Hur man bryter den "fina killen" stereotypen

Du har nog hört frasen "Trevliga killar slutar sist" och kanske du har upplevt det som du tittar på påträngande, obetydliga killar får jobbet du vill ha eller få den romantiska uppmärksamheten hos någon du har funnit för. Det verkar inte rättvist, gör det? Det är inget fel med att vara trevligt, men när du är så snäll mot alla som du slutar vara snäll mot dig själv, kan dina ansträngningar backfire. Här är några sätt att visa människor som du värdesätter dig själv och att de borde värdera dig också.

Steg

  1. Bild med titeln Deal med att bli mobbad Steg 7
1. Känna tecknen på att vara a "Trevlig kille".
  • De tror att om de är bra, ger och bryr sig om att de kommer att få lycka, kärlek och uppfyllelse i gengäld.
  • De erbjuder att göra saker för en tjej som de knappast vet att de normalt inte skulle göra för bara någon annan som de vet.
  • De undviker konflikter genom att hålla sina åsikter eller till och med bli behagliga med henne när de inte ens är överens.
  • De försöker fixa och ta hand om sina problem, de dras för att försöka hjälpa.
  • De söker godkännande från andra.
  • De försöker dölja sina uppfattade brister och misstag.
  • De letar alltid efter "rätt" sätt att göra saker.
  • De tenderar att analysera snarare än att känna.
  • De har svårt att göra sina behov en prioritet.
  • De är ofta emotionellt beroende av sin partner.
  • Bilden med titeln Fråga någon om de
    2. Sluta komma överens med alla och allt. Det betyder inte att du borde vara oense eller argumentera för egen skull, men du är din egen person med egna åsikter och preferenser. Om du befinner dig överens med alla, kan du underskrida din individualitet. Tänka själv och tala högre. Inte varje oenighet är ett argument, och en åsiktsskillnad kan ibland leda till intressant diskussion där du lär dig mycket om hur en person tycker och hur de känner för många saker.
  • Bildbeteckningen blir ett livförsäkringsmäklare Steg 17
    3
    Sluta vara ett folk trevligt. Böj inte över bakåt för att tillgodose alla utom dig själv. Om du identifierar med "trevlig kille" dilemma, du är förmodligen en snäll person som älskar att hjälpa människor, och det är underbar. Men var inte så ödmjuka att du blir slav till alla andras behov och förväntningar. Det är friskt att ha dina egna behov och mål, och att uppfylla dem och hjälpa andra samtidigt, utan att lägga andras prioriteringar ovanför din. Undvika "parasitisk" relationer där du ger, ge, ge och aldrig få. Sträva efter att formulera ömsesidigt fördelaktigt relationer.
  • Lär dig att säga nej. När folk ber dig att göra något som du inte känner dig bekväm med att göra, oavsett anledning, har du all rätt att minska. Om du befinner dig och säger ja utan att överväga din tid eller önskan att hjälpa, få vana att säga, "Låt mig kolla mitt schema och komma tillbaka med dig." Detta ger dig en chans att reflektera över din tillgänglighet och repetera hur du kommer att berätta för dem "Nej". Det finns manipulerande människor i världen som får dig att känna dig skyldig (på ett mycket subtilt sätt). Lära sig hur känna igen ett kontrollerande eller manipulerande förhållande och bryta mönstret.
  • Använda sig av Nonviolent kommunikation För att förmedla ditt obehag, bekymmer eller behov. Vissa människor lärs att det inte är trevligt att säga något negativt, men faktum är att det finns konflikter i livet och de måste hanteras för att kunna lösas så vi kan ha friska, balanserade och lyckliga relationer. Genom att lära sig mjuka kommunikationsförmåga, som ger en feedback smörgås, Du kommer att känna dig mycket bättre om att diskutera ämnen som du normalt skulle undvika.
  • Bild med titeln argue med någon som tycker att de alltid är rätt steg 13
    4
    Dra linjen. Låt inte människor respektera eller ignorera dig. Stå upp för dig själv. Om en medarbetare stjäl din idé och passerar den som sin egen, är du inte snäll genom att låta den glida. Du är en fegis. Om ditt datum inte dyker upp, och inte ens stör att ringa på förhand eller efteråt för att förklara, är du inte snäll genom att ha utsikt över bristen på övervägande. Du är en dörrmatta.
  • Bild med titeln Bli en mobiltelefon återförsäljare Steg 1
    5. Lugna dig. Ha tålamod med dig själv och med andra. På jobbet betyder det inte att bita av mer än du kan tugga. I dating betyder det inte att bli för fastsatt för snabbt. Ge inte någon allt de vill, allt på en gång, och förvänta dig inget i gengäld. Varje relation är en tvåvägsgata.
  • På jobbet, stannar du regelbundet sent utan att bli frågad? Volontär för att hjälpa mer än andra, eller hämta slacken för dina medarbetare? Genom att göra detta kommunicerar du till din chef och medarbetare att din tid inte är värdefull. Du ger den ofta och utan att bli frågad, och du indikerar aldrig att det finns något annat du vill göra med din tid, och de kan till och med vara övertygade om att du njut av vistas sent och arbetar extra hårt. För att få lite balans tillbaka till situationen finns det några saker du kan göra:

  • Om din chef ger dig allt extra arbete eftersom du gör ett bättre jobb än dina medarbetare, då be om en höjning eller befordran.
  • Fråga din chef om att anställa en annan personal, eller rotera vem som stannar sent tills arbetsbelastningen sänks. Fråga din chef hur länge han eller hon uppskattar att sena nätterna är nödvändiga.
  • Det finns gott om människor där ute som istället för att göra uppdraget själva kommer de att vidarebefordra det till dig, eller till och med frivilligt att ta över ett visst projekt, utan att ens fråga dig om du är upptagen eller inte. Acceptera inte det. Berätta för dem att du behöver granska din arbetsbelastning först. Låt också den personen veta att de borde ha varit hänsynsfulla att fråga dig före handen. Om du blir dumpad på (och du accepterar), tar du inte på hela projektet själv. Du skulle ställa dig själv för misslyckande eller sämre. Om du gör ett bra jobb så blir det ditt uppdrag för all evighet. Be om assistent eller två. På det sättet på vägen kan du komma med din egen ursäkt för att backa ut och lämna den i sina händer.
  • När du gör, dusch, duscha inte ett romantiskt intresse med blommor, fyllda djur, smycken, dyra middagar, en kryssning mm. i början. Du är i domstolsfasen och kan känna att du måste visa hur värdig du är, men den här personen behöver också visa värdighet att vara din kompis. Möt den här personen din normer? Spara huvuddelen av din kärlek och gåvor för någon som redan stöder dig och visar uppskattning.

  • Vänta på ett kärleksintresse att nå ut till dig en gång i taget. Hur kan du verkligen vara säker på att den här personen vill spendera tid med dig, om du alltid är den som ringer och föreslår det?
  • Fortsätt att spendera tid med dina vänner och strävar efter dina intressen även när du är dating. Låt inte en romantisk prospek konsumera ditt liv.
  • Bildbeteckningen blir ett hälsningskort skapare steg 10
    6. Kom ihåg att du inte gör det behöver Någon att vara lycklig. När du känner dig "behöver" något, som i dig vill ha det så illa att du skulle göra nästan vad som helst för att få det, och det är något som bara kan ge dig (jag.e. någon annans godkännande, hänsyn eller tillgivenhet) Du sätter i huvudsak din lycka helt i någon annans kontroll. Med andra ord ger du den personen all kraft, vilket gör dig själv svag och "behövande". Istället basera din egenvärde på dina egna handlingar och ansträngningar, snarare än på hur andra uppfattar dig. Avslag och kritik är svårt att hantera, men ibland är det oönskat. Spendera inte hela ditt liv att försöka hålla andra människor från att tänka negativt av dig. Gör vad du känner är rätt, Oavsett vad någon annan tycker. Allt du behöver vara glad, i slutändan är självrespekt.
  • Bildbetiteln blir en herpetologist Steg 9
    7. Fortsätt att vara trevligt. Den trevlighet är inte vad som får den stereotypa fina killen i trubbel. Du kan vara en gentleman utan att vara en pushover. Du kan vara söt utan att vara kvävande. Du kan var ödmjuk Utan att vara självavfall. Det handlar om att hitta en bra balans. Omgiv dig med trevliga människor som kommer att överväga dig så mycket som du anser dem, och gör ditt bästa för att lära andra hur de kan vara trevliga för dig och i allmänhet.
  • Tips

    Eftersom du redan vet hur man ska var snäll, jobba på bygga ditt självförtroende och vara djärv--två egenskaper som stereotypiska "trevlig kille" uppfattas vanligen att sakna.
  • Det är en skillnad mellan att uppskatta ett kärleksintresse och dyrka ett kärleksintresse. Vi är alla mänskliga! Genom att sätta någon på en piedestal, främja inte bara en ohälsosam balans i förhållandet, men du skapar också en uppsättning orealistiska förväntningar. Den typen av tryck kan få någon att känna sig oförmögen att vara lugn runt dig.
  • Hitta ett sätt att träna på att utveckla förtroende som involverar interpersonell interaktion. Om du är i skolan, är det bästa exemplet att gå med i en skådespelande klubb, engagera sig i komedi, särskilt med kvinnor. Det är inte så att du borde driva dessa kvinnor, men det ger övning med interpersonell interaktion med kvinnor. Med detta kommer du gradvis att få större förtroende. Kom ihåg att berömd skådespelare Harrison Ford som är känd för sin berömda Alpha-roll av Han Solo i Star Wars och Indiana Jones i filmerna med samma namn, var faktiskt extremt blyg som ungdom, det blev involverat i en skådespelarklubb i skolan som byggde sitt förtroende.
  • Lägg inte ditt kärleksintresse på en piedestal som vissa "perfekt" match från himlen. Det kommer bara att leda till för-hög av förväntningar och förälskelse. Kom ihåg din kärleksintresse, farts, och gör dumma saker som du gör. När du slutar att behandla dem som en himmelsk helgon, och istället ett vanligt fallbart människa, kan du prata med dem både lugnt och ge en mild tease eller två om en fallbar sak som de kan göra eller prata om.
  • Varningar

    Låt bli plötsligt sluta vara en "trevlig kille", och ta på omvänd "tuff kille" Traits, du kommer att tyckas vara anti-social, och människor som känner till din karaktär kommer sannolikt att tro att du antingen spelar upp det, eller tror att du går igenom stora psykologiska personlighetsproblem.
  • Var försiktig så att du inte vänd hela vägen och vara elak till människor hela tiden och sluta hjälpa andra. Hitta en bra balans av att vara en gentleman och vara djärv.Det är väldigt viktigt att hitta linjen mellan att vara en pushover och vara någon som driver andra över.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande