Hur blockerar du en stans

Det har sagts det "Det bästa brottet är ett bra försvar." Det finns många olika fall där du kan behöva tillämpa den här filosofin att blockera, blöta eller undvika en stans för din personliga säkerhet. Från boxningsringen till en barbråk, som känner till mekaniken och det bästa tillvägagångssättet till en fistfight kan du skydda dig från allvarlig skada.

Steg

Metod 1 av 3:
Blockerar en stans med din kropp
1. Förbered din torso. Ett slag mot magen kan vara förödande om du inte är beredd. I händelse av att ett slag kommer för snabbt, eller du är oförberedd för våld, kan din bästa handlingsplan vara att dra åt magmusklerna och skifta något så att slaget ligger till sidan av din kropp.
  • Genom att skifta minskar du slagets kraft genom att inte träffa den, men tillåta också dina obliques (musklerna på sidorna av din torso), för att absorbera kraften också.
  • 2. Blockera med ditt huvud. Denna teknik kan användas om du är överraskning eller eller inte har en chans att blockera med dina extremiteter. Blockering med pannan kan till och med leda till att din motståndares hand på grund av hårdhet och motståndskraft, vilket ger dig oskadd. Dra åt nackmusklerna, knyta din käke och luta dig i det kommande slaget så att du absorberar det på pannan.
  • Träna försiktighet med denna block-dålig timing eller placering kan leda till ett försvagande slag.
  • 3. Hållde fötterna. När du känner att du kan vara i fara för våld, bör du fokusera din medvetenhet om din aggressors hållning. Detta är mycket viktigt eftersom det kan fungera som en tidig varning till dig. Om din motståndare har sin högra fot tillbaka är det troligt att han kommer att slå med den handen och vice versa. Att veta att det här gör att du kan förbereda sig för slaget.
  • 4. Täcka och rikta stansen. Försöker blockera punchhuvudet är ett recept på katastrof. Eftersom majoriteten av stansens kraft kommer framåt, står du en bättre chans att flytta slaget till sidan istället för att motsätta sig det direkt. Ta handen upp till insidan av den kommande stansen till "omslag" det med din egen hand. Slutföra flytten genom att styra strejken till utsidan.
  • 5. Svara på telefonen. Liknande att täcka och styra stansen, vilket ger handen upp för att täcka strejken, eftersom det kommer att fortsätta, fortsätta rörelsen tills din hand är nära sidan av ditt huvud / skurk av din nacke och din armbåge är uppvuxen i linje med din angripare underarm.
  • Håll din hållning tätt, dina nackmuskler tensed, och din hand så nära ditt huvud som möjligt. Avböjning av slaget på detta sätt kan fortfarande orsaka en överföring av kraft som kan slå din egen hand i huvudet och lämna dig dazed och dåligt skyddad.
  • Metod 2 av 3:
    Blockerar med en parry
    1. Vet ditt mål. Ett parry är ett motstråle som är avsett att avväpna eller avböja en strejk som kommer din väg. Parrying kräver snabba reflexer, men när den exekveras bra kan det ta kampen ut ur din motståndare snabbare än ett enkelt block.
    • En parry kan ta form av en jab, krok eller en nära kvartaler strejk. Den parry du anställer kommer att avgöras av omständighet och reflex, men de flesta kommer att vara kort avstånd slår till en sårbar del av din motståndares attackerande extremitet, vilket gör att den kommande kraften ska göra skada.
  • 2. Titta på hans hållning. Ståndpunkten för din motståndare kommer att telegraf viktig information till dig, så att du kan reagera med co-inträffat med slaget som dina angripare strejker. När du känner i fara för våld, notera:
  • Vilken fot leder och följer, eftersom en stans brukar kastas från samma sida som bakfoten.
  • Kroppens rotation, som den har en tendens att rotera i den riktning som attacken kommer.
  • Någon tensing, speciellt knytning av nävarna, eftersom det blir en bra indikator på att ett slag snart kommer att komma.
  • 3. Förplikta sig till ett mål. Om du inte är en erfaren fighter, kommer du sannolikt att vara omedveten om vilken typ av strejk som kommer att lanseras av din aggressor. Chansen är att det blir en enkel stans riktad mot ditt huvud, men det här är inte en garanti. För en effektiv parry måste du begå mot en motstrejk i det utrymme där slaget är mest sannolikt att passera igenom.
  • Ett utmärkt, och försvagande mål, är bicepmuskeln. Alltför ofta i strid anser motståndare huvudet som huvudmålet, men lemmarna är mycket mottagliga för skador, och en strejk till bicep kan lämna din angripare armkroppen för resten av kampen.
  • Insidan av armbågen kommer också att vara sårbar när din aggressor sträcker armen för att försöka landa sitt slag.
  • 4. Öva med en vän. Särskilt om du är oerferad, bör du alltid vara försiktig när du övar självförsvar, utan att de flesta effektivt tränar parrying behöver du en partner. Har din partner slänger på dig i slow motion som följer i så naturligt sätt som möjligt. Som hans slag närmar sig, slå hans extremitet på ett sådant sätt att stoppa eller avböja slaget.
  • När du väl har motionerna och dina strejkmål väl praktiserat kan du påskynda den här borren, men var noga med att göra det med återhållsamhet. Varken du, eller din partner, borde komma i kontakt på ett sådant sätt att du skadar varandra.
  • För att förbättra reflextiden, prova träning på en hastighetspåse eller en dubbelsäng, plocka upp en reflexorienterad bollsport, som racquetball och träna med en reflexboll.
  • 5. SWAT Away blåser och undviker. Även om detta kanske inte är det mest eleganta tillvägagångssättet är det i hög grad effektiv. Det tar stor energi att kasta en stark stans, och genom att slappna bort din aggressors näve till vardera sidan av din kropp, kommer du att trösta honom medan du håller dig säker.
  • Metod 3 av 3:
    Blockerar en stans i ringen
    1. Förstå reglerna. Det är viktigt att skilja skillnaderna mellan sportbekämpning och ett livs- eller dödskamp. När sportskämpar, som i Boxing, finns det regler på plats för att skydda utmanarna och säkerställa en "rättvis kamp." I en brawl-situation kan efterlevnaden av dessa regler leda till att du blir skadad. I den verkliga världen kan du inte alltid lita på din motståndare att följa reglerna.
  • 2. Lära sig grunderna. De grundläggande boxningsstansarna är: Jab, korset, kroken och uppercut. Att veta hur var och en av dessa exekveras är det första steget för att förstå hur du kan stoppa slaget.
  • 3. Förbered dig själv för jab. Detta är en fighters mest använda stans. Det mest effektiva sättet att blockera detta skott är att avböja det med din handflata, därigenom avböjer stansen ovanför din andra axel.
  • 4. Undvik korset. Blockering i boxning handlar inte bara om att använda dina handskar. Du måste också vara bekväm att försvara med dina axlar också. Ett kors är en rak kraftslag som kastas av din motståndare. Det kommer sannolikt att vara för mycket makt bakom det för att blockera med din hand, så du bör istället försöka ta slaget på din axel.
  • När du har tagit stansen på armen kan du flytta din vikt till din bakfot, rotera din kropp hårt och utföra en räknare.
  • 5. Ge blåsen glidningen. Genom att vrida höfter något i tid med den kommande stansen, kommer din motståndare inte att ha tid att förändra sin stans och det kommer "glida" precis vid dig. Swaying kräver att du lutar rakt tillbaka från dina höfter som ger dig tid att flytta huvudet ur vägen för en kommande stans i en svängande rörelse.
  • Även om det inte är tekniskt ett block, genom att undvika slaget, uppnå samma syfte och, i vissa fall, lämna dig själv i en mer lycklig situation / skick. Vissa motståndare kommer att vara mycket starkare eller större - i det här fallet, blockerar stansen är farlig.
  • 6. Anka slaget. Det finns två huvudsakliga fördelar med den här tekniken, man undviker ett slag, den andra är att ge dig en öppning på några enkla kroppsskott. Anka din motståndares MITT genom att släppa ner i ett upprätt läge. Detta drag kan orsaka att handsken gräver huvudet eller saknar dig helt.
  • 7. Bob och väv. Du kan undkomma en överhängande stans av "bubbande" ditt huvud medan du glider under eller till sidan av din motståndares handske. När Mitt utvecklas, böj dina ben och flytta i sidled i båda riktningarna. När du har undvikit stansen, "väva" in i en stående position till vardera sidan av sin utsträckta arm.
  • 8. Engagera sig i en strid av attrition. Även kända som rep-a-dope-tekniken kräver detta defensiva drag fighters att luta sig mot ringens rep medan de skyddar sig med sina vantar och deras kropp. Målet är att vädret överfallet, uttömma din motståndare och spara energi. Framgångsrikt utföra rep-a-dope kommer att lämna din fiende försvagad och kan inte kasta några slag du måste oroa dig för.
  • Tips

    Håll ögonkontakt, titta på hur din motståndare rör sig.
  • Instant före ett slag, du borde spänna dina muskler i det området för att förhindra att kraften skadar dina inre organ eller inriktningen av dina ben.
  • Håll alltid din ståndpunkt täta - dina lemmar ska vara nära din kropp eller ansikte. Detta kommer att hindra dig från att ha dina egna lemmar jostled in i dig, vilket gör dig skada.
  • Varningar

    Dessa tekniker kan vara mycket farliga, även om de utförts perfekt. Försök alltid att avväpna en situation genom icke-våldsamma medel först innan de tillgriper självförsvar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande