Hur man väljer en lightsaber

Du har sparat upp alla dina pengar, och nu, som det ultimata Star Wars-fanen, vill du få en riktigt cool posh lightsaber. Saken är, vilken ska du få? Det finns en massiv matris där ute, från standarder till skott till böjda hilts och mer. Kanske köper du en, kanske är du bygga din egen (rätt Jedi-stil), kanske spelar du ett Star Wars-spel och du måste välja en.

Steg

Metod 1 av 3:
Tänk på dina önskemål
  1. Bild med titeln Välj ett lightsaber steg 1
1. Titta på din kampstil. Vilken form föredrar du? Makashi? Soresu? Djem så? Något annat? Särskilda former fungerar bättre med olika lightsaberstilar.
  • Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 2
    2. Tänk på din kroppsbyggnad. En kort person skulle ha reella problem med att använda en lampor. En stark person vill förmodligen inte använda en krökt hilt-lightsaber. Vissa lightsabers kräver vissa fysiska egenskaper att man utför effektivt.
  • Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 3
    3. Titta på din filosofi. Pacifist Jedi var ogillande av vapen som Saberstaff, ringde dem "mer slakt per gunga". Sith, å andra sidan älskade vapen så här. Mer aggressiva människor vill förmodligen ha lightsabers som gör större skador, och fler pacifistiska människor bör välja sabel som är bättre lämpade för försvar (funnily nog, en saberstaff passar både dessa krav).
  • Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 4
    4. Tänk på din träning med andra vapen. Quarstaff eller Bo Personalutbildning låter sig bra för SaberstAff Wielding. WHIP-användare kan bli Lightwhip-användare. Någonsin praktiserat med en av de batons som poliser (eller Stormtrooper TR-8R) använder - den med ett handtag som sticker ut ur sidan? Titta inte längre än vaktskottet.
  • Metod 2 av 3:
    Titta på LightSaber-alternativen
    1. Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 5
    1. Om du redan har en stil i åtanke, gå till det! Lita på dina instinkter över vilka lightsaber du ska gå för. Låt kraften vägleda dig!
  • Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 6
    2. Förstå att en standard lightsaber är det bästa alternativet för de flesta situationer. Det finns en anledning att det kallas "standard-" lignaber. Detta är det traditionella Jedi-vapnet och används för alla sju klassiska ljussaksformer. Det erbjuder en bra balans mellan Reach and ManeUerability.
  • Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 7
    3. Välj en Saberstaff om du föredrar en mer aggressiv stil, eller om du vill maximera defensiv täckning. En saberstaff är en saber som Darth Mauls: Big Handle, Blade i båda ändarna. Att ha två blad, det är bättre på försvar eftersom det finns mer blad att försvara med. Men när du angriper, pekar den andra bladet bakom dig, så det är inte bättre på attack än en vanlig saber. Det är ökad längd innebär att det kräver stora öppna utrymmen, och det större handtaget presenterar ett stort mål. Om det kastas med krafttelekinesis kan den medföra mycket mer skada än en vanlig saber.
  • Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 8
    4. Gå till ett Shoto eller Guard Shoto om du inte kan använda ett fullt blad, eller som ett andra blad i Niman eller Jar`kai. Ett Shoto är en kort lightsaber som den ena yoda som. Bladet är typiskt mellan 1/2 och 2/3 av en meter, och handtaget är mindre. En vaktskott har ett andra handtag i rät vinkel mot den första, som liknar en polisbaton. Shotos erbjuder ökad manövrerbarhet på bekostnad av intervall, men är lättare att hantera än en vanlig saber.
  • Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 9
    5. Välj parade blad om du vill ha det bästa av båda världarna. Parade blad är ett par lightsabers som kan förenas i hilt för att bilda en saberstaff, som de som Asajj Ventress använder. De kan användas som ett enda blad, dubbla knivar eller som en saberstaff. Som sådan har de väldigt få svagheter, men kräver omfattande utbildning att använda ordentligt.
  • Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 10
    6. Använd en krökt hilt-lightsaber för elegans och precision. Dessa sabel passar bättre i handflatan och möjliggör snabba förändringar i angreppsvinkeln, stör en motståndares försvar. Dessa Sabers används oftast av Makashi-utövare, som Count Dooku.
  • Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 11
    7. Gå till en crossguard lightsaber! Dessa erbjuder alla fördelarna med en standard lightsaber, plus de erbjuder handskydd. Den ursprungliga Crossguard Saber hade ett vakt, lutade mot bladet vid 45 grader. Kylo Ren sabers har två vakter i rät vinkel mot huvudbladet. Vaktarna gör det lite svårare att göra snurrar, men som de kan fånga på din hand - möjligen skiva din tumme. Se till att du inte gör det här.
  • Bild med titeln Välj ett LightSabers steg 12
    8. Välj en Lightclub om du är en stor fella. En Lightclub (eller Greatsaber) är typ av motsatsen till ett Shoto - istället för en nedskalad ner lightsaber, är det en lightsaber som har blivit större och tyngre. Dessa bär mycket mer fart i sina slag, men kan bara vara utrustade av Jedi som har en stor mängd styrka
  • Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 13
    9. Gå till ett lettryck om du inte bryr dig om försvar. Ett Lightwhip är lightsaberversionen av en piska - en lång, flexibel tendril av lightsaber, upp till tio fot (3m) lång. Ett Lightwhip kan vara mycket svårt att försvara mot, eftersom det kan linda runt ditt blad och rippa det från din hand. De har också ett väsentligt chockvärde - nästan ingen har någonsin stött på en. Det finns dock goda skäl till varför - Lightwhip har ett brett utbud av svagheter. Det finns dock sätt att kompensera. Du kan använda ett Shoto tillsammans med ditt Lightwhip, eller använd någon form av saberstaff hybrid - piska på ena sidan, blad på den andra (uppenbarligen inte aktivera båda på en gång). Eller du kan göra vad Lumiya, Dark Lady of the Sith, gjorde: Gör ett Lightwhip med flera tendrils, lite energi, lite fast, som kan lash ut vid flera vinklar samtidigt. Här är några svagheter:
  • Bladet är svagare än det för en lightsaber. Detta stoppar det från att skära genom väggar, även om det fortfarande kan skära kött.
  • Bladet kan korta om det är tillräckligt hårt med en lightsaber.
  • Ett Lightwhip har absolut inget defensivt värde. Att vara flexibel kan ett Lightwhip inte blockera en annan saber. Detta eliminerar ganska mycket Lightwips som ett alternativ för de flesta Jedi.
  • Det är väldigt lätt att slå dig själv med en Lightwhip.
  • Det är värdelöst mot dubbla knivar - din motståndare kan krossa din piska med ett blad, använd sedan den andra för att döda dig.
  • Metod 3 av 3:
    Avsluta med kosmetiska alternativ
    1. Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 14
    1. Titta på hiltens stil. Hitta något som du gillar. Du kanske vill ha en läderhandtag eller metallskenor eller axelblad på vardera sidan av LightSaber-bladet (kolla in Darth Malgus "Lightsaber).
  • Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 15
    2. Besluta om en finish på hilt. Darth Sidious och Mace Windu hade hilts färdiga i elektrum (en guld-silverlegering). Kylo Ren har ett mycket vädert, utilitariskt utseende till hans hilt. De flesta hyls verkar dock vara någonstans däremellan, med en matt eller metallisk finish till dem.
  • Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 16
    3. Om du har parat blad, bestäm det låsmekanismen. Det här är den mekanism som förenar Sabers tillsammans för att bilda en personal. Det är vanligtvis en enkel vridning till låsmekanism, men vissa har en fiberkabel som låter dig hålla en hilt och använda den andra som en flail.
  • Bild med titeln Välj ett Lightsaber Steg 17
    4. Om du vill ha andra alternativ, gå till dem! Detta är särskilt sant om du gör din egen saber. Möjligheterna för anpassning är oändliga. Till exempel hade Pong Krell, en allmän i klonkriget, saberstaffs (ja, saberstaffs, plural. Killen hade fyra armar.) med handtag som viks i hälften, för att göra dem enklare att bära.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande