Hur man är intelligent

Önskar du att du var smartare? Önskar du att andra tror att du var smartare? Den senare kan vara enklare än den tidigare, men om du verkligen vill öka din intellektuella kapacitet, eller bara vill skörda fördelarna med att framträda mer intellektuella, det finns några konkreta steg du kan ta för att uppnå ditt mål.

Steg

Metod 1 av 2:
Fördjupa ditt intellekt på ett meningsfullt sätt
  1. Bild med titeln vara intelligent steg 1
1. Ägna dig till att bli en livslångt lärare. Människor som brukade tro på intelligens fixades och kunde inte förbättras genom ansträngning. Samtida bevis tyder dock på att det inte kan vara fallet - medan en ointelligent person aldrig kan bli ett geni, verkar det allt möjligt att någon har förmåga att stärka hennes intellekt i viss mån. Processen är inte så enkel som att bara lära sig några nya ordförråd ord, men. Det tar tid och ansträngning att lära sig att engagera sig djupare och kritiskt med världen runt dig.
  • Bild med titeln vara intelligent steg 2
    2. Följ dina lustar. Människor lär sig mest effektivt när de är passionerade om deras ämne. Om du är passionerad om något, är du bunden att vilja förstå det djupare - det är den här typen av fokuserad, hållbar utredning som leder till ökat intellekt. Sann intelligens innebär djup behärskning av några ämnen, snarare än en grundlig förståelse för ett brett spektrum av dem. Var Albert Einstein lika begåvad i fysik, antropologi, lingvistik, geologi, djurbeteende och litterär kritik? Självklart inte. Att vara en ordspråkig jack-of-all-trades är att vara en mästare i ingen - om du försöker lära dig lite av allt, kan du sluta förstå en hel del ingenting.
  • Genom att förstå dina styrkor och talanger, kan du bättre upptäcka områden av intresse som du hittar personligen engagerande och roligare att lära sig om.
  • Bild med titeln vara intelligent steg 3
    3. Utmana dig själv. Om du inte kämpar, driver du inte dig själv. Lärande bör inte vara tortyr. Det borde dock vara givande, och det kommer förmodligen inte att vara om det inte kräver mycket ansträngning. Tryck dig själv för att behärska nya idéer och ange obekant intellektuellt territorium.
  • Bild med titeln vara intelligent steg 4
    4. Tänk på hur du tror. Detta kallas "Metacognition", och det är något intelligent folk excel på. Metakognition gör att du kan förstå hur du lär dig, och att tillämpa dessa strategier från ett sammanhang till en annan. Om du inser att du lär dig mest effektivt när du studerar på egen hand, kommer du att veta att du inte ska gå med i en studiegrupp för att förbereda en slutprov.
  • Tänk på din föredragna inlärningsstil. Till exempel, om du är en kinestetisk elev, att vara på fötterna och på en plats där du kan stå och flytta medan du studerar kan du känna dig mer mentalt och emotionellt förlovad.
  • Om du är en visuell elev, kanske du vill fokusera på att lära dig nytt material på ett ställe som har mycket färg och ljusstyrka.
  • Bild med titeln vara intelligent steg 5
    5. Ta hand om din kropp. Människor glömmer ibland att hjärnan är ett fysiskt organ som alla andra. Precis som du är hälsosammare om du badar och dina lungor är hälsosammare om du inte röker, fungerar en fysiskt väl omhändertagna hjärnan på en högre nivå än en försummad. Det kan överraska dig hur mycket mer effektivt du behandlar information om du får tillräckligt med sömn och motion, och äta gott om frukter och grönsaker.
  • Bild med titeln vara intelligent steg 6
    6. Lär dig ett språk. Detta kommer att tvinga din hjärna att förhandla om nya sätt att bygga mening och öka din intuitiva och medvetna förståelse av språksystem. Att tänka mer om språk har också den extra fördelen att förbättra din anläggning med ditt första språk, och lära sig alla de nya orden hjälper till att förbättra ditt minne.
  • Bild med titeln vara intelligent steg 7
    7. Lär dig att spela ett musikinstrument. Detta utövar delar av din hjärna som används för många typer av kognitiv behandling och introducerar dig till nya sätt att ta emot och kommunicera information. Det hjälper också till att förbättra ditt minne och minskar stress, vilket kan spela en viktig faktor för att hämma intellektuell tillväxt.
  • Bild med titeln vara intelligent steg 8
    8. Läs nyheterna. Samtidigt som du håller med aktuella händelser kanske inte exakt ökar din intellektuella kapacitet, borde en verklig intelligent, nyfiken person vilja engagera sig med den värld hon bor i. Att ha nya idéer innebär ofta att man bygger på befintliga, så det är alltid klokt att förstå så mycket du kan om de problem som världen står inför, och hur människor försöker lösa dem. Kom ihåg att alla nyhetskällor har en bias av någon sort-se till att du får dina nyheter från en mängd olika källor och accepterar aldrig något som absolut sanning bara för att den är i tidningen.
  • Bild med titeln vara intelligent steg 9
    9. Lita mindre på teknik. Den lätthet som vi kan få information idag gör våra liv mycket bekvämare, men det kan också göra oss mer dumma. De neurala vägarna som är inblandade i läsningskartor är förmodligen mycket svagare i millennials hjärnor än i sina föräldras hjärnor. Detta beror på att de flesta årtusenden är starkt beroende av GPS-navigering för att hjälpa dem att hitta sin väg, medan äldre generationer var tvungna att ta ut en atlas om de gick vilse. I samma ven, om de inte kommer ihåg vad ett ord betyder, är många människor mer benägna att snabbt Google det än de ska sitta och fokusera på att försöka komma ihåg. I stället för att stärka sin förmåga att återkalla information, kan de enkelt få informationen med nästan ingen tanke. Försök att förlita dig på din telefon mindre, och din hjärna mer.
  • Bild med titeln vara intelligent steg 10
    10. Var öppen sinnad. Skriv inte av nya idéer eftersom de är läskiga, olika, förvirrande, eller hotar hur du brukar tänka på världen - den här naturliga tvekanen att hålla två motsatta åsikter samtidigt kallas "kognitiv dissonans `. Var öppen för att ha ditt perspektiv förändrats. Möjligheten att erkänna när du har varit fel är ett kännetecken för ett stort sinne.
  • Bild med titeln vara intelligent steg 11
    11. Var okej med att se dumt ut. Nyfikenhet är inte densamma som okunnighet - verkligen intelligenta människor ständigt ställer frågor. Detta beror på att en klok kvinna vet att hon inte vet allt. När du börjar lära dig en ny färdighet, kommer du inte vara väldigt bra på den. Det är naturligt. Om du gör något du är dålig på tillräckligt många gånger, kommer du så småningom att börja vara bra på den. Omfamna luckorna i din kunskap som portaler till upptäckt och tillväxt.
  • Metod 2 av 2:
    Visas mer intelligent
    1. Bild med titeln vara intelligent steg 12
    1. Använd stora ord. Det tar inte ett geni för att hämta lite nytt ordförråd, men några imponerande ord och några grammatiska blomningar kan ge dig utseendet att vara en intellektuell. Ladda ner en Word-A-Day-app, eller helt enkelt göra några flashcards. Identifiera några vanliga grammatiska fel i ditt tal och korrigera dem. Du kan även titta upp några brainy-sounding litterära citat till peppar i dina konversationer. Kom ihåg att använda imponerande ord är bara imponerande om du använder dem korrekt - säger "sammanställning" kommer inte att tjäna dig några poäng om du inte förstår vad det betyder eller hur det uttalas.
  • Bild med titeln vara intelligent steg 13
    2. Vara blygsam och reticent. På samma sätt som alla börjar misstänka att killen som håller insisterande att han inte är rasistisk kan vara typ av rasist, om du ständigt försöker imponera på alla med hur smart du är, kan folk börja undra. Om du är taciturn och ödmjuk i stället, kan människor konstatera att du konsumeras med djupa tankar. Ett bra tillfälle att sätta detta i handling är om någon annan gör en dum kommentar i en gruppkonversation. Om du hoppar in för att korrigera eller mocka dem, kör du risken för att se betyder snarare än intelligent. Istället, låt dem göra jobbet för dig - helt enkelt vara tyst för ett ögonblick, så att deras anmärkning sjunker, och precis när det börjar känna sig besvärligt, flytta konversationen längs. Det kommer att ge intrycket att du helt enkelt inte kunde hitta ett sätt att svara på en sådan löjlig kommentar, och bestämde sig för att flytta förbi den för att spara den personen ytterligare förlägenhet.
  • Bild med titeln vara intelligent steg 14
    3. Presentera dig själv. Folk tenderar att naturligtvis antar att välklädda, vältalade individer är mer intelligenta än slarviga som mumlar hela tiden. Du kanske också vill överväga att börja bära glasögon. Det låter dumt, men när det gäller att få folk att tro att du är intelligent, är fyra ögon bättre än två.
  • Bild med titeln vara intelligent steg 15
    4. Använd din mitten initial. Återigen låter det dumt, och det är uppenbart att det är, men det finns faktiskt faktiska bevis för att ringa dig själv frankr. Miller istället för Frank Reginald Miller kommer att göra att du verkar smartare till andra människor. Om du vill kapitalisera på den här effekten, lägg bara till ett annat brev, för ja, det fungerar tydligen så.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande