Hur man blir mer andlig

Vill bli mer andlig är ett ädelt mål. Men det kan innebära olika saker för olika människor, så du kan behöva utforska några att ta reda på vad det betyder för dig. Du kan försöka expandera din självmedvetenhet eller använda andra tankar för att hjälpa dig att få andlig inblick. Du kan också prova andlig praxis, som meditation, yoga och stillhet, så många människor hittar dessa användbara.

Steg

Metod 1 av 3:
Utforska ditt personliga välbefinnande och självmedvetenhet
  1. Bild med titeln blir mer andligt steg 1
1. Gräv djupt Att räkna ut ditt syfte och dina värderingar. Tillbringa tid på frågor som får dig att tänka på ditt liv och dess mening. Som du gör kommer du att bli tvungen att erkänna vissa aspekter av dig själv och personlighet, vilket hjälper dig att få mer självmedvetenhet, en andlig kvalitet.
  • Till exempel, spendera tid att skriva eller tänka på frågor som "Varför är jag här?"- "Vad kan jag bidra med?"- "Vad gör mig glad?"- och "Varför är livet meningsfullt för mig?" Svaren på dessa frågor kommer att vara annorlunda för varje person. Till exempel kan du upptäcka att spendera tid med dina vänner och familj är det som gör livet meningsfullt för dig.
  • Bildbeteckningen blir mer andligt steg 2
    2. Erkänna dina känslor istället för att försöka drunkna ut dem. När du känner något, ta ett ögonblick för att räkna ut exakt vad du känner istället för att försöka trycka ner eller numrera dig själv. Försök hitta en etikett för dina känslor och uttrycka det på något sätt, även om det bara är för dig själv. Till exempel, om du har haft en dålig dag, kanske du bara vill drunkna ut med glass. Medan en liten glass aldrig skadar någon, först räkna ut vad du känner och varför, vilket hjälper dig att hantera känslan. Till exempel kanske du är upprörd och frustrerad eftersom din chef inte erkände ditt bidrag och skulle inte ge dig din begärda ledig tid.
  • Uttryck kan innebära att det är högt till en annan person, men det kan också innebära att göra saker som att skrika i en kudde när du är arg eller ha ett gott skrik eftersom du är ledsen.
  • Att förstå och erkänna dina känslor är en stor del av att vara mer självmedveten, vilket i sin tur är en del av att vara andlig.
  • Bild med titeln blir mer andligt steg 3
    3. Skriv om livshändelser och dina känslomässiga svar. När du har en hård dag, spendera lite tid fritt skrivande i en journal om det. Du behöver inte skriva om något specifikt, men spendera lite tid på dina tankar och känslor om vad som hände. Döm inte vad du skriver - bara låt det komma ut och oroa dig för vad det betyder senare.
  • Skriva om vad som händer i ditt liv kan hjälpa dig att bli mer självmedveten. Det hjälper dig att sortera igenom dina känslor om händelser, även om du inte inser det i ögonblicket. Till exempel, om du skriver om att gå hem för att besöka familjen, kan du inse att du känner mig vrede eftersom de inte återkallar att komma och besöka dig.
  • Metod 2 av 3:
    Få andlig inblick
    1. Bildbeteckningen blir mer andligt steg 4
    1. Läs böcker eller artiklar om andlighet att öka din kunskap. Oavsett din trostradition, oavsett om den är ansluten till en religion eller inte, borde du kunna hitta böcker för att styra dig. Ta lite tid varje dag att läsa från dessa böcker, eftersom de kommer att ge dig vägledning på din resa till att vara mer andlig.
    • Om du inte är säker på var du ska börja, be om förslag från likasinnade vänner eller din favoritbibliotekarie.
    • Om du vill utforska olika religioner, försök läsa delar eller alla de centrala religiösa böckerna i de stora religionerna, som den hebreiska bibeln, det nya testamentet och Koranen.
  • Bildbeteckningen blir mer andligt steg 5
    2. Delta i föreläsningar, workshops och klasser relaterade till dina andliga intressen. Kontrollera dina lokala högskolor och universitet för gratis gemenskapsföreläsningar. Du kan också kolla kyrkor, tempel och moskéer för att besöka föreläsare som presenterar på andliga intressen. Bibliotek kan också ha enstaka klass eller workshop.
  • Du kan också delta i religiösa tjänster på en lokal kyrka, moské eller tempel.
  • Du kan också titta på lokala andliga reträttcentraler för betalda reträtt och workshops.
  • Att höra andra att prata kan öppna ditt sinne till nya idéer om andlighet.
  • Du kan också hitta dessa online.
  • Bild med titeln blir mer andligt steg 6
    3. Träffa med vänner som har liknande andliga mål att styra varandra. Fråga bland dina vänner att se om någon vill ha en diskussionsgrupp. Du kan skapa ett veckovis eller till och med ett månatligt möte där du möter och pratar om ett problem eller en viss bok eller vad din grupp finner intressant. Försök att välja ett ämne före tid så att folk kan komma framställt.
  • Denna typ av grupp kan hjälpa dig att hålla dig skyldig till din resa!
  • Om ingen av dina vänner är intresserade, försök att ansluta med människor på sociala medier. Du kan hitta personer i ditt område som vill träffas, som du kan hitta via webbplatser som Meetup, men du kan också bara diskutera ämnen online!
  • Bilden med titeln blir mer andligt steg 7
    4. Resa för att utöka ditt sinne och hitta dig själv. Att resa är ett bra sätt att lära sig mer om den mänskliga erfarenheten, vilket är definitivt en andlig kvalitet. Det är också ett bra sätt att föryngra dig själv och reflektera över din plats i världen.
  • Oavsett om du går till en helt ny destination eller en beprövad och sann gammal favorit, kan du hoppa starta din andliga resa, eftersom det tar dig bort från dina normala stressorer och tillåter tid för reflektion och avkoppling.
  • Metod 3 av 3:
    Försöker andlig praxis
    1. Bildbeteckningen blir mer andligt steg 8
    1. Öva stillhet genom att koppla ur elektronik. I dagens upptagna värld uppmanas du att gå, gå, gå hela tiden. När din elektronik är på, lyssnar din hjärna alltid för nästa e-post, nästa textmeddelande eller nästa meddelande. Slå av dem ger dig en chans att gå ut ur råttan i ett tag och fokusera på ditt eget andliga välbefinnande.
    • Försök att koppla ur en timme varje dag eller lägg åt sidan en dag varje vecka där du stänger av elektroniken.
  • Bildbeteckningen blir mer andligt steg 9
    2. Jobba på djupa andningsstekniker. Inkorporera djupa andningsstekniker i din dagliga rutin. Prova en när du vaknar eller när du känner dig stressad hela dagen. Djupa andningsstekniker hjälper dig att rensa ditt sinne, centrera dig själv och de-stress. Plus, du kan öva dem nästan när som helst under dagen, eftersom det bara tar en minut eller så att springa genom en.
  • För en enkel teknik, stäng dina ögon och andas in medan du räknar till 4 i ditt huvud. Håll andan för 4 räkningar och andas sedan ut till räkningen av 4. Vänta 4 räkningar innan du andas igen och upprepa processen.
  • Bilden med titeln blir mer andligt steg 10
    3. Införliva meditation in i ditt dagliga liv. Mediterar när du först vaknar kan hjälpa dig att börja din dag med mindre stress, eftersom du känner dig mer centrerad, avslappnad och andlig. Du kan också ta meditationsbrott under hela dagen för att återvända till den tydliga sinnesstämningen.
  • Prova en enkel meditation först. Sitta ner någonstans du är bekväm och stäng dina ögon eller sänk dina ögon mot golvet. Checka in med dig själv medan du tar några djupa andetag. Känna några smärtor och värk du har i din kropp och erkänner eventuella känslor du kanske känner.
  • Nu fokusera på vad din kropp kan känna. Tänk på kroppens vikt i stolen eller på golvet, den svala eller varma luften som omger dig, känslan av mattan eller kläderna på din hud, och allt annat du kan känna.
  • Försök att hålla ditt sinne fokuserat på att bara vara medveten, inte drivande i tankar. När man dyker upp, bara bekräfta och försiktigt skjuta den åt sidan för att gå tillbaka till känslorna i din kropp.
  • Du kan också försöka bön som en del av din religiösa tradition om du har en.
  • Bilden med titeln blir mer andligt steg 11
    4. Ta en yogaklass. Leta efter klasser i ditt område. Kontrollera lokala Yoga Studios, dina parker och Rec-avdelningen, och ditt lokala gym för klasser. Ibland kommer även bibliotek att erbjuda dessa klasser. Om du inte har tid eller energi att gå till en speciell klass, försök att utforska yoga hemma genom videor eller online-tutorials.
  • Yoga kan hjälpa dig att förstöra, fokusera ditt sinne och känna sig mer centrerad i ditt liv.
  • Du kan också prova andra typer av klasser som får din kropp att flytta och fokusera på att centrera sinnet, som Tai Chi.
  • Bilden med titeln blir mer andligt steg 12
    5. Tillbringa tid ute i en naturlig miljö. Medan du sannolikt inte kommer att kunna gå på en vandring i bergen varje dag, bara spendera lite tid ute i någon naturlig miljö kan du hitta kan vara till nytta. Det kan dra dig tillbaka till din kropp och hjälpa dig att hitta ditt centrum.
  • Hitta någon plats där du kan ansluta till naturen, från din bakgård till en liten stadsdel eller ett kontor i gården.
  • När du är ute, ta in miljön. Fokusera på den värme av solen eller den svala brisen mot din hud. Ta in den ljusgröna av träden eller den ljusa solbränna av vintergräs.
  • Bildbeteckningen blir mer andligt steg 13
    6. Erkänna och uttrycka tacksamhet på daglig basis. Att uttrycka tacksamhet hjälper dig att vara nöjd med vad du har i ditt liv istället för att alltid vilja ha mer. Att öva daglig tacksamhet är en andlig övning över många trostraditioner.
  • Försök erkänna något du är tacksam för rätt när du står upp och när du går och lägger dig.
  • Låt folk i ditt liv veta när du är tacksam för dem och de saker de gör. Det är bra att säga din tacksamhet högt ibland!
  • Skriv 3-5 saker du är tacksam för varje dag i en journal.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande