Hur man gör judo

Judo är en relativt modern kampsport, skapad av professor Jigoro Kano 1882. Dess rötter ligger i Jiu Jitsu, som var den ursprungliga konsten som används av Samurai. Kano ville skapa en form av Ju-Jitsu att han kunde träna utan rädsla för allvarlig skada, och så föddes Judo. Det är ett system av obevakad kamp där målet är att gripa med din motståndare och vinna genom att kasta dem till golvet på ryggen och klara dem till golvet i 20 sekunder eller utföra en krappa eller jointlock tills de skickar in. Att få Judo-basiken ner öppnar dig upp till många roliga tekniker som du kan träna själv eller med andra för en fullkroppsövning som också lär sig självförsvar!

Steg

  1. Bild med titeln Do Judo Steg 1
1. Hitta en lokal studio som erbjuder judo lektioner. Se till att det finns människor där med din egen storlek och vikt. Du kan lära dig mest genom att träna med människor som är en liknande storlek på dig själv. Men se till att tränaren är ett svart (eller rött) bälte (högsta rang, beroende på ditt land), särskilt över 1: a graden. Att ha en erfaren instruktör är viktigt inte bara för kvaliteten på lärandet men också för din säkerhet!
  • Bild med titeln Do Judo Steg 2
    2. Få satsen. Få judo "gi" (uttalad ghee, vanligtvis och felaktigt kallad a "kimono"), judouniformen. GI-toppen är som en robust jacka för grepputbildning, och byxorna rymliga och bra för rörelse. Detta kan förvärvas online, på sportbutiker, eller via din klubb. Be om hjälp att hitta din storlek eftersom de kommer att kunna låta dig försöka på andra medlemmars jackor för jämförelse. Tänk alltid på att din GI sannolikt kommer att krympa när den tvättas.
  • Bild med titeln Do Judo Steg 3
    3. Lära sig bränslet. Ukemi (breakfas) är det som stannar fallet från att skada och, utan dem, du kommer bli svart och blått väldigt snabbt. Att falla på fel sätt kan också slå vinden från dig, vilket är obekväma och skärs i din träningstid. Gjort ordentligt, blir kastad bör inte skadas alls. Skydda ditt huvud. Om du vet att någon kommer att släppa till knäna under ett kasta, ta det med för att förhindra att det slår på mattan.
  • Bild med titeln Do Judo Steg 4
    4. Arbeta med att lära sig några drag, och perfekta dem. Lägg till nya, expandera dina drag. Att lära sig coola nya judotekniker kommer att hålla dig motiverad, men glöm aldrig att följa dina grunder. Titta på Judo Masters: De har ofta en turnering Arsenal inte större än 4-6 kast. Det är bättre att göra några judo flyttar bra, än många rör sig illa.
  • Bild med titeln Do Judo Steg 5
    5. Borra! Konditioneringen kanske inte verkar roligt, men du kommer att känna dig tio gånger bättre på mattan om du övar några cursory sopnings- och balansövningar regelbundet på fritiden. Borrning ökar din fysiska kondition, styrka och uthållighet över tiden som förbättrar din prestation. Det kommer också att bygga din "muskelminne" av olika drag som kommer att öka flyt och lättnad du kan utföra dem - särskilt under en kamp. "Muskelminne" hänvisar till det faktum att muskler "kom ihåg" Vad de har gjort före och kan replikera flytten lättare.
  • Bild med titeln Do Judo Steg 6
    6. Lär dig grundläggande tekniker. Detta inkluderar hold-downs, och för vuxna, strangles och armlocks också. Stangles och armlocks kan vinna dig en kamp omedelbart om det görs korrekt. Kom ihåg att de flesta (riktiga) slagsmål vinner på marken. Utbildning Brasilian Jiu-Jitsu är ett utmärkt sätt att komplettera din judo med marktekniker!
  • Bild med titeln Do Judo Steg 7
    7. Lär dig några japanska namn. Då när dina lagkamrater ropar "Gör ippon-seoi-nage!!" Du vet vad de menar. Japansk terminologi kan också behövas för betygsättning och används i tävlingar - du vill inte sakna en domarens cue i en kamp eftersom du inte förstår vad de säger!
  • Bild med titeln Do Judo Steg 8
    8. Lära sig reglerna. Vid graderingar kommer detta att fungera i ditt favör - till exempel, om du förstår din motståndares ben med benen medan du hålls ner, är hållaren trasig.
  • Bild med titeln Do Judo Steg 9
    9. Träna regelbundet. Det finns ingen ersättning för övning, och ingen mängd läsning om judo kan ersätta verklig praxis, så sluta vara lat och fastnar i!!
  • Bild med titeln Do Judo Steg 10
    10. Ät och drick hälsosamt och har en aktiv livsstil. Att ha en hälsosam kropp (inklusive en hälsosam vikt) har ett stort antal fördelar, inklusive att lämna dig med bra uthållighet, vilket gör träning enklare och tillåter dig att kämpa med andra människor din fitness / storlek.
  • Bild med titeln Do Judo Steg 11
    11. Var inte rädd för att ställa frågor. Det finns inga dumma frågor. De biffiga svarta bältena är bara vanliga människor, och kommer bara att vara glad för att hjälpa dig att lära dig sin favorit sport.
  • Bild med titeln Do Judo Steg 12
    12. Lär dig motattacker till grundläggande judo kastar, då när din motståndare gör ett visst kasta, kan du använda den till din fördel, särskilt om du är liten inramad och ofta har ett visst drag som används mot dig.
  • Bild med titeln Do Judo Steg 13
    13. Öva både vänster- och högerhänt tekniker. De flesta spelare används bara för att bekämpa högerhänt, och de kan ofta inte försvara sig mot vänsterhänt kast. (Om du redan är vänsterhänt har du en startstart!)
  • Bild med titeln Do Judo Steg 14
    14. Lär dig kombinationer. Det innebär att även om det första draget du försöker förväntas, kan du snabbt övergå till en annan. En snabb förändring i riktning kan hjälpa obalans ännu mer erfarna motståndare.
  • Bild med titeln Do Judo Steg 15
    15. Öva övergångar från stående tekniker (Tachi-Waza) till marktekniker (Ne-Waza). Till exempel landning i en hold-down, en krappa eller armlock, direkt från ett kasta eller takedown. Detta förbättrar dramatiskt din konkurrensfördel.
  • Bild med titeln Do Judo Steg 16
    16. Lär dig och förstå Etiketten och historien om judo. Även om den idrottsaspekten av Judo betonas i modern praxis, lärande historien om kampsporten och förstå hur Judo har utvecklats genom åren kommer att expandera dina horisonter.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Träna regelbundet med en rad människor.
  • Olika länder och organisationer kan ha olika led. När du lär dig Judo, var noga med att välja en dojo med en välbefinnande Judo Sensei (lärare). I USA är ett svart bälte typiskt den högsta rankningen i Judo.
  • Utbildning med olika människor kommer alltid Öka din skicklighet.
  • Förstå både sport och kampsportsaspekter av judo.
  • Lär dig olika hälsningar och hur man säger "jag är ledsen," vilket kan sägas om det finns en oavsiktlig felaktighet under övning.
  • Lär dig breaks (Ukemi), det kan vara tråkigt men det är väldigt viktigt för dig själv och andra.
  • Judo är "det milda sättet," Därför är kastad av en erfaren judoka (Judo-utövare) mycket säkrare än att kastas av en nybörjare.En vanlig vana för en nybörjare skulle vara att utnyttja sin styrka mer, så ett dåligt utförande av ett kasta riskerar skada.Fokusera på teknik och Ukemi (brytning) för att minska risken för skada på dig själv och dina partner.
  • Ange tävlingar och betyg när det är möjligt.
  • Varningar

    Motstå uppmaningen att träna på icke-judo-vänner eller familj. De kommer inte veta hur man försvarar sig och kan bli skadad
  • Skryta inte om din förmågor - Modesty är en del av judokoden.... (plus, det kan finnas någon bättre än du, bara väntar på att torka det leendet av ditt ansikte!)
  • Du kan ha ont / smärtor / blåmärken efter de första sessionerna. Vi har alla varit där, men du blir bättre snabbt, så det kommer inte alltid att vara så.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande