Hur man avväpnar någon med en kniv

VIDEO

Förhoppningsvis kommer du aldrig att behöva möta någon med en kniv. Barehandlade kämpar mot en kniv är potentiellt dödlig (risken för skada är ca 80%), så du bör alltid försöka fly från en angripare om möjligt. Om du måste möta en knivbärande angripare, men vet hur man försvarar dig själv och tar kniven bort kan rädda ditt liv.

Steg

Del 1 av 3:
Försvara dig själv
  1. Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 1
1. Skapa avstånd mellan dig själv och angriparen, om möjligt. Om det visar sig att du måste möta en knivbärande angripare en-mot-ett, börja med att stödja. Försök att sätta så mycket avstånd som möjligt mellan dig själv och angriparen. Experter rekommenderar sju meter som ett avstånd som kommer att hålla dig säker från en knivattack.
  • För att förhindra att du får i en situation där någon attackerar dig med en kniv i första hand, försök använda två av de tre formerna av självförsvar regelbundet, situationell medvetenhet och verbal de-eskalering.
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 2
    2. Använd ett objekt som en sköld. Om du vill avväpna en motståndare eller angripare, måste du göra det i rätt ögonblick. Medan du väntar kan du skydda dig själv genom att använda ett objekt som en sköld. Försök att hitta ett hårt, styvt föremål som ett bräda eller papperskorgen, men något objekt (även en kappa, filt, etc.) kan hjälpa. Håll objektet framför dig för att skydda dig mot plötsliga attacker.
  • En sköld hjälper till att hålla dina sårbara områden skyddade. Kom ihåg att dina mest sårbara områden är i din kärna (bröst, buk), så håll de som är skyddade framförallt.
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 3
    3. Håll din kropp vinkelrätt mot angriparen. Försök att inte stå direkt framför angriparen - det gör dig mer sårbar för attacker. Istället, förblir till sidan av angriparen om det är möjligt. På det sättet får du chansen att se om attackern vänder sig till lung mot dig och har lite mer tid att reagera.
  • När en angripare stansar, hoppar, sparkar eller stakar på dig, är det kritiskt att du flyttar fötterna för att skydda dig och sätta dig i en bättre position. Även om du inte kan undvika eller blockera en attack helt, kan du fortfarande förhoppningsvis mildra vilken skada de annars skulle ha orsakat.
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 4
    4. Blockera och omdirigera attacker. Om angriparen lunges på dig innan du kan få kniven, gå till sidan ut ur hans / hennes väg. Angriparen kan sedan vända sig om att möta dig igen. Var beredd och flytta till sidan av angriparen, så att du kan undvika direkta stab i din riktning.
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 5
    5. Avböj angriparens arm om han eller hon slår. Om angriparen lunges på dig och du inte kan komma ur vägen, ta tag i angriparens arm när han / hon flyttar mot dig. Använd båda händerna för att ta på, om möjligt. Yank Attackerens arm och använd angriparens momentum för att kasta honom / henne till marken, se till att kniven spetsas bort från dig.
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 6
    6. Stoppa en underhandknivattack. Om angriparen lunges på dig med hjälp av en uppåtgående rörelse, använd bladets blad för att hugga in i angriparens hand. Gör det kraftigt, och det kommer att driva angriparens arm bakåt. Använd händerna för att trycka och hålla angriparens arm tillbaka så att kniven blir borta från dig. Slamma angriparen arm i en hård yta eller applicera tryck tills kniven faller från sin hand.
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 7
    7. Kasta angriparen från marken. Om angriparen lunges mot dig med kniven, tillbaka och låtsas att falla ner så att du fortfarande står inför angriparen. Prop själv upp på dina underarmar, håll din vänstra fot upptagna och vänta på att angriparen ska närma sig. När angriparen är inom räckhåll för dina fötter, sätt din vänstra fot mot hans / hennes häl. Slam ditt högra ben mot baksidan av angriparens knä så hårt som möjligt, trycker på attackeren bort. Om du gör det korrekt kommer din angripare att falla ansikte först, med kniven riktad från dig.
  • Del 2 av 3:
    Angripa
    1. Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 8
    1. Fokusera på att kontrollera vapnet. Försök inte attackera angriparen. Kom ihåg att ditt primära mål är att hålla dig säker. Om du inte kan komma ifrån angriparen, betyder det att det eliminerar källan till fara: kniven.
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 9
    2. Få Ahold av angriparens lem med båda händerna. När du är redo att ta bort kniven från angriparens hand, ta tag i sin arm så fort du kan. Använd båda händerna om möjligt. Försök att stabilisera angriparens arm (håll den på plats). Detta kommer att vara svårt eftersom angriparen förmodligen kommer att försöka komma ur ditt grepp, så du måste hålla fast så länge du kan.
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 10
    3. Skada angriparens hand. Slamma angriparens hand mot en hård yta så fort du kan. Du kan även försöka bryta angriparens handled eller hand om det behövs. Om du inte kan slamma angriparens hand mot någonting, fokusera på att applicera så mycket tryck som du kan till hans / hennes arm tills den är skadad. Om det här går bra, kommer angriparen på kniven att lossa, och vapnet kommer att falla bort.
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 11
    4. Hålla kniven borta. När angriparen är avväpnad, se till att kniven är långt ifrån sin räckvidd. Spark, tryck eller fling kniven så långt du kan så att angriparen inte kan nå den.
  • När angriparen är avväpnad, försök att fly till säkerhet.
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 12
    5. Använd ett vapen om det behövs och möjligt. Om angriparen fortfarande försöker skada dig när du avväpnar honom / henne, och du kan inte komma undan, försök att använda ett icke-dödligt vapen (inte kniven) för att försvara dig själv. Du kunde:
  • Kasta sand, stenar eller andra små föremål på angriparen. Varmt kaffe eller isvatten kan till och med göra tricket.
  • Slå angriparen med vilket objekt som är till hands: en pinne, stol, bok, etc. Du kan även använda en kappa som en piska för att slå angriparen.
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 13
    6. Invapa anfallaren. Om du inte har något föremål för att hjälpa dig, försök att skada eller immobilisera angriparen med din egen kropp. Till exempel:
  • Headbutt angriper i hans / hennes buk.
  • Slå angriparen i ansiktet, särskilt ögat, näsa eller tempel.
  • Sparka angriparen i knäna eller ljummen.
  • Del 3 av 3:
    Komma ut ur situationen
    1. Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 14
    1. Springa, dölja, slåss. När du står inför en angripare, kom ihåg RHF: Kör, gömma, slåss. Din första taktik bör vara att springa, om du kan komma undan utan att skada dig själv. Om du inte kan undkomma området, försök att gömma sig på ett säkert ställe, till exempel ett rum som kan låsas, eller bakom ett lock av något slag. Du bör bara kämpa mot angriparen som en sista utväg.
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 15
    2. Håll dig så lugn som möjligt. Om du står inför en angripare som bär en kniv, måste du arbeta väldigt svårt för att vara lugn. Detta kommer att vara mycket svårt, eftersom det är en extremt stressig situation. Inte paniking, men kan spara ditt liv.Det hjälper till om du har några grundläggande plan i åtanke:
  • Hålla sig lugn
  • Tyst signal för hjälp, om möjligt
  • Underhålla ögonkontakt
  • Stall för tid
  • Fortsätt prata med angriparen
  • Följ några anvisningar som angriparen ger
  • Riskera inte skada på dig själv eller andra om det är möjligt
  • Försök inte fånga kniven själv
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 16
    3. Flytta på dig. Om det blir nödvändigt att kämpa tillbaka och försöka avväpna angriparen (t.ex. om att angriparen försöker sticka dig), gör det då. Men om det är möjligt när som helst under konfrontationen, flytta bort från angriparen.
  • Du kan börja med att försöka tillbaka från angriparen. När du är flera meter bort kan du försöka fly.
  • Om angriparen blir distraherad eller flyttar bort från dig, använd möjligheten att springa så fort du kan tills du är på ett säkert ställe.
  • Kör inte i en rak linje - istället, flytta i en zig-zag eller mer oregelbunden rörelse. Detta kommer att förvirra angriparen, hjälpa dig att fly.
  • Bild med titeln avväpnar någon med en knivsteg 17
    4. Ring 911 så snart som möjligt. Så snart det är säkert att göra det (angriparen lämnar, eller du kan komma undan), ring 911 eller ett annat nödnummer för hjälp. Tillhandahålla som detaljerad beskrivning av angriparen som du kan, och förklara vad som händer / vad som hände.
  • Expertråd

    • Isolera vapnet från din angripare. Om någon hotar dig med en kniv i nära håll, isolerar din första prioritet vapnet, vilket betyder att låsa angriparens hand så att de inte kan flytta vapnet runt. Sedan slå till ljummen för att få angriparen till marken som håller vapnet låst. Spar sedan dem tills de inte rör sig längre.
    • Använd vad som är runt dig som ett vapen. När på avstånd, leta efter något runt dig som du kan hämta och använda som avböjningsanordning, eller som ett vapen. Du kan till och med kunna välja något och kasta det i angreppets ögon.
    • Din tankegång är viktigt för din framgång. Du måste utveckla en "vinnarens tankegång."Det betyder att du måste bestämma innan du kommer att vinna den som kämpar oavsett vad. Som hjälper till att övervinna tvekan, och det gör dig svårare att besegra.
    Från Joseph Bautista
    Självförsvarstränare

    WikiHow Video: Hur man avväpnar någon med en kniv

    Kolla på

    Tips

    Ta en självförsvarsklass. Det finns många kurser och seminarier som kan ge dig praktiska tips för hantering av en knivbärande angripare och andra faror.. Kolla med din lokala polisavdelning, college eller community center om vilka självförsvar som är möjligheter att det finns i ditt område.
  • Kom ihåg att att attackeras av en kniv är potentiellt livshotande och:
  • Gör detta för självförsvar, gripande människor för att tydligt göra något olagligt (särskilt en brott) eller göra en arrestering som polisen är endast lagligt motiverad om personen utgör ett hot om stor kroppsskada eller dödlig kraft vid ett givet tillfälle. i alla fall,
  • Att göra detta för något annat är förövarens fel och, ännu viktigare, olagligt. Alla har rätt att gå om sin verksamhet utan att den senare görs för dem.
  • Om du blir attackerad av en kniv av någon som inte är polis, och du gjorde inte något olagligt, Ring nödtjänster så fort som möjligt!
  • Om du ser att någon attackeras av en kniv av någon som inte är polisens officer, Ring nödtjänster För mer omedelbar hjälp och följ sändarens riktning.
  • Varningar

    Aldrig Gör något olagligt, speciellt om det innebär stor kroppsskada eller dödlig kraft, för att någon kan hota dig med en kniv som stannar för att stoppa dig från:
    • Begå ett våldsamt brott (e.g. i självförsvar) som innebär stor kroppslig skada eller dödlig kraft
    • Lämnar efter att du tydligt gjorde något olagligt (e.g. av en medborgares arrestering), när stor kroppslig skada eller dödlig kraft användes i det brott som du begått och / eller att motstå internering, och
    • Motstå arrestering Om den personen är en polis som arresterar dig, när stor kroppslig skada eller dödlig kraft användes i det brott som du begått och / eller motstå arresteringen, som är olaglig, även om du är oskyldig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande