Hur man applicerar en triangel choke från öppen vakt i blandad kampsport

Triangeln Choke är en av de vanligaste och mest effektiva choke som finns i sporten av blandad kampsport idag. Det är ett drag som ofta gjorts i sporten av Jiu Jitsu för att tjäna poäng eller att vinna matcher. Denna instruktions demonstration kommer att förklara hur man utför triangeln choke från öppen vakt.

Steg

  1. Bild med titeln Applicera en triangel choke från öppen vakt i blandad kampsport Steg 1
1. Börja med att lägga på ryggen med benen ifrån varandra. Din motståndares torso är mellan dina ben. Detta kallas öppen vakt, eftersom hans rörelse är begränsad något av benen men inte så mycket som det skulle vara om dina ben var inslagna runt sin torso eller i "stängd" vakt.
  • Nu när din motståndare är instängd i din vakt, kommer han vanligtvis att försöka kasta slag eller armbågar i ditt ansikte för att skada medan du letar efter ett sätt att fly. Nyckeln till att börja inrätta din triangelkalke är att ta en av hans armar medan han försöker slå dig och att avböja det så det rör sig bredvid ditt huvud istället för att slå den. Du vill också försöka hålla en hand i sin arm i processen.Bild med titeln Applicera en triangel choke från öppen vakt i blandad kampsport steg 1bullet1
  • Bild med titeln Applicera en triangel choke från öppen vakt i blandad kampsport Steg 2
    2. Börja placera dig själv. När din motståndares attack har blivit avböjda och hans andra arm drev ut ur hur du börjar placera din egen kropp. Du gör det genom att använda benen för att driva din kropp framåt på marken så att motståndarna är längre bort från ditt huvud. Med viss övning bör du kunna placera din egen kropp samtidigt du skyddar dig från attacken och manövrera stansarna.
  • Bild med titeln Applicera en triangel choke från öppen vakt i blandad kampsport Steg 3
    3. Pivot dina höfter framåt. Efter de tidigare stegen har slutförts bör din motståndare vara avstängd. Du vill då pivotera dina höfter framåt för att skicka din motståndares kropp längre ner din.
  • Bild med titeln Applicera en triangel choke från öppen vakt i blandad kampsport steg 4
    4. Du vill nu Hitta ett sätt att manövrera ditt ett ben över din motståndares arm Det drevs ner och bort från dig vilket gjorde det lättare när det är dags att sjunka i choke.
  • Nu borde du vara i en position där ditt motståndare huvudet är nere av dina höfter. Du borde också ha ett fast håll på sin en arm precis vid din axel. I detta skede börjar du höja benen upp och över dina motståndares huvud.Bild med titeln Applicera en triangel choke från öppen vakt i blandad kampsport Steg 4Bullet1
  • Bild med titeln Applicera en triangelkalke från öppen vakt i blandad kampsport Steg 5
    5. Du vill börja sätta in ditt ben runt din motståndares huvud och axlar alltid se till att hans egen arm är instängd framför sin egen nacke och huvud medan du tar din fot mot ditt andra ben.
  • Bild med titeln Applicera en triangel choke från öppen vakt i blandad kampsport Steg 6
    6. Du vill nu slå ditt knä runt fotleden i din andra fot som säkrar din motståndare på plats.Du kan ta tag i din shin för att dra benet över din motståndares baksida för att lätta det här steget, men dra inte på din fot eftersom det kan bryta din fotled.
  • Bild med titeln Applicera en triangel choke från öppen vakt i blandad kampsport Steg 7
    7. Använda benen du vill Applicera så mycket tryck som du kan till huvudet och nacken på din motståndare. Du kommer att märka att hans egen arm tvingas mot nacken begränsar luftflödet hos din motståndare. Du kan använda en av dina händer för att dra ner på din egen fot för att tillämpa ännu mer tryck som stramar choke.
  • Bild med titeln Applicera en triangel choke från öppen vakt i blandad kampsport Steg 8
    8. Håll choke tills din motståndare antingen knackar ut, eller domaren hoppar in för att stoppa kampen.
  • Tips

    Du kan dra ner på din motståndares huvud för att öka effektiviteten av choke.
  • Se till att din motståndares axel är ute av triangeln, inte i.
  • Om allt har gjorts ordentligt kan triangeln choke uppnås på några sekunder.
  • Isolerar huvudet och axeln, och med benet ovanför och över nacken av motståndaren, då om du flyttar kroppen i samma riktning som benet ovanför motståndaren blir det lättare att haka din fot under knäet av ditt motsatta ben.I bilderna ovanför skulle personen på botten byta sin överkropp till höger, så att hans ben lätt kan haka under knäet.Detta är särskilt användbart om du inte är flexibel.
  • Varningar

    Denna demonstration gjordes av en utbildad professionell i en kontrollerad miljö. Detta är endast avsett för instruktionsändamål och bör endast försökas av eller under överinseende av yrkesverksamma eller kvalificerade instruktörer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande