Hur man tjänar respekt

Vi vill alla respekteras av våra kamrater, men det tar mycket arbete att tjäna det. Om du vill bli framgångsrik, glad och frisk, lärande att tjäna respekten för andra borde vara ett viktigt mål och något du kan arbeta för att uppnå. Genom att lära sig att ge respekt, agera och tänka med förtroende, och uppför sig på ett tillförlitligt sätt, börjar du tjäna den respekt du förtjänar på nolltid. Börja med steg 1 för mer specifika detaljer.

Steg

Metod 1 av 3:
Ge respekt
  1. Bild med titeln Tjäna respekt Steg 1
1
Var uppriktig. Om folk känner att du talar från hjärtat och det du tror och kommer att stå bakom dina handlingar, ord och övertygelser, presentera dig själv som en person som ska respekteras. Lär dig att odla uppriktighet bland dina vänner, på jobbet, i skolan och i alla delar av ditt liv.
  • När du är bland olika folkmassor, agera på samma sätt som du agerar när du är ensam, eller när du är med andra grupper. Vi har alla upplevt det sociala trycket att agera ett visst sätt, eller sett en vän plötsligt fawn över en framgångsrik affärskontakt du var stund sedan papperskorgen i en privat konversation. Vara konsekvent i din personlighet, oavsett vem som är runt.
  • Försök att integrera praxis som andningsövningar, tacksam journaling och meditation i ditt dagliga liv. Dessa kan hjälpa dig att hitta mer positivitet i ditt liv, vilket i sin tur kan hjälpa dig att komma med bättre med andra.
  • Bild med titeln Tjäna respekt Steg 2
    2. Lyssna och lära. Många väntar på att prata i konversationer, snarare än att lyssna på vad den andra personen måste säga. Detta kan ge av en obehaglig självcentrerad atmosfär. Vi har alla saker vi vill säga, men att lära sig att vara en bra lyssnare kommer i slutändan att göra människor mer intresserade av vad du måste säga. Om du vill tjäna respekten för personer du pratar med, lär du dig att lyssna aktivt och odla ett rykte som en bra lyssnare.
  • Fråga massor av frågor. Även om du pratar med någon du vet väl, lära dig så mycket du kan genom att ställa frågor, följa upp frågor och personliga frågor. Människor gillar att känna sig intressanta när de lyssnas på. Visar ett genuint intresse för vad andra människor måste säga kommer att tjäna dig respekt. Följ specifika frågor som "Hur många syskon har du?" med djupare frågor som visar att du är intresserad. Fråga, "Hur är dem?"
  • Uppföljning på konversationer. Om någon rekommenderar en bok eller ett album till dig, skjut dem en snabb text när du har läst några kapitel för att låta dem veta vad du tycker om det.
  • Bild med titeln Tjäna respekt Steg 3
    3. Komplimangera andras arbete. Att höja upp andra kan tjäna dig respekt, eftersom det skiftar ditt fokus till samhället snarare än dig själv. När handlingar, idéer eller uttalanden av en vän eller kollega står ut till dig som särskilt anmärkningsvärt, komplimanger dem med kort beröm. Vissa människor låter svartsjuka fester när någon annan möter framgång. Om du vill tjäna respekt, lära dig att erkänna storhet och beröm det.
  • Visa andra att du är oroad över dem och inte bara själv.
  • Var ärlig i dina komplimanger. Alltför entusiastisk filt beröm av vad som helst kommer inte att tjäna dig respekt, men kan ge dig ett rykte som en brun-nosare. När något verkligen imponerar dig,
  • Försök att komplimangera handlingar, gärningar och idéer snarare än ytliga saker som ägodelar eller utseende. Säger till exempel, "Du har en så stor känsla av stil," är bättre än "Det är en trevlig klänning."
  • Bild med titeln Tjäna respekt Steg 4
    4. Sympatisera med andra. Att lära sig Empatiens färdigheter är ett viktigt sätt att respektera andra och bli respekterade dig själv. Om du kan förutse någons känslomässiga behov kan du respekteras som en omtänksam, tankeväckande individ, uppmärksam på behoven hos människor runt dig.
  • Lägg märke till människors kroppsspråk. Om människor är upprörd eller frustrerad, kanske de inte alltid är villiga att rösta sin frustration. Om du kan lära dig att märka detta kan du justera ditt beteende på lämpligt sätt.
  • Gör dig tillgänglig för känslomässig hjälp om det är nödvändigt, och tillbaka om det inte är det. Om din vän bara har avslutat ett rörigt förhållande, mäter deras behov. Vissa människor vill blåsa av ånga genom att prata om det oändligt och wallowing i detaljerna, där du kan låna ett sympatiskt öra. Andra kanske vill ignorera frågan och gå om sin affärs solo. Plocka inte dem. Det finns inget rätt sätt att lura.
  • Bild med titeln Tjäna respekt Steg 5
    5. Hålla kontakten. Alla behöver en tjänst då och då, men det är ett tecken på respekt för att hålla kontakten med dina vänner, kollegor och familjemedlemmar, även när du inte behöver något från dem.
  • Ring eller text dina vänner bara för att chatta. Skicka dem roliga länkar på Facebook eller andra sociala medier, bara för att låta dem veta att du tänker på dem.
  • Håll din familj uppdaterad om dina framgångar och misslyckanden, speciellt om du bor på olika ställen. Prata med dina föräldrar och låt dem veta hur du gör i skolan, vad du känner för ditt förhållande. Låt folk i ditt liv.
  • Behandla arbetsvänner som riktiga vänner. Slå inte upp dem när du behöver ta reda på vilken tid du ska dyka upp nästa vecka, eller för att ta reda på vad du missade vid det sista mötet. Lär dig om sina liv och behandla dem med avseende på att tjäna respekt själv.
  • Metod 2 av 3:
    Vara pålitlig
    1. Bild med titeln Tjäna respekt Steg 6
    1. Gör vad du säger att du ska göra. Ingen kommer att respektera någon som ses som fläckig eller opålitlig. Om du vill respekteras, kom igenom dina åtaganden och löften till folket i ditt liv. Ring när du säger att du ringer, vänder in uppdrag i tid och står vid ditt ord.
    • Om du behöver avbryta eller på annat sätt ändra dina planer med någon, försök att inte få vana att använda vita lögner eller komma med ursäkter för att komma ut ur det. Om du sa att du skulle komma ut dricka på fredag ​​kväll men nu skulle hellre curl upp med en skål med popcorn och titta på tv, det är okej att säga, "Jag känner mig inte riktigt som att gå ut ikväll" och gör konkreta planer för senare i veckan. Försök alltid att ge en riklig marginal.
  • Bild med titeln Tjäna respekt Steg 7
    2. Erbjuda att hjälpa, även om du inte behöver. Att respekteras och pålitlig, frivilliga dina talanger och ansträngningar för projekt som behöver hjälp. Oavsett om du hjälper familj, vänner eller ditt samhälle, är det bra att göra det bra att tjäna respekt. Andra kommer att observera dina bidrag, vilket ger upphov till deras åsikt av dig. Volontär att göra saker som behöver bli gjort, inte bara saker du tror att du gör det bra.
  • Alternativt, lära dig att ta ett steg tillbaka och fokusera på andras talanger. Om du är känd som en pålitlig person kan människor ringa på dig för alla sorters saker medan andra begåvade människor tvekar att gå upp till plattan. Bjud in dem genom att ringa på dem för hjälp, eller föreslå dem som möjliga kandidater för jobbet. Detta kommer att tjäna dig respekt från båda parter.
  • Bild med titeln Tjäna respekt Steg 8
    3. Gå utöver. Du kan antingen göra minimikravet, eller du kan göra den extra ansträngning som krävs för att göra ett jobb, uppgift eller projekt perfekt. Gör det senare och du kommer att tjäna respekt.
  • Om du avslutar något tidigt och har extra tid, dra nytta av det. Ofta väntar vi till sista minuten för att skriva en uppsats eller börja arbeta på ett projekt och klämma för att avsluta allt. Ge dig själv falska tidsfrister till "Avsluta" tidigt och använd den extra tid du har tjänat dig själv att verkligen polera det och få det att glessa.
  • Även om du hamnar på dina mål, om du uttömmer dina idéer och ansträngningar, vet du åtminstone att du gjorde ditt bästa och kastade allt du hade i den presentationen eller papperet, vilket är något som kommer att tjäna dig respekt.
  • Bild med titeln Tjäna respekt Steg 9
    4. Lär dig att förutse andras behov. Om du vet att din rumskamrat eller partner har en hemsk dag med arbete framför dem, städa huset och göra middag, eller ha cocktails förberedda när de kommer hem. Att ta ett litet initiativ för att göra någons dag lite lättare kommer att tjäna dig respekt.
  • Gör saker för andra utan att bli frågade. Detta visar att du är en omtänksam person som bryr sig om och respekterar andra. Detta kommer att få andra att se dig i ett mer positivt ljus, vilket ökar deras respekt för dig.
  • Metod 3 av 3:
    Skådespelaktig
    1. Bild med titeln Tjäna respekt Steg 10
    1. Var ödmjuk. Downplaying dina framgångar och upprätthålla ett jämnt perspektiv i världen kommer att hålla dig lycklig, ödmjuk och kommer att tjäna respekt från människor. Låt dina handlingar tala för sig själva och låta människor komma till sina egna slutsatser om dina färdigheter och talanger. Inte trumpet ditt eget horn, låt andra människor trumpet det för dig.
    • Påminn dig om att handlingar talar högre än ord. Du behöver inte spela upp dina förmågor om du visar dem genom dina handlingar. Till exempel behöver en person som fixar människors datorer inte berätta för alla att de har utmärkta datorkunskaper.
  • Bild med titeln Tjäna respekt Steg 11
    2. Prata mindre. Alla har en åsikt om allt, men det betyder inte att du alltid måste dela det. Luta dig tillbaka och låt andra prata medan du lyssnar ibland, speciellt om din tendens är att chatta. Ta i perspektiven och erbjuda din om du har något att lägga till i diskussionen. Om du inte gör det, håll tyst.
  • Att sitta tillbaka och låta andra människor prata kommer också att ge dig ett ben upp genom att låta dem avslöja sig för dig, vilket ger dig möjlighet att förstå dem och relatera till dem lite bättre.
  • Om du är en tyst person, lära dig att tala ut när du har något att lägga till. Låt inte ödmjukhet och en önskan att vara en stenig stoic komma i vägen för dig som delar ditt perspektiv. Människor kommer inte att respektera dig för det.
  • Bild med titeln Tjäna respekt Steg 12
    3. Ta ansvar för dina handlingar. Precis som du inte skulle säga en sak och göra en annan om du vill tjäna människors respekt måste du vara konsekvent i dina handlingar. Avsluta vad du börjar. Vi skruvar alla ibland. Om du gör det, äger upp det och behåller den respekt som du har odlat för dig själv.
  • Om du kan göra något själv, fråga inte om hjälp.
  • Å andra sidan bör du be om hjälp när du verkligen behöver det. Detta visar människor som du är ödmjuk och känner till dina gränser. Det visar också att du är öppen för att vara sårbar med andra. Detta kommer att få människors respekt.
  • Bild med titeln Tjäna respekt Steg 13
    4. Hävda dig själv. Ingen kommer att respektera en dörrmatta. Om du inte vill göra något, säg det. Om du har en avvikande åsikt och vet i ditt hjärta att du har rätt, säg det. Att vara assertiv i ett artigt, artigt, och respektfullt sätt kommer att tjäna respekt från människor även när du är oense med dem.
  • Bild med titeln Tjäna respekt Steg 14
    5. Respektera dig själv. Det finns ett populärt ordspråk: "Respektera dig själv, då kommer du att respekteras". Om du vill tjäna respekt för människor, bör du respektera dig själv först för vad du än är. Du måste bedöma dig själv och må bra om saker som gör dig till en bättre person. Välgörenhet börjar hemma.
  • Varningar

    Respekten går så lätt som det kommer. Om du spenderar år att få din respekt, röra inte upp det genom att vara dumt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande