Hur man lådor

Boxning är en av de mest fysiskt krävande sporten. Det kräver en blandning av makt och snabbhet, plus utmärkt övergripande fysisk konditionering. Om du vill börja boxa är det viktigt att utveckla en bra träningsstrategi för att utveckla ditt styrka och kardiosystem. Du måste också hämta grunderna i Boxing, inklusive att lära dig några standardfotwork plus offensiva slag och defensiva drag. Om du är en boxning nybörjare, försök att gå med i ett boxning gym där du kan träna och sparar med mer erfarna boxare och boxning tränare.

Steg

Metod 1 av 4:
Learning Boxing Fundamentals
  1. Bild med titeln Box Steg 1
1. Utveckla en stabil ståndpunkt för ett effektivt försvar. En stark, bekväm ståndpunkt kommer att göra det möjligt för dig att frigöra kraftfulla slag och snabbt undvika blåser från din motståndare. Håll alltid fötterna axelbredden och din vikt är jämnt balanserad på båda fötterna. Det mesta av din vikt borde vara på din ryggfot.
  • Håll dina armbågar i och dina händer upp, med vänster under din kind och din rätt under hakan. Håll hakan hela tiden.
  • Om du är en högerhänt fighter, är rätt hållning att ha din vänstra fot framför dig, pekar bort från din motståndare i en 45 ° vinkel. Din vänstra häl ska ställa upp med din rätt tål. Om du är vänsterhänt, vänd ståndpunkten och leda med din högra fot.
  • Bild med titeln Box Steg 2
    2. Stå på tårna och fortsätt flytta för att träna ditt fotarbete. Bra fotarbete i ringen hjälper dig att undvika dina motståndare och flytta snabbt för en strejk. Fokusera på att göra snabba rörelser i ringen, svänger och glider med bollarna på dina fötter vid behov. Undvik att lägga vikt på dina klackar när du flyttar in i boxningsringen. Detta kommer att flytta ditt tyngdpunkt bakåt. Gör det lättare för din motståndare att slå dig ner.
  • Håll din ryggrad direkt när du flyttar i ringen. Håll din överkropp avslappnad så det kommer inte att begränsa benens rörelse.
  • Också, aldrig tvärsnitt (lägg en fot framför den andra när du går framåt). Detta kan sätta dig i en obalanserad, obestridlig position.
  • Bild med titeln Box Steg 3
    3
    Tape dina händer Varje gång du sparar. Förpackning av händerna kommer att skydda dem från att klippas eller allvarligt blåst upp medan du lutar. Haka tummen och dra bandet och sätt den runt din handled 3 gånger. Dra sedan bandet upp och lägg det runt dina händer 3 gånger.
  • Ta bandet tillbaka under tummen och gör "X" former i luckorna mellan fingrarna. Gör det här med din pinky och ringfingrar. Dra bandet genom varje lucka, vrid sedan det över botten av din hand längs de övre kuddarna.
  • Korsa bandet på baksidan av handen från höger till vänster och gå sedan under. Upprepa processen för de andra luckorna.
  • När du har slutfört det, wrap runt tummen en gång och sedan runt baksidan av din hand. Wrap tummen igen och dra sedan bandet över din handflata. Härifrån, linda dina knogar 3 gånger och slutar genom att förpacka din handled en gång. Wrap är verkligen användbart för att hålla din hands position på plats medan din hand är i en boxhandske samt absorberande fukt som svett.
  • Metod 2 av 4:
    Utveckla offensiva slag
    1. Bild med titeln Box Steg 4
    1. Öva stansning på en väska till utveckla rätt form. Oavsett om skuggboxning eller med en hastighetspåse eller tung väska, måste nya boxare koncentrera sig på att använda korrekt form när du släpper ut ett slag. Med hjälp av korrekt form betyder att du måste utveckla en bra balans, så att du inte kastas av balans genom att kasta en stans. Också, öva att hålla händerna framför ditt ansikte och återvända till denna defensiva position efter att ha kastat en stans.
    • Innan du stansar, håll händerna nära ditt ansikte och dina armbågar tätt mot din kropp.
    • Lägg din vikt i stansarna du kastar, och följ igenom med varje stans. Detta kommer att hjälpa dig att landa stansar effektivt och exakt på din motståndares huvud eller torso.
  • Bild med titeln Box Steg 5
    2
    Stöt på din motståndare för att hålla dem på avstånd. Jabbing är en grundläggande stans som du brukar göra med din svagare framsida. Jab är en kort stans. Till jab, kör din fist rakt in i din motståndares ansikte eller torso.
  • För att maximera effektiviteten hos jab, vrider professionella boxare sin arm och handled precis innan han kontaktar sin motståndare.
  • Bild med titeln Box Steg 6
    3. Kasta ett kors slag för att motverka en jab. I motsats till en jab, som kastas rakt framför kroppen, leverera ett kors slag genom att jabbing din dominerande hand i en något uppåtgående rörelse över din kropp. Om din motståndare kastar en vänster jab på dig, kommer de att lämna sig själv öppna för din högra krok. Håll din vikt på dina fötter, och rikta din stans över din kropp mot höger sida av din motståndares torso eller ansikte.
  • Använd korset på egen hand för att motverka en jab, eller lägg jaben och korsa ihop för en 1-2 combo.
  • Axeln hjälper till att driva korset. Var också uppmärksam på dina fötter när du kastar ett kors. När du kastar stansen, flytta din kroppsvikt från din bakfot upp till din främre fot.
  • Bild med titeln Box Steg 7
    4. Kasta en krok när du har tid för en långsammare, kraftfull stans. Kroken kan levereras till motståndarens huvud eller kropp. Luta din kropp till den sida du planerar att slå från och cirkulera armen runt för att slå motståndaren i den oskyddade sidan av huvudet eller kroppen. Kroken används ofta i kombination med andra slag.
  • Krokens svepande leverans är dess främsta nackdel, eftersom det kan lämna dig mottagliga för en motpunch. Så, om du och din motståndare byter snabba jabs fram och tillbaka är det inte dags att sluta för en krok.
  • Bild med titeln Box Steg 8
    5. Använd en uppercut för att allvarligt skada din motståndare. Uppercut är ett uppåtgående slag som släpps ut av någon hand som är mycket effektiv när i nära håll. Kasta en uppercut när du är nära din motståndares kropp. Till Uppercut, sänk armen till ungefär midjehöjden, sväng sedan uppåt i en explosiv burst. Syfte med sin motståndare helt och hållet på hakan.
  • Försök inte kasta en uppercutform mer än 1 fot (0.30 m) bort, eller du kan missa och lämna dig själv öppen för en motattack mot din kropp.
  • Bild med titeln Box Steg 9
    6. Kombinera slag för att träffa en motståndare flera gånger i rad. Efter att de blivit skickliga för att leverera en mängd olika slag utvecklar fighters vanligtvis kombinationer, där de släpper ut en förödande flurry av slag på deras motståndare. Den första kombinationen de flesta boxare lär sig är 1-2 combo (en jab följt av ett kors). Försök sätta ihop olika kombinationer av din egen. Lita på att bygga combos runt slag som du känner dig bra.
  • En annan effektiv combo lägger till en krok till 1-2 combo.Om du har högerhänt, skulle det vara en vänster jab följt av ett rätt kors och slutar med vänsterkrok.
  • Metod 3 av 4:
    Plocka upp defensiva drag
    1. Bild med titeln Box Steg 10
    1. Lära sig ta Ett slag för att öka din livslängd i ringen. Boxning handlar inte om att kasta slag. Minimera din motståndares slag är också en viktig del av spelet. Att ta en stans, slappna av din kropp och hålla ögonkontakt med din motståndare. Detta hjälper dig att räkna ut var de planerar att landa sin nästa stans. Om din motståndare siktar på sina slag för din kropp, dra åt dina kärnmuskler och absorbera stansarna.
    • Utveckla ett effektivt boxningsförsvar genom att blanda olika metoder för avböjning, blockera och dodging dina motståndares stansar.
  • Bild med titeln Box Steg 11
    2. Parry din motståndares slag genom att knacka dem bort. Efter att ha hållit dina handskar upp och haka ner är parry förmodligen den mest grundläggande defensiva tekniken i boxning. Att pariera, håll dina händer på nivån på ditt ansikte och, när din motståndare kastar en stans, flytta din hand för att slå motståndarens handskar och misdirect stansen.
  • Du måste flytta snabbt till Parry Quick Stans som Jabs och Crosses.
  • Bild med titeln Box Steg 12
    3
    Glida stansar att undvika en stans helt och hållet. Slipan utförs av skarpt roterande dina höfter och axlar när din rival kastar en stans riktad mot ditt huvud. Vänd också hakan skarpt i samma riktning som du vänder din kropp. Detta kommer att få din motståndare att missa sitt mål (ditt huvud) helt och hållet. Det är svårare att glida stansar riktade mot din kropp, eftersom det presenterar ett större mål. Istället försök att blockera blåser riktade mot din kropp.
  • Slippa ett slag fungerar bäst om din motståndare kastar en stans från minst 2 meter (0.61 m) bort.
  • Bild med titeln Box Steg 13
    4. Block stansar som din motståndare kastar på dig. När du blockerar en stans, försök inte flytta hela kroppen ur vägen för att undvika stansen. I stället absorberar effekterna med dina handskar. Börja med dina handskar hålls defensivt framför ditt ansikte och flytta en eller båda handskarna för att försvara ett område av din kropp som din motståndare försöker slå.
  • Var medveten om att blockeringsstansar gradvis trivs ut dina händer och kan minska dina slags effektivitet.
  • Bild med titeln Box Steg 14
    5
    Bob och väv Att presentera ett svårt mål mot din motståndare. Boben exekveras genom att böja benen för att undvika ett högt slag (E.g., en krok till huvudet). Bobbing är nästan som ducking, även om du kommer att hålla huvudet upp och dina ögon på din motståndare. Följ upp Bob med en väv för att undvika din motståndare. Att väva, böja din kropp bara utanför din motståndares utökade handske och räta upp igen.
  • Medan Bob och väven är tekniskt separata defensiva drag, är de vanligen ihop ihop.
  • Efter vävning, slå ut på din motståndare med en jab.
  • För att bli bättre på bobbing och vävning, gör övningar som kommer att förbättra din balans och din benstyrka, som hoppa squats, sprinting och hoppa rep.
  • Bild med titeln Box Steg 15
    6. Rulla din kropp för att avböja dina motståndares slag. När du rullar med slag, kommer du inte att undvika dem helt och hållet. Istället flyttar du din kropp bort från din motståndares handske för att minska kraften i varje stans. Tryck dina handskar till pannan, håll dina armbågar mot din kropp och håll hakan mot bröstet. När din motståndare kastar stansar på dig, rulla dina höfter och torso till höger eller vänster för att avböja träffar.
  • Så, om din motståndare svänger på dig med en höger jab, sväng din överkropp till vänster. Medan jaben fortfarande kommer att slå dig, kommer dess kraft att bli mycket svagare än om du inte hade rullat bort från slaget.
  • Rullande ger lite skydd mot sidokroppen, men är ett effektivt försvar mot ett spärr av slag, som dina handskar och underarmar absorberar det mesta av effekten.
  • Metod 4 av 4:
    Begå till en omfattande utbildningsplan
    1. Bild med titeln Box Steg 16
    1. Börja träna minst 3 månader innan du börjar boxa. Vissa boxningsexperter föreslår att nybörjare tåg i 3 till 6 månader innan du någonsin kommer in i en ring. Detta gör det möjligt för fledgling fighters att nå topp fysiskt tillstånd och perfekta grundläggande tekniker innan de engagerar sig i sin första match. Du kan sammanställa din egen träningsregim, eller gå med i ett gym som fokuserar på att utveckla boxare.
    • De flesta fysiska-konditioneringsprogram för boxare kan brytas ner i 3 kategorier: kardiovaskulära, kärnövningar och viktträning.
  • Bild med titeln Box Steg 17
    2
    Arbeta med kardiovaskulära övningar att utveckla hög uthållighet. Boxers behöver inte bara ha bra uthållighetskapacitet utan måste också kalla korta slag av makt på viktiga ögonblick i en bout. För att möta dessa fysiska krav kommer boxare att variera sina kardioträningsprogram. Försök att göra minst 30 minuters kardioträning varje dag som du tränar. Cardio kan innehålla saker som hoppande rep, springa (inomhus eller utomhus), cykling, simning och träning på trappklättringsmaskiner.
  • Till exempel kommer boxare att variera takten i deras uthållighetsbyggande körningar för att inkludera korta, all-out sprints. Detta simulerar de fysiska kraven och kaoset för att slåss.
  • Långdistanslöpning hjälper dig att bygga uthållighet, och det hjälper också dig att återhämta sig snabbare mellan rundor i en boxningsmatchning.
  • Tröttna fighters tenderar att släppa sina händer och lämna sina huvuden utsatta. De kan också inte producera energi för att effektivt motsätta sig i sena rundor av en bout.
  • Bild med titeln Box Steg 19
    3
    Vikttåg Att bygga upp dina överkroppsmuskler. Weightlifting hjälper nya boxare att bygga styrka och stanskraft. Ditt bröstkorg, axlar och armar är av särskild betydelse. Nyckeln i viktträning för boxare är att utveckla den styrka som behövs för explosiva slag. Det betyder att du gör 6 till 8 reps av varje övning med den tyngsta vikten du kan hantera. Gör 3 uppsättningar av varje och varierar övningarna så dina muskler inte platå. Alternativa dagar mellan kärn- och viktträning.
  • Övre bröst övningar inkluderar den platta bänkpressen och hantelflugor.
  • Mål dina axelmuskler med hantel Militärpressar och laterala höjningar.
  • Biceps Curls och Triceps Kickbacks hjälper till att bygga övre armstyrkan som behövs för att öka stanskraften.
  • Bild med titeln Box Steg 18
    4
    Utför kärnövningar Att bygga upp övergripande styrka och fingerfärdighet. Boxare genererar mycket av sin makt från kärnan i kroppen. Några av de mest effektiva övningarna inkluderar chin-ups och pull-ups, crunches, squats och dragkraft. Gör 3 uppsättningar av vardera med 1 minuters raster mellan övningar. Chin-ups och pull-ups ska göras tills du inte kan göra längre. Gör 20 reps av de andra övningarna.
  • Genom att utföra övningar som involverar många muskelgrupper kan en prizefighter bygga en kraftfull kärna som tvingar alla delar av kroppen att fungera kohesivt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    För att komma ut ur hörnet, var noga med att blockera. Sedan bob och väv dig tillbaka till mitten av ringen.
  • Rolling är en teknik som ofta används av den tidigare tungviktsmästaren Muhammad Ali.
  • Spar med erfarna kämpar för att lära sig nya knep och förbättra dina färdigheter. Du kan ta ett slag, men sparring mot en överlägsen fighter hjälper dig att lära dig att lasta.
  • Lär dig hur du undviker motståndare när du sparar. Till exempel, om du står inför en högerhänt rival, flytta till höger. Om du står inför en vänster, flytta till vänster. Detta håller ett större avstånd mellan dig och din motståndares starka hand.
  • Bo i mitten av ringen när du sparar med en boxningspartner. Får inte fångas längs repen eller i ett hörn.
  • Saker du behöver

    • Handskar
    • Boxningstammar
    • Huvudbonad
    • Munvakt
    • Tung väska
    • Handtejp
    • Boxing stövlar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande