Hur man frågar dua

Dua definieras som någon invokation eller bön adresserad till Allah. Det är kärnan i Ibadah eller dyrkan. Dua borde vara den första och den sista utväg av troende, som det är i sin kärna en konversation med Allah. Perspektiv på den ideala tidpunkten, presentationen och frasering av Dua kan variera mycket bland de troende, men det finns universellt avtal som du måste närma dig Dua med ödmjukhet, tydlighet, inlämning och säkerhet som Allah kommer att höra och svara.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja när man ska göra dua
  1. Bild med titeln Fråga Dua Steg 1
1. Erbjuda dua för att starta eller avsluta bön (Salah), eller under den. Olika traditioner inom islam har varierande åsikter om rätt eller bästa tid att göra Dua. Några troende hävdar till exempel att det är mest lämpligt att åberopa Dua under prostration i bön (Sajdah).
  • Andra tycker det är lämpligt att erbjuda Dua när som helst under bön, inklusive att öppna eller stänga bön med det, men var och en av de fem dagliga Salah ger ett perfekt tillfälle att göra Dua.
  • Det är alltid nödvändigt att utföra wudu (ritual tvätt) och ansikte qibla (mot Kaaba i Mekka) under Salah.
  • Bild med titeln Fråga Dua Steg 2
    2. Vänta tills du är fokuserad och inte distraherad. Oavsett när du anser det är mest lämpligt att göra Dua, är det viktigt att du sätter dig i den ordentliga sinnesstämningen. Eliminera alla distraheringar och upprätthålla ett singulärt fokus på att erbjuda dua. Kom ihåg att du pratar direkt med Allah.
  • Att förlora fokus kunde ses som en förolämpning mot Allah. Det ger upphov till dina erbjudanden och önskemål i tvivel, medför Allahs missnöje.
  • Bild med titeln Fråga Dua Steg 3
    3. Omfamna ödmjukhet, inlämning och säkerhet. Att åberopa Dua handlar inte om att göra krav, förhandlingar eller förutsatt att du vet vad som är bäst för dig. Det är snarare en möjlighet att skicka dig till Allahs vilja med tacksamhet och säkerhet. Gör Dua när du har fullt förtroende för att du kommer att höras och svaras på.
  • Som en troende kan du vara säker på att Allah aldrig misslyckas med att svara på Dua. Men du måste acceptera att svaret kan skilja sig från vad du (med bästa) antar är bäst för dig.
  • Ibland kanske vi inte ens inser att Allah har svarat på vår Dua. Om Allah inte ger dig något som du ber om, är det för att han svarar på ett sätt som är bättre för dig.
  • Bild med titeln Fråga Dua Steg 4
    4. Gör Dua när du är glad, ledsen eller förvirrad. Det är mycket lämpligt att erbjuda Dua när du är fylld av glädje och tacksamhet för de många välsignelserna i ditt liv. Det är lika lämpligt att göra det när du står inför stora svårigheter och behöver hjälp och vägledning. Under alla omständigheter, omfamna alltid säkerheten att du kommer att höras och att du aldrig är bortglömd.
  • Så länge du kan kalla upp det nödvändiga fokuset, ödmjukhet, inlämning och hopp, så är det aldrig en fel tid att fråga Dua.
  • Metod 2 av 3:
    Frasering din uppmaning
    1. Bild med titeln Fråga Dua Steg 5
    1. Recitera inte bara duas som du inte förstår. Skillnader i yttrandet finns om huruvida Dua endast ska göras på arabiska, eller om det är bra att använda ditt modersmål. Men oavsett vilket språk du använder, se till att du helt förstår vad du säger. Annars har du inte en sann konversation med Allah.
    • Till exempel, vissa människor reciterar välkända duor på arabiska utan att ha någon aning om vad orden betyder. Istället, om du använder arabiska trots det är inte ditt första språk, studie översättningar så du vet vad du betyder.
    • De som gäller att göra Dua på något språk, inte bara arabiska, påpekar att Allah skapade alla språk och förstår alltid dig.
  • Bild med titeln Fråga Dua Steg 6
    2. Tala kort, direkt och med ödmjukhet. Du kan bli frestad att tro att en dua ska vara full av stora, komplicerade ord och blommiga, högfalutinfrasering. Men motsatsen är sant. Du bör använda språk som är vanligt, tydligt och utan överskjutande formulering eller annan ostentation. I huvudsak bör du bara komma till frågan.
  • Överdriven eller avsiktligt rymmer prosa kan distrahera dig och förringa tydligheten i ditt meddelande. Tala i vanligt språk istället.
  • Att upprepa hela Dua flera gånger-3 är en vanlig rekommendation - är dock ett bra sätt att skärpa ditt fokus och visa din uthållighet.
  • Använd en normal talande ton - viskar inte som om du är generad att vara överhärd, och skrika inte som om du visar dig.
  • Många muslimer gråter när du gör dua. Detta är helt normalt men tillverkar inte tårar för skull av framträdanden. Var äkta i dina känslor genom att tänka på konsekvenserna av att inte följa Allah.
  • Bild med titeln Fråga Dua Steg 7
    3. Åberopa Allahs namn för att starta varje dua. Det finns olika sätt att göra detta baserat på det språk som används och olika traditioner inom islam, men de flesta duas börjar med någon form av "o Allah."Det är viktigt att åberopa Allahs vackra namn i början för att klargöra att du gör en direkt uppdrag.
  • Starta alltid din Dua genom att pröva Allah, till exempel genom att erkänna hans kan, majestät och visdom, och tacka honom för allt som han har lämnat.
  • Det är strängt förbjudet att rikta en dua mot någon annan än Allah. Det är inte möjligt, det är inte heller nödvändigt, för alla som bor eller dödas för att intercede på dina vägnar.
  • Bild med titeln Fråga Dua Steg 8
    4. Recit profetens duas såväl som din egen. Om du har problem med att komma med rätt ord för att uttrycka dig, är det alltid lämpligt att recitera Duas som talas av andra kloka troende, särskilt profeten Muhammad. Duas som erbjuds av profeten finns i Koranen och Hadith (samlingen av hans ord). Profeten fick gåva av djup klarhet och koncision, så dessa duas är idealiskt formulerade och fokuserade.
  • Det sagt, se till att du helt kan förstå och omfamna de duas du reciterar, oavsett om de kommer från den profetiska traditionen eller Koranen. Välj Duas som är helt lämpliga för de känslor och önskemål du vill förmedla.
  • Det finns många vackra duer från Sunnah som kan reciteras hela dagen, till exempel på att vakna och gå och lägga sig, gå in eller lämna badrummet innan du äter, nysett, även före äktenskapliga relationer.
  • Förutom profetens duas kan du söka online för Duas som är anpassade till många livsförhållanden, och som är på engelska eller andra språk.
  • Metod 3 av 3:
    Beslutar vad man ska be om och erbjuda
    1. Bild med titeln Fråga Dua Steg 9
    1. Bekänna dina brister och ångra sig för dina synder. Vissa människor tolkar felaktigt Dua så strikt ett tillfälle att göra förfrågningar. Det är dock viktigt att se Dua som en konversation med Allah, vilket gör det till en mycket lämplig tid att unburda dig själv och söka förlåtelse.
    • Erkänna dina synder, men små kan de tyckas. Lova till Allah att du inte kommer att upprepa dem och be om förlåtelse.
    • Du kan till exempel fråga förlåtelse för att behandla en vän dåligt, och sedan be om styrkan att övervinna själviska impulser och behandla andra med omsorg och respekt.
    • Oavsett om du bekänner eller begär, använd koncis, direkt språk och alltid förbli fokuserat, ödmjuk, trogen och rädd.
  • Bild med titeln Fråga Dua Steg 10
    2. Fråga direkt för de välsignelser du vill ta emot. Det är kul att göra Dua-förfrågningar om allmänna välsignelser som hälsa eller visdom. Det sagt, om du har en specifik välsignelse i åtanke, stava det klart och be om det. Till exempel kan du säga "o Allah, hjälpa mig att fungera bra på provet i morgon som jag har förberett för."
  • Det är accepterat bland de troende att alla legitima Dua-förfrågningar besvaras av Allah, och att svaret alltid kommer att vara det bästa, men att det kanske inte är det svar du förväntade dig.
  • Bild med titeln Fråga Dua Steg 11
    3. Be om välsignelser på andra också. Du borde alltid gärna göra Dua-förfrågningar om hälsa, välfärd och rättfärdiga av kära, vänner, de troende som ligger och även dina fiender. Att göra förfrågningar till förmån för andra visar ödmjukhet och överlämnande till Allahs vilja.
  • Du kan upptäcka att när du begär välsignelser för andra, kommer de samma välsignelser att duscha på dig också. Till exempel, om du regelbundet åberopar Dua till förmån för en vän i ohälsa, kan du upptäcka att båda blir välsignade med förbättrad hälsa.
  • Bild med titeln Fråga Dua Steg 12
    4. Gör inte negativa förfrågningar mot andra eller dig själv. Det är aldrig lämpligt att använda Dua för att begära den skada eller olycka som andra. Till exempel, begär inte att din inkompetenta chef avfyras, utan ber om att de är välsignade med förbättrade förmågor.
  • På samma sätt, gör inte negativa förfrågningar riktade mot dig själv. Till exempel, fråga inte om döden om du lider, men istället be om att läka eller för styrkan att ge upp dig själv till Allahs vilja och bära din börda.
  • Att fråga Allah för inlösen från Hellfire (Jahannam) borde vara en vanlig del av varje muslims dagliga duor.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Faktiskt tro att Allah kommer att svara dig, ber inte bara utan att tro.

    Varningar

    Dröm inte bara för Jannat. Arbeta för det genom att hjälpa människor i nöd, älska och tro på Allah, och inte lyssna på Shaytan The Devil.
  • Gör inte Dua mot familj och egendom, eller för syndiga handlingar.
  • Det är absolut förbjudet att söka de dödas förbindelse. Detta är en viktig handling av undandra sig och gör en en disbeliever. Du kan bara begära saker från det levande och vad som ligger inom deras medel (E.g. Du kan inte be någon att ge dig paradis). Bevis (översatt):
  • An-Nu`man Bin Bashir (May Allah är nöjd med dem) rapporterade: Profeten (ﷺ) sa, "Du`a (Supplication) är dyrkan." [Riyad As-Salihin bok 17, Hadith 1465] Därför, som tilldelade andra än Allah är att dyrka dem och är en stor synd.
  • "Ovanligt, för Allah är den rena religionen. Och de som tar skyddar förutom honom [säger], "Vi dyrde dem bara att de kan få oss närmare Allahs i position." Faktum är att Allah kommer att döma mellan dem om det som de skiljer sig åt. Faktum är att Allah inte vägledar den som är en lögnare och [bekräftad] disbeliever." [39: 3]
  • "Och vem är mer avskedad än den som åberopar förutom Allah de som inte kommer att svara på honom till uppståndelsens dag, och de, av deras uppmaning, är omedvetna.
    Och när folket samlas [den dagen], kommer de [som åberopats] att vara fiender för dem, och de kommer att vara denier av deras dyrkan." [46: 5-6]
  • "Och den som åberopar förutom Allah en annan gud som han inte har något bevis - är hans konto bara med sin Herre. Faktum är att de otroende kommer inte att lyckas." [23: 117]
  • "Faktum är att du inte kommer att göra de döda, och det kommer du inte heller att döva höra samtalet när de har vridit sig tillbaka." [27:80]
  • "Och inte lika är de levande och de döda. Faktum är att Allah får att höra vem han vill, men du kan inte höra dem i gravarna." [35:22]
  • "Muhammad är inte bara en budbärare. [Andra] budbärare har gått vidare före honom. Så om han skulle dö eller dödas, skulle du vända tillbaka på dina klackar [till vantro]? Och den som vänder sig tillbaka på sina klackar kommer aldrig att skada Allah alls - men Allah kommer att belöna det tacksamma." [3: 144]
  • "Visst, du (o Muhammad) kommer att dö, och sannolikt kommer de (också) att dö." [39:30]
  • "Och vi beviljade inte någon människa odödlighet före dig (O Muhammad) - då om du dör, skulle de leva för alltid?" [21:34]
  • Qur`an 3: 169-171 och Qur`an 2: 154 Anger inte att martyrer kan höra omvärlden. Snarare är de i Jannah (Paradis) belönas.
  • "... Och de som du åberopar annat än honom äger inte [så mycket som] membranet av ett datumfrö.
    Om du åker dem, hör de inte ditt böner - och om de hörs, skulle de inte svara på dig. Och på uppståndelsens dag kommer de att förneka din förening. Och ingen kan informera dig om [en] bekant [med alla frågor].
    O mänskligheten, du är de som behöver Allah, medan Allah är det fria från behovet, den prisvärda." [35: 13-15]
  • "Och [han avslöjade] att masjiderna är för Allah, så åberopa inte med Allah någon.
    Och att när Allahs tjänare stod upp med att tillägga honom, blev de nästan om honom en komprimerad massa."
    Säg, [O Muhammad], "Jag åberopar bara min Herre och inte associerar med honom någon."
    Säga, "Faktum är att jag inte har för dig [kraften i] skada eller rätt riktning."
    Säga, "Faktum är att det aldrig kommer att skydda mig från Allah någon [om jag borde inte följa], och jag kommer inte att hitta i andra än honom en tillflykt."
    [72: 18-22]
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande