Hur man blir en kampsportinstruktör

I kampsport representerar det sista steget i din resa som en student och den första mot eventuella behärskning av en stil. Att hjälpa nya studenter att stärka sina färdigheter kan vara en krävande än givande tillämpning av år av hård träning, men att bli en lärare kräver mer än förmåga ensam. När du har fått en stor erfarenhet av din disciplin måste du ansöka om certifiering för att bli erkänd som en välrenommerad lärare i din valda stil. Ditt primära fokus kommer då att vara att etablera dig själv i ditt område och träna en ny generation av begåvade kampsportkonstnärer för att hålla traditionen levande.

Steg

Del 1 av 3:
Få den nödvändiga upplevelsen
  1. Bild med titeln Bli en kampsport instruktör Steg 1
1. Välj en stil. Undersök olika kampsport för att hitta en som fångar ditt intresse. Det finns hundratals hundratals stilar från hela världen, från traditionell konst som Hung Gar, Pencak Silat och Shorin-Ryu karate till mer sportorienterade discipliner som Kickboxing, Judo, Kendo och Mixed Martial Arts (MMA). Varje stil skiljer sig genom sin samling av tekniker, taktik, träningsmetoder och filosofiskt tillvägagångssätt för att bekämpa och fysisk välbefinnande.
  • När du har undersökt ett brett utbud av stilar, begränsa din sökning till de som lärs i ditt område så du vet vilka alternativ som är tillgängliga för dig.
  • När du jämför olika discipliner, ta hänsyn till dina egna fysiska styrkor och begränsningar. Till exempel är Wushu en dynamisk stil som är väl lämpad för unga, atletiska studenter, medan en mjukare konst som Aikido kan vara bättre för människor som har en historia av skada.
  • Bild med titeln Bli en kampsport instruktör Steg 2
    2. Ägna dig åt din träning. Anmäl dig i klasser och kom igång på din resa. Absorbera allt du kan, göra ett försök att förstå inte bara prestanda för varje teknik men avsikten bakom det. Det är viktigt för dig att träna på allvar om ditt mål är att så småningom lära andra.
  • Nya studenter bör göra ett försök att träna i minst 3-5 timmar i veckan.
  • Sätt särskilt betoning på grunderna. Dessa kommer att fungera som grunden för allt du lär dig härifrån, i affärer såväl som kampsport.
  • Bild med titeln Bli en kampsport instruktör Steg 3
    3. Uppnå en grundläggande nivå av behärskning. Träna hårt för att tjäna ditt första examens svarta bälte, eller en ekvivalent rang i din respektive stil. Fram till dess, lägg undan tankar om undervisning. Ditt huvudfokus i detta skede bör skärpa dina egna färdigheter. Framtida studenter kommer att vara mer villiga att lära av en instruktör som har visat kompetens inom sin konst.
  • I de flesta stilar med ranking och kampanjsystem kan man få en grundläggande nivå av behärskning ta var som helst från 4-6 år.
  • Kukkiwon Taekwondo, till exempel främjar studenterna baserat på deras förmåga att utföra viktiga tekniker, vilket kan ske på så lite som 3 år, beroende på din arbetsetik. Däremot är Jiu-Jitsu en disciplin där progression är notoriskt långsam, ofta tar så länge som 10 år.
  • Bild med titeln Bli en kampsport instruktör Steg 4
    4. Lär dig om historien om din stil. Som instruktör är du inte bara ansvarig för att hjälpa studenter att utveckla sin tekniska färdighet, utan att ge några av den unika kulturella karaktären av din stil. Kampsport är många saker-historia, filosofi, konst, ritual och livsstil. Var och en av dessa aspekter har en viktig roll att spela i disciplinen, och bör inte försummas.
  • Traditionell kampsport ses ofta som en slags arv, gått ner från generation till generation.
  • Det är ofta nödvändigt att förstå historien om en stil för att förstå hur det har utvecklats till sin nuvarande form.
  • Del 2 av 3:
    Bli en certifierad instruktör
    1. Bild med titeln Bli en kampsport instruktör Steg 5
    1. Bli medlem av din disciplins nationella styrande organ. De flesta moderna kampsporten presideras någon form av reglerande organisation. Dessa organisationer skapar universella bestämmelser, håller tävlingar och erbjuder vägledning för lämpliga affärsmetoder i skolor där stilen lärs. Om du hoppas att undervisa en dag, måste du först tillhöra din stilens styrande kropp.
    • Kontakta det lokala kapitlet i organisationen för att få veta mer om deras specifika medlemskapskrav.
    • Att få din fot i dörren är ofta så enkel som utfärdat ett speciellt kort eller ett certifikat. Medlemsavgifter kan också gälla.
  • Bild med titeln Bli en kampsport instruktör Steg 6
    2. Ansök om instruktörscertifiering. Nu när du är medlem i din stilens styrande kropp är ditt nästa steg att lägga in din begäran om en officiell coachingkvalificering. Detta kommer typiskt att involvera en eller flera intensiva instruktörskurser, liksom någon form av omfattande tentamen som innehåller både en praktisk demonstration och en skriftlig del för att testa din kunskap om stilens historia och teori.
  • Det kommer vanligtvis att vara en engångs- eller återkommande avgift för att behandla dina examensresultat och få din instruktörs certifikat.
  • I vissa fall kan du förväntas hålla som assistentinstruktörens position i 6-12 månader innan du tilldelas fullständig instruktörsstatus.
  • Bild med titeln Bli en kampsport instruktör Steg 7
    3. Fortsätt med den erforderliga årliga träningstiderna. Det är inte tillräckligt att helt enkelt tjäna din coachingkvalificering - du måste behålla det. Många NGB ber sina instruktörer att tillhandahålla bevis på regelbundna undervisnings timmar varje år. Det exakta numret varierar från organisation till organisation, men är ofta någonstans i 40-60 timmars sortiment.
  • Göra tid att delta i instruktörsprogram, seminarier och konkurrensutsatta evenemang regelbundet för att stanna ovanpå ditt spel.
  • Oavsett vilken stil du representerar, fortsätter din egen utbildning, förbättrar din instruktion oändligt.
  • Bild med titeln Bli en kampsport instruktör Steg 8
    4. Ansök om en instruktörsposition. När du börjar, kan det vara lättare att få din fot i dörren på en etablerad skola än att dra ihop de resurser som behövs för att öppna din egen studio. Besök skolor i ditt område för att marknadsföra dina tjänster och se om de behöver en ny juniorinstruktör. Där kan du cementera dina förmågor och börja utveckla din egen unika undervisningsstil.
  • Att få lite erfarenhetsundervisning på en välkänd skola kan ge dig en bestämd fördel när det är dags att sätta ut på egen hand.
  • Del 3 av 3:
    Öppnar din egen skola
    1. Bilden med titeln Bli en kampsportinstruktör Steg 9
    1. Hitta ett lämpligt utrymme för din skola. Hyra en byggnad för att basera din verksamhet ut ur. Medan du handlar om det perfekta huvudkontoret, är din första prioritet att säkra en plats som är tillräckligt stor för att lära en hel klass av studenter, med ytterligare utrymme för föräldrar och åskådare efter behov. Andra faciliteter, ett sådant privat kontor, butiksrum och toaletter och omklädningsrum för både män och kvinnor, bör ges för eller läggas till på ditt befintliga utrymme.
    • Leta efter egenskaper som är bekvämt beläget och lätt att hitta. Detta kommer att göra mer din skola mer attraktiv för studenter som kommer från närliggande städer.
    • Se till att du har det ekonomiska sättet att betala den månatliga hyresavtalet. Pengar kan vara tätt under de första månaderna medan du är första byggnaden.
  • Bilden med titeln Bli en kampsport instruktör Steg 10
    2. Uppfylla de lagliga skyldigheterna för din stat eller territorium. Som med något annat företag kommer det att finnas mycket pappersarbete att slutföra innan du kan öppna dina dörrar. Till att börja med, ansöka om rätt typ av företagslicens så att din skola kommer att erkännas som ett legitimt företag av din lokala myndigheter. Ansvarsförsäkring är också ett måste för att skydda dig i händelse av att en student eller en annan instruktör blir skadad.
  • Läs igenom bestämmelserna i ditt företagslicens noga så du vet vilka slags praxis som är acceptabla.
  • Om du känner dig överväldigad, överväga att anställa en advokat för att hjälpa dig att sortera igenom de olika formerna och dokumenten.
  • Bildbeteckningen blir en kampsportinstruktör Steg 11
    3. Förvärva den nödvändiga träningsutrustningen. Gör en lista över alla de materiella objekt som du behöver börja med att fungera. Detta kommer att innehålla saker som golvmattor, stanspåsar, övningsvapen, skyddsutrustning för reglering och speglar för att analysera elevernas form. Du kommer att ackumulera mer utrustning stadigt under de kommande månaderna och åren, så bara för lager upp tillräckligt för att effektivt lära din första gröda av studenter för nu.
  • När du har utarbetat och dubbelkontrollerat din lista, läggs i en order med en grossistkampkonstleverantör, som Tiger Claw, Century eller Asian World of Martial Arts.
  • Bildbeteckningen blir en kampsportinstruktör Steg 12
    4. Anställa andra kvalificerade instruktörer. När din skola blomstrar, kan du bestämma med att få ytterligare anställda att ta över en del av undervisningsuppgifterna. Utvärdera varje kandidats referenser, gör sedan tid att intervjua dem en-mot-en för att få en känsla av deras karaktär. Kompetensfrågor, men så gör djupare immateriella egenskaper som ödmjukhet, tålamod och disciplin.
  • Justera dig själv med instruktörer som är kompatibla med dina moraliska känslor och dela i den vision du har för din skola.
  • När det gäller att respekteras som en kampsportinstruktör är styrkan i din kommunikationsstil lika viktig som styrkan i din teknik.
  • När du väljer instruktörer att arbeta med dig, leta efter personer som verkligen bryr sig om och värderar sina elever. De borde ta sina elevernas framgång personligen.
  • Tips

    Oavsett om du är nybörjare eller en mormor är tålamod nyckel. Företaget tar inte över natten, men din passion och engagemang för kampsporten kommer
  • Omgiv dig med andra kunniga kampsportkonstnärer och ta varje tillfälle du kan för att lära av dem. Varje utövare har något att erbjuda.
  • Även om det inte är en nödvändighet, njuter av en framgångsrik konkurrenskärna kan vara ett bra sätt att bygga ditt rykte som en kompetent kampsport, som i sin tur kan dra studenterna till din skola.
  • Enligt jobbrankningsresurser som Payscale har kampsportinstruktörer möjlighet att tjäna en genomsnittlig lön på $ 18.000-$ 40.000 per år.
  • Varningar

    Martial Arts instruktörer gör ofta misstaget att fokusera för mycket på att sprida sin konst och inte tillräckligt på affärsänden av saker. För att göra det som en skolägare måste du ägna lika med utbildning, administration, ekonomisk förvaltning och marknadsföring.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande