svåraste delen av pannan, precis nära hårlinjen, försök att krossa din angrepps näsa genom att tensera nacken och driva pannan i mitten av ansiktet. Detta är det snabbaste och mest oväntade sättet att avsluta en kamp helt. Men stark, erfaren eller våldsam din angripare är det väldigt svårt att snabbt återhämta sig från en hårdhuvud-rumpa till näsan.
  • Bild med titeln Försvara dig själv Steg 6
    2. Sparka eller ta tag i en manlig angripare. Att föra ett knä skarpt in i en angripare eller ta tag i ljummen med din hand och vridning är ett omedelbart effektivt drag som tar din angripare ner. Återigen är det inte dags att oroa sig för att slåss smutsiga. Om ditt liv är i fara, gå till ljummen.
  • Om detta fördubblar upp din motståndare, överväga att knacka knäet i näsan för att säkerställa att han kommer att vara nere för räkningen.
  • Bild med titeln Försvara dig själv Steg 7
    3. Stampa din häl. Om du attackeras från baksidan, är chansen att angriparen har sina armar runt din övre halvan. Om du bär klackar eller skor som heavy heel boots, är detta särskilt effektivt. Flytta din fot nära angriparen, lyfta din fot och ta ner den på foten så hårt som möjligt. Om de låter dig gå, kör - om de inte gör det, försök nästa idé.
  • Bild med titeln Försvara dig själv Steg 8
    4. Gå för knäkopplarna. Om du till exempel är choked, eller din angripare har sina händer upp i ditt ansikte, kommer att att attackera sina ben ger dig möjlighet att öppna honom till fler attacker, eller låta dig fly.
  • Detta är särskilt effektivt på större angripare och lätt att göra från din bevakade position.
  • Sparka på shins och knä fotbollsstil, med fotens gång. Detta är en snabb och smärtsam spark. Dessutom, om hans / hennes ben är tillräckligt nära, lyfter dina knän i sitt inre ben (femoral nerv), yttre ben, knä eller ljumsk. Dessa kommer att bryta ner din angripare och kan inaktivera dem.
  • Bild med titeln Försvara dig själv Steg 9
    5. Uppföljning. Försök att peka eller tryck på ögonen. Ingen kan försvara ett ögonpoke, oavsett din angripare storlek. Clapping på öronen kan stunna eller, om det görs perfekt, bryter trummorna.
  • I vissa fall kan du också vilja attackera din angripare nacke. För att effektivt kväva någon, gör inte den typiska Hollywood "händer runt hela nacken," Men istället lägg bara tummen och fingrarna runt trachea (särskilt lätt att hitta på män med stora Adams äpplen). Gräva, köra och sjunka fingrarna i denna hak och de kommer att uppleva intensiv smärta och förmodligen faller ner.
  • Observera att poking i ögonen, bryta trummorna och kväva någon kan alla vara extremt skadliga. Gör bara dessa handlingar under extrema omständigheter där ditt liv kan vara i fara annars.
  • Bild med titeln Försvara dig själv Steg 10
    6. Falla på din angripare om du förlorar din balans. Om du faller, försök att falla ovanpå din angripare. Du vill undvika att ta kampen till marken till varje pris, men om det är oundvikligt, använd din vikt till din fördel. Medan du faller, behåll de spetsiga delarna av din kroppspekande (dina knän och dina armbågar) och sikta på attackerens ljumska, revben och nacke.
  • Bild med titeln Försvara dig själv Steg 11
    7. Var beredd på ett angrepp med ett vapen. Om en angripare attackerar med ett vapen, vet var vapnet är effektivt. Om din angripare har en kniv, försök att stanna ut ur armlängden. Om det finns en pistol, överväga att springa och dodging från vänster till höger.
  • Om du får chansen att lämna säkert, gå till det. Var säker på att du är säker från din motståndare när du bestämmer dig för att sluta försvara dig själv.
  • I många fall kan du avsluta situationen omedelbart genom att angripa din plånbok. Detta är ett logiskt val, speciellt om det är på kniv eller gunpoint. Ditt liv är värt mycket mer än de pengar som du har på dig. Kasta plånboken bort från dig och kör.
  • Del 3 av 4:
    Försvara din rygg
    1. Bild med titeln Försvara dig själv Steg 12
    1. Avböja hållaren. Om en angripare försöker ta dig bakifrån för att kväva dig, tryck på hans underarm mot din kragebone istället för att försöka dra det direkt, vilket kan vara svårt om du kämpar med någon starkare än dig. Lägg en hand över hans armbåge (på underarmen) och en hand under den (så dina händer är på båda sidor av armbågen). Nu, i en stark och bestämd rörelse, steg och sväng hela din kropp runt som armen gångjärnet till din kropps skärmdörr.
    • Detta kommer att få dig ut ur hans / hennes choke och lämna hans / hennes huvud, revben och benen breda för din kontring. När din angripare är bakom dig är skinnen strax bakom benen och primeras för din stomping och raking.
  • Bild med titeln Försvara dig själv Steg 13
    2. Sitt ner. Om angriparen försöker hämta dig bakifrån, släpp dina höfter snabbt och våldsamt, som om du ploppar ner på en kärleksplats. Detta kommer att göra dig svårare att hämta och ge dig ett extra ögonblick för att attackera dem och försvara dem genom att stomping på sina skinn eller omplacera för ett främre försvar.
  • Bild med titeln Försvara dig själv Steg 14
    3. Bli smutsig. Om angriparen försöker kväva dig genom att förpacka armarna runt nacken, ta fram bollen på din fot framåt, som om du bara sparkade en fotboll och kraftigt slammade den i benets område mellan deras fotled och mittben , eller ljummen. Detta kan bryta benet eller på annat sätt inkapacitera din angripare.
  • Del 4 av 4:
    Undvika konfrontation
    1. Bild med titeln Försvara dig Steg 15
    1. Förstå stadierna av en kamp. Förberedelser för varje steg i en konfrontation kan hjälpa dig att undvika att slutligen sluta i en fysisk kamp. Att undvika en allvarlig kamp bör vara ditt huvudmål, så du måste vara större och mer medveten om situationen än din motståndare. Stegen av konflikten inkluderar:
    • Vinden upp. Detta är det ursprungliga argumentet innan kampen utbrott. Det kan börja med relativt ofarligt men eskalera snabbt och oväntat.
    • Verbala hot. När argumentet medför hotet om fysisk konfrontation, försök säga "Jag ska _____".
    • Shoving eller annat prodding beteende. Försök att få dig att eskalera en konflikt i en fullblåst kamp brukar inte med stansar eller sparkar men med näsa-intimideringstaktik och shoves. Det är fortfarande möjligt att gå bort vid denna punkt utan att komma in i en fullblåst kamp.
    • Den fullblåst kampen. Du har slutat argumentera och började kasta slag.
  • Bild med titeln Försvara dig själv Steg 16
    2. Ta alla verbala eller riktningsvägar till icke-konfrontation. Var och en av de ledande stegen ovan är möjligheter att avsluta argumentet. Man kommer oundvikligen att leda till en annan om ingen av er backar ner, så försök att backa ner. Faktisk fysisk konfrontation bör vara din sista försvarslinje.
  • Om du är i mitten av ett argument, lugna ner det genom att sänka din röst. Macho dudes i en bar kan eskalera dumma saker snabbt men var redo att krama och köpa dig en drink genom att be om ursäkt och distrahera dem. Om du är lugn, kommer de att svalna.
  • Om du är ambushed av en angripare, måste du få var folk kan se dig och hjälpa dig. Det är mindre troligt att du kommer att bli grovt skadad om du är på ett upptagen gatahörn där människor passerar. Konfrontationen har mindre chans att eskalera offentligt.
  • Bild med titeln Försvara dig Steg 17
    3. Undvik att gå ensam. Om du har en lång promenad hem från bussen eller tågstationen på natten efter jobbet, överväga att träffa en vän nära tunnelbanestationen och gå tillsammans. Att bo i grupper är det säkraste sättet att undvika sådana situationer.
  • Om du måste gå ensam, dyster mot en annan grupp vandrare och pinne i närheten. Du behöver inte veta dem för att hitta säkerhet i antal.
  • Bild med titeln Försvara dig själv Steg 18
    4. Armera dig själv. Dolda handvapen, mace eller pepparspray är alla praktiska försvarsenheter du bör överväga att ha på färdiga. Knivar och vapen är farliga vapen som många anser vara användbara, men kan också användas mot dig om du är oförberedd att använda dem själv. Var väldigt försiktig och smart Om du väljer att bära ett vapen och ta rätt certifieringsklasser för att se till att du vet hur man hanterar ett vapen säkert. Bär aldrig en olagligt.
  • De flesta stater som respekterar individernas rättigheter har CCW-tillstånd tillgängliga för lagstiftande medborgare. Du kan också få ett litet personligt larm-nyckelring som kommer att avge en hög tonhöjd som ett bilalarm när dess pin dras, liknar design till en granat.
  • Överväga att ta en självförsvarsklass om du bor i ett farligt område och är oroliga för ditt välbefinnande.
  • Vad är en angripare huvudsvaga fläckar?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Joseph BautistaJoseph Bautistaself Defense Specialist, kampsportinstruktör, och 1: a bistånd / HLR-instruktör

    Expert Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Hur håller jag från att bli slagen i ansiktet?
      Ross cascio
      Ross cascio
      Självförsvarstränare
      Ross Cascio är ett KRAV Maga över hela världen självförsvar, fitness och kampinstruktör. Han har tränat och undervisat KRAV Maga självförsvar, fitness och bekämpa klasser på KRAV Maga Worldwide HQ-träningscentra i Los Angeles, CA i över 15 år. Han hjälper människor att bli starkare, säkrare och hälsosammare genom KRAV Maga Worldwide Training.Ross cascio
      Ross cascio
      Självförsvarstränare
      Expert svar
      Bob för att undvika inkommande slag, speciellt mot ansiktet eller huvudet. Flytta huvudet upp och ner, fram och tillbaka så att det ständigt är i rörelse. Detta håller din motståndare från att kunna landa en stans på de känsliga områdena i ditt huvud, särskilt templen, hakan och näsan.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 30helpful 89
    • Fråga
      Var ska jag sträva efter när jag försöker slåss tillbaka?
      Tsahi shemesh
      Tsahi shemesh
      Självförsvarstränare
      Tsahi Shemesh är en självförsvar expert, specialiserat på Krav Maga. Shemesh är grundare och programdirektör för KRAV Maga-experter i New York City. Han har certifierat hundratals instruktörer, och hans läroplan lärs i över ett dussin länder över hela världen.Tsahi shemesh
      Tsahi shemesh
      Självförsvarstränare
      Expert svar
      Ditt bästa alternativ är sårbara fläckar som deras ljumsk. Andra sårbara fläckar inkluderar ögon, hals och näsa. Även om du inte stannar kampen helt, slår en motståndare i en av dessa sårbara fläckar att inaktivera dem ett ögonblick och ge dig tid att planera ditt nästa drag eller börja leta efter en flyktväg.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 37helpful 84
    Ställa en fråga

    WikiHow Video: Hur man försvarar dig själv

    Kolla på

    Tips

    Om det här är någon form av inhemsk situation, kanske du undrar på vilken tid det blir dåligt nog för att garantera att du försvarar dig själv. Med rättsliga standarder är någon obefogad kontakt ett angrepp. Det spelar ingen roll om han / hon "endast" tryckte dig, det är fortfarande ett angrepp, kan fortfarande vara farligt, och du förtjänar fortfarande att försvara dig själv.
  • Leta alltid efter svaga fläckar där de inte kan blockera dina träffar. (Ett exempel skulle vara om de inte blockerar sina fötter, så du sparar fötterna från under dem).
  • Leta alltid efter sårbara fläckar. På en man drar det vanligtvis håret, går rakt mot nacken eller ljummen . En bra stans i ljummen gör ont dåligt. På en kvinna drar det vanligtvis håret eller i armhålorna eller brösten. Men en ljuskista kommer att skada lika illa för en kvinna som det gör en man.
  • Var lugn. Gör inte panik om någon verkar fientlig. Det kommer att göra att angriparen misstänkte att du är svag.
  • Om någon attackerar dig, har du rätt och den andra personen är fel. Deras motivation vill förmodligen ha dina pengar eller ägodelar eller kropp, medan din är självbevarande. Du har en grundläggande mänsklig rätt att försvara dig själv och dina nära och kära. Men kom ihåg, det första sättet att självförsvar är flykt! I en domstol, om det ska komma till den tiden, kan du motivera dina handlingar genom "agerar i självförsvar" endast Om du tog alla tillgängliga möjligheter att undvika konfrontationen och varje möjlighet att fly. Om det blir klart att du hade möjlighet att lämna området säkert, men det gjorde du inte, då är det inte längre ett fall av självförsvar, det är nu oordnat beteende och övergrepp. Du är ansvarig för att ta lämplig handling. Attackeras är ingen anledning att döda eller mildra när du kunde ha gjort det ganska mindre för att försvara dig själv.
  • Kom alltid ihåg att den person som försöker attackera dig kommer sannolikt att ha gjort det här förut. Undvik konfrontationen. Om det misslyckas, använd allt du kan för att lämna situationen så snabbt och säkert som möjligt.
  • Var aldrig den som börjar kampen mot Mugger, angriparen, etc. De kan ha vapen eller träning i det här området.
  • Håll alltid en telefon med dig så att du kan ringa till hjälp.
  • Ett sätt att få någon på marken är att sätta armen nära nacken och sparka baksidan av benet.
  • Om du är orolig för Muggers i en storstad, ta kampsport som Tae Kwon do, Kung Fu eller Judo.
  • Det är också extremt effektivt att sparka en kvinnlig angripare i ljummen eller ta bort deras gren, eftersom det nästan alltid kommer att fördubbla dem och få dem att kollapsa i en hög.
  • Du kan bära en tom plånbok som avskräckande. Om motståndaren har en pistol eller kniv, släpp den och kör. När de inser att det är tomt, kommer du att vara på ett säkert avstånd.
  • Krav Maga är en gata-baserad självförsvar kampsport som fokuserar på att överleva alla möjliga former av street Assault. Brasilianska Jiu-Jitsu och Muay Thai är också bra alternativ för självförsvar.
  • Om det finns en chans att komma undan, gå till det. Försök alltid att undvika slagsmål på något sätt. Detta kan förhoppningsvis vara bra för både dig och angriparen.
  • Varningar

    Hotar en angripare med ett vapen som en kniv eller en skjutvapen är en dålig idé om du inte är rädd för ditt liv. Det är inte värt att gå till fängelse för mord, dödsfall eller bli dödad över din plånbok. Kom ihåg att angriparen är troligen starkare och mer erfaren i att slåss än du eller han inte skulle ha valt dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande